Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A (tűz)pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve....
TJ.
Én egyszer csak kíváncsiságból kattintottam egy linkre, telefonról, hogy vajon milyen google translate-es weboldal fog fogadni. Tudtam, hogy átverés, de meg akartam nézni, hogyan csinálják. Na onnantól jött naponta egy email, hogy melyik nő akar velem lefeküdni, meg hogy üzenetet küldött nekem, stb. Szerencsére 2 hónap után leállt. Mindig új email címről írt, nem tudtam sehogy letiltani se.
Este eszembe jutott, hogy elfelejtettem a fiamnak SMS-t küldeni.
Felpattantam a fotelból, hogy kiszaladjak a telefonomért. Nem jutottam el odáig, ugyanis akkora startfejest ugrottam az előszoba járólapjára, hogy a Hosszú Katinkát elfogta a sárga irigység. Arccal tompítottam a járólapon, a homlokom azonnal 2-3 cm hosszan felrepedt, az előszoba pedig mint egy jó sikerült falusi disznóvágás... Mindezt olyan ügyesen csináltam, hogy a szemüvegemnek semmi baja nem lett! Nejem nekiállt gyógykezelni a ragasztás után egy fél kiló fagyott zöldborsóval. - Irány a balaseti! Majd ott összevarrnak. - Megőrültél? Én még élni akarok! Most már egész jó. Majd azt mondom, hogy csak egy kis kocsmai verekedés.... De hogy én holnap mit fogok kapni bent a kollégáktól, hogy a kivilágítatlan sodrófa, meg ilyesmik... ![]()
Érdekes hozománya lehet annak ha elterjed, hogy az elvileg zárva tartó kocsmában verekedtél.
![]()
Bakker, tényleg! Erre nem gondoltam...
![]()
Együttérzés. Reméljük nem fertőződik el, és akkor különösebb nyom nélkül hamar gyógyul.
2..3 éve ismerősöm szilveszter este sütötte a malacot. Németből hazajött a fia a családdal, különben egyedül él. Nagyon precizen sütötte a malacot, hogy belül omlós legyen, bőre viszont ropogós, ahogyan az illik. Folyamatosan ingázott a gyerekek és konyha között, mignem egyszer megbotlott a mamuszban, és lefejelte az akváriumot. A srác egyébként kopasz és harcművész edző, de lényeg az az, hogy jól összedarabolta a fejét az üveg, és a fejsérülés elégé tud vérezni. Egyből mentő, Fiumei út, stb.. Utólag a következők miatt panaszkodott: - Mire visszaért összevart fejjel, addigra elfogyott a malac. - Az ambuláns lapra az irta az orvos, hogy "Enyhén ittas, közepesen táplált férfi páciens jelentkezett ambulanciánkon..." - A fia meg csak annyit mondott neki utána, hogy: "Vicces vagy apa" ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2021
Köszi! Ezek szerint másoknál sem fenékig tejfel.
Vajon a "közepesen táplált" mennyiben szignifikáns egy szétfejelt akvárium okozta fejseb kezelésekor? A gyerekek értékes hozzászólásaira pedig mindig lehet számítani. ![]()
A kt. kb. annyit jelent, hogy látszólag egészséges.
![]() Idézet: „látszólag egészséges.” Igen, ez pedig azt jelenti hogy nincs egészséges ember, csak olyan aki még nincs eléggé kivizsgálva ![]()
Így igaz. Találkozok ismerőssel, megkérdezi: hogy vagy? Én: nem vagyok még eléggé kivizsgálva.
![]()
Egy másik témában szóba került a közlekedésben részt vevő eszközök lámpáinak fényereje. Ott tudni vélték, hogy erre szigorú szabályok vannak.
Feltételezem, hogy ha van szabályozás, akkor az abban áll milyen fényerő tartományba kell essenek a lámpák. Tegnapi tapasztalat piros lámpánál. Bajuszos Lexus hátsólámpa megy előttem. Olyan fényes, hogy beleég a retinámba a két görbe vonal, az utastér konkrétan piros fényben fürdik. Aztán jön a közlekedési lámpa, és fékez az autós társam. Az eddig elviselhetetlen fényesség kb. hússzorosa fénnyel világít, és még hozzá jön a hátsó ablak tetején egy 70 cm hosszú világító csík hasonló fényességgel. Ez így együtt, a 300 m-re lévő kastély falát szó szerint pirosra festette, elhalványítva a közvilágítást. Namost, ha van szabályozás, és feltételezzük, hogy azt be is tartják, akkor annak rendkívül széles tartományba kell esnie, ha az 1200-as Lada is belefér meg a tegnapi fényorgia is. Próbáltam keresni az erre vonatkozó KRESZ, vagy egyéb műszaki szabályozást, de nem találtam ilyet. Idézet: „ha van szabályozás, és feltételezzük, hogy azt be is tartják,” Szabályozás biztos van, de hogy be is tartják, az egyáltalán nem biztos.
Azt hiszem KÖHÉM rendelet szabályozza.
Idézet: „Aztán jön a közlekedési lámpa, és fékez az autós társam.” Nem csak fékez***, de amíg állunk a pirosnál, végig nyomja a féket. De van amikor a közlekedési lámpa fénye oly erős, hogy kifolyik tőle a szemem. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2021
Moderátor által szerkesztve
Tudtommal még mindig nem a fényerő, hanem a felvett teljesítmény van szabályozva.
Ez szinte mindenre magyarázatot adna, mert így a szabály be van tartva, és a "korszerű" LED-es fényforrások mégis szétvakítják a többiek szemét.
Az a probléma, hogy a rendelet izzót emleget.
Ha automata sebességváltója van, kénytelen nyomni a féket, mert piros a lámpa.
Megy a vakítás másképpen is. Nálunk már két olyan nagy méretű fényreklám van a főút mellett autósokra irányítva, hogy amikor hirtelen -zömében- fehér fényű kép jön be totál elvakít, hatalmas a fényereje. Mint amikor autó távolságival világítanak öt méterről szembe. Ember nem bírja ki nyitott szemmel. Ezzel lövöldözik az autósokat esténként a főúton menet közben váratlanul, egy pillanat alatt villan be az örült fény.
7. fejezet - Gépjárművek világító berendezéseire vonatkozó fontosab...írások
És a hivatkozott ECE-r7: Regulation No. 7 Uniform provisions concerning the approval of fron...ailers A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2021
Rosszul tudtam, az ügy apropóján utánanéztem, már nem a felvett teljesítményt adják meg.
Köszönjük.
Belenéztem futólag. Valamiért nincs jó érzésem, amikor azt olvasom, hogy 4 cd már megfelel, de 140 cd a maximum. Szintén furcsállom egy másik sorban a 60-730 tól-ig határt is. Ennyire széles spektrumban megadni valamit balgaság. Mintha nem is lenne szabályozva.
Üdv!
Ezt a kérdést nem tudtam kimondottan melyik forumba írjam, nem tudja valaki hogy a transzformátor olajat mivel tudom oldani? Mosni? Bontottam ezt azt, van benne motor állórész is, az lenne jó ha a műanyagot nem bántaná, ill a tekercs lakkozást az oldószer. Gondolkodtam gázolajon de az még büdösebb.......
Először valami tisztább alkohollal (pl. izopropil) próbáld meg, annak nem szabad bántania sem a műanyagot sem a CuZ lakkját. Utána esetleg nitrohigító, a legtöbb műanyagot az sem bántja, de van amelyiket fehéríti, vagy bemattol tőle a felülete.
Köszi, megpróbálom eszembe nem jutott volna, nitrotol kicsit tartok, a tekercsben ne tegyen kárt, jó lenne átmosni, bár szerintem a trafó olaj szaga megmarad utána is.
Felénk volt ilyesmi, kicsiben. Két hét után valaki leverte.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |