Fórum témák
» Több friss téma |
Direkt megnéztem az enyémen. Van mellette kialakitva hely huzallábas kvarcnak, az SMD-vel párhuzamosan. ott könnyen rá is tudsz mérni, hogy nem zárlatos-e (furcsa lenne ha igen, hacsak nagyon nem bénáztad el a visszaforrasztást. Ha megszakadt, akkor akarcsak beledugva egy huzallábas kvarcot meg lehet próbáéni, hogy mutat-e életjelet. Nem kell hogy pont 8MHz-es legyen, próbának majdnem mindegy.
Mondjuk ahol letörik a kvarc szállitáskor, ott más károsodás is elképzelhető...
Ha azzal nem idul el, akkorszerintem más hiba is van...
Megvan!!!! Amikor leszakadt a kvarc a forrasztásnál lett egy hajszálrepedés (hát kellett hozzá a nagyító ) azt most visszaforrasztottam és elindult. De!!! a 8Mhz-esnek az egyik lába is letörött. most a 4-essel megy de milyen hibát okoz ez??
A kvarc simán tönkremehetett akkor, amikor letört. A 8 MHz kvarc nem egy ritka alkatrész.
Ha nem jó kvarcot használsz hozzá, akkor hülyeségeket fog mérni.
Én belemókolnék egy ilyet amint vargaf is mondta, 145 Forintot szerintem megér... De akkor örülés van, alapvetően. Meg ügyes is.
Már meg is rendeltem a hestore.hu-ról! Köszi!!
Sziasztok!
Van egy jó pár évvel ezelőtt vásárolt AVR-es alkatrész teszterem. Szeretnék bele 2db tartalék, felprogramozott vezérlő IC-t venni. Sajnos hajlamos tönkremenni, ha mérés után nem sütöm ki a kondit, és fordítva visszateszem, újra megmérni... Akitől anno vettem, már nem foglalkozik vele. Pár képet felteszek a készülékről, hátha így könnyebb beazonosítani. Atmega 328P-PU-val működik. Előre is köszönöm a segítséget!
Nem lenne célszerűbb védelmet beépíteni?
Valóban jó ötlet, köszönöm. Nem is értem, eredetileg miért nincs ilyen benne...
Az újabb programok magyarul is tudnak, meg egy kicsit fejlettebbek, pontosabbak, ha jól tudom? A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2021
Eredetileg azért nincs benne, mert minden védelem egyben plusz parazita kapacitás, induktivitás, ami korlátozza az alsó méréshatárt. Ha ez nem zavar, mert mondjuk nem mérsz pF-os kondikat, akkor építsd bele nyugodtan.
A 20-22p kondit simán megméri beépített védelemmel is.
Jól tudod. Bár a pontosság inkább a precíz megépítésen és a kalibráláson múlik.
Köszönöm a segítségeteket.
A képek alapján be lehet azonosítani, milyen/melyik verzióról van szó? Esetleg tud valaki segíteni akár szoftver küldésben, vagy felprogramozott vezérlő küldésével?
A harmadik képen ott van a verzió: dg2brs v5.2
Azt azért ne felejtsük el, hogy panelen található verzió, valamint a kontrollerbe beégetett verzió között nem feltétlenül van szoros összefüggés. Szoftverből a legújabb, ha jól látom, 3 hónapos. Ami nem jelent semmit, a működőképesség és összeférhetőség szempontjából.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2021
Nem felejtjük el, nem is állítottam ezzel kapcsolatban semmit sem.
Köszönöm, ezért is tettem fel ezt a képet. De, mivel szinte egyáltalán nem értek a mikrokontrollerekhez, és az AVR alkatrészmérőkhöz, ezért is kértem itt segítséget.
A mostani, meglévő Atmega 328P-PU-ból kiolvasható a program?
Zsigerből jövő válasz, hogy nem.
Vagy ha igen, akkor meg lennék lepve. De ne legyen igazam...
Sejtettem
Kedves fórumtársak! Tudna valaki segíteni egy felprogramozott mikrokontrollerrel? Természetesen postaköltséggel, mindennel.
Én innen vásároltam már többször és sikerült is javítanom a készüléket:
Programozott AVR Hibás készülék Javított készülék A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2021
Végül innen rendeltem, megérkezett és remekül működik. Annyiért adják felprogramozva, mint itthon az üreset. https://www.aliexpress.com/item/32624867186.html
1.12-es program, már sokkal többet tud, mint az eredetim volt.
Sziasztok. Ebből van olyan kapcsolás ami csak kapacitás (főleg kisebb kondik 1-10pF-100nF~) és induktivitások vizsgálatára alkalmas? Nekem főleg az volna a cél, grátisz lenne ha képes rezonancia frekvencia kiírására pl.: induktivitás mérésnél.
Akkor az LCM3 megépítése(cikkekben ott is van) és topicja jobb választás lenne.
Rezonancia frekvencia sok minden függvénye. Az attól függ milyen L/C tagok vannak sorba/párhuzamosan kapcsolva. Ennek mérésére nem alkalmasak ezek a műszerek. Arra leginkább egy oszcillátor áramkör lenne alkalmas.Ennek a frekvenciáját mérni lehet X digit pontosággal. pl.: egy franklin oszcillátor (abban érvényesülnek legjobban csak az L C tagok értékei mert nagyon lazán vannak csatolva az áramköri elemekhez , a berezgéshez fázis és amplitudó feltételt maga az áramkör teljesíti).
Az LCM-el az a gond PIC-et nem tudok programozni mivel ahhoz semmim sincs még itthon, így kényszerűség okán arduino-val gondoltam megoldani a dolgot, maximum engedek a méréshatárokból.
Volt egy ilyen ebay-es csoda sárga teszterem de a kijelzője odalett azóta nem lehet használni. Ahogy láttam annak kapcsolása viszonylag egyszerű és arduino alapú volt.
Szerintem találsz a közeledben valakit aki segít felprogramozni a pic-et... Csak kérni kell
|
Bejelentkezés
Hirdetés |