Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3653 / 4004
(#) jimitek hozzászólása Okt 16, 2021 /

Na, kipróbáltam.
A töltéssel nincs gond, viszont visszafelé még 110uA folyik.
Tudom-tudom nem sok, de (tippelek) 1-2 hét alatt lemerítené.
Valahogy le kéne csökkenteni 5uA alá ha van rá mód.
(6,6v zénerrel próbáltam, de ez elvileg nem kéne, hogy számítson)
(#) miki79 hozzászólása Okt 17, 2021 /

Sziasztok!
Nem igazán ide tartozik,de nem akartam új topicot nyitni.
Van egy csillár foglalat, amiben minden lámpa tipus(kompakt,led) kiég.Vele párhuzamosan van egy másik ,ugyan olyan csillár és abból még egyszer sem éget ki a lámpa.Azt mondta egy ismerős, hogy túl sok feszűltséget kap! Akkor a másik miért nem ég ki soha?
Köszönöm a válaszokat.
(#) Jonni válasza miki79 hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Ha nincs 3 fázis , és jól van bekötve akkor max 232V kéne legyen nulla és fázis közt. Ezt viszont bírnia kéne. Ha van földelés azt is át kéne nézni hogy minden jól van-e.
(#) szidom válasza Jonni hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Ha közel van a trafóhoz, és nincs nagy terhelés a hálózaton lehet az 240volt is.
Azt viszont nem tudom miért csak az egyik lámpában mennek tönkre a fényforrások.
(#) nagym6 válasza miki79 hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Esetleg más gyártmányok a mindig romlik, és a nem romlik. Nálam egyik gyártmány gyakran tönkrement, más féle sokkal többet megy.
(#) szidom válasza miki79 hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Üdv!
Fogadd meg Jonni kollégának a tanácsát, ha értesz hozzá nézd át az összes kötést. Lehet hogy egy oxidált laza kötés, vagy kontakthibás foglalat lesz a bűnös, de csak találgatok.
(#) Jonni válasza szidom hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Most hogy említetted a kontakthibát esetleg a kötődobozt is át lehetne nézni mert ha aluminium van kötve rézzel vagy csak simán nem érintkezik jól akkor az is lehet baj.

de Én inkább nem javaslom a villanyszerelést azoknak akik nem nem a szakmájuk
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2021
(#) szidom válasza Jonni hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Én is azt írtam: ha értesz hozzá
Nem tudhatjuk mi a szakmája, azért mert villanyszerelő kérdést tesz fel még lehet villanyszerelő, én is szoktam segítséget kérni nem szégyen az.
(#) Kovidivi válasza miki79 hozzászólására (») Okt 17, 2021 / 1

Cseréld ki a két lámpában a lámpákat, és nézd meg, hogy ezek után még mindig a hibásnak gondolt csillárban hullanak a lámpák (csillár a hibás), vagy a jónak gondolt csillárban (a lámpák rossz minőségűek). Esetleg az egyik csillár szellőzése rosszabb, vagy alatta van a fűtőtest, stb.
(#) zaza99 hozzászólása Okt 24, 2021 /

Sziasztok!
A képen látható kondi 100nF-os?
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2021
(#) Suba53 válasza zaza99 hozzászólására (») Okt 24, 2021 /

Inkább 1uF.
(#) zaza99 válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 24, 2021 / 1

A 105-ből én is arra következtetek, mérésnél meg 95nF-od mérek ezért vagyok tanácstalan. Fizikai mérete: 4.7x17.5x10mm 1uf-nak meg kicsinek tűnik.
(#) erdgab válasza zaza99 hozzászólására (») Okt 24, 2021 /

A tetején nincs írás? Itt a képen nincs egyértelmű érték kiírás,pedig valahol kell,hogy legyen.
(#) zaza99 válasza erdgab hozzászólására (») Okt 24, 2021 /

Ez van a tetején.
(#) Bakman válasza zaza99 hozzászólására (») Okt 24, 2021 / 3

Az adatlap szerint a második sorban van a kapacitás jelölve. Mivel kicsi a kondenzátor oldala, az első két sor a tetején van. Az "A0-" rész utáni karakter a µ jel.

A "40/105/56/B" résznek nincs köze a kapacitáshoz. Azt jelöli, milyen üzemi körülményeket visel el a kondenzátor: Bővebben: Link
(#) Ge Lee válasza zaza99 hozzászólására (») Okt 24, 2021 /

Két adatlapot is átböngésztem, de nekem azokból se jött le az érték, ami úgy néz ki hogy igazából nincs is jelölve rajta ami elég érdekes. Ha 95 nanót mértél akkor az valószínűleg annyi.
(#) Bakman válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 24, 2021 / 2

Tetején, második sor: A0-µ1 M305V~
(#) Patópali válasza zaza99 hozzászólására (») Okt 24, 2021 / 1

U1/305V~ 100nF305V
(#) Fundy21 hozzászólása Okt 24, 2021 /

Sziasztok!

Lenne egy régebbi videókártyám,ami olyan hibát produkál hogy ad-sub csatlakozóra dugva a monitort lila/kékes képet ad! Dvi-on tökéleteset!

Ránéztem a nyákra és látom hogy a csatlakozó elött az L27-es alkatrész eltünt!
L26-28 meg van,de sajnos nincs rá írva semmi!

Ki lehet valahogy deríteni mi lenne az,és pótolni valamivel?
Köszönöm a választ!

IMG_3682.jpg

(#) Udvari Zsombor válasza Fundy21 hozzászólására (») Okt 24, 2021 /

Talán ki lehet következtetni, a felfestett alkatrész számok utalnak arra, hogy mi való oda. Például "C25" az kondenzátor (capacitor), úgyhogy meg kellene nézni, hogy mik vannak L betűjellel számozva azon a kártyán...
(#) Régi motoros válasza Fundy21 hozzászólására (») Okt 24, 2021 /

Az L az általában tekercs / induktivitás szokott lenni...
(#) nedudgi válasza Fundy21 hozzászólására (») Okt 24, 2021 /

A kártyán levő videocsip adatlapját keresném, talán van benne ajánlott kapcsolás.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2021
(#) Fundy21 válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 24, 2021 /

Tudnál ebben segíteni esetleg,nem tudom merre keresgéljek!

Pontos típus: Elsa Gladiac FX736 ultra

Konkrétan fx 5700 ultra gpu van rajta!
(#) nedudgi válasza Fundy21 hozzászólására (») Okt 24, 2021 /

Szívesen segítenék, de most a google bannolt.
(#) Kastler válasza Fundy21 hozzászólására (») Okt 25, 2021 /

Hello L26-L28 tetejére nincs írva semmi? Illetve ott még egy ellenállás is hiányzik alóla úgy látom.
(#) majkimester válasza Fundy21 hozzászólására (») Okt 25, 2021 /

Szerintem valami ilyesmi kell oda. Ferrit bead vagy Common mode choke az angol neve. Zavarszűrésre van, az értéke nem kritikus. Ha átkötöd két áthidaló vezetékkel, akkor is működni fog, de esetleg a képen jelentkezhetnek zavarok.
(#) Teaway válasza Fundy21 hozzászólására (») Okt 25, 2021 /

1. Használod a DVI-I csatit D-Sub átalakítóval
2. Átteszed a DVI csati mellől a tekercset, mert ott ugyanazok vannak, mint a D-Sub oldalon
3. Ha mindkét kimenet (DVI + D-Sub) kell egyszerre, akkor passz
(#) Fundy21 válasza Kastler hozzászólására (») Okt 25, 2021 /

Szia! Sajnos rajtuk sincsen semmi irva,mas alkatresz nem hianyzik,mar atneztem tobbszor!
(#) Teaway hozzászólása Okt 25, 2021 /

4. amit majkimester írt
(#) Fundy21 válasza majkimester hozzászólására (») Okt 25, 2021 /

Szia!

Rakeresve talaltam egy nagyon hasonlot (vagy szinte ugyan az) mar csak az lenne a kerdes hogy milyen ertekekkel birjon? Meg megtalalom e itthoni webaruhazakba?

Update: ez jo lehet? Bővebben: Katt
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2021
Következő: »»   3653 / 4004
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem