Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv.
Adott egy pc. 2x2gm ddr3 ram. Egy napon nem indult. Ram kivesz berak egyesével mindegyik megy. Mind a két slottban. Mind a kettő visszakerül működik a gép kontaktos ram. Ok Örvendés. Majd megint nem indul a gép, Ram kivesz visszarak mind a kettő megint nem meg. Ram kivesz felcserél megy. Örvendés. 2 nap múlva megint nem indul. Ok megint a ram. Kivesz betesz nem indul. Kivesz sorrend cserél indul. Újra kivesz eredeti sorrend megint nem indul. Na mármost ez mi? Eddig tökéletesen működött ebben a felállásban a két ram és egyszer csak Gondolnak egyet aztán már nem megy abban a sorrendben ahogy eddig voltak? Létezik ilyen? Ha csak egy ram kerül a gépbe slottol függetlenül indul a rendszer.
Ki kéne fujkálni a pormacskákat belőle. A kiscicákat is. A ram csatlakozóját fényesre törölgetni..
Bizony van ilyen. Ezt játszotta nálam is régebben egy alaplap. Az idegbaj kerülgetett miatta.
Kiderült hogy az adott ram ami bele lett téve nem volt támogatott. Csere támogatott ram-ra és azóta is megy.
Igen azt megcsináltam és szép fényes minden. Cica nincs.
Memtestet próbáld. Lehet valamelyik ram chip bgaja elrepedt, és amikor megpiszkálod érintkezik. 2GB DDR33 kb 2.5e hardveraprón, vennék egyet és kicserélném az egyiket, amelyikkel nem fagy, a másik kuka.
Több mint 1 éve operálok ezekkel a ramokkal. Tehát már rég kibukott volna.
Köszi az lesz. Mennyi időt érdemes kínozni 1-1 rammot, 6-8 óra elegendő?
Amíg elő nem jön. De van, hogy egyértelmű hibánál ha teszt alatt megnyomogatod a ramchipeket rögtön kibukik, de az inkább leejtett ramoknál működik.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2021
A youtube ezt írja ki a PC-n:"A fiókod véglegesen le lett tiltva. További információ."amikor megpróbálok bejelentkezni.A sütiket töröltem visszamenőleg 4 hétre a böngészési előzményekkel együtt, de nem segített a megoldásban.Viszont laptoppal már 3 videót is feltöltöttem gond nélkül azóta. El van mentve az oldalama könyvjelző sávban.Ha onnan nyitom meg a csatronámat, akkor a friss videók is rajta vannak, a like-olt videók is, a privát kedvenc videók is úgy, hogy közben azt írja nem vagyok bejelentkezve, pedig az utóbbiak nem publikusra vannak beállítva.
Az utóbbi fél-egy évben sok furcsaságra vetemedett a fácse.
Hello Urak!
Szerintetek ez mitől lehet: Csatlakozok egy repeaterhez LAN-on és wifin keresztül is, net sebesség kiváló 50/25 Mbit. Ha telóról csatlakozok a wifihez, akkor azok az alkalmazások, amik bejelentkezést igényelnek, azok rendkívül lassan töltődnek be, a Login fázisba valami fékezi. Pl a hálózaton lévő IP kamerák aplikációja. Ha mobilnetre váltok, akkor simán bejön és látja is a kamerákat. Yutyub, meg ilyenek simán fut wifin keresztül. Mi lehet a gubanc?
"Mi lehet a gubanc?"
Például az, hogy nem adtad meg az eszközök pontos típusszámait és a beállításaik screenshotjait, mert ezek nélkül még Lottó 5-öst nyerni is nagyobb esélye van a tippelőnek.
Köszi, minden eszközt újra indítottam, most jó.
Nem is értem, hogy miért, de ez jutott eszembe.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy 10+ éves gépem. Szeretnék bele új meghajtót tenni. Van benne SATA csatlakozás, de nem ismeri fel a 120Gigás SSD-t, de az 500Gigás HDD-t felismeri SATA kábelen keresztül. Mi a különbség az SSD és a HDD között, azon kívül, hogy az egyik nem tartalmaz mozgó alkatrészt? Figyelj oda a külalakra is! A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2021
Moderátor által szerkesztve
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de lehet inkompatibilitás.
Próbálj ki másik SSD -t, lehetőleg valami régebbi fajtát. Kingstonnal jártam úgy, hogy új SSD -t az asztali gépen akartam particionálni, és nem ismerte fel. Laptopban elsőre tökéletesen ment, azóta is működik.
Van egy másik SSD megprobálom majd azzal is.
Alaplaptól függően vagy van, vagy nincs a BIOS / UEFI-ben olyan beállítási lehetőség a SATA portokra, hogy "SATA device type" ---> "Hard Disk Driver / Solid State Drive", vagy más néven nevezve, de ugyanezzel a funkcionalitással: érdemes lenne megnézned.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2021
SATA ra találtam egy beálitást az auton van.
"Solid State Drive"-ra átállítva sem működik? Lehet, hogy "Auto"-n nem kezeli megfelelően.
A kérdező írja, hogy
Idézet: Tehát erősen kétlem, hogy meg lehetne-e mondani a BIOS-ban, hogy az HDD vagy SSD ami rá lett kötve. „Az lenne a kérdésem, hogy van egy 10+ éves gépem.”
Simán. Pl. az én alaplapom is 11-12 éves (Asrock P67 Fatal1ty Pro) és be lehet állítani a briósában.
Annyira már nem új keletű a dolog lazán meg lehet hogy van benne megfelelő beállítás!
Egy apró kérdésem van legfrissebb bios van fent vagy még a gyárban rá flashelt? A legújabb bios-sal valószínű ilyen gondod nem lenne!
Jót kérdeztek, hogy mikori BIOS van rajta, nem tudom majd megnézem de biztos amit a gyárba beleraktak.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2021
Moderátor által szerkesztve
Tyűha, az az S478 lap inkább a 20+ éves kategóriába tartozik. Nem találtam hozzá semmit, kb. úgy tűnt el, mint az ABIT. Gyanítom, hogy csak energiakidobás vele foglalkozni, mert amikor az a lap készült, az SSD-knek még híre-hamva sem volt, így fel sem készíthették rá BIOS szinten.
Nálam tökéletesen működik az SSD sata1-en.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |