Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   961 / 1159
(#) Régi motoros válasza marone hozzászólására (») Nov 21, 2021 /

Akkor nézd meg másik videokártyával, ha úgy sincs kép, gyanús, hogy proc vagy alaplap hibás lesz.
Mozgass át minden csatlakozót ki/be csatlakoztatással többször is. Memóriát tápot CPU-t VGA-t...
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2021
(#) Ge Lee hozzászólása Nov 21, 2021 /

Ma ráértem és szétkaptam a sok éves tápjaimat. A kép jól példázza, hogy miért kellett volna ezt megtennem már vagy 2 évvel ezelőtt. Brutálisan megnőtt az elkók ESR értéke, a kapacitásuk meg lecsökkent, fel is voltak már púposodva. A Chieftec-ben csak 1db hibás elkó volt a másikban 3db. Csoda hogy egyáltalán még működtek és nem álltak meg.
(#) nagym6 hozzászólása Nov 21, 2021 /

Üdv. Tévét szeretnék netre beállítani wifin keresztül. Azt írja ki, hogy nem található az " AP ". Ez mi lenne? Köszönöm.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 21, 2021 / 1

Nem látja a wifi-t.
Szerintem végig kell menni a beállitáson (SSID, password, stb.).
TV hiba topic-on éppen ezen rugózunk.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 21, 2021 /

Megtalálhatta, mert bejött, kiírja a hálózat neve, mac cím, nem én adtam meg. Jelerősség: " erős ".
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 21, 2021 /

Ez 7-8 éves tévé, eddig sem sikerült soha, csak most újra eszembe jutott, hátha.
(#) Suba53 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 22, 2021 / 1

Van rajta kábeles LAN port? Azzal megy?
(#) pittti válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 22, 2021 /

A „JEE” és főleg a „Capxcon” kondenzátorok híresek a rossz minőségükről.
Ráadásul az utóbbi a Chieftec tápok készenléti körében van, ezért mennek gyakran tönkre.

(Vaterán már vagy húszat vettem bagóért, kondicsere után azóta is hibátlanul mennek)
(#) Ge Lee válasza pittti hozzászólására (») Nov 22, 2021 /

Nagyjából ennyi különbség van az olcsó meg a drága tápok között. Bár nem ettől a gyártótól akartam tápot venni hanem a BQ-tól, de most fogok venni egy ilyet, és majd meglátom a gariidő letelte után, hogy ők milyen minőségű elkókat használnak.
Azért az ócska tápjaim javára legyen írva (vagy az alaplapokéra?), hogy egyik sem halt bele a dologba, pedig műszaki szemmel nézve már régen meg kellett volna állniuk. Gondolom, hogy az alaplapjaim még tudták valamennyire korrigálni a táp hibáit. Az MS tápnál semmi nem jelentkezett, a Chieftec-nél annyi, hogy ha áram alá volt helyezve, nem lehetett azonnal bekapcsolni a gépet (hiába nyomkodtam a gombot), hanem kellett várni vele úgy 1 percet készenléti állapotban és csak utána volt hajlandó elindulni. Ebből sejtettem hogy nagy lehet a baj, ha meg már azt szétszedtem akkor szétszedtem a másikat is, és de jól is tettem...
Nem erőgépekbe, ahol nincs nagy teljesítményigény, tökéletesen megfelelnek ezek a legolcsóbb tápok is, az MS 5500Ft volt újan, 2 év garival, és passzív PFC-je (fojtó) van, ami az életben nem fog tönkremenni.
(#) deebo válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 22, 2021 /

A Bequiet tápokat az FSP gyártja, bár volt egy rövid kitérőjük, de visszatértek az FSP-hez.
(#) nagym6 válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 22, 2021 /

Van, nem próbáltam még, de megpróbálom. Köszi.

Az MS tápokról nincsen jó véleményem, ha elmentek akkor vittek magukkal mást is (alaplap. winyó). Nem véletlenül vonatta ki egyes szériáikat a fogyasztóvédelem a forgalomból.

A Chieftec az már más tészta - bár egyes újabb típusokkal van gond (iArena), a régebbi GPS széria (ez még Delta tervezésű belsőt kapott) kiváló konstrukció, egyszerűen tönkretehetetlen. A névleges teljesítmény másfélszeresét képesek csúcsban leadni, mielőtt kikapcsolnak. Csak hát az olcsóbbítás jegyében harmadosztályú kondenzátorokat kapott. Ha ezek ki vannak cserélve márkás (Sanyo, Yageo) kondenzátorokra akkor gyakorlatilag örök életűek.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2021
(#) Ge Lee válasza pittti hozzászólására (») Nov 22, 2021 /

Hát, ez is a régi GPS széria, de ez elég gagyi belül. Nem csak az elkók, hanem a nyák is. Ezt az elkót közvetlenül betervezték a borda mellé, még elhajtani sem lehet onnan, szóval akármilyen jót teszel bele idővel megsül. Alul meg tele van egy halom SMD alkatrésszel, olyan szinten van megbonyolítva, hogy nem is állnék neki javítani ha megadná magát mert egyszerűen nincs értelme.
Az MS az meg egy az egyben az őskori TL494-es konstrukció a 2005-ös vezérlővel.

Elárulok egy trükköt - ha ilyen helyre teszik a kondenzátort (nem csak erre a típusra jellemző hanem sok másikra is), akkor csere előtt az újra húzok egy zsugorcsövet, és finoman rámelegítem. Garantálom, hogy ezzel a kondenzátorral az életben nem lesz több gondod - ez egy sokszázszorosan bevált módszer...
(#) Ge Lee válasza pittti hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Nem mernék ilyet tenni. Az elkó belülről is melegszik mivel vesztesége van, ami javarészt a soros veszteségi ellenállásából adódik, de van neki párhuzamos is, az impulzusáram meg ezen feszültséget ejt. Az elkó külső alu borításán ha áramlik a ventilátor levegője akkor ezt a belső meleget valamelyest le tudja adni, de ha én lefojtom egy zsugorcsővel akkor nem, vagy lassabban, szóval nem vagyok biztos benne hogy az jó ötlet, szerintem nem véletlenül nem találkoztam ilyennel sehol. Sőt, bontottam szét izzó formájú E27-es LED-et, annak a kapcsolóüzemű áramgenerátorának a kimenetén lévő elkón szó szerint elrepedt a külső műanyag borítás és lecsúszott róla a melegtől, mezítelen lett az elkó, a csupasz alu háza látszott amikor szétszedtem.
Ennél a Chieftec tápnál volt ugyan egy ragasztó szalag darab a bordára téve az elkónál, de az nem sokat segített a dolgon. Most az újat úgy ültettem be, hogy elhajtottam onnan amennyire csak tudtam.
(#) Suba53 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Így van. Régi alaplapokon elég sok felpúposodott, kiszakadt tetejű elkót lehet látni, amiknek a közelében sincs hőforrás. Többnyire az alaplapi kapcsoló üzemű stabilizátorok elkói szoktak tönkremenni. Azokból meg az alaplapokon van jó néhány.
(#) Epu2 válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Például, pormentesen kell tartani a tápot. Úgy kell kialakítani a gép hűtőrendszerét, hogy eleve ne meleglevegőt szívjon a táp.
(#) villanyipi válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Manapság takarításkor feltudom sorolni milyen házi kedvence van az embereknek, annyira nem foglalkoznak a gépház tisztaságával, sőt berakják egy szekrénybe néha lefedve az aktív ventik rácsát, utána meg jön a szöveg hogy én csak úgy csináltam ahogy a youtube-os csávó és neki semmi baja nincs... persze a gép már párszor leállította magát túlmelegedéssel.
(#) Suba53 válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Ez a ház kialakításától is függ. Anno a BTX szabvány megalkotásánál ez is szempont volt.
Nagyon Sok BTX szabványú gépet láttam belülről. DELL, HP, Lenovo gépeket. Ott úgy alakították ki a hűtést, hogy a légcsatorna a ház közepén egyenesen haladt. Egy brutál ventilátor a proci hűtő előtt, majd mögötte a hátlapig semmi akadály, a hátlapon másik venti ami az így átfújt levegőt szépen kitereli a perforált hátlapon.
(#) Suba53 válasza villanyipi hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

A legdurvább, amikor egy láncdohányos gépét takarítod. Egyik kollégám megkért hogy nézzem meg a felesége laptopját, mert állandóan lefagy. A laptop hűtő lamellái szépen össze gyűjtötték a szöszt, és egy áthatolhatatlan nemez szerű réteggel lezárta a hűtőlevegő útját.
És ez az egész át volt itatva rusnya, bűzös barna, nikotin, meg kátrány kulimásszal.
Normál esetben az ember ecsettel, csipesszel kiszedi a szöszhalmazt, vagy kifújja sűrített levegővel, de ezt a ragacsot kitisztítani...............
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Ezek azok a gépek, amiknek a szétszedésekor gumikesztyűt használok, ha meg elfelejtem, akkor rendszeresen mosom kezeimet... Erős gyomor kell hozzájuk.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Én olyan gépet még távolról se vállalnék - azért valahol meghúzom a határt.
(#) távoli felhasználó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Hogy oldod meg?

Igazolás a háziorvostól, hogy láncdohányos-e az illető?

Kell negatív kovidteszt is, hogy elvállald a gépet?
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2021
(#) Udvari Zsombor válasza távoli felhasználó hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Hogy dohányzik-e, az már kizáró ok, abból már sejthető, hogy milyen lehet belülről a gép...
(#) távoli felhasználó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Gondolom, ez vicc akart lenni.

Én nem dohányzom, ezért megkérdezné, hogy mondjuk van egy videokártya.

TRIO-368.
Alkatrészoldalról nézve a bal felső sarkában van egy soktűs csatlakozó. Ez mi lehet?
Nem találtam róla adatokat.
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 23, 2021 / 2

És átlagosan hány PC-t bíznak rád havonta?
Ezeknek hány %-át vállalod el ?
Mit szónak azok, akiket elküldesz azzal, hogy fujj, ilyen büdös PC-t nem vállalok el?
(#) antiktelefon válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Mondok jobbat, dohányos videókártya vagy laptop javítás. Akármennyire lemosod alkohollal az egész nyákot, amikor hot airrel elkezded melegíteni, egy pillanat alatt gyomorforgató szag lesz az egész szobában.
(#) Macsek71 válasza távoli felhasználó hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Ha ez a videokari az, amire gondolok...
Halvány emlékeim szerint össze lehetett kapcsolni két megfelelő kártyát a grafikus teljesítmény javítása céljából...
(#) villanyipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Ha te neked ilyen feltételek mellett még akadnak vevőid, le a kalappal, ellen példa(mert van az is ha valaki valóban ebben a szakmában melózik), olyan szinten dohányzó emberke laptopját hozták átvizsgálni, ram bővítés esetlegesen paszta s pad csere, akinek maga a terasz úgy nézett ki mint egy kisebb gyári üzem dohányzó részlege, eddigiekből te el zavartad volna, na de én régi vágású infós elvállaltam, s mint kiderült a laptop a szobában volt, használat előtt oda ruha csere szájvizes öblögetés kézmosás után engedte be az illetőt a kedves Főnök asszony, szinte már csak hogy nem fürdés után!
Nem állítom érezhető volt hogy bagózik a tulaj, de a gép belseje 3 évnyi takarítást nélkülözve is szebb és tisztább állapotban volt mint bár melyik pedáns csapvízen és fényen élő tulajdonos gépe.
Te őt persze elzavartad volna, szerencsémre vannak hozzád hasonlók , engem úgy keresett meg hogy látta a hirdetésem(teljesen zárt csak is olyanok kapnak akikhez eljutok) ő bizony kifizetné a 4szeresét csak csináljam meg, kis pasztázás ecsettel porszívóval takarítás plusz egy ram modul elvállaltam alap áron.
Persze kaptam már gépet ami totál ragadt, reményeim szerint italoktól, de itt mesésen nagyot és pozitívat csalódtam
Következő: »»   961 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem