Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3257 / 3615
(#) granpa válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Természetesen, mivel a fa nem könnyen mászható, valamint kézzel nem érhetőek el azon ágak.
(#) jani1987 hozzászólása Márc 16, 2021 /

Folyamatban van egy munka Pesten és a felútban lehet segítséget fogok kérni tőletek. Mielőtt a tömeg közlekedést javasolnátok mondanám, hogy annál több cuccot tervezünk vinni a zasszonnyal. Ruha, eddig össze gyűlt tojás, házi tészta stb. Egy személy autóba minden elférne. A többit privátban szeretném. Remélem nem háborítok fel senkit amiért ide írok.
(#) attila1 hozzászólása Márc 16, 2021 /

Sziasztok! A nejem jogsiján lejárt az orvosi érvényesség még tavaly szeptemberben... véletlenül derült csak ki itthon. Most mire számíthat,ha a rend éber őre észreveszi? Ugye most hosszabbítani nem tudja,ilyen ügyekkel nembiztos,hogy foglalkozik a házi orvos. Hogyan tovább??
(#) szikorapéter válasza attila1 hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Orvosi alkalmasságit tudja, bemegy kifizeti 5 perc megcsinálják majd mehet tovább. A vezetői engedélyre , forgalmi engedélyre vonatkozik a hosszabbítás.
(#) Gafly válasza attila1 hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Nyugi, hivjátok fel a háziorvost.
Elmondja miféle papirok kellenek, meg mennyi pénzt vigyetek (10.000 alatt tutira alatt megáll, hacsak nem mondtok butaságokat).
Jelenleg rendőr nem veszi a fejét senkinek.
Ja nem, az csak az orvosi része, ha nem utalja be sehová.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2021
(#) attila1 hozzászólása Márc 16, 2021 /

Sziasztok! Köszönöm a választ mindkettőtöknek,holnap beszélünk a háziorvosunkkal
(#) Villanymozdony válasza Gafly hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Amikor én csináltam, 7200 volt az ára.
(#) Gafly válasza Villanymozdony hozzászólására (») Márc 17, 2021 / 1

Ha azt mondod például, hogy nagyon erősen horkolsz minden este, mert részeg vagy, akkor lesz ennél sokkal több is.
Mellesleg ez nem vicc, tényleg van ilyen kérdőiv, simán beutalhatnak egy pizsamás kivizsgálásra, és akkor már egyből ugrik a tizedesvessző.
(#) szs válasza attila1 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Bírságra számíthat, ha a rendőr veszi észre. Nejem ugyanígy járt, csak neki tényleg a rendőr mondta meg, hogy lejárt. 10000Ft-os információ volt. Nekem egyszer ('90-es évek) ingyen monta meg, de az még csak 1 hónapja volt lejárva.
Minden háziorvos jogosult rá, ha csak ún. "úrvezetői" jogosítvány (I csoportú), ha II-es, (de az a "hivatásos", teherautó-busz, stb vezetők) azt nem csinálja minden háziorvos.
Van egy szép csapda:
5 évre kaptam volna meg a hosszabbítást, de (mivel szabálykövető akartam lenni) két héttel hamarabb mentem orvosira. Nem is kaptam meg, csak 4 év két hét időre, mert születésnapig szól, és 5 év két hétre nem adhatja meg...
Születésnapon kell orvosira menni, még aznap a kormányhivatalhoz, és kb. két hétig az ideiglenessel autózni
(#) nedudgi válasza szs hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Valamikor februárban megjelent egy kormányrendelet, hogy a veszélyhelyzet alatt lejáró okmányok a veszélyhelyzet megszűnése után hatvan napig érvényesek.
(#) szs válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Volt ilye tavaly, és tényleg van ilyen most is. De pont szeptemberben nem...
Neki akkor járt le
(#) szs hozzászólása Márc 17, 2021 /

Juhéj!

Mod: A QR kódban is benne voltak személyes adataid, így azt kitöröltük a képről.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) gyerek67 válasza szs hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Granulálok!
Már csak az a kérdés, el fogják-e fogadni az EU-ban így, hogy nincs rajta, mivel oltottak be.
Ugyanis kormányunk szembe ment az EU-s megegyezéssel és "csakazértsem" íratja rá...
(#) szs válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Nincs megegyezés. Csak egy Bizottság-i javaslat, amit ma mutatnak be.
Annak része az is:
Idézet:
„a javaslat rögzíti: maga az uniós oltásigazolás nem lehet előfeltétele a szabad utazásnak az EU-n belül és egyúttal az oltást sem lehet kötelező tenni senki számára.”

Ez az igazolás inkább arra szolgál, hogy ne kelljen mindig új tesztekre járni (bár azt még nem tudjuk, mennyi időre ad védettséget az oltás).
De: van rá egy félliteres Unicumom ( ha neked is), hogy végül elfogadott lesz a magyar oltási kártya is.

De csak egy példát mondok: a jogosítványodat is elfogadják mindenhol, ahol a bécsi közúti egyezményt elfogadták, pedig nincs rajta, melyik orvos érvényesítette, sőt, egy francia ember soha nem kell orvosira menjen, mégis érvényes a jogosítványa -nálunk is...
(#) gg630504 válasza szs hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

A vezetéknév Sz... és okmányazonosító 32...BE kisatírozása felesleges, mert a QR kód linkjére kiírja.
(#) szs válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Akkor írasd ki légysźíves, mert kíváncsi lennék rá. De csak emiatt nincs kedvem telepíteni egy QR olvasgató alkalmazást, pláne, hogy minden alkalmazás mindenemhez hozzáférést akar engedélyeztetni.
Megteszed nekem?

Minden estre kíváncsi leszek a végkifejletre.
Unicumom meg sajnos nincs, mert nem szeretem.
Egyébként a Szeged kézilabdázója, Bánhidi Bence is rövid időn belül másodszor lett kovidos, tehát a kártya ilyen formán szerintem nem fogja tudni helyettesíteni a teszteket.
(#) Szárnyas válasza szs hozzászólására (») Márc 17, 2021 / 1

Idézet:
„sőt, egy francia ember soha nem kell orvosira menjen, mégis érvényes a jogosítványa -nálunk is...”

Ha ez így van, akkor lehet, hogy nem ártana mégis. Bővebben: Link Mondjuk nem tudni, hogy a gázoló egészségi alkalmasságának hiánya miatt történt-e a baleset, de van némi gyanúm, hogy igen.
(#) szs válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Tudod, erről én akkor is azt mondam (és semmi mentegetési szándékom nincs a sofőr gelé):
Két buta ember összetalálkozott.
-első buta: azt még észreveszi, hogy ott van egy kikerülendő tárgy, a mellette csellengő embert már nem. De az nem a 90 évességtől függ, a (jellemzően) 30-40 éves sofőrök ugyanígy gázolják el a bal kereket szerelő kamionsofőrt.
-a másik buta a csavargó. Nem képes felfogni, hogy a kocsi (szekér) baloldalan bandukolva állandó életveszélyben van.
(#) Alkotó válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Ehhez az igazoláshoz nem kell oltást kapnod. Nem is arról szól, hanem hogy védett vagy. Ezt pl. kiváltja a getegség ténye is, akár tudtál róla, akár nem.
Én elmentem egy laborba, és külön fizettem 9.000 pénzt egy ellenanyagszint mérésért. (Szép környezet, kedves emberek, gyors ügymenet, és a végén egy email, amiben elküldik a laboreredményt.) E mellé van igazoltan pozitív vírusteszteredményem is. De azért mégis van egy bökkenő, mert senki nem tudja megmondani meddig ad védettséget a fertőzés (amennyire tudom ezt az oltásról sem lehet tudni), és senki nem tudja mekkora ellenanyagszint kell a védettnek nyilvánításhoz. Egyedül arról kaptam információt, mekkora ellenanyagszint fölött nem ajánlott az oltás.
(#) Szárnyas válasza szs hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Exkuzálom magam, nem 90 éves volt a gázoló, hanem 23: Bővebben: Link Ennek ellenére tartom magam a korábbi véleményemhez.
Az észrevételedre reagálva pedig azt tudom mondani, hogy nem a vándort ütötte csak el a kocsi, hanem az egész szekeret telibe kapta, így ha benne is ült volna, valószínűleg akkor is minimum súlyos sérüléseket szenved el. Bár abban igazad lehet, hogy nem volt egy bölcs dolog tőle, hogy azon az oldalon kísérte a fogatot.
(#) szs válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Tehát:
-nem vénség miatti alkalmatlanság.
-nem orvosi alkalmatlanság (amit egyrészt náluk nem is vizsgálgatnak, de utólag vizsgálatra utasíthatják ilyen esetban)
Egyszerűen: emberi könnyelműség, felelőtlenség, butaság volt a baleset oka...
Az ilyesmit az időszakos orvosi vizsgálat nem sźűri ki.
Az ilyesmit talán a PÁV, (elmondhatom, a buszhoz PÁV II is kellett, és engem szórtak ki legelőször megint, persze sikerrel) de valahogy mindig másokat akar mindenki PÁV-ra küldeni, magát nem
(#) gyerek67 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Pont erről beszélek én is.
Bencuska átesett rajta még októberben, vagyis védettnek mondhattuk.
Erre fél éven belül másodszor kapta el (lehet, hogy egy másik variánst?).
Arról nem is beszélve, hogy tudomásom szerint az illető hiába van beoltva, attól hordozó, tehát terjesztő még simán lehet.
Remélem, hogy nincs igazam.
(#) gg630504 válasza szs hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Ügyes... Hogy aztán beperelj, hogy illetéktelenül kezelem az adataidat, amit saját magad adtál közre...
(#) szs válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Nem közzétéve gondoltam...
Csak privátban
Ha én kérlek meg rá, és azt csak én láthatom, akkor egyrészt nem illetéktelenül kezelted, másrészt (mivel csak nekem adtad meg) nem is közzétetted.
Hogy én közzétettem akaratlan, azt én tettem, az nem a te sarad

De mostmár mindegy is, a moderátor gondoskodott rólam, hát nem láthatod már...
(#) gyerek67 válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

(#) szs válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 17, 2021 / 2

...azért a 444 nem biztos, hogy a legtudományosabb szakirodalom...
Egy szóval sem írtam le, hogy hecclap

Semmi baj, csupán elolvasok minden cikket, mert kíváncsi vagyok, hogy ez az igazolvány egyáltalán mire lehet jó?
Mert ezek után arra biztos nem, hogy ebben az esetben igazolja: védett vagyok.
(#) Ge Lee válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Én inkább az érvényességi idejére leszek kíváncsi. Tehát ha megkapom mondjuk áprilisban (ha sorra kerülök addig), akkor vajon ki tudok-e ruccanni augusztusban a tengerpartra egy hosszú hétvégére, vagy esetleg 2 hét karantén lesz belőle, mert azt mondják a kártyára hogy kenjem a hajamra.
(#) szs válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Arra én is kíváncsi leszek. De hát még az egész világon senki nem tudja, mennyi idő a védettség a kihordott betegség után, az oltás után pláne nincs adat, mennyi ideig véd.
De biztosan nem véletlen, hogy (pl az enyémen) rajta van az oltás dátuma. Majd utána lehet számllni, ha ez kiderül (mármint az időtartam)
Következő: »»   3257 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem