Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, járt így egy haver korábban. A leírásban észre se vette hogy "stabilizátor ic" -ként van feltüntetve (ő esetében TDA7294-es). A tok jól nézett ki beszerelés után durr.
A 2. durr után készített egy foglalatot úgy tette bele az ic-t , lett még 2 durr aztán feladta áthozta. Az eredeti ic-hez hasonló "mérési adatokat" hozott ha multival néztem rá, de egy merő zárlat volt belül mint kiderült. Ezek mind hamisítványok, én inkább hestore-ról rendeltem onnét még nem futottam zátonyra TDA-val.
Szia, hol vetted az IC-ket ? Én is hasonló problémával találkoztam
Aliexpressen.
FXI Electronics Co., Ltd. nevű eladótól. Most jött meg a napokban, még nem értékeltem, de lehet, hogy nem is fogom. Nem kaptam meg, ez lesz az egyszerűbb megoldás... A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2021
Én is onnan vettem az utolsó 10db-ot de más eladótól . Mind a 10 hibás, ... Nagy nehezen vissza utalta szerencsére. Csatolok egy képet ez a dare code-ú IC biztosan hamis
Ebay-ról rendeltem már több alkalommal is 5-10 darabokat soha egyetlen darab sem volt hibás mind indult elsőre. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2021
Nem tudom, mennyire hamisak azok az IC-k, de más is lehet probléma!
Remélem, hogy azzal tisztában vagytok, hogy az IC hűtőfelülete a negatív tápfeszültségen van, tehát az IC-t szigetelten kell szerelni! Ebből adódóan a hűtőfelület nem testelhető-földelhető, ha az IC nincs szigetelten szerelve! Kettős tápfeszültségű tápellátás miatt erre figyelni kell! Üdv! A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2021
Igen, de annak 'alapnak' kéne 'már' lenni, hogy +- 'kettős' táplálásnál szigetelés az aktív eszköz és a hűtőborda közé...
Írja a kolléga, hogy az intakt IC lábai között is irreális ellenállásértékek mérhetők. Nem építési problémáról van szó.
Az egységes eredményekből inkább az következik, hogy valamilyen Multiwatt 15 tokozású eszközt tévesen feliratoztak. E mögött állhat figyelmetlenség, vagy rosszindulat, utólag nem fog kiderülni.
Van egy ilyen jelzésű IC a birtokomban és beüzemelve tökéletesen dolgozik, 2x35V tápról, szigetelten szerelve.
Szerintem más gond van ott, ahol az a sok IC tönkrement! Táp-kábelezés, szigetelés, földpont-testelési pont megválasztása, hosszú vezetékezés, hibás panel, hibás tápegység, stb. Tessék mérni! Mielőtt bármit bekapcsolunk mindenféle módon, táp nélkül, táppal, jellel, jel nélkül, terhelve, terhelés nélkül - mérni kell! Üdv!
Szia !
Teljesen igazad van mérni kell, de ha ugyanabban a környezetben (kb 30 példányban megépített Reloop által közölt PCB táppal, stb) az 5 évvel ezelőtt vásárolt IC hibátlanul működik majd ebbe a környezetbe beforrasztom a fenti date code-ú IC-t és azonnal a negatív táp nagy része mérhető a kimeneten és el kezd az IC melegedni (és ha még tovább tartanám táp alatt akkor szerintem szét is robbanna) majd visszaforrasztom az 5 éves IC-met és 0V a kimeneten az IC hideg bemenetre jelet adva szépen szól, akkor ez leegyszerűsíti, hogy mi lehet a probléma. Ez azért nem egy olyan bonyolult erősítő, mindig a Reloop által ajánlott vezetékelést / bekötést alkalmazom eddig nem volt gond csak ezzel a 10 IC-vel nem működik. Én is átmértem ohmikusan és teljesen más mérhető a jó IC és a "hamis" IC lábain. Sajna tranzisztorral már jártam így (a PNP-s tranzisztor NPN-es volt ) IC-ből még ez volt az első rendelésem ami nem működik. Üdv.
Értem és sajnálom azt, aki hibás alkatrészbe botlott.
Le kell nyelni ezt, de lehet reklamálni a boltban, hogy ne szemetet szerezzenek be, ne vegyenek innen-onnan, csakis eredeti gyártótól. Tessék mindenről részletes számlát is kérni! Ha ez problémát okoz a boltban, akkor onnan rohanva menekülni kell! Különben a fogyasztóvédelmet rájuk küldi az ember. Ha az egyéb dolgokkal, ételekkel ez működik, működnie kell az elektromos alkatrészeknél is, mert ez végső soron életveszélyes eredményre vezethet. Üdv!
Sziasztok
1x100w TDA 7294 milyen méretű hűtőborda kell ? 1x200w hid kapcsolásúhoz milyen méretű hűtőborda kell ? Köszönöm előre is segitséget.
Szia! A 100 W-os TDA7294-nek 0,7 K/W termikus tényezőjű hűtőbordára van szüksége, ha tartós szinuszos terhelés elviselésére is fel akarod készíteni. Bővebben: Link
A gyakorlatban azért ettől kisebb teljesítményre szoktuk méretezni az erősítőt és ventilátorral segítjük a hűtést. A képek között találsz mintákat.
Sziasztok.
Tobben irtatok,hogy lehet kozositeni a nemitast ket csatornan… Ez a gyakorlatban hogyan nez ki? Ketto ilyen kittel dolgozom:
Szia! Kösd polaritáshelyesen, párhuzamosan a Mute csatlakozókat!
Sziasztok.
Ennek az elesztesenel megakadtam. Tapfesz +-37 V,primmer kori izzo a bakapcsolas utan elhalvanyul,melegedes nincs. 6Ohmos sub lesz rajta de meg nem kotottem ra csak egy probahangszorot. Szoval jelenleg nema,ha a mute labakat osszeerintem akkor az izzo vilagit,jelez ezutan egybol kihuztam. Ujboli proba utan ugyanez a helyzet. Illetve a negativ oldali tapon mertem s feszultseget es leesik 8-9V-ra az osszeerintes utan. Bemenetre nem adtam jelet csak erintgettem,hogy van-e bugas. Vezeto savokat atneztem,zarlatot nem talaltam multimeterrel.
Bemenetet rövidre zártad?
Lehet hogy begerjed csórikám.
Megjott a muzsika.
Lehet,hogy en bakiztam. A ket ic-t nem szigeteltem a bordatol,mert gondoltam azonos potencialon vannak . Talan az osszes oldalt elolvastam ebben a temaban es lehet keves neki a trafo. 28-0-28 egy Technics su vz 220-bol orokolte. A nyak kapcsain +-37,par tized V merheto viszont zenei csucsoknal akar 10V -ot is esik 6Ohmos hangszoroval. A greatz -ben nbr10100 diodat hasznalok illetve 2X 10.000µF pufferekkel. A Technics service manualjabol mentettem kepet.125W lehet a trafoja? Bluethooth modullal probaltam telorol kb.3/4-ed hangeroig. Ja es meg egy furcsasag szamomra,hogy a mute labakat eleg egy pillanatra rovidre zarni.Ennek igy kell mukodnie? A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2021
Szia! A trafód csúcsban terhelhető 125 W-tal, 2x30 W kiszolgálására méretezhették. Óvatosan bánj vele! A híd 6 Ω-os terhelése a szóló csatorna 3 Ω-os terhelésének fele meg. Ne nagyon menj ±27 V fölé Bővebben: Link
Akkor masik trafot kell neznem.
Grafikon alapjan 6ohm kb 37V de rosszul ertelmeztem szerintem tehat 3Ohm per csatorna= kb 27V. Kis teljesitmenye miatt eshet a tap? A mute-rol mi a velemenyed amit irtam?
Úgy a MUTE vezérlés, mint az egész NYÁK nincs a helyzet magaslatán, nem véletlen születtek újabb verziók. Bővebben: Link. Bővebben: Link.
A MUTE-t kösd direktre és használj hangsugárzó-védelmet, az megoldja a koppanást is. Ekkora teljesítménynél melegen ajánlott!
Van egy Cleopatra trafom.Ra fogok merni.Rajza alapjan 37-40V-os feszultseg all rendelkezesre talan hatareset lehet egy virtual gnd-vel.
Aktiv subot akarok kesziteni es kozel 24/7-ben menne mert parom itthon van a babaval es ugye megy folyamatosan a tv
A feladathoz bőven elegendő egy 20 W-os erősítő. A TDA7294 híd ideális terhelőimpedanciája amúgy is 8-16 Ω közé esik. 6 Ω-hoz csak egy IC-t használnék.
Eszembe jutott nekem is…van meg itthon.
A tap is jobb neki es eleg jol meghajtotta a 6 ohmos subot. A hidat lehet,hogy felreteszem.
Sziasztok!
Valaki próbálta már vagy foglalkozott a 7294 G osztályú üzemmódban történő használatával?
Üdv!
A véleményeteket szeretném kérni. Egy sztereó erősítőn gondolkodom a fenti ic-vel, viszont csak egy 24V 270VA-es trafót találtam itthon. Úgy emlékszem ebben a topikban valahol láttam, hogy ez az erősítő megépíthető virtuális földes megoldással is. Kérdésem, ilyen trafóval érdemes vele foglalkozni? Vagy itt már túl alacsony a feszültség? Trafót nem akarok venni, ekkora beruházást nem tervezek. Ic-im nekem is vannak, én is az aliról rendeltem még régebben. Nagy arcra esés lesz ha azok is hamisak... Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2021
Biztosan megoldható az egy tápfeszes működtetés.
De ha számolsz egy kicsit. 24V egyenirányítva, pufferelve kb 34V tápfeszed lesz. Elméleti max kivehető teljesítmény 8 ohmon 18W, 4 ohmon 36W, de ennél csak kevesebb lesz, mert nem tudod kivezérelni táptól tápig. Vagyis van egy böhöm trafód, jó nehéz gondolom, és hasznosítani tudod a teljesítményének kb. max a negyedét. Gyakorlásnak egyébként jó móka lehet.
Ok, köszönöm. Én is ezt gyanítottam. Akkor lehet inkább napolom a dolgot egyenlőre.
Nincs véletlenül lepárhuzamosítva 2 szekunder tekercs? Ha igen, akkor szétválasztva már pont jó lenne...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |