Fórum témák
» Több friss téma |
Win+P természetesen beállítva. Eszközkezelőt nem néztem. Most, nem is tudom. Nem vagyok ott.
Az eszközkezelőn nem jelenik meg ilyen, hogy HDMI.
Nem a HDMI jelenne meg, hanem a monitoroknál látszódna ...
A monitoroknál, ennyi jelenik meg. Általános PnP képernyő.
A Win.+P-n. A kettőzést, vagy a kiterjesztést jelöljem?
A kiterjesztés a praktikusabb, ha különbözik a felbontás. De ha nem jelenik meg, akkor nézd át a csatlakozót, hogy látsz-e fizikai sérülést, koszt benne, esetleg az alaplapra menő forrasztásokon van-e repedés. Ha érzékeli a kijelző és a gép egymást valamennyire, de nincs kép, akkor ez a legvalószínűbb.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2021
Köszi. Próbálkozok. A laptop kivételével,minden új.
Esetleg a tv oldalon nem kell engedélyezni vagy bekapcsolni?
Sziasztok! Az Asus GL552vw laptopomban egyszer csak elromlott a HDMI, a monitor no signalt jelez az OS meg nem írja hogy csatlakoztatva van monitor. Szoftveresen semmi változás nem történt, egyik nap ment másik nap nem. A forrasztást tökéletes, bedugtam egy kábelt és rámértem minden szálra.
5V van a táp(18) és a DDC(15) lábakon. Ami viszont furcsa, hogy rámértem "terhelés" alatt (rádugtam egy monitort működés közben) és néhány lábon (1, 4, 5), ezek TMDS lábak 6.2 voltot mértem, viszont a lábak között nincs zárlat. A többi láb okésnak tűnt, 0, 2, 5 voltos értékeket mértem. Néhány hónapja elejtettem a laptopot a HDMI-s oldalára és további furcsaság, hogy a tőle kb 5 cm-re lévő USB mint ha kontaktos lenne, hol működik, hol nem. Valakinek van valami ötlete, mit mérjek, merre keresgéljek?
Az első mindig a fizikai sérülés, ha le volt ejtve. Nézd meg az usbn amikor eldobja a tápfesz tűnik-e el, vagy az adat. Van ilyen gépem, és ha volt beledugva valami amikor leesett, simán leválhatott a vezetősáv a hdmi lábával együtt. Amúgy gl553-hoz biztosan van boardview, ha ehhez nem találnál valamiért, nem ellenőriztem.
Láttam már olyat, hogy laptopban néhány csatlakozó segédpanelen van az alaplap mellett, melyeket szalagkábel köt össze. Nem ismerem a szóban forgó laptopot, de minden lehetséges eshetőséget ki kell zárni, valamint vigyázni kell, hogyegy laptop sose eshessen le. Ha valami leesik, akkor az elsőnek az ellenőrzésnek kellene lennie, hogy megsérült-e valami.
Találtam hozzá bordview-t, szóval valamikor a napokban végigmérem a pad-eket ahova befutnak hogy jók-e, meg az usb-t is megnézem, bár az elég random hol jó hol nem jó.
Üdv!
Tudom hogy hanyag és kókler megoldásra készülök, de volna nekem egy cp274384 lcd fénycső inverterem amit bele szeretnék fénycsővel együtt operálni, egy kijelzőbe ami már újabb fajta led-es volna, ha a ledek nem égtek volna ki. Nos tehát a kérdésem az hogy, volna-e valakinek ehhez valami kapcsolási rajza amin látszik a panel melyik csatlakozó lábon milyen jelet , feszültséget kap meg. Nem ragaszkodom a működéséhez kíváncsiság és szükség szülte gondolat ez , ugyanis megállt a laptopom, ezen a gépen meg csupán a fény ment el
Egyszerűbb, ha elmész egy szervizbe és kérsz egy törött kijelzőt, és arra átrakod az lcdt. De ugye ellenőrizted a backlight feszültséget a backlight on és a dimm jelet, mielőtt hibásnak mondtad az lcdt?
Ledesben nincs hely fénycsőnek, esélytelen belerakni. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2021
Megvariáltam a fénycső befér szépen kérdés bevilágít-e mindent, mert ugye keskenyebb, de mivel a hétvége letelt, körbe ledezem az élén mint a régit, mert ledem van itthon de pénzt már nem ér meg a kijelző sem törött, új használt lényegtelen, csupán előtétet kell számoljak és megy direktben a tápról az "új" backlight, az inverterhez meg nem találván semmilyen dokumentációt megy a veszélyes hulladékba
Ha direktbe kötöd, 0-24 menni fog, mert a backligt fesz direktben a fő tápbuszról megy...
Pár kapcsoló tranyó még fog kelleni a backlight enabletől. Szerviz biztosan adna ingyen törött kijelzőket, én lomtalanításról is hoztam egy doboznyit még, nem tudnak mit kezdeni vele...
Természetesen kompletten raknám össze a dolgot , bár lehet beruházok egy új működő laptopra és nyugdíjazom a 10-en éves cuccaim had nyugodjanak békén.
Használós gépet nem gányolnék, annak megbízhatónak kell lennie. Olcsó és megbízható gép win10-re minimum kategória: T410, napi használatra teljesen alkalmas kategória: T430. Ha ennél gyengébb specifikációjú a gép, érdemes cserélni, ha nem műhelygépről van szó.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2021
Ez egy esti anime nézős ágyban fekvős gépecske volt, természetesen nem ezzel állok neki játszani, és a megbízhatóság végett a paneleim sem ezen készülnek el , régi gép volt viszonylag gyors de ennyit még megér, ha teljesen meghal akkor viszont megy a szekrény tetejére a többi, hátha kell belőle valami géphez
Mióta az új vga-mon nincs a monitoromhoz megfelelő kimenet , és a tv van rá dugva, őszintén szólva elvesztette a szerepét a laptop, ez részemről már csak szakmai dac, mert megtehetem így megteszem alapon, de nem szükségszerű. Másoknak ilyen, és még csak hasonló dolgot sem követek el. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2021
Tud-e valaki segíteni?
Adott egy E-machine e723 Acer laptop. Egyszercsak nem érzékeli az akksit.Hálózatról kifogástalan. Akksi csere nem használt, nem az a probléma. Mit lehet tenni?
Jó eséllyel elhasalt az akkumulátorhoz tartozó elektronika a laptopban. Ha kihúzod a töltőt a laptopból, akkor mi történik? Ha úgy nem indul, akkor vidd szervízbe.
A töltőt kihúzva nem megy.
A szerviz nem tud vele mit kezdeni. Idézet: Az milyen szerviz? „A szerviz nem tud vele mit kezdeni.”
Ha megér annyit a laptop, akkor kereshetsz hozzá utángyártott akkumulátort (én már jártam úgy, hogy eredetinek tűnő akksi jó, de % töltöttségi adatot nem közöl a rendszerrel)...
Akksit cseréltem, mert azt gondoltam, az a hiba.
És bejött?
BP-n vagy? akkor megtudom neked nézni.
Üdv! Van valami esélyem, hogy egy régebbi HP laptop BIOS-ához hozzáférjek, ha nincs saját billentyűzete? Az USB billentyűzet nem működik BIOS alatt. Sufni gép, de i5 2,5GHz procival 8 GB memóriával még használható (lenne). Van 2 db újabb HP billentyűm, de még közel sem egyforma a csatija.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2021
Abból van rengeteg. Keress egy olyat aki tud vele mit kezdeni.
Ha postára tenném?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |