Fórum témák
» Több friss téma |
Nálam a 240 ssd 222 mutat.Jó pár éve még 18G ért ölni tudtunk volna.
Igen. Mert 16 / 1.024^3 = 14.9
(a többi a már gyártáskor selejtessé vált cellák miatt van)
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni egy régebbi géppel kapcsolatban. Az alaplap egy MSI PT890 NEO-V. A hiba a következő. Bekapcsolás után BIOS még rendben felismeri és listázza a rendszer SSD-t. Majd a "Boot from CD:" felirat után 3-at villan a kurzor és kikapcsolódik, leáll a gép. Jól sejtem, hogy ez alaplap hiba lesz? Vagy lehet esetleg valami más is?
Jó lenne még tudni, hogy
1. be van e állítva, és engedélyezve az SSD rendszerindításra? 2. van e rajta aktív partíció? 3. van e rajta érvényes BOOT szektor? 4. működött e, és egyik napról a másikra halt be? 5. új hardverként lett e beépítve? Ui.: Az, hogy a gép kikapcsol, már aggodalomra ad okot, nem kellene neki. Ha lehúzod az SSD -t akkor is kikapcsol? BIOS -ban esetleg olyan beállítás van e, hogy hiba esetén leálljon? Ha ezekre megvan a válasz, akkor tudsz tovább lépni... Viszont én ma már csak 15 percig vagyok ONLINE legfeljebb. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2021
Családtag gépéről van szó, amit annó én telepítettem. Még nem tudtam megnézni, majd a következő napokban fogom csak tudni.
Már évek óta stabilan működik, nem volt mostanában hozzányúlva sem hardveres sem szoftveres téren. Egyik napról a másikra halt be. Ha az SSD halt volna meg, akkor gondolom nem kellene kikapcsolnia a gépnek. Akkor ez alaplapgyanús nagyon, ugye? Majd ki fogom próbálni lehúzott SSD-vel. Meg viszek bootolható CD-t is és megpróbálom azzal indítani.
A kikapcsolást a tápegység hibája is okozhatja. Vigyél cserébe próbatápot is...
Először próbáld SSD nélkül indítani, ha úgy is kikapcsol át kell mozgatni minden csatlakozót és vezetéket. A csatlakozókat többször is széthúzni majd összedugni, főleg amelyik nem aranyozott, tipikusan a tápcsatlakozók. Lehet megúszod egy kontakt hibával. Végső esetben jöhet a csere táp. Ha azzal se megy, másik gépen kell kipróbálni az SSD -t...
Rendben, nagyon köszönöm a tippeket!
Oh, így már értem, köszönöm. Már aggódtam, hogy az átmenetileg bedilizett kamerám kutyulta meg a kártyát, de ezek szerint szerencsére nem.
Akkor manapság mennyire meg tudánk nyúzni a másikat, hogy pl. egy 16 GB kártya valóban 16,0 GB kapacítású legyen, nemde? Sajnos a világ fejlődésének vannak negatív mellékhatásai is...
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2021
Nem "manapság". Ez 30éve is így volt, ezután is így lesz..
Én nemrég egy USB wifi adaptert keltettem életre az általam használt Windows7 alá.
Akitől kaptam, az azért adta oda, mert már túl régi, azaz - csak az XP-vel s az utána következő verziókkal működött, ám a "modernebb" W7-tel, W8-cal és W10-zel már nem. Most azonban mégis teszi a dolgát. Igaz, valójában egy teljesen más szoftverrel, de mégiscsak működik, a többi pedig nem érdekel.
Az egyik gépem például azért "rosszalkodott" (állandóan újraindult), mivel a "kiegészítő táp" dugójánál volt egy kis beégés.
Így aztán én inkább szétkaptam a tápot, majd kicseréltem benne a komplett vezeték-korbácsot - természetesen a rajta levő tápdugóval együtt. (Egy még régebbi /300W-os/ tápból "műtöttem ki" hozzá.) Azóta nem rosszalkodik! Szépen teszi a dolgát.
Ez legtöbbször a táp egyik kondenzátorának hibája okozza, nem tud megmaradni a készenléti üzem mert a kondi elhasználódik (jó esetben púpos, rosszabb esetben robbant ), ha minden extrát lehúzol azzal sem derülne ki mert nincs beterhelve, így nem esik össze a táp, mindenképp másik táp próbája javallt ha azzal rendben van illik új tápot venni, mert bár cserélhető az alkatrész más is megsérülhet és később nagyobb kár keletkezhet.
És még az is lehet, hogy még 14,5 GB sincs. Sok noname tárolónál átprogramozzák a vezérlő chipet jóval nagyobb értékre, majd annak adják el. Az Op rendszer, vagy bármilyen formázó program a nagyobb értéket fogja mutatni. Le is formázza szó nélkül.
A User meg akkor lepődik meg, amikor a rámásolt adatmennyiség eléri a valós értéket. Mert a többi el fog veszni. Ráadásul avval együtt, amit addig rárakott, mert az felül lesz írva. Vannak programok, amik ellenőrzik, és mutatják a valós értéket. Ha csak addig használják, általában nem nagyon lesz gond. Ezért nem szabad a netről vásárolni olcsónak tűnő pl. 120 GB-os pendrájvot, ami csak 16 GB-os valóban. Az SD kártyára ugyanez igaz. A boltban vett márkás darabok drágák, de biztosan akkorák, mint aminek eladják.
Köszönöm a tanácsokat!
Kiderült, hogy a CPU túlmelegedése miatt kapcsolgatott ki. BIOS-ban nézve 92 fokos volt. Jobban megvizsgálva a CPU hűtőventillátorát az egyik tartóláb alaplapba kapaszkodó kis karma letört és emiatt nem szorult már rá megfelelően a CPU-ra a hűtőfelület. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2021
Nagyon gyorsan cserélj hűtőt, míg még épségben van a processzor!!
Ez egy 775-ös gép, kb képtelenség kinyírni a procit hűtő nélkül, előbb kikapcsol, de igazából durván elavult már így is, ilyen 775 műhelygépnek jó, de otthoni használatra nagyon időrabló és idegölő.
Szerintem az athlon xp óta nem hagyja egyik cpu sem magát a halálba melegíteni.
478-asomról lefáradt a borda is az alaplapon levő műanyag pucuka távozása után. (már úgy kaptam alkatrésznek) Fel van cigányul drótozva, jobb mint újkorában. A 939-esemen megpusztult vagy 4...5 ventilátor, egy párszor meg is akasztotta vezeték.
Én a Pentiumos DualCore processzorokhoz (775) adott hűtőbordás ventilátororról alapból leszedtem a műanyag "pucukákat", majd helyettük M4-es fémcsavarokkal, szigetelő alátétekkel és persze minden csavarnál egy fémrugóval rögzítettem a helyére.
Úgy és akkor soha nem érhet az a meglepetés, hogy valamiért elfáradt /és eltörött/ a műanyag-"pucuka".
Sziasztok! A kérdésem az lenne: A laptopon Windows 10 Home van telepítve. Ha van egy lemezem amin a Windows 10 Prof van rajta le tudom erre frissíteni a Home-t anélkül hogy törlődjön róla minden a C-ről? Vagy csak úgy tudnám hogy előtte törlöm a Homet-aztán telepítem a Prof-ot.?
Köszönöm a választ!
Én úgy "tudom" hogy ha átírod a regisztrációs kulcsot a w10 prof kulcsra, akkor átfrissíti magát.
Szerintem ha telepítőt indítasz, akkor a végén egy szűz win-t kapsz, az előző win dolgokat elpakolja más könyvtárba. Próba cseresznye Ha mégse, akkor valami live cd-ről bootolva minden ami kell elrak egy alkönyvtárba, többi mappát törölni, és az új win-t feltenni.
Beírod az újonnan vásárolt prof-hoz tartozó aktivációs kódot és ennyi. Lefrissíti magát.
Sziasztok lányom laptopja Asus TUF Gaming AMD rayzen proci 4mag 8 szál,1Terra vinyó,32gb ram.
Olyan lassú a gép hogy használhatatlan teljesen,a Win. betöltés 10perc,és folyamatosan dolgozik 100% a vinyó benne.Amennyit értek hozzá átnéztem de programot nem láttam ami ennyire blokkolná a gépet. Mit nézzek meg rajta?Win.Home 10 van rajta 64bit. Futtatni valamilyen ellenörző programot szinte lehetetlen annyira lassú.
Várd meg, míg a windows frissítései lefutnak, s visszanyeri a tempóját. Vagy cseréld ki SSD-re azt a terrás HDD-t, ami benne van.
Szia!
Laptop pontos típusa kellene, kicsit nehezen hiszek az 1 terrás ssd-ben de nem kizárható, lassulás ilyen konfignál minden képen hdd-re gyanakodnék(ez esetben lehet ssd), egy live linuxban le lehetne esetleg ellenőrizni a ramok nem hibásodtak-e meg, vagy egy hd sentinelt ráerőltetni másik gépben berakva a merevlemezt.Magában a gépházban is vagy akár biosban is ránézni valóban érzékeli-e a 32 gb ramot vagy már ott elvérzik.
Asus FX505D a tipusa.Az asus honlapon néztem a hdd típusát, de lehet igazad van és sima hdd.A 32G ramot látja a gép mert a win.kiirja hogy felhasználható 31,2gb.megpróbálom feltenni a sentinelt de szinte áll a gép olyan lassú.
Azért javasoltam a sentinelt másik gépen lefuttatni, hogy ha valami írási hiba lenne online ,nehezebben derül ki mint ha a sentinel magán a gépen volna futtatva, és hiába a sok frissítés egy ilyen kaliberű gépet kizárt hogy le tudjon fogni, ez már nem az a kategória, ha esetleg még garanciális vidd vissza nézzék meg mi a baj elvégre ez nem normális működése a gépnek .
Ahogy nézem igen változatos lehet a háttér tároló , m.2-es ssd(alapesetben erre kerül a windows is) és sima sata hdd kombókat is írkál, így kissé nehézkes a hibakeresés.
Egy ilyen kaliberű gépet, amiben HDD van, lazán megfog a frissítés, plána, ha döglődik a lemez, vagy csak melege van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |