Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3278 / 3606
(#) sargarigo válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Együtt érzek veled! Én is laktam ott, szintén munka miatt. Öt hónapig bírtam, aztán tipli haza! Megtanultam egy életre, "de legjobb otthon!"
(#) Skori válasza Topi hozzászólására (») Máj 27, 2021 / 2

Emlékeim szerint a youtubevanced nem kér különösebb jogosultságokat, nem akar pl. hozzáférni a névjegyzékhez, SMS-ekhez, stb... Csak úgy tűnik a programozók között is akadnak olyanok akiknek tele van a hócipőjük azzal, hogy mindent elöntenek a reklámok. Én se leszek népszerű, de akkor sem fizetnék a reklámmentességért, ha számomra jelentéktelen összegbe kerülne. Mert amit manapság reklámozás címen művelnek az egyszerűen gusztustalan. Azonkívül a sokoldalas felhasználási feltételekben mindig megbújik valahol, néhány olyan mondat aminek a lényege, hogy ellophatják az adataidat, és meg is teszik, akkor is ha fizetsz a reklámmentességért. Ha pedig majd ellehetetlenítik a reklámblokkolókat akkor inkább nem kérek pl. a youtube szolgáltatásából, (és abban a pillanatban amikor ez bekövetkezik, népszerűbbé válhatnak más videómegosztó oldalak).
(#) Gafly válasza Skori hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Éppen reggeli akadtam ki rajta, hogy a hirek olvasása közben elkeztett bömbölni a vodka reklám. Lehet nem tiltottam le azt az opciót, hogy automatikusan ne játszd le az embedded videót.
(#) TAttila77 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Örülj neki, hogy csak vodka reklám volt a reggelizés közben.
(#) Remci válasza TAttila77 hozzászólására (») Máj 27, 2021 / 2

Lehetett volna köröm vagy hüvely gomba is
(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Bevetted az adagodat reggeli előtt?
Nem? Naugye.
(#) Topi válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 27, 2021 / 3

Abszolút egyet is értenék Veled, ha nem az lenne az általános, hogy az hőbörög az 500 Ft-os Youtube prémium költségen (saját ismerősi körömben is van ilyen, nem kell messze menni), akinél elég lenne, ha egyetlen egy hétig gyűjti a blokkokat a boltokban, és ennek az összegnek a tízszeresét tudná ő saját maga bejelölni azon tételek közül, amire semmi szüksége nem volt.

Bárcsak az lenne az okok 100%-a mint amiket Te is említesz. Nem a YT az első plattform, ahol fizetned kell azért, hogy ne tolják az arcodba a reklámokat. Ez minden on-demand tartalomszolgáltatónál ugyan így van. Ha jó a mosópor és gyógyszer reklám a kábelcsatornákon akkor persze nem kell költeni egy fillért sem pluszban (a kábeltv díján felül)

De ki kell azért azt is matekozni, hogy egy alap internet előfizetés díja és egy YT/Netflix/stb account együttesen nem kerül annyiba mint a szeméttel teli műholdas/kábeltv-s/stb előfizetés.
És ugye ezt egyszer veszed meg, és minden eszközön megy ám. Telefonon is, desktopon is, útközben is, bárhol is. Nem külön plugin ide, aztán egy hackelt alkalmazás oda, aztán egy kétes eredetű gateway amoda, és cseh nyelvű content egy másik plattformon, mert a random VPN most épp csehországba mutat.

Másnak is van sok-sok fizetnivalója, és mindig van olyan aki 500Ft/hóra is azt mondja, hogy nem engedheti meg magának. De ez nem az átlag sosem!

Mindegy igazából, én részemről nem csavarom tovább, csak jól esett kihőbörögni magam ezen.
Az a hozzáállás, hogy elvből nem adok pénzt a szolgáltatónak akitől a tartalmat fogyasztom és biztosítja nekem a szolgáltatást, úgyis egy "elvből" halva született ötlet. Lázadás helyett okosabb az együttműködés, kizárólag azért, mert akkor az ember a saját életét könnyíti meg. Tojik rá a YT hogy adblock-ozod, mert abból is pénzt keres, hogy a tartalomfogyasztási szokásokat monitorozza, figyeli mikor állítod meg a videót, beletekersz-e, végignézed-e és aztán ha adod ha nem, az adataidból pénzt keres. Ha ígyis úgyis ez a vége, akkor már legalább Neked mint tartalom fogyasztónak legyen egyszerűbb és kényelmesebb.

Szóval igen, van aki nem engedheti meg magának a havi 500Ft-ot ez tény. De ő az internetet sem, a mobilnetet sem, és azt sem, hogy ide írjon egy hozzászólást.
(#) Skori válasza Topi hozzászólására (») Máj 27, 2021 / 1

Idézet:
„...abból is pénzt keres, hogy a tartalomfogyasztási szokásokat monitorozza, figyeli mikor állítod meg a videót, beletekersz-e, végignézed-e és aztán ha adod ha nem, az adataidból pénzt keres...”
Ebben igazad van. De azt akkor is megteszi ha fizetsz a reklám-mentességért, nem?

Ezen kívül nem csak két oldala van az éremnek, azaz, hogy megengedheti-e, vagy sem, magának valaki az adott szolgáltatás költségét - hanem pl. azt is mondhatom, hogy nekem egyszerűen nem ér meg ennyit a youtube. Simán le tudnék mondani a használatáról bármikor. Tv csatornákat eleve nem nézek nagyon régóta (és ebben valószínűleg van valamennyi szerepe a reklámoknak is - de nem kizárólag ezért). Ugyanakkor az internet előfizetés pl. megéri az árát, és gyakorlatilag szükség is van rá. Magyarul a fontossági sorrend más, sokkal-sokkal hátrább van benne pl. egy youtube, mint az internet szolgáltatás. Tehát simán el tudom képzelni, hogy valaki megengedheti magának az internet előfizetést, de még +500Ft-ot a youtube-ért már nem.
A halva született ötletről meg annyit, hogy érdemes megnézni mennyien is használják pl. az adblockot (havi 500Ft-al szorozva elég szép summa lenne).
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2021
(#) Topi válasza Skori hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Szerintem nincs kérdés, hiszen pontosan ezt írtam a hozzászólásomban. Ha már mindenképp ... akkor már legalább Neked mint tartalom fogyasztónak legyen egyszerűbb és kényelmesebb.
(#) vision61 válasza Topi hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Szia!

Idézet:
„...500 Ft-os Youtube prémium költségen...”

Ezt nem tudom honnan vetted, már jó ideje 1 790 Ft/hó, a családi csomag még több egy kicsivel.
Nekem az 1 790-es van már több mint egy éve, eddigi tapasztalat, hogy ez sem reklamál a több felhasználó miatt. Én két gépen használom (nem egy időben), illetve a két fiam is földrajzilag más-más helyen. Egyszer kért eddig visszaigazolást mindhármunktól, gondolom azóta nem változtak az IP címek. Nagyon sok olyan plusz funkció van benne, ami előfizetés nélkül nem elérhető.
Így, hogy hárman használjuk, ugyanúgy, mint az HBO Go-t, illetve a Netflixet, megoszlanak a költségek, illetve egyikünknél sincs kábel TV előfizetés, bőven elég ez a három reklámmentes "csatorna".
(#) Topi válasza vision61 hozzászólására (») Máj 27, 2021 / 2

Ezt is pontosan leírtam!

2690 Ft/hóért öt teljesen különböző YT account kaphatja meg a prémium tagságot.
2690 / 5 = 538 Ft.

Szerk: Elnézést, 38 Ft-ot kerekítettem az egyszerűség kedvéért a példámban, de akit a 38Ft különbséggel megvezettem, attól elnézést kérek...
(#) vision61 válasza Topi hozzászólására (») Máj 27, 2021 / 1

Elnézést, az első hozzászólásodat nem olvastam. Így értem az 500 Ft-ot.
Viszont a tapasztalat az, hogy így még olcsóbban is lehet előfizetés, mert nem kötekednek amiatt, ha többen is használjuk az 1 790 Ft-os alapcsomagot.
(#) Szárnyas válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Ha arra a bizonyos politikai reklámra gondolsz, ami az utóbbi időben rendszeresen látható a videók előtt, akkor azt egyszerűen a kép bal alsó sarkában található "i"-re bökve le tudod tiltani. Gondolom ez más, rendszeresen ismétlődő reklámnál is működik.
(#) sany válasza Topi hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Semmi nincs ingyen.
(#) mnyugger válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Az összeset odaadtam egy iskolai könyvtárnak.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Tatabánya jó hely. Az elmúlt 2 hónapban 2x is jártam ott.
(#) sany válasza mnyugger hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

A Dunántúlon "sokkal jobb" helységek vannak, mint itt a keleti félen.
(#) mnyugger válasza sany hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Minden relatív. A szomszéd nője zöldebb.
(#) sany válasza mnyugger hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Ez igaz, kinek a szülővárosa, kinek ahol lakik a szebb vagy jobb.
(#) mnyugger válasza sany hozzászólására (») Máj 27, 2021 / 1

Az biztos, hogy vannak helyek, ahová gondolkodás nélkül azonnal elköltöznék.
(#) SzervízMacska válasza Topi hozzászólására (») Máj 27, 2021 3 /

Még egy másik aspektus: utálom ezt a kelet-európai mentalitást, hogy ha nem muszáj fizetni, lopjuk el. Végülis a jutub elég gazdag már ahhoz , hogy ingyen mulatozzunk. Meg a szoftvergyártók és sorolhatnám. Biztos meg tudod saccolni, mekkora szerver farmok, és milyen bődületes számítási teljesítmény szükséges egy ilyen szolgáltatás működtetéséhez. Szerintem akár a villanyszámlájuk tört részéből királyként lehetne éldegélni. De ez csak a szolgáltatói oldal. A tartalmakat is készítik valakik, akik szintén szívesen vennék, ha valami csurranna, hiszen egy videó elkészítése sincs ingyen.

De pistike inkább lopkodja, mintsem fizetne érte. És még azt a pár másodperc reklámot is derogál neki megnézni. Sőt, még nyilvánosan dicsekszik is ezzel. Szívből kívánom minden pistikének, hogy ők is így járjanak a keresményükkel.
(#) sany válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Egyszerű, Pistikének nem kell YT-t nézni.
(#) SzervízMacska válasza sany hozzászólására (») Máj 27, 2021 /

Mondjuk ez is lehetne egy opció, de ez föl sem merül az okos kis fejükben.
(#) bbb válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 28, 2021 / 6

Idézet:
„És még azt a pár másodperc reklámot is derogál neki megnézni.”
Én kívánom neked, hogy örömmel nézegesd azt a "pár másodperc" reklámot, ami egy pár perces videónál 2-3 percet jelent és át se ugorhatod
De a legjobbak azok, amikor 10 perc videó kezdődik egy reklámblokkal (30s és nem ugorhatod át, illetve rögtön két reklámot nyomnak le a torkodon), majd valahol 3 perc környékén következik a következő reklámblokk, ami megszakítja a videót, átugrani szintén nem tudod, s 6 percnél megint... Persze mindeközben a sáv alsó harmadát letakaró ablakocskában van egy statikus reklám is, amit legalább enged bezárni. A videó végén meg ott a következő videók ajánlója, ami pedig a kép több, mint kétharmadát kitakarja.
(#) moltam válasza bbb hozzászólására (») Máj 28, 2021 /

Valamikor nemrég hír volt hogy kifejlesztették a teljesen transzparens lcd (bocs, OLED) kijelzőt , szóval hamarosan a vonaton sem a tájat fogjuk nézegetni A másik kedvencem amikor egy furgon csak azért jár körbe körbe a városban hogy hirdesse az igét, teljesen érthető. Jó irányba tartunk. Persze, valamiből meg kell élni de én azért átgondolnám hogy: tényleg jó az az irány?
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2021
(#) Ge Lee válasza bbb hozzászólására (») Máj 28, 2021 /

A legtöbb esetben át lehet ugrani a reklámot, nyilán az időt nem, szóval lesznek szünetek a videóban, csak nem reklám lesz alatta hanem sötétség. Meg lehet szokni, főleg ha havi 1-2db videót néz az ember, ha meg lényeges akkor úgyis letöltöm, vagy megnézem máshol.
Engem a reklám kevésbé zavar, viszont az sokkal inkább amikor eleve bele sem tudok nézni, mert kiírja hogy jelentkezzek be az életkorom megerősítéséhez (mert meg akartam nézni hogy is zajlik egy adott műtét). Hát jelentkezzen be neki a jó édes ..... az.
(#) Ge Lee válasza moltam hozzászólására (») Máj 28, 2021 / 1

Idézet:
„tényleg jó az az irány?”
Szerintem tökéletes. Az emberiség gyors tempóban halad a szakadék felé, és ha odaért és kipusztult, a bolygónk legalább majd fellélegezhet.
(#) Skori hozzászólása Máj 28, 2021 / 1

Kíváncsi lennék ki látta a Fekete Tükör című sorozatot!? Ez eltér a szokásos sorozatoktól abban, hogy minden rész egy külön történet/novella, (a szereplők is mások) csak annyi a közös bennük, hogy a legtöbb történet egy olyan elképzelt (talán sci-fi) jövőképet vetít elénk aminek van realitása. A legelső évad második része pl. szenzációsan mutatja meg milyen jövő az, amikor ellepnek a reklámok, fizetsz a reklámmentességért, és hová is vezet az amikor mindent a média irányít.
Mellesleg a "sorozat" többi részét is ajánlom, szenzációsan jó, elgondolkodtató novellák, és egyben nagyon jó szórakozás is. Biztos vagyok benne, hogy már a legelső rész is sokaknál kiveri a biztosítékot. (bár az első rész bizonyos szempontból kilóg a sorból)

Szerk: biztos vagyok benne, hogy mindenki jól fog dönteni! (de nem mindenki fogja érteni)
(#) sargarigo válasza Skori hozzászólására (») Máj 28, 2021 /

Jó hogy mondod, köszi!
Estére nekiállok megnézni, imádom az ilyeneket!
(#) Topi válasza bbb hozzászólására (») Máj 28, 2021 /

Szerintem azt, hogy (nagyon) idegesítőek a reklámok, senki nem vitatta. Itt a megoldás módján van csak a diskurzus. Minden résztvevőnek jó, ha egy olyan megoldás választasz a reklámok ellen, ami a videó készítőnek is jó, hiszen Te magad így tudsz hozzájárulni ahhoz, hogy ha fogyasztod az általa létrehozott tartalmat, akkor neki kifizetődő legyen az idejét rááldozni.
És itt nem csak a fulltime YT creatorokról van, szó. Nagyon sok kis csatornával rendelkező tartalomgyártónak is fizet a YT. Ha blokkolod akkor kevesebbet, ha YT prémiumra váltasz akkor többet. Ez egy ésszerű és átlátható üzleti stratégia, amivel támogatod azt is, akinek a tartalmaira kíváncsi vagy. Az, meg hogy közben megszedi magát a YT is, azt el kell fogadni, cserébe egy baromi gyors, mindenhonnan elérhető, FHD/4K/8K streamet szolgáltató platformot tart fennt, gyakorlatilag kifogásolhatatlan szolgáltatási minőséggel.

De azért érdemes ám azt szemelőtt tartani, hogy sok fórum, Q&A oldal alapból kérdés nélküli kihajítja azt a felhasználót aki adblockereket promótál. Sőt, sokuk egészen egyszerűen elérhetetlenné teszi a tartalmat (ha tudja) azok előtt akik adblockereznek.
HE szabályzatában is benne van, hogy tilos az adblocker hirdetése, de számos más nagy portál / fórum szabályzata is tartalmazza ezt. Nem véletlen.
Következő: »»   3278 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem