Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás
 
Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   72 / 98
(#) kaqkk válasza ludus hozzászólására (») Júl 4, 2021 /
 
Valószínűleg túlmelegszik ezért megemelkedik a kondenzátornyomás és a kompresszor erőlködik . Ilyenkor a védelem megszólal és általában le is áll a kültéri . Ha 40 fokos a levegő akár 90 is lehet a napsütötte tető ....
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2021
(#) Hutty hozzászólása Júl 4, 2021 /
 
Sziasztok!

Klíma vásárlásra, beszerelésre adtam a fejem.
Tetőtéri szobák. Először a tetőre gondoltam a kültérit. De a régi bramac cseréphez egyszerűen nem, vagy horror áron lehet átvezetőt kapni. Így oldalfalra ( az oldalfali ) kerülne. Egy Midea Xtreme Save Pro MGP2X-09-SP néztem ki. Ami megfogott ebben a 8.5-8.8 SEER. Ezt tudja is?
A szemem kigúvad, de egy leírásban sincs benne, mekkora az a távolság a két egység között, amit alapból kapok. Van a max. 25 méter táv, meg 10 méter szintkülönbség. Az egyik beltéri kb. 3 méterre lenne, a másik közvetlen a főfalon. Ez még belefér az alapba?

A másik, hogy a gyerök akárhány klímással beszél, nem hívják vissza, nem reagálnak. Ennyire sok meló van? Két klíma, durván 500 ezer, családi házba ( igaz 5-6 méter magasan ) kicsi üzlet?
Köszönök minden választ.
(#) kaqkk válasza Hutty hozzászólására (») Júl 4, 2021 /
 
Idézet:
„A másik, hogy a gyerök akárhány klímással beszél, nem hívják vissza, nem reagálnak. Ennyire sok meló van? Két klíma, durván 500 ezer, családi házba ( igaz 5-6 méter magasan ) kicsi üzlet?
Igen Általában mindenkinek nyár közepén 40 fokban jut eszébe a klímaszerelés . Ilyenkor a klímások 3-6 hét környékére tudnak időpontot adni (úgy hogy egy csapat 2 klímát szerel fel egy nap) Mit jelent az hogy belefér az alapba ? 3 nél nagyobb csőhossznál rá kell pótolni a gáz mennyiségére (ezt a klímás tudni fogja hogy méterenként mennyi gáz kell )
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2021
(#) Hutty válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 4, 2021 /
 
Tudod, havazik téligumi csere. Meleg van klíma... Igazából most lett meg a pénz rá.
Ha azt mondja a szaki, jó megnézem és letárgyaljuk az összeget, időpontot, legyen akár 1 hónap, akkor az korrekt. Az nem, ha sumákol. Ja és Pestiek. Gondolom szeptemberben visszahív.

Mivel nem tudom, de semmilyen leírásban nem találom, hogy mi az a távolság amikor nem kell plusz gáz, vagy mennyi a csőhossz meg elektromos vezeték ami a dobozban van ( ha van benne cső ) a készülékkel összecsomagolva.
(#) kaqkk válasza Hutty hozzászólására (») Júl 4, 2021 /
 
Ma már nincsen cső és vezeték a klímák mellé csomagolva (szerencsére) a cső az szar minőség és colos (incses) méret a vezeték meg olyan volt hogy fel lehetett rá mászni . A hollanderek amit adtak hozzá azok meg egy év után szétrepedtek tehát nálam az volt az első hogy félretettem odaadtam a gazdának , játsszon vele a gyerek (másra nem volt jó) A legtöbb klíma 10 méter csőhosszig nem kíván rátöltést
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2021
(#) StMiklos válasza ludus hozzászólására (») Júl 4, 2021 /
 
Szevasz!

Nekem faház oldalára van rakva, gumiláb a klíma alatt, gumipogácsa a konzol és a fal között, konzol alja betonra kitámasztva.
Inverteres változó fordulatszámmal, rövid ideig csinálja, aztán átjut a (rendszernek) kritikus fordulaton és relatíve csöndben marad.
Rendszerint bekapcsolás után van, amikor "belehúz", hogy mihamarabb elérje a kívánt hőfokot.

Üdv: StMiklos
(#) Lucifer válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 4, 2021 /
 
Ha valaki ugyanezzel szívna a jövőben:

Szóval az ebben felrobbant egy DC link elkó, a DC link előtti 10 mOhmos sönt.
Zárlatos volt a DC link előtti dióda, a PFC-t intéző? IGBT, illetve az említett ellenállások kvázi elégtek.

Ezeket megpótoltam, illetve a sönt OPA-t cseréltem (LM2904ST-re), mert hát ahol 2K-s ellenállások robbangatnak ott jóra nem számítottam. (Kissé tartottam a MCU és az IGBT meghajtó halálától, de előtét lámpával indítva nem volt gond.)

Ahol volt volt még felrakva kettő, a szóbanforgó ellenállásokat végül az egyiket leszedve puskáztam ki.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2021
(#) ludus válasza StMiklos hozzászólására (») Júl 4, 2021 /
 
Sajnos képes órákon keresztül produkálni a leírt zajt…
Azért köszönöm mindkettőtöknek!
(#) kaqkk válasza Hutty hozzászólására (») Júl 5, 2021 /
 
Idézet:
„Tudod, havazik téligumi csere. Meleg van klíma..”
Az az érdekes hogy a fűtést megcsináltatjuk n nyáron ősszel mert tudjuk hogy jön a tél ......
(#) Levyy hozzászólása Júl 10, 2021 /
 
Sziasztok. A kérdésem az lenne, hogy régebbi klíma (Daewoo DSB-091LH) gyárilag 8-as csővel lenne szerelve. Lehet a 8 as cső helyett 6-os csövet használni ? Próba során (6 csö) úgy kb kb 1300W-on ment a klíma .
Daewoo DSB-091LH Segítséget előre is köszönöm.
(#) kaqkk válasza Levyy hozzászólására (») Júl 10, 2021 /
 
Miből gondolod hogy 8 as cső kell hozzá ? Már 20 éve 6-10 a csövek mérete . Nyugodtan szereld fel 6os-10 es szigetelt csövekkel .
(#) Levyy válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 10, 2021 /
 
Köszi a választ, Nem értek annyira hozzá. csak abból gondolom hogy nem megy rá a 6-os peremező. viszont a 8-cas igen. Képen egy 6-os cső van beforrasztva próba gyanánt. Továbbá azi fura teljesítmény felvételének 1000W van írva az adatlapon de probánál kb 1350W vett fel. vagy ez idővel lejjebb megy ?
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2021
(#) kaqkk válasza Levyy hozzászólására (») Júl 10, 2021 / 1
 
Az hogy a beltéri csövére nem megy rá a 6 os peremező nem jelenti azt hogy 8 as cső kell . Az 1000W átlag teljesítmény ..
(#) Levyy válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 10, 2021 /
 
Igazad van erre nem is gondoltam. Mert sajna lebarmolták rolla csatlakozot amikor leszerelték. De akkor ebbe mindenképp be kell forraztani egy 6-o csövet hogy tudjak cstalakozni tovább. így vagy ugy. Jól Gondolom 6- os hollandert belsejét ha kicsit megtágitom. az úgy nem igen lessz jó ?
(#) kaqkk válasza Levyy hozzászólására (») Júl 10, 2021 / 1
 
A csőre peremezés után rá kell forrasztani egy 6 os közcsavart , a szívó oldalon meg egy 10 es-t . Ezekre már rátekerhető a két hollander .
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2021
(#) Levyy válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 10, 2021 /
 
Értem. De jól gondolom kapható kimondottan erre a célra foraszvég is ? Csak nem tudom mi a hivatlos (méretszerinti ) neve.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2021
(#) kaqkk válasza Levyy hozzászólására (») Júl 10, 2021 / 1
 
6-os csőhöz néha használunk forrasztható töltőszelepet (természetesen a szelep kivéve csak a "ház"felhasználva ) de ez a 8 as vékonyfalú csőre nem illeszkedik.
(#) Levyy válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 11, 2021 /
 
Erre gondoltál ugye csak szár nélkül . Egyébknt ebbe a szár kemény forazstással ven beforasztva ? Egy másik kérdés. Ha nincs a keményforrasztáshoz (palack, gáz) elméletileg indukciós megoldással is működik a keményforrasztás ? Ez csak úgy eszembe jutott hogy járható út e ? Mert szerintem gyárilag is így csinálják., nem látni a láng nyomát. Akkor elméletileg othon is müködhet.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2021
(#) kaqkk válasza Levyy hozzászólására (») Júl 11, 2021 / 1
 
Ebből van "száras" és szár nélküli is , az ellenállás forrasztót még 5-6 éve használták a szervizesek is csak lecserélték mert a lángforrasztó könnyebb mint a trafó . De az indukciós hevítőt is megpróbálhatod ha van elég teljesítménye
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2021
(#) StMiklos válasza Levyy hozzászólására (») Júl 11, 2021 / 1
 
Szevasz!

Jól tippelted, forraszvég, ez van minden csőméretre 16-ig.
Attól jobb (mondom én), mint egy töltőszelep, hogy peremezéses csatlakozáshoz nagyobb a csőhöz illeszkedő kúpos része, én biztosabbnak érzem, bár nem hiszem gond lenne vele.
https://soos.hu/shop-search/?search=2000101&filter_uncommons=on
(Könnyű annak, aki tudja a cikkszámát fejből.)

Indukciós forrasztáshoz: akár gázzal, akár indukcióssal forrasztasz, a 750 fokos hőmérséklet "nyomot" hagy.
Forrasztás után vegyileg tisztítják, mert bárhogy is legyen, nem maradhat utána szennyeződés (folyatószer).

Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2021
(#) Levyy hozzászólása Júl 12, 2021 /
 
Sziasztok . lenne egy új kérdésem, ha mondjuk egy klíma (beltéri, csövek) próba nyomását hűtőgép kompresszorral oldanánk meg. Akkor hogy lehet megakadályozni hogy a hűtőgép kompresszor saját olaját. gőzét ( amit kenésre használ,) ne juttassa be a rendszerbe . Bocsánat ha már volt. valahol ez a kérdés.
(#) OSI modell válasza Levyy hozzászólására (») Júl 12, 2021 /
 
Megakadályozni, csak olajleválasztó alkalmazásával lehet, de itt nem is ez a fő gond. Bár hűtőgép kompresszorát még nem mértem nyomásviszony tekintetében, de félek a klímarendszerre előírt próbanyomás értéket nem fogja hozni. De nem is ez a fő baj. Milyen közeget fog próbaképpen a kis kompresszor belepöfögni a terhelni kívánt csőszakaszba? Hűtőközeggel ugye nem próbálunk, mert fejbelövés jár érte. Levegővel meg... nemá.
(#) Egri Frédi válasza OSI modell hozzászólására (») Júl 12, 2021 / 1
 
Kb. 20 éve dolgoztam egy becsületes magyar vállalkozónál ... Egy berendezéséhez a sűrített levegőt egy LEHEL hűtőgép kompresszora szolgáltatta ( igen kevésre volt szükség, de 6 bár alatt nem indult a gép). Az olaj leválasztását egy Festo kombinált leválasztó/nyomáscsökkentő végezte. A levegőt egy 10 l -es oxigénpalackban tárolta, mint puffer. Az összeállítás sorban így volt: kompresszor - palack - nyomásszabályozó. Nyomáskapcsoló akkoriban 18.000 Ft körül volt, így a "szarevő" nem vett. Csak egy nyomásmérő óra volt ... Úgy dolgoztunk, hogy reggel 6 -kor bekapcsolta az első ember a kompresszort, majd mentünk átöltözni. 15 - 20 perc alatt elérte a palackban a nyomás a 6 bar -t, lehetett dolgozni. Ha az órán a nyomás elérte a 10 bar -t, ki kellett kézzel kapcsolni a kompresszort. Ha nem vettük észre a nyomás csökkenését idejében és nem kapcsoltuk vissza, leesett a nyomás 6 bar alá és megállt a gép. Történt egyszer, hogy a gépen dolgozó nem vette észre a nyomás növekedését - csak 3 féle munkát kellett végeznie egyszerre, elkerülte a figyelmét. Akkora robbanást talán csak hadgyakorlaton, a légvédelmi ágyúk közelében hallottam, mint amikor a Festó műanyag/üveg pohara szétrobbant a nyomás hatására. A történtek után megnéztük: 15 bar -ra volt hitelesítve. Egy új Festo akkoriban 25.000 Ft körül volt és hirtelen tellett nyomáskapcsolóra is. Igaz 3 napig nem tudtunk a géppel dolgozni ... Nem tudom más hűtők kompresszora mit bír és nem tudom mennyit kell egy klímának kibírnia. Az viszont biztos, hogy a régi Egerben gyártott Lehel hűtőgép kompresszorát +15 bar - ra "lepróbáltuk" sikeresen.
(#) yulo5310 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Júl 12, 2021 /
 
Szia! Nekem 40 atü volt a plafon!
(#) Levyy válasza OSI modell hozzászólására (») Júl 13, 2021 /
 
Szia. természetesen, nem hűtőközegre. hanem levegőre gondoltam . A nálam lévő kompresszor az ora szerint a 30 bár bírja produkálni. Állítólag birna 40 et is . Spontán ez az óra nem (30 nál) nem is mér többet. A próba nyomás tudtommal a klímában használt hűtőközegtöl függ. pl R410A nál 40 bár. Amúgy miért is nem lehet levegővel. ? (tudom hogy hivatalosan száraz nitrogén) utána úgyis vákumozva lesz. Nem kisipari mennyiségről van szó. 1-1 klima saját részre. Olaj leválasztás egyszerűbben nem oldható meg ? pl R32 nél mennyi a próba nyomás ?
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2021
(#) Levyy válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 13, 2021 /
 
Tudomásom szerint még még az R22 es hez is 20 bar körüli nyomás próba kell. Az ujabb légkondik az újabb gázokkal lényegsen nagyobb nyomáson dolgoznak. tehát az a 10 bár inkább csak arra volt elég (még anno is) hogy a hütésben használat volt szivárgás biztosnak mondható. De bocs ha tévedek.
(#) Kokass Nandee hozzászólása Júl 13, 2021 /
 
Sziasztok. Van egy klíma icecool 18000.megy a távirányítója, de nem hűt, gáz van, ki is nyit a beltéri zsalu. Hol keressem a hibát? Tudnátok segíteni? Üdv
(#) Levyy válasza Kokass Nandee hozzászólására (») Júl 13, 2021 /
 
...gáz van.. Pontosan Hogy mérted ? Kompreszor megy ?
(#) Kokass Nandee válasza Levyy hozzászólására (») Júl 13, 2021 /
 
Beüzemelő, nézte hogy van benne gáz,de ők nem javítják, mert nem tőlük vették. Mind a 4 led villog folyamatosan egyszerre, az irányítón mindegy hogy a venti sebességét, vagy a hőfokot állítom, nem változik belül semmi. Mit tegyek?
(#) Egri Frédi válasza Kokass Nandee hozzászólására (») Júl 13, 2021 /
 
Milyen "bakter" üzemelte be, ha nem tudja mi a baja ???

Próbálj meg a PONTOS típus alapján rákeresni egy Service Manual -ra ( Ha elterjedtebb típus találsz magyart is. ). Abban le szokták írni a "földi halandóknak" melyik LED villogása mit jelent. Ha nem jársz eredménnyel, akkor szakszerviz.
Következő: »»   72 / 98
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem