Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3262 / 3606
(#) Ge Lee válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /

A kamerával látják. Vannak olyan alkalmak amikor direkt ilyesmire utaznak, lesben állnak ugyanúgy mintha mérnének de nem mérnek hanem csak az övet figyelik meg hogy telefonálsz-e. Ha meg már a kezedben van vélelmezhető valamilyen módú használat is, mert mi másért lenne a kezedben. Én ki szoktam hangosítani és beteszem az ülésre a két lábam közé ott nem látják, max azt hogy magamban beszélek.
(#) mnyugger válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /

Nem telefonáltam őrmester elvtárs!
SMS-t írtam.
(#) pucuka válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /

Egyszer egy kolléganőmmel továbbképző iskolában voltunk. Az előadás végén elindultunk hazafelé, mindenki a saját kocsijával. Egyszer csak jött egy SMS tőle, meglepődtem, mert néhány kocsival előttem haladt, mindketten a város másik végében laktunk. Sohasem jöttem rá, hogy vezetés közben hogyan tudott SMS -t írni.
(#) gg630504 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 2, 2021 / 1

Sajátos módon a KRESZ a telefon kézben tartott bármilyen használatát tiltja, beleértve a legyezőként való használatot is. Ha csak kézbe veszi a vezető, akkor már súlyzó és sporteszközként való használata is szabálytalan.
Egyértelmű, üzenetet szabályosan, laptopon kell írni.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 2, 2021 /

Egyébént már a készülék oldalon is eléggé jól naplózva van a dolog, tehát azt eldönteni hogy telefonáltál-e, vagy küldtél-e SMS-t, nagy nyomozati erőfeszitést nem okozhat.
Az más kérdés, hogy mennyi energiát fektettek bele a küzdelembe, tipikusan magénember nehezen szokott jól kijönni ezekből.
Talán egy konkrét példát tudnék mondani, amikor a szájkaratéből a szabálysértő ki tudott jönni büntetlenül:
Ismerősöm Keleti PU mellett levizelte a buszállomáson a szobor talapzatát.
Járőr meg észlelte a cselekményt és elkezdett intézkedni.
Mire Gábor: Komoly büntetést akar? Ott van magánál a pisztoly, lőjjön le!
Mire járőrtárs: Hagyd a fenébe, nem látod hogy teljesen hülye?
Mire én (bár nem voltam ott), de ismertem a srácot, tényleg teljesen hülye.
(#) szalamandra válasza gg630504 hozzászólására (») Ápr 2, 2021 / 2

Pár szó kimaradt: a gépjármű mozgása esetén.

KRESZ meghatározása szerint tehát nem csak a telefonálás és az SMS írás tilos a gépkocsik vezetői számára, hanem a telefon bármilyen okból történő kézben tartása is. Menet közben a sofőr semmilyen okból nem veheti a kezébe a mobiltelefont, sem azért, hogy egy bejövő hívást elutasítson, sem pedig azért, hogy a telefon navigációs rendszerébe beírja a címet.

Gépkocsik esetében a forgalmi okból történő megállás alatt (pl. piros lámpánál, dugóban, stb.) ugyanakkor van arra lehetőség, hogy akár a fentiek miatt, akár más okból a sofőr kezébe vegye mobiltelefonját. Amint azonban a forgalom elindul, a tilalom ismét életbe lép. Ezzel szemben kétkerekű, illetve gépkocsinak nem minősülő háromkerekű járművek vezetői még a forgalmi okból történő megállás közben sem használhatják telefonjukat. A KRESZ szabályait betartva biciklizés közben sem lehet kézben tartott mobiltelefont használni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2021
(#) sargarigo válasza szalamandra hozzászólására (») Ápr 2, 2021 /

Tényleg marad tehát a laptop, bár nehezen tudom elképzelni a kormányon egyensúlyozva, gödröket kerülgetve, nyereg mögött az indító táppal
Egyébként egyáltalán nem drága a kihangosító sem, én még podcastot is azon hallgatok!

szerk: szerintem vannak a KRESZ-nek jól eltalált részei, és ez pont egy ilyen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2021
(#) SzervízMacska válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 2, 2021 /

Ha megnézed, villamosra például nem vonatkozik...
(#) gyerek67 hozzászólása Ápr 2, 2021 /

Tegnap délután telefonhívás jött, ma reggel pedig meg is kaptam az első adag Pfizer-emet.
Pedig csak a múlt héten regisztráltam.
Várom a fejleményeket!
(#) Gafly hozzászólása Ápr 2, 2021 / 2

Igazán szerintem soha nem derül ki az igazság a nagy dugulásról, hogy ki csinálta ténylegesen:
- EVER GIVEN
- EVERGREEN
- TATJÁNA

tatjana.png

(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 2, 2021 / 2

Kicsit túl aludtad magad, vagy erős volt a reggeli kávé?
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 2, 2021 /

- EVER GIVEN -> a hajó neve. Ezért van a tatra pingálva.
- EVERGREEN -> az üzemeltető cég neve. A hajó oldalán.
- TATJÁNA -> a kapitány macája.
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 3, 2021 / 3

Hát ez kész.
(#) nedudgi válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /

Zseniális. Barátomnak elég sok baja van a repülő ragadozókkal naposcsibe ügyileg. Ez bejöhet.
(#) mnyugger hozzászólása Ápr 6, 2021 /

Tatabányáról Dunaföldvárra melyik úton jobb a közlekedés?

térkép.jpg

(#) jdani hozzászólása Ápr 6, 2021 /

Üdv. Most mondja a híradó, hogy egy autó karambolozott, és a műszerfal sebbeségmérője 180nál akadt ki....
Sokszor hallottam már ilyesmit, hogy a műszerfa mutatója karambol után, ennyinél, meg annyinál állt, és akkor az autó annyival ment
Most ez komoly?
(#) bbb válasza jdani hozzászólására (») Ápr 6, 2021 / 1

Ha nem mozdul el onnan, akkor akár komoly is lehetne... De ez pont olyan, mint az ekkor ütötte meg a mutatós karórát, ami összetört és ennyin állt, tehát pont ekkor történt - mi garantálja, hogy az pontos volt? Semmi
Inkább az olyan dolgok az izgalmasak, mint a balesetnél a megnyúlt és elszakadt izzószálból megállapítják, hogy valószínűleg működött, mikor történt az eset. Valahol a youtube mélyén találtam egyszer egy pár órás motivációs beszédet, amit egy helyszínelő tartott, ott hangzottak el érdekes dolgok.

Szerk. megtaláltam: youtube totalcar.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2021
(#) Bakman válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /

M1 - M0 - M6

Négy éven keresztül jártam arrafelé, csak az autópályát tudom javasolni, a többit is megjártuk párszor, kényszerből. Ha az M0-ás be lenne dugulva az M5-ös irányába (mostanában nem jellemző), akkor M1 - M0 - M7 - Érd - 7 - M6 útovanalt javaslom az M0-ás elkerülésére.
(#) Bakman válasza jdani hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /

Ha minden igaz, az autók sebességmérője nem úgy működik mint egy Deprez műszer. Ha hirtelen elveszed a tápfeszültséget, marad ahol volt. Aztán ki tudja, lehet, hogy ez is csak egy városi legenda, nem játszottam ilyen műszerekkel. Ha igaz is, az ütközéstől még éppen elmozdulhatott.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /

Tudok adni pár motort, ami egy punto2 műszeregységéből maradt, ha játszani szeretnél vele
(#) mnyugger válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /

Köszi.
Igazából Kecskemét fele megyek. Tehát mehetnék az M5-ön, de az autópályát kihagyom.
Legutolsó autópálya kalandom olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy nem vagyok hajlandó fizetni azt autópályán parkolásért.
Az utam nem sürgős. Nem kell száguldani 10 perc előnyért.
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /

Annyira nem érek rá. Ha már itt vagyunk, hogyan működnek? Elveszed a tápfeszt és megállnak ahol voltak?
(#) Bakman válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /

Akkor nem értem, mire fel volt a kérdés.
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 6, 2021 / 1

Szerintem, hogy 3 "hegyi" útból melyik a járhatóbb.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2021
(#) mnyugger válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /

Mellékeltem egy térképet három úttal. Melyik ajánlott. Döntöttem.
1-es Székesfehérvár 62-es 6-os 52-es M44-es.
(#) Bakman válasza granpa hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /

Autópályához képes szívás az összes.
(#) bbalazs_ válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 6, 2021 / 1

Áttételes léptetőmotorok.
Tehát igen.
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /

Így igaz, de néha jobb elkerülni a pályát. Valamint alap-averzióm van nekem is a pályákkal.
(#) Ódenka válasza granpa hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /

Amióta fizetős lett a 4 sávos Abony és Albertirsa között, már csak a régi 4-esen megyek, mentem legutóbb. Előtte 30 éve voltam ugyanígy Abony-Cegléd- Albertirsa- nosztalgikus és nem annyira rossz út. Nem járok sokat az országban, semmiképp nem éri meg az utak gazdáinak áldoznom.
(#) jdani hozzászólása Ápr 7, 2021 /

A műszerfalra visszatérve :
Vannak aminek a mutatóját ha újjal feltekered, leesik vissza (főleg régi, még rugós mutatók) 0ra, és vannak aminek ott marad, ahova tekerem. De én itt nem is inkább erre gondoltam, hanem:
Nem egy műszerfalat buheráltam már, és elég sok műszerfal, kisebb kocogtatástól, a mutatójuk már elmozdul.
Erre gondoltam, hogy lehet a fazon ment 100al, megtörtént a baleset, az aksi, vagy a vezetékei megrongálódtak, így már nincs a muszerfalnak tápja, nincs mi stabilan tartsa a mutatót.
Eközben az autó, pörög, dül, stb. A mutató oda ugrik ahova csak tud.
Tehát szerintem az, hogy az,, autós annyival ment, mint az ütközés után mutat a mutató,, egy butaság..
Következő: »»   3262 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem