Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alkatrész ajánlás, avagy: Milyen alkatrész lenne jó ehhez?
Témaindító: dB_Thunder, idő: Okt 17, 2007
Témakörök:
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy ehhez a hangfrekvenciagenerátorhoz lineáris vagy logaritmikus potméter kell? A válaszokat előre is köszönöm!
Amikor én építettem evvel az ic vel hanggenerátort 30 éve , emlékeim szerint lineáris potikat használtam .
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2021
A rajzodon egy potméter sincs, trimerpotik vannak, amikből nincs (én legalábbis nem láttam) logaritmikusat. Szóval lineáris az mind.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2021
Moderátor által szerkesztve
Az IC adatlapja semmit nem ír a potik jellegéről, de azt írja, hogy a szinusz forma az nem valós, csak a háromszög csúcsai vannak lekerekítve.
Sziasztok!
Stw20nb50 helyettesíthető irfp460 fettel? Egy DC motor fordulatszámszabályzó áramkörében van. Sajnos átütött az eredeti és maximális fordulattal forog a motor. Nem reagál a potméterre. G, D, S között rövidzár mérhető. Köszönöm!
Elvileg beteheted helyette, de nézd meg, mi van még a motor mellett a drainben ( ha van ), jó(k)-e még.... dióda, kondi, ellenállás.
A meghajtást is ellenőrizd fet nélkül, megmaradt-e. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2021
Irfp250-nél amíg nem szerettem volna a fordulatot változtatni, addig letekert állapotnak megfelelően lassan forgott a motor. A fordulatszám változtatásra ez is tönkrement. Gondolom közrejátszott az is, hogy csak 200V-os. Amit tudok, igyekszem megmérni az ajánlott drain körben. Hülyeséget nem szándékozom írni, de mintha a motor DC200V-os lenne. Kínai kis eszterga szabályzója.
Kiegészítés: A littlemachineshop.com oldalon van leírás. Most találtam. Idézet: "STW20NK50Z Power MOSFET transistor (formerly IRFP460)." A hibajelenség is FET hibára utal (ha csak teljes fordulattal forog). Szóval rendelem is az irfp460-at. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2021
Kérdés:
- a motor áram mekkora max terhelésnél. 20 amperes fet hogyan bírja; - mekkora a tápfesz? Gondolom, nem több 200 voltnál; - a motorral paralel gyors dióda van-e, szintén 20 amper körül és az is 4-500 voltos-e; - frekvencia mekkora? IRFP250 csak 200 voltos, egyáltalán nem való oda. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2021
400W teljesítményű motor van a géphez. A dióda nem rémlik, hogy lenne. Esetleg hestore-ból tudnál ajánlani diódát?
A tápfeszültséget és a frekvenciát még nem írtad..- feltételezem a watt után, hogy 200 volt körül lehet, a motort is figyelembe véve.
A dióda ártól is függ, 15 A 4-500 volttól elvileg jó, jól hűthető tokozással.
Ha van felesleges IRFP460-ad, bekötheted diódaként: g-s rövidrezárva, drain a +táp felé, source a hajtó IRFP drainen.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2021
Nézdd el, ha ostobaság! Irányváltáskor nem fog gondot okozni ez a dióda?
Ez új körülmény..
Akkor az nem kell ebben a formában - viszont akkor jó lenne, ha a vége rajzot feltennéd pontosan. Hídban van a motor? Eddig csak 1 db IRFP-ről volt szó... A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2021
Ha csak egy FET van a rendszerben, akkor valószínűleg relékkel van megoldva az irányváltás.
Egy fénykép is jó lenne a panelről.
Ja, hát megint a minimális információ van csak ..
De kapcsolási rajz is kell, mert ki tudja, hogyan van relézve és hová tehetne be diódát.
Az áramkör DC kimenetére van két relé betéve utólag. Egyik irányba egyik relé, másik irányba a másik relé húz be. A probléma ott volt, hogy újraindításkor al lpt port valamiért minden kimenetét magas szintre emeli és egyszerre húzott be a két relé. Hozom hamarosan a nyák fotóját. Szerintetek maradhatunk ebben a topikban, vagy máshova kellene?
HEStore-ban van olyan FET,ami benne volt de az IRFP460 papíron kicsit többet bír.
A programodat is át kellene nézned ezek szerint..
A nagy kondenzátor és a teljesítmény ellenállás közötti elektrolit kondenzátor nem pukkant el. Hosszú lábakat hagytak neki és csupán kissé dőlve került a fényképezőgép elé. Ha jól olvasom ZYQD-400 a vezérlő. Van nálam DMM is, ha valamit mérni kellene hirtelen. Csak ez működjön, a relézést megoldottam már biztonságosan.
Sziasztok,
olyan (olcsóbb) alkatrészt/modult keresek, amivel a látható tartományba eső fény (esetleg még UV-A) RGB összetételét meg lehet mérni.Jó lenne, ha valami szabványos protokollon keresztül lehetne kiolvasni, pl.I2C optimális esetben.Precízebb összetételű RGB világítást szeretnék csinálni, de ehhez meg kellene mérnem néhány RGB fényforrást. köszönöm.
Sziasztok.
Pontosan ilyen biztosítékot honnan tudnék beszerezni? Keresgéltem sok felé, de még csak hasonlót se találtam.
Ezen ugyan nincs piros csík, de legalább megvan a neve.
Nem írtad milyen méret 5x20 vagy kisebb...
Ha javítás, 1db-ról van szó... Ha szerencséd van a sapka lehúzható, és másik biztire rátehető. Ha mégse akkor gyártható, én ellenállás lábból ráforrasztottam a mezei üvegbiztire, csak vigyázni kell, mert forrasztás közben elmozdulhat a sapi az üvegcsövön. Volt olyan bizti amin a bevonatot meg kellett csiszolni, hogy forrasztható legyen
Én is jellemzően forrasztani szoktam, vagy sapka külön is kapható.
Az mennyire fontos, hogy benne legyen az a por?
Idézet: „Nem írtad milyen méret 5x20 vagy kisebb...” Igen, 5x20-as és egy darab kell. Az lesz akkor amit írtatok, külön megveszem a biztosítékot és külön hozzá a kupakot. Van biztosíték is a HQ-nál. |
Bejelentkezés
Hirdetés |