Fórum témák
» Több friss téma |
Ha feltétlenül 2764 és 27128 kell, az én is tudok adni. Mennyi kellene?
Nem feltétlen 2764 és 27128 kell elvileg jó a 27C64 és 27C128. Inkább valami modernebb kiváltó kellene, ne hátrány ha nem fogyaszt annyit. Egyébként 1-1db kell.
Helló!
Mellékeltem kapcsolási rajzot középponttól kicsit jobbra van 2db tranzisztor azzal a típussal amit leírtam. A 2764 és 27128 is ide kell, de elvileg a CMOS változat is kompatibilis ha jól sejtem.
Ha a Q4743 és Q4745 tranzisztorokra gondolsz, akkor az csak normál kapcsolótranzisztor lesz.
Nem tudom milyen frekvencián működik az áramkör, de szerintem kb bármilyen kisjelű tranzisztort betehetsz helyettük, ami bírja az üzemi frekvenciát, és elég a jelemelkedési sebessége.
Helló!
Igen az a 2db lenne. Találtam egy másik doksit amiben vannak megjegyzések is. Ott pont poor switch van odabigyesztve. Bár tény, hogy nem igazán látok semmi kritikusat, hogy egy sima mezei pár MHZ-es tranyó ne lenne jó, ami tud 200-500mA-t.
Na igen, ez a feliratozás az előző rajzon nem volt meg. Úgy már igaz amit Sebi írt.
A 20 -as lábra ad +5V -ot valami panelnek vagy egységnek, ha végig követed.
Egy kis segítség kellene ...
Nem az, mit ábrázolnak a képek, az egy dugasztáp. Nevezetesen a T-Com azon egységéhez tartozik, ami a NET -hez csatlakozik. Nevezetesen a: Speedtouch -hoz. A kérdésem arra irányulna, hogy jól látom -e: ez a nyavaja ~18V -os váltóáramot ad ki ? A hiba jelenség: be ~230V, ki: semmi ... Mivel vagy össze van ragasztva vagy "pattintós" mielőtt kalapáccsal vagy fűrésszel nekiesnék, kikérném a fórumlakók véleményét. Esetleg ha van valakinek elfekvőben a fiókban - némi ellenszolgáltatásért - átvenném. Előre is köszönöm a válaszokat.
Többnyire ultrahangos hegesztéssel, ritkábban oldószerrel rögzítik. Általában a hegesztés nem sikerül teljes kerületében, így van esély kevés töréssel bontani A fedél részt kell satuval nyomorgatni minden irányban így átlósan is - reccsenésig, azután feszegetés. Másik mód a késpenge illesztés a sarkokon lévő találkozási pontokra és kalapáccsal beütni. (Eközben a két térded között érdemes tartani a dobozt.)
Ha szerencséd van, a hőbiztosító könnyen átköthető módon van szerelve. Mivel a szolgáltató tulajdona, ingyen cserélik - egyébként....
A szolgáltató tulajdona, de nem cseréli. Csak ha előfizetsz egy drágább csomagra - mivel már vagy 10 éves. ( Próbáltuk az egész ketyerét valami korszerűbbre cserélni - ilyen áron megy. )
Azt mondod jó esêllyel csak a hőbizti adta meg magát. Még ez lenne a legjobb verzió ...
Nem akarok hülyeséget javasolni, de én kötnék rá 18 volt egyenáramot ami egy step down vagy up konverterrel előállítható abból ami épp van kéznél, a készülékben lévő egyenirányító híd úgyis polarizálja.
Az illesztésnél kis hőlégfúvóval jól körül szoktam melegíteni. Ez után aránylag könnyen szétpattan. Nekem bevált módszer.
Szerintem:
- Biztosan akad a fiókban sokaknak hasonló (direkt megnéztem, nekem éppen nincs). Ha nem sürgős, akkor BURABU-n nagy valószinűséggel lehet venni... - Boritékolható, ahogyan irták már előttem is, hogy a készülék diódahiddal, puffer kondenzátorral kezdődik, és kapcsolóüzemű DC/DC átalakitóval folytatódik. Tehát mondjuk leselejtezett laptop tápról (~19 Vdc tipikus) működhet. - Szétpattintást/szemrevételezést erősen megfontolnám, sok okosságot leirtak ezzel kapcsolatban. ![]() ![]() - Adok (kölcsön akár) trafót, de azt ugye el kell hozni, meg doboz, meg zsinór, stb... Idézet: VEZETÉK-KÁBEL! „meg doboz, meg zsinór,” ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2021
A dobozt spárgával kell átkötni. A vezeték pazarlás.
A dobozhoz ragasztószalag dukál a trafóhoz írtam a vezetéket ....
Ha jó lenne a DC, akkor elintézték volna az adapterben az egyenirányítást. A belsejében több tápfeszt állítanak elő - gyakran negatívot is!
Valami ilyesmire gyanakszom én is ... A dióda-hidat be szokták rakni az adapterbe. ~16V -om van, remélem elég lesz. Tegnap este 19 óra után állt meg az élet a családban, de akkor már nem volt kedvem barkácsolni. A Speedtuch -ba is bele lehet nézni, abból is kijöhet valami okosság. Ha graetz híddal kezdődik a bemenet, adok neki egy laptop tápot. Olyanom van. De ~18V - mihez kellhet ???
Elképzelhető, hogy 24V egyenáram is kell valahol. Ha belenézel, találhatsz transzformátort is, akkor fejvakarás jön.
Tőben nem törhetett a vezeték? A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2021
Idézet: „~16V -om van, remélem elég lesz.” Szerintem is, egy gonddal kevesebb. ![]()
Ha ha erről beszélünk, akkor esetleg a vezetékes telefonhoz...
Az a nyüves az ...
De telefonhoz minek 18V ???
Csengetni, meg a 48 V táphoz...
Próbáld meg a meglévő 16 V-al, ránézésre működnie kell, különösen telefon nélkül. De azzal is... A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2021
Az elmult pár évben hozzá se volt nyúlva az egész ketyeréhez. Hacsak a gravitáció nem nyújtotta meg annyira a falon lógás közben. De, ha tőben törött, a javításhoz akkor is szét kell szedni.
Azt meg nem viccből mondtam, hogy mérd meg elöl/hátul.
![]()
Ebben is van némi igazság. Ha elölről szakadt, az lehet a hőbizti vagy a primer tekercs. Ha hátulról, akkor vagy a tekercs vagy a a vezeték. Ha a tekercs az esetben nem érdemes a bontásával kínlódni. Kívülről nem látni különösebb külsérelmi nyomot ( hő okozta deformáció ).
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2021
Olyan nincs hogy olyan ne lehessen... ha a telekom bármely saját készüléke megunja az üzemet kutya kötelesek kicserélni, felénk, nálam is kijöttek a hibás készülék helyére berakták az újat kivárták míg bejelentkezik, elkönyvelték a régit bevágták a csomagtartóba, és könnyes búcsút vettünk egymástól.Természetesen mind ez egy kávéba került amit nem követeltek meg csak elfogadták
![]()
Változó. Van hogy a sterzédésben rögzítve van, hogy a végberendezés átmegy a felhasználó tulajdonába, akkor biza nem cserélik puszira
![]()
Nekem 6ik éve van a csodás rózsaszín szolgáltató a szerződésben még olyat is olvasni ha nem módosult titokban hogy irgum burgum lesz ha belepiszkálok fizikálisan
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |