Fórum témák
» Több friss téma |
Az a gond a DC-DC-vel hogy zajos lehet, itt pedig mikrofon bemenet van.
A külső 5V-al való megtáplálás se lenne gond közvetlen USB portról, így lehetne benne előerősítő amihez stúdió mikrofon révén ragaszkodnék. Kis jel továbbítással az a gond hogy könnyen zajosodik.
Egész biztos, hogy az ujak nem zajosak és a fantom eléggé elnyom minden zajt (ez az elönye). Ha egy külön dobozba rakod a fantom tápot, akkor semmi gondod nem lesz és bármilyen profi mikrofont csatlakoztathatsz. ( azok a mini DC-DC átalakitok 100 kHz felett mennek). Elvben talán megoldhato a hangkártya 5V-s tápjárol is. ( olyan DC-DC átalakitot keress amelyik galvanikusan le van választva.)
Rendben, ismerős ajánlott még 5532-vel meg a panelen lévő FET-el egy próbát hogy szabályozható kimeneti jelerősségem legyen, de a hangminőségem is megmaradjon.
Lementem a mühelybe. 1 DC-DC átalakitoval is tökéletesen megy egy 9V-s elemröl. 30 V-ra állitottam az átalakitot. 2 drb 4k7 kialakitottam a közös pontot ( GND), azaz kaptam +/- 15 V-t. Két fantomos mikrofonom van otthon, mind a kettö gond nélkül megy. Az átalakito alapfrekvenciája kb 470 kHz. Azaz annak a harmonikusai joval magasabbak. A 30 VDC-n alig 20 mV zajt mért a szkop.
Én csináltam olyan megátalkodott dolgot, hogy kivittem az asztali PC hátlapjára a tápfeszültséget, és akkor nem kellett külön dugasztáp a perifériának...
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2020
Akkor átalakítom a kérdést: Ha bekötöm az általad javasolt módon, hogyan nézne ki a pontos kapcsolási rajz asszimetrikus bemenet esetén? (Mivel a PC nem fogad közvetlen XLR-t).
Ahhoz kellene egy elöfokozat (valami ilyesmi - Micamp - vagy szerzel valahol egy mikrofontrafot. A trafohoz nem kell semmi, csak a fantomtáp).
Lehet, hogy vannak itt kollégák akiknél hentereg még ilyesmi ( régi keveröpultokbol).
Keverőpultom van itthon, de azt nem kapcsolgatnám be azért hogy felvegyek valamit éppen, ezért szeretnék a mikrofonba építeni egy jelszint emelőt.
Neked a fö gondod valoszinüleg nem a jelszint lesz, hanem a szimmetrikus/aszimetrikus átalakitás. Ha ilyen terveid voltak, akkor nem tudom miért ilyen mikrot vettél, amikor van legalább száz másik aszimetrikus kimenettel és fantom nélkül. ( nekem van vagy csomo jo mikrofonom de már csak kettö fantomos (a többi belsö elemröl megy).
Esetleg vehetsz olcso kinai kütyüt egy mikrofon bemenettel és fantommal meg asszimetrikus kimenettel 20-30€-rt már kapni ilyesmit. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2020
Többnyire a szokásos kínából rendelt dolgok "pontos" leírása miatt. A leírásban az volt használható a 48V nélkül is (ehhez mellékelték elvileg az XLR-jack kábelt, amivel nagyon halk a mikrofon és ugye a hangja is rossz. Keverő pulton nagyon szép dinamikus hangja van, de a 24 csatornás keverő a gépem mellet kicsit nehezen fér el és rosszul is mutat.
Szerezz egy kis keveröt. Már azt is olcson kapni. Egy 48V-s mikrot nem lehet fantom nélkül semmire használni. Jol megnézted, nem lehet bele elemet tenni. Nekem olyn mikorm is van ami fantommal vagy ceruzaelemmel megy.
Nem valószínű... Az első egy BT vevő, amit erősítőre kötve hallgathatod a zenét a telefonról, amivel párosítottad. A második ugyan ad-vesz, de szintén telefonnal párosítva. Másképp szólva mindketten csak "vendég" (Guest) funkcióval bírnak.
Szia!
Hogyan sikerült megoldanod? Üdv: Gromit
Mikrofon az emitter és a GND közé.
Kondenzátor a bázis és a GND közé. Ellenállás a kollektor és a bázis közé.
Üdv mindenkinek! Egy buta kérdés hozzáértőknek, ha még valaki olvassa a fórumot.
Melyik mikrofon érzékenyebb, egy -52 dB vagy egy -76 dB érzékenységű? Tehát halkabb beszédhez melyik alkalmasabb? Köszönöm.
Lenne pár kérdésem.
Ha egy áramkörbe elektret mikrofon helyett szénmikrofont teszek akkor mi történik? Működni fog az áramkör? Régi CB667 tárcsás telefont alakítok át "retro mobillá". A mobil modulra elektret mikit lehet kötni. Szeretnék minél több eredeti alkatrészt megtartani beleértve a gyári szén mikit is..
Szerintem azt ne tartsd meg, mert külön táplálás kell neki...
Régi headset átalalakitható.
Meg áramerősség, mert különben a szénpor összeég. No meg a szénmikrofon az akkori áramkörökre, hallgatókra volt tervezve. Azonban volt akkori nevén kristálymikrofon. Az adott helyre berakható lenne.
Idézet: „Azonban volt akkori nevén kristálymikrofon. Az adott helyre berakható lenne.” Nem. @DecebaL: Milyen modult szeretnél használni? Azt meg dönts el, hogy ebben a topic-ban, vagy a telefonosban kérdezgeted a dolgokat. Kettő együtt túlzás... A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2021
Köszönöm az információt. Tehát akkor ehhez kérsz segitséget?
Semmi hasfájása nem lesz a telefon hallgatótól...
Igen, köszönöm, örülök, hogy a gyári hallgatót meg tudom tartani.
És akkor milyen telefon lesz a donor, ha nem titok?
A 76MM mert az eredeti csengője kisebb feszültséggel is szól és a tárcsázója is jobban működik a 667 tárcsázója valamiért szorul, lehet hogy javítható, még nem volt időm szétszedni.
Számtárcsát biztosan lehet javitani, tisztitással és műszerolajjal.
Ha nagyon ráérek, akkor valamennyire összepasszintom a modul HW és a telefon kapcsolását. Addig is, nálam okosabbak megmagyarázhatnák a "differenciális mikrofon" értelmét, kiterjesztve az elektrete es biasra. Netán, letölthetnék/feltölthetnék a SW leirást is, mert a kettő együtt ér valamit. Az nem ér, hogy mindig én töltöm le és linkelem amit más kérdez. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |