Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az a baj az ilyen oldószerekkel, hogy gyorsan elpárolognak. Ha nem készítesz be magad mellé öt litert akkor könnyen előfordulhat, hogy a feloldott piszok máshol rakódik le mert időközben az alkohol elillant.
No, a kép meg lemaradt...
A denaturált nem párolog olyan gyorsan és azért kell bő lével, hogy lefollyon és ne odébb száradjon. Van aki mosogatószer, felecsetelés, leöblítés, szárítás módszerrel teszi, de ahhoz érdemes kibelezni. Gondolom azt elkerülnéd.
Nem én akarom kimosni az erősítőm.
Én azt vallom, hogy takarításhoz alaposan szét kell szedni adott eszközt, különben csak felületes lehet a művelet.
Van egy jbl hangszóróm peremére kellene gumi hol lehet kapni előre is köszönöm a segítséget
Üdv!
Nem tudtam hol kérdezzem meg ezt, van egy szép nagy vidikon csöves kamerám, van egy so-239 es csatlakozó rajta videó felirattal, ez simán egy analóg jelet lőhet ki pl tv-re? Szkópra ráakasztottam, valami jön ki belőle, kis lámpát ha az objektív elé rakok és mozgatom változik a jel....
A "video" felirat, szabvány alapsávi videojelre enged következtetni. Szerintem kösd rá egy tv bemenetére.
Hátttt, van egy nem olcsó oled-es tv azt kihagynám, keresni kellene egy olcsót amit nem sajnál az ember..... Bár az a fura hogy 15 kHz-es jelet mértem szkóppal rajta ami nem éppen szabvány. A dolgot megnehezíti hogy semmi nincs a kameráról az interneten
Mellékeltem képet: A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2021
Elindult, de kompozit bemeneten, meglepően szép a képe, a vidikon cső is be tud égni? Középen van egy fehér kör, mindegy hogy van e fény,,,,
Nem tudom mennyire spéci a cuccod, az én Videoton hangfalaim is hasonlóan jártak, vettem bele másik hangszórót. Azt a gumit tuti nem tudnám kicserélni... Ennek már jópár éve...
A vidihez kétféle pere is létezik és az egyik legkönnyebben peremezhető hangszóró... A közép már trükkösebb mondjuk.
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni az alábbi problémában: Siemens Simatic S7 1200-as PLC-t a használok a hozzá tartozó 220/24V-os kapcsoló üzemű táppal 3 db mikrokapcsoló és 3 db reed relé állapotának figyelésére. Ezek egy kb. 15 m-es sok eres (20) árnyékolt kábel végén vannak (árnyékolás táp földre kötve). A kapcsolók a 24V és a PLC digitális bemenetei közé vannak kötve. Minden jól működik, de a kapcsolók közelében van egy független, teljesen külön álló műszer, ami föld felé folyó áramot mér 0-100 uA tartományban egy 20k ellenálláson keresztül. Amikor a kábelt közel viszem az áram mérő körhöz, 1-3 uA ingadozó áramot mér a műszer, ami baj, megzavarja a működést. Ezt a kapcsolóüzemű táp kimenetén megjelenő váltóáram okozhatja? Hogyan lehet ezt kiküszöbölni? A Siemens táp kimenetén multiméter AC állásában 0,14V-ot mérek. Kb. ugyanennyit egy olcsó notebook töltőn is. Kipróbáltam egy toroidból épített tápot is. Ott nem mérek semmi váltóáramot a kimeneten, de a PLC-t megtáplálva róla 1 uA körüli áram így is indukálódik a fügetlen mérőkörben.
Hali! Ezt az SMD Mikrofont hogy lehetne kiforrasztani a nyák-ról?
Audio video szervíz, mikroelektronikai alkatrész kereskedés. Hqnedis, hestore stb...
Keleten tudok üzletet is, feléd neked kell megkeresned...
Én találtam egy kisiparost, akihez elvittem, és pár nap múlva elhoztam újraperemezve. Meg akkor már cseréltettem csatlakozót is, mert a régi nem fogadott banándugót. A kettő együtt olcsóbb volt szerintem, mint egy hangszóró.
Hőlégfúvóra tippelnék. De csak tipp...
Elektromos rezsó széle.
Az egész panel megolvad, de a mikrofon marad.
Üdv!
Láma kérdés, de olyat lehet, hogy egy hangfalra két erősítőt kötni? Nem lenne soha együtt használva. Az egyik egy házimozi erősítő, a másik meg egy sima stereo. Mindkettőben van relé, így ha nincs bekapcsolva elvileg "nem megy vissza" a hang az egyikből a másikba.
Ha kikapcsolt állapotban a hangfalad nem csatlakozik sehova, lelked rajta. A test pont nincs megszakítva, így kialakulhatnak földhurkok. Ha tényleg nem kapcsolódnak be egyszerre.
És hogy lehetne ezt normálisan kivitelezni?
Kapcsolóval. A hangsugárzót arra az erősítőre kapcsolod, amelyiket hallgatni akarod.
A párhuzamosítás meglehetősen balesetveszélyes megoldás, mind az erősítőre, mind a hangsugárzóra nézve.
Én a rádióba építettem egy relét, amit a rádió tápja kapcsolt.
Ha be volt kapcsolva a rádió, akkor a külső hangszórókat a rádióra kapcsolta, ha elengedett a relé, akkor a tv kimenetet kapcsolta a hangszóróra. Összeakadás így soha nem lehetséges.
Van egy öreg 33000 µF-os kondim. Hogy tudnám hozzávetőlegesen megállapítani a kapacitását?
Csak a lényeg kimaradt.
10V-ra feltöltve, 1kΩ 5% (mérve 1021Ω) ellenállás 3x mérve kb. 51 másodperc alatt sütötte ki 3,7V-ra. 50000µF? Lehetséges ez egy 39 éves elkonál?
Na például ezért is nem kell mindig minden kondenzátort ész nélkül cserélni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |