Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Természetesen , a pic "fejből " tudja ...
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2021
Szia, jól néz ki. A dobozt is te készítetted? Ha igen, a lábakat hol vetted?
Sziasztok!
Újabb EL84 SE-t készítettem, ECC 81-es meghajtással, ezúttal a kimenők beköltöztek a dobozba. A doboz tölgy és diófa, íme ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2021
Szép! Ezek az új gyártású csövek milyenek a régiekhez képest?
Jól néz ki. Egyedül a hálózati bemenetnél az a "csattanós kapcsoló" - biztosan jó - de szerintem kissé illúzió romboló. Egyébként hibátlan. Kár, hogy a hangját nem tetted fel ...
Mivel úgyis a hátulján van, szerintem bocsánatos bűn.
Könnyebb kitapogani.
Tapogatni a paplan alatt kell, ha nem találsz valamit ...
![]()
Azt hittem abba kötsz bele, hogy miért csak egy biztositék van.
![]() De paplan alatt nem használunk csöves erősitőt, de ha mégis, akkor az már kettős szigetelésű. ![]()
Sziasztok!
Nem rég lett kész ez a seprőgitár. Egyik zenész barátomnak készítettem, aki elégedett a hangjával. Két húros, amelyek kvintre vannak egymástól hangolva. Egy mágneses valamint egy piezoelektromos hangszedő található rajta, amelyek külön potméterrel állíthatóak. Hátul egy 12-es acélrúd szolgál merevítőnek.
Videót! Amilyen gyorsan csak lehet
![]()
Nekem nagyon ismerősnek tűnik az az asztal, szék és kerités.
![]()
Esküszöm első ránézésre azt gondoltam, hogy az anyósodnak készítetted.
![]()
De, valami olyasmi.
![]() Elöl a kapaszkodók, oldalt a sebváltó. ....... A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2021
Van rajta gyújtáskapcsoló, meg két lámpa is.
![]() Idézet: „Hátul egy 12-es acélrúd szolgál merevítőnek.” Azt hogyan tetted be? ![]() Gondolom marógép és műgyanta, de akkor nagy kihivás... A másik oldaláról is szeretnék képet, ha lehet.
Félköriv profilú hornyot martam a fába, az acélrudat hígítóval megtisztítottam, majd szárazra töröltem,végül faragasztóval beleragasztottam. Félig van csak benne a fában,de így is teszi a dolgát. Tudom, közel sem tökéletes megoldás, de ezt tudtam kivitelezni.
Eszeveszett profi!!! Szerintem nagyon jó. Igényes.
![]()
Sziasztok.
A keteves kisfiamnak ugynevezett matatofal ![]() Magassaga 130cm ,ledes hattervilagitassal meg mindenfele bizbsszal. 8mm vastag laminalt padlo szeru anyagbol,festeni nem is kellett csak felmatricazni feher illetve fekete foliaval. Elvan vele napi fel orat ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2021
Hello! Gratulálok! Nagyon ügyes, kreatív és még szép is. Igazán igényes, átgondolt munka. Ez nekem is kiváltkép tetszik.
Ezt jól meggondoltad?
![]() Tele van csupa olyan dologgal, amit majd 2-3 év múlva tiltani fogsz neki. ![]() És ha már most megtanulja hogyan kell kinyitni a biztonsági láncot, reteszt, belenyúlni a konnektorba, akkor amikor eléri az igaziakat, nem azzal telik az első fél éve, hogy megtanulja, hanem kapásból használni is fogja a most megtanult dolgokat... De egyébként ötletes!
Azt viszont el kell ismerni, hogy - különösen a járni tanuló, vagy éppen csak járni kezdő - gyerekek esetében lehet létjogosultsága egy ilyen eszköznek. Ez ugyanis arra ösztönzi a gyereket, aki természetétől fogva kíváncsi, hogy felálljon, megálljon a lábán, ahhoz, hogy elérje a - számára - magasabban fekvő, de Őt ingerlő (quasi: hívogató) tárgyat. Habár kétségtelen, hogy pl, egy konnektor, biztonsági lánc, stb. nem biztos, hogy jó, ha felkelti a figyelmét, esetleg kipróbálja azt, főleg az olyan tárgyak-eszközök esetében, amelyeket egy totyogó már el is ér.
Ezzel együtt egyetértek azzal, hogy a személyes foglalkozást (mese, együtt játék, stb.) semmi nem múlja felül. Ez azonban nem is ezt a célt szolgálja, inkább a gyermek fizikai fejlődését elősegítő eszköz (mint ahogyan az építőkocka is).
Amondó vagyok, hogy amennyiben egy ilyen eszköz "káros lenne" a gyerek fejlődésére, akkor nem lenne ennyi, boltból is megvásárolható változat. Az elektronikai cikkek implementálása különben is ösztönző hatással lehet, idejében megtanulja, mit szabad és mit nem, valamint esetleg még a szakma iránt is érdeklődést mutathat
![]() Gratulálok a műhöz, nekem nagyon tetszik a kivitelezés (najó, leginkább a róka ![]()
Véleményem szerint az építő kocka, ahogy a nevében van, építi a gyerek gondolkodását. Az a micsoda csak magába zárja. A fizikumot meg a játszótéren kell befolyásolni, ahol levegő van, meg más emberkéket is láthat játszani.
Majdnem elfelejtettem, ami a boltokban van, meg a világban a gyereke körül, az már politika, és annak ezért nincs itt helye. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2021
Íme a legújabb frekvenciaváltóm: MD3000
A korábban bemutatott, a fúrógépemre szerelt modulos változat erősebb kivitelben. Ezt is egy dsPIC30F4012 vezérli és IRAM136-3063B vagy STK621-061-E IGBT modullal is működik. Ez utóbbit az Aliról rendeltem, és olcsóbb mint ha diszkrét IGBT-kel szerelném, de ebben a meghajtás is benne van.
Ilyen volt ...
Ilyen lett ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |