Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   924 / 1154
(#) antikzsolt hozzászólása Máj 3, 2021 /

Üdv.
Adott egy pc. 2x2gm ddr3 ram. Egy napon nem indult. Ram kivesz berak egyesével mindegyik megy. Mind a két slottban. Mind a kettő visszakerül működik a gép kontaktos ram. Ok Örvendés.
Majd megint nem indul a gép, Ram kivesz visszarak mind a kettő megint nem meg. Ram kivesz felcserél megy. Örvendés. 2 nap múlva megint nem indul. Ok megint a ram. Kivesz betesz nem indul. Kivesz sorrend cserél indul. Újra kivesz eredeti sorrend megint nem indul.
Na mármost ez mi? Eddig tökéletesen működött ebben a felállásban a két ram és egyszer csak

Gondolnak egyet aztán már nem megy abban a sorrendben ahogy eddig voltak? Létezik ilyen?
Ha csak egy ram kerül a gépbe slottol függetlenül indul a rendszer.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 3, 2021 /

Ki kéne fujkálni a pormacskákat belőle. A kiscicákat is. A ram csatlakozóját fényesre törölgetni..
(#) Dióda válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 3, 2021 /

Bizony van ilyen. Ezt játszotta nálam is régebben egy alaplap. Az idegbaj kerülgetett miatta.
Kiderült hogy az adott ram ami bele lett téve nem volt támogatott.
Csere támogatott ram-ra és azóta is megy.
(#) antikzsolt válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 3, 2021 /

Igen azt megcsináltam és szép fényes minden. Cica nincs.
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 3, 2021 /

Memtestet próbáld. Lehet valamelyik ram chip bgaja elrepedt, és amikor megpiszkálod érintkezik. 2GB DDR33 kb 2.5e hardveraprón, vennék egyet és kicserélném az egyiket, amelyikkel nem fagy, a másik kuka.
(#) antikzsolt válasza Dióda hozzászólására (») Máj 3, 2021 /

Több mint 1 éve operálok ezekkel a ramokkal. Tehát már rég kibukott volna.
(#) antikzsolt válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 3, 2021 /

Köszi az lesz. Mennyi időt érdemes kínozni 1-1 rammot, 6-8 óra elegendő?
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 3, 2021 /

Amíg elő nem jön. De van, hogy egyértelmű hibánál ha teszt alatt megnyomogatod a ramchipeket rögtön kibukik, de az inkább leejtett ramoknál működik.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2021
(#) Pistapista válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 3, 2021 /

A youtube ezt írja ki a PC-n:"A fiókod véglegesen le lett tiltva. További információ."amikor megpróbálok bejelentkezni.A sütiket töröltem visszamenőleg 4 hétre a böngészési előzményekkel együtt, de nem segített a megoldásban.Viszont laptoppal már 3 videót is feltöltöttem gond nélkül azóta. El van mentve az oldalama könyvjelző sávban.Ha onnan nyitom meg a csatronámat, akkor a friss videók is rajta vannak, a like-olt videók is, a privát kedvenc videók is úgy, hogy közben azt írja nem vagyok bejelentkezve, pedig az utóbbiak nem publikusra vannak beállítva.
(#) Epu2 válasza Pistapista hozzászólására (») Máj 4, 2021 /

Az utóbbi fél-egy évben sok furcsaságra vetemedett a fácse.
(#) SzilCsong hozzászólása Máj 6, 2021 /

Hello Urak!
Szerintetek ez mitől lehet:
Csatlakozok egy repeaterhez LAN-on és wifin keresztül is, net sebesség kiváló 50/25 Mbit.
Ha telóról csatlakozok a wifihez, akkor azok az alkalmazások, amik bejelentkezést igényelnek, azok rendkívül lassan töltődnek be, a Login fázisba valami fékezi.
Pl a hálózaton lévő IP kamerák aplikációja.
Ha mobilnetre váltok, akkor simán bejön és látja is a kamerákat.
Yutyub, meg ilyenek simán fut wifin keresztül.
Mi lehet a gubanc?
(#) img válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 7, 2021 / 3

"Mi lehet a gubanc?"

Például az, hogy nem adtad meg az eszközök pontos típusszámait és a beállításaik screenshotjait, mert ezek nélkül még Lottó 5-öst nyerni is nagyobb esélye van a tippelőnek.
(#) SzilCsong válasza img hozzászólására (») Máj 7, 2021 /

Köszi, minden eszközt újra indítottam, most jó.
(#) img válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 7, 2021 /

Nem is értem, hogy miért, de ez jutott eszembe.
(#) golem hozzászólása Máj 10, 2021 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy 10+ éves gépem. Szeretnék bele új meghajtót tenni. Van benne SATA csatlakozás, de nem ismeri fel a 120Gigás SSD-t, de az 500Gigás HDD-t felismeri SATA kábelen keresztül.
Mi a különbség az SSD és a HDD között, azon kívül, hogy az egyik nem tartalmaz mozgó alkatrészt?

Figyelj oda a külalakra is!
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) Doky586 válasza golem hozzászólására (») Máj 10, 2021 /

Az hogy gyorsabb. Sokkal.
(#) Régi motoros válasza golem hozzászólására (») Máj 10, 2021 /

Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de lehet inkompatibilitás.
Próbálj ki másik SSD -t, lehetőleg valami régebbi fajtát.

Kingstonnal jártam úgy, hogy új SSD -t az asztali gépen akartam particionálni, és nem ismerte fel.
Laptopban elsőre tökéletesen ment, azóta is működik.
(#) golem válasza Régi motoros hozzászólására (») Máj 11, 2021 /

Van egy másik SSD megprobálom majd azzal is.
(#) img válasza golem hozzászólására (») Máj 11, 2021 /

Alaplaptól függően vagy van, vagy nincs a BIOS / UEFI-ben olyan beállítási lehetőség a SATA portokra, hogy "SATA device type" ---> "Hard Disk Driver / Solid State Drive", vagy más néven nevezve, de ugyanezzel a funkcionalitással: érdemes lenne megnézned.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2021
(#) golem válasza img hozzászólására (») Máj 11, 2021 /

SATA ra találtam egy beálitást az auton van.

"Solid State Drive"-ra átállítva sem működik? Lehet, hogy "Auto"-n nem kezeli megfelelően.
(#) Udvari Zsombor válasza img hozzászólására (») Máj 11, 2021 /

A kérdező írja, hogy
Idézet:
„Az lenne a kérdésem, hogy van egy 10+ éves gépem.”
Tehát erősen kétlem, hogy meg lehetne-e mondani a BIOS-ban, hogy az HDD vagy SSD ami rá lett kötve.
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 11, 2021 /

Simán. Pl. az én alaplapom is 11-12 éves (Asrock P67 Fatal1ty Pro) és be lehet állítani a briósában.
(#) villanyipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 11, 2021 /

Annyira már nem új keletű a dolog lazán meg lehet hogy van benne megfelelő beállítás!
(#) villanyipi válasza golem hozzászólására (») Máj 11, 2021 /

Egy apró kérdésem van legfrissebb bios van fent vagy még a gyárban rá flashelt? A legújabb bios-sal valószínű ilyen gondod nem lenne!
(#) golem válasza villanyipi hozzászólására (») Máj 11, 2021 /

Jót kérdeztek, hogy mikori BIOS van rajta, nem tudom majd megnézem de biztos amit a gyárba beleraktak.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2021
Moderátor által szerkesztve

Pontosan milyen alaplap is az?
(#) golem válasza img hozzászólására (») Máj 12, 2021 /

Albatron px865 pe pro
(#) img válasza golem hozzászólására (») Máj 12, 2021 /

Tyűha, az az S478 lap inkább a 20+ éves kategóriába tartozik. Nem találtam hozzá semmit, kb. úgy tűnt el, mint az ABIT. Gyanítom, hogy csak energiakidobás vele foglalkozni, mert amikor az a lap készült, az SSD-knek még híre-hamva sem volt, így fel sem készíthették rá BIOS szinten.
(#) Doky586 válasza golem hozzászólására (») Máj 12, 2021 /

Nálam tökéletesen működik az SSD sata1-en.

cpu12b.png

Következő: »»   924 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem