Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem ertem a felhaborodast, hisz sehol se irtam, hogy itt a pontos utvonal. Csak belinkeltem neki egy utvonal tervezot, hogy van ilyen is az interneten, nem csak ez az oldal. Te meg biztos, ha Miskolc - Sopron lenne benne, ugyan ezt hajtogatnad...
A nullás villamosra emlékeztek?
Nem jut eszembe a kocsma neve a Perényi úttal szemben, lépcső vezetett a bejárathoz. Harcedzett személyzete volt...
Te nem ertetted, es kototted az ebet a karohoz, hisz sehol nem irtam oda, hogy ez a pontos utvonal, de igaz is hagyjuk...
Nyugalom gyerekek. Megérkeztünk, jót pihentünk. A napi program még kitalálás alatt van.
Dehát nem az útvonal pontosságával van a probléma elsősörben . Hát a III. kerületi Karácsony Sádor utca helyett te a VIII. kerületi Karácsony Sándor utcához adtál útvonalat - nemcsak útvonaltervezőt, hanem benne a kész útvonalat...
A jószándékhoz vezető út is pokollal van kikövezve, vagy mi... A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2021
Üdv. A legyen ön is milliomos, csalás filmet szeretném visszanézni, de külföldről nem tudom megnézni online az RTLel. Valami tipp, hogyan lehet ezt megkerülni?
Azt azért nézzük már ki Janiból, hogy tudja, mi is volt a valódi úti célja és nem fog egy ilyen útvonaltervet látva zombi módjára, ész nélkül nekiindulni annak megfelelően.
De hát ez a mek-elek által (tréfából) említett csalás...
Az igaz. Hozzátehette volna ő is ezt a proxy-t.
A nullás villamosra nem, csak a 7, és 11 -es villamosra. (azon szoktunk tujázni)
A kocsma Cserepes nevű volt a Föld utca, és a Bécsi út sarkán. Ma már az Óbudaikísérleti lakótelep áll a helyén. Illetve a cserepes még létezik, kicsit arrébb, a Bécsi út, Vörösvári út sarkán. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2021
A Perényi úttal szemben az Aranykörte (vagy csak Körte?) volt. Valódi kocsma, igazi, "úri" hely. A "Nejlon"-nál magasabb fokozat. Jó néhány sört legurítottunk a barátommal. A Perényi 16-ban lakott. Apja nagy tiszteletnek örvendett a helyen.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2021
A Kísérleti ltp felső végén volt a Körte, körülötte "lövészárkok". Sokáig amolyan senki-földje. Oda épült a Gárdos Mariska u-i ltp., most másképp nevezik.
Most Ágoston utca.
Nagyon régen jártam arra, még az autósboltban a szélső tömbben. Már senkim nem lakik arra.
Tíz éve, mióta villamost vezetek, én se járok semerre. Térképen kerestem ki.
A villamos semerre megy?
Igen, a Bécsi út másik oldalán volt a Körte utca, annak sarkán az emlegetett kocsma. De a lakótelep olyan volt, hogy az udvar egyik oldalán a házak, szembe velük a budik.
Az még a régi sohó volt. Mondjuk, -kissé rendbe téve-, hangulatosabb, mint a toronyházak.
Például egyik délpesti járat (ahol én vezetek) sem kóborol Óbudán. Bár tavaly voltam ott egyszer a 2-es villamossal … Ebben a videóban mutattam be.
Én sajnos elég sokat "kóborolok" arrafelé, háziorvos, Vörösvári úti szakrendelő.
Egyébként jót nosztalgiáztunk a szembe szomszéddal, Ő legalább ős óbudai, a hajógyárban dolgozott egész életében.
Sziasztok!
Mostanában akinek van klímája és használja is, keletkezik kondenzvize, nem is kevés. Összegyűlt pár nap alatt két vödörrel, és gondolkodni kezdtem, hogy a nem teljesen tiszta, viszonylag nagy oxigéntartalmú, de ásványi anyagoktól mentes vizet kár lenne kiönteni. Kimostam benne a munkanadrágomat, azt túl nagy baj nem érheti. Hihetetlen jó benne mosni, kevés mosószerrel is kegyetlenül oldja a koszt. Így hát gondoltam megosztom valahol, hátha mások is kipróbálják.
Autóba desztillált víz helyett szoktam ha kell, valamint a növények imádják locsolásra.
Gyűjtöm én is, csak néha nincs mibe... Pákaszivacsot ezzel nedvesítem: nem rakódik ki vízkő belőle! Jó minőségű, autó ablakmosó folyadék is gyártható belőle, egy kevés mosogatószer és izopropil alkohol hozzáadásával.
Én nyári ablakmosó koncentrátumot vettem, és azt hígítgatom klímavízzel.
Hűtőrendszerbe viszont csak forralás után tennék, mert ennek magas az oxigéntartalma, és elvileg akkor jobban is korrodálná a hűtőrendszer fémrészeit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |