Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Frittőz.
Üres, kimosott konzervdobozba teszed a lencsét és a dobozt úsztatod, meríted frittőzben melegedő olajba.
Ez is jó lehet, köszi, de én még nem találkoztam ilyennel.
Én is nagyon örülök ennek a felajánlásnak, bizonyára olvastad,hogy kifejeztem hálámat ’vision61’ nagylelkűségéért, de Budapest-Miskolc cca. 400 km oda-vissza, min. 3 óra az odaút ha nincs egyéb torlódás, egész napos program, autópályadíj, 550 Ft-os benzin,az is lehet,hogy csak bizonyos időpontokban szabad a klímakamra, hétköznap dolgozom, hétvégén nem biztos,hogy tudnak foglalkozni a vacak kis lencsémmel. Biztosíthatlak, ha mondjuk Szilvásvárad lenne a lakhelyem, már régen szét lenne szedve a lencsetag,a felajánlott klímakamra használatával. Ettől függetlenül még egyszer kifejezném,hogy rendkívül hálás vagyok ’vision61’ felajánlásáért, de jelen helyzetben igyekszem megoldani helyben a feladatot, kis költségvetéssel, egy napos autókázás és néhány 10.000 Ft kiadása nélkül. Ennél rosszabb az objektív biztosan nem lesz ,kipróbálom egy másik kevésbé értékes lencsével a halogénlámpás melegítést, az is lehet,hogy működik, ha mégsem,még mindig levonatozhatok Miskolcra….hétvégén.
Az olajsütőben max. 150-160 C fokot lehet állítani. A konzervdoboz belsejében lesz ilyen magas hőmérséklet? A levegő igen jó hőszigetelő.
Ha nem hőfokszabályozós a hólégfúvó, akkor is a távolsággal arányosan csökken a hőmérséklet, külső levegő keveredik hozzá. Tehát van így is bármilyen hőfok.
Nekem van digitális kijelzős hőlégfúvóm, állítható a hőfok és a venti sebessége is, de ezek lencsét melegíteni szerintem nem jók, annál még a 2db halogénizzó is biztonságosabb amit először is javasoltam. Nem fújja a meleget, hanem egyenletesen oszlik el a búra körül, a távolsággal arányosan csökkenve. Sokan használják aláfűtésre, de a jutub tele van olyan videókkal ahol SMD pókokat szednek le vele. Régen kipróbáltam mert nem akartam elhinni, és bizony, ha nem visszarakandó alkatrészről van szó, jobb és gyorsabb mint a forrólevegős páka.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2021
Lehet, halogénizzó lencséhez nem lenne jó, átengedi az infrasugarakat. Gondolom a lencsének is melegedni kell. Nem tudom, csak gyanítom.
Jó az, mert iszonyat forróságot csinál maga körül, nem véletlenül van spéci üvegből a búrája.
Tisztelt fórumozók! Hálás köszönet mindenkinek az értékes hozzászólásokért, majdnem mindegyik ötlet jónak tűnik,valamelyiket kipróbálom és beszámolok majd az eredményről.
Üdv. Szoktak lenni nagyobb kartondobozokon ilyen műanyag összefogó szalagok.
Mi a nevük, és mi a szerszám hozzá?
Sziasztok!
Pályázik valaki a mostani "ingyenes" napelem rendszer telepítésre? Mik lehetnek a buktatói, mert túl szép, hogy igaz legyen.
Én úgy hallottam feltétele az, hogy nagy legyen a fogyasztásod, hogy legyen mihez méretezni, legyen amit csökkentsen. Elvileg az én 7000Ft-os villanyszámlám nem üti meg az ingerküszöböt.
Az "úgy hallottam", és az "elvileg" szándékosan van ott, tessék figyelembe venni!
Meg nagyon bőven van jövedelemed, akkor az ingyenes millák is ugrottak...
De konkrét okosságra én is kiváncsi lennék.
Igen. Minden azon múlik, hogy majd a kivitelező mit mond a helyszíni szemlén. Ott tartok hogy kaptunk árajánlatot (hogy minek azt nem értem) és várjuk a telefonhívásukat amin majd egyeztetik velünk mikor jönnek ki körülnézni. Igaznak igaz, a buktatója az lesz amikor elfogy majd a keretösszeg, mert gyanítom hogy nem az lesz a nagyobb tétel hanem az igény, illetve én ebbe látok még valami sógor-koma-jóbarát felállást is, szóval aki kihullik a keretösszeg miatt az nem a kivitelező sógora lesz az biztos.
Mindent a kivitelező intéz, a pályázatot is, na meg azt is ő dönti el, hogy pl. felteszi-e palatetőre (pl. az eon és a többség nem) vagy hogy leteszi-e a földre. Az eon oldalán találsz egy kérdőívet, kitöltöd, pár napon belül keresni fognak hogy egyáltalán megfelelsz-e a feltételeknek.
Én már ki is estem belőle. Várom, hogy visszautalják a befizetett összeget.
Szerintem már megvan a lista, kik kapnak. De most nem írom le a véleményem mert örökre kitiltanak innen. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2021
Első körben azon buktam el, hogy
1. kevés a havi villanyszámlám, 2. nem vagyok hajlandó kicserélni a 6 éve beépített, 2 rétegű hőszigetelt ablakaimat 3 rétegűre.
Nem teheti le a földre. Ez a kiírásban is benne van.
Idézet: „Szerintem már megvan a lista, kik kapnak. De most nem írom le a véleményem mert örökre kitiltanak innen.” Idézet: Mit akarsz ezen véleményezni? Vannak feltételek, határszámok. Ha nem vagy a keretben, akkor még csak azt sem mondhatod, hogy biztosan sógor-koma-jóbarát happolta el előled a lehetőséget. „1. kevés a havi villanyszámlám, 2. nem vagyok hajlandó kicserélni a 6 éve beépített, 2 rétegű hőszigetelt ablakaimat 3 rétegűre.”
A feltételeket két héttel azután változtatták meg, hogy én befizettem a vállalkozónak egy nagyobb összeget. Most az ő jóindulatán múlik, hogy visszakapom e a pénzem.
Kb. 150 ezer, hogy beadhasd a pályázatot. Ha nem nyersz ennyit biztosan buksz. Nem a feltételeket nem véleményezem. Az ki van írva. Kerek perec. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2021
"Happolta". - majd kiderül, hogy olyan jó-e az ingyen pénz. Ha a kormány meghatározza, hogy 1Ft-ért fog tőleg 1kWh-nyi áramot vásárolni, te meg 100Ft-ért vehetsz 1kWh-t, akkor lehet gondolkodni. És ugye a vétel-eladás árfolyam még nincs kitalálva, és ez törvényileg lesz meghatározva. Plusz a házad sem adhatod el 3 évig, meg jönnek még a buktatók (valószínűleg a 3 év alatt megtérül minden kiadása a kormánynak, és addig kicse tudsz majd belőle szállni, de lehet, csak én látom rosszul)! Ingyen nincs semmi, mint pl. a csok is jól bebizonyította.
Hot air forrasztó állomás vagy bgazó gép ezt tudja. Ha akarod valamikor megbeszélhetjük 12 kerben van hot air, 11-ben meg bgazó. Hőmérséklet és légáram is állítható. De halogén fényvető fölött is próbálhatod, illetve bgazóban is vannak alsó fűtőpanelek.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2021
Az a kiírás azóta vagy 28-szor változott, és ha jól emlékszem akár földre (azaz állványra) is teheti feltételekkel. Meg nem mondom hol, talán a portfolio.hu-ról de elérhetőek a pontos naprakész dolgok, mi tartozik bele a támogatási összegbe és mi nem (hálózatfejlesztés ha kell, óracserék, szabványosítás, kábelcserék stb.), de ezt a kivitelezőnek kell tudni.
A mezei napelem pályázatnak (2,9MFt-ig) semmi köze ahhoz hogy neked milyen nyílászáród van vagy nincs, amiről beszélsz az a másik fajta, a 11MFt-os, fűtéskorszerűsítéssel egybeni támogatás. Na abba én se mernék belemenni, mert lehet hogy kidobatják velem a komplett gáz rendszert, és raknak fel hőszivattyút vagy klímákat amivel majd jól megfagyok a télen... Mert nekem gyanúsan kevés az a kW határ ami ott meg van adva, azzal nem lehet egy nagy házat kifűteni.
Jó az, a kérdés csak az, hogy mekkora összeg megy el a saját pénzedből az egészre. Az meg ha okosan van méretezve meg maga is tervezi az ember később a dolgokat, akkor minden évben meg lehet (sőt meg is kell) azt csinálni, hogy ne vegyenek tőled egyetlen W-ot se. Elfűtöd a télen vagy elhasználod más módon saját magad a felesleget és ennyi. Haverom ezt csinálja már vagy 3 éve és nem bánta meg, pedig ő saját pénzből finanszírozta. Mondjuk neki a gáz eleve be sincs vezetve még a telkére sem.
Pályázati feltételek. Az a cég ahová én pályáztam csak a pályázat írásra kér 50000Ft-ot. Minden egyéb ingyenes. A feltételeknek úgy tűnik megfelelek. Tehát váro a Mikulást. Én csak villanyszámla nullázásra pályáztam. Az előzetes tervek szerinti rendszer belefér a keretbe.
Ott csak el van nagyolva, de valahol megvan apró részletekre lebontva is, meg hogy az elmúlt néhány hónapban miket módosítottak a feltételeken csak most nem találom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |