Fórum témák
» Több friss téma |
A www.pontosido.com oldalt is így hozza be?
Küldd el a screenshotot a crome supportnak, kenjék a hajukra. Próbáld ki ezeket... A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2021
Köszönöm hasonlóra gondoltam én is.Megy fel rá a linux
A parancssort rendszergazda módban indítsd! És utána azzal a paramétertömeggel futtasd, ahogy én írtam és mindegyik partíciódra.
Bökj meg ha nem jól emlékszem, de a böngészők már nem támogatottak az Xp-n. Ez járhat azzal, hogy reklamál. Ha megy az Xp elég jó tempóval, térj át, egy puritán kinézetű W7-re. Kompatibilis módban még elcammoghat az Xp-re készült program. Nem mind, de sok.
Hali!
Esetleg a boot wincsi kivételével az eszközkezelőben távolítsd el a lemezmeghajtókat, a rejtetteket is. Utána gép újraindítás (nem leállít és bekapcsol!!!)
A kérdésem annyi hogy a win10 hogyan volt beállítva a cserénél? Alapesetben szeret hibernálódni, és nem leállni, ilyenkor például a merevlemezre másolt adatokat a gépben ugyan láthatod, de mivel a hardvert nem állította le nem is írt be semmit a címtárba, másik gépben nem látszik. Ha a másik hdd-t hibásnak érezte de nem teljes leállítással kapcsoltad ki, és raktad a helyére a régi hdd-t lehet a hibásat keresi hiába nincs ott. Ennél konyhaibb nyelven nem tudom leírni, vissza kéne tenni a lemezeket beindítani és parancssorban kényszerítve teljesen leállítani, s utána visszatenni a lemezeket.Elviekben akkor minden a helyére kerülhet
Magától nem szokott csak úgy hibernálódni egy rendszer, én meg sosem tettem vele olyat. Ha még használom aznap a gépet akkor sosem kapcsolom ki, csak alvó módba küldöm. Természetesen ha benne turkálok akkor eleve ki van kapcsolva, még a hálózatról is le van választva.
A chkdsk se jutott semmire 5 óra alatt sem. Mindent rendben lévőnek látszik, de azért a végére csak odabiggyesztett egy unspecified hibát meg vagy 3db hibakódot. A win lemezkezelője is azt írja ki, hogy van ugyan valami hiba, de azt ő nem tudja kijavítani. Tuti hogy az a gond, hogy azon a HDD-n is van egy már nem használt win7 és abban kavarodhatott meg valami, mert ha megpróbáltam arról bootolni akkor azt írta ki, hogy az indulásnál gondok akadtak, megpróbálja javítani, persze a végén kiírja hogy nem sikerült a javítás. Ennek ellenére a vinyó tökéletesen működik. Szóval lehúztam, így megszűnt a bootolás közbeni nyüszítés. Újra fogom majd partícionálni ha lesz rá időm.
Ebben ugyan egyáltalán nem értünk egyet, de valóban alap dologként az újraparticionálás is megoldás, és teljesen jó dolog. Egyszerűbb is bár hogy gyorsabb hát.. de sok sikert a javításhoz
Átdugtam mindkét vinyót másik sata aljzatba és megszűnt a bootolás közbeni nyüszítés, indul ahogy kell. Viszont az alvó mód az halott, az továbbra sincs aminek nagyon nem örülök...
Ennek a nyamvadt ablaknak időről időre előjönnek olyan hülyeségei, amitől mindig a falra mászok.
Ilyet látott már valaki? Aszongya, hogy ismeretlen eszköz. Nyomok egy frissítést, ami szerint a legújabb illesztő van telepítve. De mégis úgy hiszi, hogy ismeretlen eszköz újraindítás után is.
Cseréld ki az USB kábelt.
Esetleg pucold ki az usb csatlakozót, ha másik kábellel is csinálja, kontakt hiba, mihelyest újra felismeri telepít.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2021
A gép nem ismeri fel, ezért inkább kamuzik. Lehet megtalálod a szutyok adatait vagy a tulajdonság>Részleteknél, vagy Aida 64-ben keresgélve általan nem ismerős hardverként. Általában alapvető hardvereszköz.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2021
Ha megint ilyesmit pampog, dugd át egy másik USB portba. A hat éve használt egeremmel is megcsinálja időnként.
Srácok ne nézzetek amatőrnek, ezeket próbáltam legelőször, semmi változás.
Azért említettem, hogy ez a rendszer egy újabb hülyesége... Gondolom valamivel összeakad a driver, vagy a regadatbázisban van valami gebasz...
A regisztrációs adatbázisban a megfelelő USB VID PID pároshoz az ismeretlen eszközt rendelte hozzá. Ha onnan kitörlöd, akkor telepítheted normálisan.
Nem a "gép" nem ismeri, hanem az OP (Wxx???)... Működött ezzel valaha?
/Ha nem...!: "VueScan"/ Vistáig volt támogatva az a scanner... A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2021
Próbálnám, csak az engedélyek miatt még nem engedi a törlést...
Évek óta hibamentesen használom W7 -en...
Értem...de itt nincs W7 driver hozzá: Bővebben: Link
Ilyenkor a meghajtóprogram teljes eltávolítása az ajánlott....és az Op újraidítása után feltelepíteni újra. Ami ugyebár driver nélkül nem is olyan egyszerű...
Van hozzá driver, nem elég világos? Évek óta használom ezzel a rendszerrel. Csak most valamit összekavart ez a hulladék, azért nem megy gondolom. Az eszközkezelőből meg hiába távolítom el, ugyan úgy nem ismeri fel újratelepítés után...
Vagy az a hiba jön, hogy nem lehet telepíteni, de ha eltávolítom az eszközkezelőben, újraindítom és telepítem, akkor feltelepül, mégis ismeretlen eszközként jelenik meg. És hiába próbálom frissíteni, azt mondja, hogy már telepítettem a legjobb illesztőprogramot. *.exe fájlt nem enged feltölteni, ezért átneveztem *.ex_ re A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2021
A kulcson kell jobb egérgombbal birtokba venni és utána tudod majd törölni.
Sziasztok
Körülbelül 3 éve vettem SSD-t a laptopomba, alig volt használva, csatolom a HDSentinel képet róla. A hibás szektorok gyűlnek, 13 volt tegnap, azóta 16. Mi okozhatta ezt? Létezik valamilyen szoftveres megoldás, amivel ki lehetne zárni a hibás részeket, és tovább használni az SSD-t? Így nem használható, pont olyan részen hibásodott meg, ahol a Win lehetett, folyamatosan fagyott a gép.
Hali!
Ha ugyan ebben a gépben volt használva, akkor nagy eséllyel a hibát, a kikapcsolt TRIM funkció okozta. A HDSentinel írja is, hogy ki van kapcsolva. A hibás szektorok megjelölését az SSD maga intézi. Amit tehetsz, partícionáld úgy hogy a hibás szektorok le legyenek vágva (talán egy helyen vannak) és formázd le. Az oprendszerben pedig kapcsold be a TRIM-et. Win10/7 ezt magától megteszi telepítéskor. Ha klónoztad annakidején a rendszert az SSD-re, akkor a 7-es nem kapcsolja be a TRIM funkciót magától. Ha így is tovább romlik, akkor sajnos nem menthető. Én már hosszú ideje használok a HTPC-ben egy 80GB-os Intel SSD-t a rendszer számára, amin van több hibás szektor. Semmi gond vele.
Nem ebben a gépben volt, most csak próbálkozok vele USB-s átalakítóval. A gépben be volt kapcsolva a Trim funkció, parancssorból ellenőriztem, de a HDSentinel ott is ezt írta. Ebben a gépben is van SSD, ott nem írja ezt a Trim kikapcsolást. Honnan tudom meg, hogy melyik részen lehet a hiba, kezdjek el másolni rá, és ahol mondjuk belassul a másolás? Nem létezik valami ingyenes program erre?
Szia!
A HDD Regenerator is alkalmas a hibás szektorok meghatározására. Az ingyenes verzió csak listázza a hibás szektorokat, de jelen esetben ez is elég lehet. Ha szerencséd van, egy "területen" vannak, ekkor a lemez a többi része még használható, ha a particionáláskor kizárod ezt a területet. Ahogy eSDi írta, ettől még akár használható is maradhat. Nekem is van néhány, igaz hagyományos HDD, amik között van ami 24/24-ben megy, a maradék területet használva. Rendszert még egyikre sem próbáltam telepíteni, de egy 750 GB-os pl. NAS-ban fut, kb. 40 GB-ot kellett kizárni.
Köszönöm, küzdök, ahogy a HD Tune talál egy hibás szektort megáll a keresés, kifagy az SSD is, nem érem el, csak ha áramtalanítom, utána pár GB-tal eltolva indítok újra ellenőrzést, már 50 Gigánál tartok, de talál folyton hibás szektort.
Lehet hogy nem a tár területen vannak hibás szektorok, hanem maga a vezérlő chip hibázik, ezért talál folyamatosan hibát. Az pedig nem nagyon javítható.
Én fájó szívvel átadnám az enyészetnek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |