Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 84
(#) Hybe válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 11, 2008 /

Köszi, akkor lehet, hogy kicserélem a könnyebben hozzáférhetőket, aztán ha még mindig gáz, akkor a maradékot. Ahogy elnéztem, ezen a panelon a 2 db 1000-es a legkönyebben kiszedhető
(#) Hybe hozzászólása Jún 18, 2008 /

Nagyon köszönöm a segítségeteket, az összes kondi cseréje után kiválóan működik a DVD. Anyagár : 100 ft.-
(#) Fery válasza Hybe hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

Nagyon szivesen, örülök, hogy segithettünk.
Fery
(#) Seven44 hozzászólása Jún 21, 2008 /

Szevasztok srácok! A segítségetekre lenne szükségem. Van egy ITT VD553 típusú Divx lejátszóm és az a próblémám, hogy nem jön be sem a menükép sem a filmkép. Egyik pillanatról a másikra eltünt. Próbáltam kipróbáltam mindkét AV csatlakozást (az RCA-t és a SCART-tot is), de nem történt változás. Viszont audio hang van ha rákötöm közvetlenűl a Hi-fimre.
Mi lehet a gondja? Várom az ötleteket?
Elöre is köszönöm!
(#) Fery válasza Seven44 hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

A távszabályzón van pár gomb ami a videojel tipusát adja meg, vagy a progressziv scan-t kapcsolja. Amikor nincs benne lemez probálgd végig a táv gombjait, valószinüleg vissza fog jönni a kép.
Fery
(#) Seven44 válasza Fery hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

Végig próbáltam a gombokat lemez nélkül, a PAL/NTSC gombot is töbször, de sajna nem történt változás. Hát egy próbát megért. Azért köszi!

Pedig valami ilyesmi baja lesz, de lehet, hogy a távon nem lehet állitani, csak a setupban. VGA csati ezen nincs ? Múltkor ide hoztak egyet azon oda volt irányitva a videojel. Azt próbáld meg még, hogy minden egyes gombot 3-4-szer nyomd meg egyesével.
Kábelek ilyesmik jók ? TV AV gond nem lehet ? Minden mást kizártál már ?
Fery

Az AV kábelek jók mivel a sima Divx nélküli lejátszóm működik velük. A VGA kimentével nem tudok mit kezdeni mivel már a hiba előtt sem mentem vele semmire, mert valahányszor ráakartam kötni egy monitort az nem adott képet. A ledje meg folyamatosan villogott ahogyan most is. Mármint a monitoré.
(#) Seven44 hozzászólása Jún 21, 2008 /

De azért még probálkozom a gombokkal, hátha....

A VGA csatira csak akkor megy ki a jel, ha oda van irányitva, pont azért gondoltam hátha most oda megy.
Csak tippelni tudok igy....
Fery

Sebaj azért köszi szépen.
(#) Ricsi89 hozzászólása Jún 28, 2008 /

Helló
Akadt egy kis gondom a dvd lejátszómmal. Egy ideje már nem használtam, tegnap viszont filmet akartam nézni, de nem olvasta be. Már régebben is csinálta ezt gondoltam, hogy majd ma állítok egy kicsit a lézer áramán. Hiába állítottam nem lett jó. Viszont rájöttem, hogy nem is azzal van a gond. Van amelyik lemezt beolvassa, van amelyiket nem. Amit be is olvas, azt is alig játsza le. Egyből elkezd szaggatni. Tettem rá egy ventilátort, ami ideiglenesen megoldotta a problémát. Viszont még most se olvas be minden lemezt. Hiába állítok a fejen, semmi. Meg elég furán kattog a fej amikor elkezdi beolvasni a lemezt, de csak az elején kattog utána megszűnik. CD-t meg rendesen beolvassa, semmi gondja nincs vele. Még hűteni se kell amikor cd van benne. Simán lejátsza.
Mi lehet a gondja?
Üdv: Ricsi
(#) Edi hozzászólása Jún 28, 2008 /

Hello!

A problémám a következő: Hunday DV261 típusú asztali DVD lejátszó! Elkövettem azt a nagy hibát, hogy rátettem a tetejére, egy vezetéknélküli Philips telefont (amit a UPC adott az akciójukban a net bekötés mellé ajándékba). Na ez szépen lassan kinyírta, szerintem! Eleinte csak 5-10 perc filmnézés után kapcsolt ki magától, de jelenleg standby-ból, ha nyomok neki egy "open"-t, jön az "OFF", kikapcsol magától! Ötlet valakinek? A táp környékén lehet a gondom, vagy a vezérlésének tett be? Nem vagyok nagyon otthon az elektronok világában, de szétszedtem, látványra semmi különös, melegedni nem melegszik semmi! Merre és mit keresgéljek?
Előre is köszi!
(#) Fery válasza Edi hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Szia
Az ki van zárva, hogy az tette tönkre.
Ha van némi elektronikai gyakorlatod akkor itt találsz némi javitási segédletet hozzá.
Bővebben: Link
Ha nincs, akkor ne nyúlj hozzá hanem vidd el egy szervizbe.
Fery
(#) Edi válasza Fery hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Szia!

Köszi a választ, de jelenleg a saját szememmel láttam, egy hívott vez. nélküli mobil, a tetején egy bizonyos helyen (a táp környékén) van, standby-ból, teljesen lekapcsol. Nekem több hétig volt kb. ugyanazon a helyen a tel., pontosabban a töltője és benne a telefon. Aztán lehet, hogy tényleg független a két dolog egymástól...
Köszönöm a segítséget és a linket, megnézem!
Üdv:Edi
(#) Fery válasza Edi hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Szia. Elsőre óvatosan pucold meg a fejet, a leirtak szerint, aztán a tápjában cseréld az elkókat.
Az lehet hogyha rajta akkor megzavarhatja de nem valószinü, hogy maradandó károsodást tud okozni. Legalábbis szerintem, de én sem vagyok tévedhetetlen. Ilyennel még nem találkoztam, pedig már rengeteg DVD-t javitottam.
Fery
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Na most viszont új hibajelenség is van. A tv-n a hangszóróból morgást lehet hallani, ami a főmotor fordulatszámával változik. A képben meg fehér halvány csikok jelennek meg amikor megy a motor. Most már tényleg nem tudom mi a gondja.
(#) Fery válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Ne lehet, hogy túl sokat állitottál a fejáramon ? Mert akkor végleg beledöglik a fej. Tápkondikat cserélted ? Ezeket még érdemes, mert ha a digit lap, az A/D átalakitó megdöglik akkor felejtős, nem éri meg, meg nem is egyszerű szerezni másikat.
Fery
(#) Ricsi89 válasza Fery hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Szerintem nem állítottam sokat a fejem, mert olvasná befelé, de egy idő után abbahagyja. Mintha hibás lemez lenne benne. De az is olyan, hogy van amelyiket beolvassa, van amelyiket nem. Pedig bolti dvd mind, és egy darab karc nincs rajta. Holnap cserélem a tápban a kondikat. Csak azt nem értem, hogy két hónapot állt, akkor tökéletes volt, most meg nem megy. Na de holnap kihajigálom az összes kondit a tápból és meglátjuk mi változik.
(#) Ricsi89 válasza Fery hozzászólására (») Jún 29, 2008 / 1

Helló
Kicseréltem a tápban a kondikat, de maradt a zúgás. Így sem olvassa be a dvd-ket. Amikor bekapcsoltam még elkezdte lejátszani a lemezt, de egy 20s után már nem tudta lejátszani. Próbáltam több lemezzel is, de nem olvassa őket "err disc" felirattal megáll.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 29, 2008 /

Az előbb befújtam egy kis wd40-el a fej áram állító trimmert és be is olvasta a lemezt.Eszerint ki kell hogy cseréljem azt a trimmert. Nem lesz könnyű, de még először találnom kell megfelelőt helyette. De van itthon egy pár rossz cd-rom, hátha van benne ilyen értékű. De még mindig hűteni kell, hogy menjen rendesen, mert 1 percnél tovább nem bírja hűtés nélkül. Elkezd szaggatni, majd megáll. Megpróbálok keresni olyan trimmert, kicserélem és kiderül beolvas-e mindent.
(#) djmagoo válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 29, 2008 /

Szia!

Cseréld ki a lemezforgató motort... az lesz a baja azért melegszik túl mert nagyobb áramot vesz fel mint kellene és sokszor felpörögni sem tud. Ez azért van mert a komutátorok elég gagyi anyagból készülnek, leválnak belőlük apró részecskék és a kommutátor szeletek között átvezetést vagy zárlatot okoznak. Ideiglenes javulást hozhat ha a motorba befújsz WD40-et, a vezetékeit LEKÖTÖD az elektronikáról és adsz rá néhány pillanatig 12V egyenfeszt. Ekkor a motornak gyorsan fel kell pörögnie de sokáig ne hajtsad mert tönkremegy. Ha szerencséd van akkor a kommutátorok kitisztulnak és a készülék a motor visszakötése után rendben fog üzemelni. Célszerű még az MPEG dekóder chipre is tenni egy hűtőbordát, olyasvalamit ami a PC alaplapok chipsetjén vagy pl videokártya RAM chipeken van...

Üdv!
(#) Ricsi89 válasza djmagoo hozzászólására (») Jún 29, 2008 /

Kicseréltem a motort, de semmi. Nem a motor vezérlésnél melegszik, hanem van két stabilizátor, az egyik egy REG1117-3.3 ami egy 3,3V-os stab IC, a másik pedig egy REG1117A ami pedig egy változtatható feszültségű stab. Ezek melegednek mint az állat. Ha egy ideig ki van kapcsolva és lehűl teljesen, akkor amikor bekapcsolom egyből beolvassa a lemezt, de utána nemsokkal, éppen hogy elindítom a filmet, elkezd szaggatni, és alig megy.
(#) Fery válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 29, 2008 /

Akkor most kellene körülméregetni azt a melegedős részt.
Mi lesz a táppal ? Eltünik ? Hol szakad meg...Stb ? Hova mennek azok a tápok amik elmelegszenek...stb...Próbálj meg mérni, sokkal jobb ötletem nincs. Szerezz hűtősprayt azzal is meg lehet ilyen esetben találni a bűnöst. Próbáld a tápot labortápról biztositani és csak annyi áramot adj neki, hogy a bünös izzadjon de még menjen a cucc, igy is ki lehet szűrni.
Fery
(#) Ricsi89 válasza Fery hozzászólására (») Jún 29, 2008 /

Megmértem a két stab kimenetét és semmit sem változik amikor elkezd szórakozni. Viszont van a közelükben vagy 6 smd tranyó, azok is iszonyat forróak. Ha elkezdem hűteni a panel alját, akkor utána megy rendesen. Most zene megy róla, amikor szórakozik, akkor egyfolytában ugrál a zene. Ahogy elkezd hűlni lefelé a panel úgy egyre jobban szűnik megfelé az ugrálás és a végén megy rendesen a lejátszás. mindjárt kimérem azokat a tranyókat is.

Azt is nézd meg mik kapnak tápot innen, mert attól is lehet meleg, ha túl nagy az áramfelvétel.
Fery
(#) Ricsi89 válasza Fery hozzászólására (») Jún 29, 2008 /

Az nem lehet, hogy a kondik amik ott vannak a forró alkatrészek mellet azok is elég melegek. ha felmelegednek, akkor az nem okozhat valamilyen hibát? A kondikat cseréltem, de a panel jól vezeti a hőt, a kondi meg fel is veszi azt.
Ja az smd tranyónak tűnő alkatrészeknek nem jöttem rá a tipusára. Ha véletlenül tudod írd már le. Ez van rajtuk: Y2
Kerestem, hogy mi lehet, de csak olyat találtam mai nem illik rá. Azt írják róla. hogy 12V-os zéner, de ez nem lehet, mert mindhárom lába be van kötve, és nem lehet rajta mérni sehol 12V-ot.

Szia. Itt találsz egy rakás linket, ahonnan doksikat lehet letölteni, próbáld meg megkeresni a rajzát.
Ezt az Y2-őt igy fejből én sem tudom.
Bővebben: Link
Fery
(#) SaS2008 hozzászólása Jún 30, 2008 /

dimarson dmp-376 -os dvd lejátszóm,csak akkor indul ha kézzel meglököm 1 picit a lemezt.utánna tökéletesen müködik,az ujabb bekapcsoláskor ismét.milehet a baj pls segitsen valaki.
(#) Fery válasza SaS2008 hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Nagy valószinüséggel a lemez forgató motor / spindle / elhalálozott.
Fery
Következő: »»   10 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem