Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sziréna
Igen,köszi,de itt valahogy a HORN esetében ezt mégsem tudom értelmezni..
Csak sejtem, nem tudom biztosan, hogy arra gondolhatott a szerző, miszerint több, különböző hangmagasságú hangot szólalatat meg, quasi egyszerre, azaz egyenként igen rövid időre, amit az emberi fül egyetlen hangként érzékel.
A másik ötlet, hogy sok felharmonikusú hangot szólaltat meg. De mondom, ezek csak ötletek... ![]()
A Federal Signal szirénaerősítőnél például a Hi-Lo hang egy frekimodulált hang, 450Hz (Low) és 600Hz (High), de mégsem tisztán ezek a frekik (mint az eriston150-nél), hanem 1250Hz van belekavarva.
Valami ilyent takarhat a kompozit szerintem.
Ez szerintem ugyanaz, ahogy én állítom elő a hornt...
Ma beszéltem a mentősökkel, állítólag már 2-300m-ről nyílik a sor a Watt szirénától!
![]() A 100W-os Federal Signal tölcsér mellett még felugrott egy 50W-os is "úttisztításra" ![]() ![]() Ha Mosonmagyaróváron jársz és ismerős szirénahangot hallasz az nem véletlen ![]() ![]()
Azért Te is hozzájárultál, némi hangtervezéssel és a kíváló utánépítéssel! Ha megengedsz ilyesmit, akkor büszke vagyok rád!
![]()
Én pedig mindkettőtökre büszke vagyok...
![]() Amúgy tényleg "iszonyat" hangja lehet a cuccnak!
Üdv mindenkinek!
Nemrég leveleztem egy amerikai szirénarajongóval, akinek annyira tetszettek, hogy utánépített egy Federal Signal PA300-as szirénát. A dokumentumot mellékelem. A kapcsoolás ledalul található. Gondolom megosztom veledtek, hátha lesz egy vállalkozó kedvű ember közülünk is. ![]() + egy videó a gyári készülékről.
Igen, ez fent van a neten én is megleltem régebben
![]() A gond az, hogy nem tudjuk a végfok trafó pontos menetszámait, a vas típusát. E nélkül nehéz megépíteni. /Jó, tudom az Eriston végfokkal megoldható, viszont az toroidos, macerás megtekerni. Remélem hozzájutok egyszer egy rossz Federal cucchoz, aminek a sima EI magos trafóját letekerném és leszámolnám a meneteket./ Azért köszi, hogy gondoltál ránk! ![]() ![]()
Sziasztok!
Sikerült szereznem egy 80W tölcsért, így meg is építem a watt féle kürtöt.. Végig is nyaltam mind a 63 oldalt.. fél nap volt ![]() Másik kérdésem az volna, hogy valaki megírta végül a fagyisautó dallamot? ![]() Szerintetek rá merjem tenni a 80W tölcsérre így simán? vagy a trafó szekunder oldalát kevesebb menetre tekerjem? (8ohm a hangszóró ha minden igaz..) köszi szépen!
Szia!
Elküldeném pdf-ben, de most nem az otthoni gépem előtt ülök... A fagyisautó még nincs meg, elkészíteném pillanatok alatt, ha valaki meg tudná mondani a frekiket, mert ahhoz béna vagyok ![]() A tölcséred milyen gyártmány? Csak azért kérdezem, mert elég sok kínai cuccra vannak 50-100W-os értékek ráírva, közben meg 10W-ot tudnak ![]() Valami fesz. érték nem szerepel rajta? Fotózd le, kíváncsi vagyok...
Szia!
hát a kotta az n bajom is ![]() A tölcsr kínai, de a Federal Signal (Watt fle) koppintmány.. 1 kézzel nehéz felemelni... Van rá 1 év gari.. nem izgulok ![]()
Ha ennyire terhelted, akkor biztos jó lesz. Ha gondolod csökkentsd a menetszámot a hangszóró oldalon 10:8 arányban, de ha nem akarod folyamatosan üzemeltetni, akkor nem kell.
A képekre és az árára, lelőhelyére én is kíváncsi lennék, mert lehet, hogy még egyet beszerelnék, ha nem túl borsos(egy amcsi 40..50e körül van) Idézet: „A képekre és az árára, lelőhelyére én is kíváncsi lennék” Csatlakozom! Idézet: „egy amcsi 40..50e körül van” ![]()
Az elektris tölcsér, ami nekem van, olyan 5-6eFt körül már van használtan, vaterán is szokott lenni. Figyelni kell, hogy mekkora az impedanciája, mert 4 és 12,5 ohmosban létezik.
50W szerepel az adattábláján és 25V .
Csatoltam a rajzokat pdf-ben. Elég sűrű lett a nyák, mert a PIC lábai közé raktam smd kondikat
![]()
Szia!
Köszi szépen!!! A tölcsér egyébként sajnos nem hazai beszerzés... Fényképeket csinálok majd.. egyébként 50€ környéke volt.. Ha bedöglik, megy vissza.. De nem fog.. ha az erősítős szivatást bírta... kocsiba meg amúgy is főleg a riasztó segédkürtjeként megy majd.. Az meg remélhetőleg nem szól sokat ![]()
Szia!
Új vagyok az oldalon. Láttam,hogy anno kerestél egy "jó minőségű" sziréna kapcsolási rajzot. Mivel ez nem mostanában volt ezért megkérdezném sikerült e, mert hasonló kellene nekem is,és sehol sem találok a neten. Nekem van egy régi magyar szirénám tölcsérrel. Az erősítő részét meghagynám és egy modern vezérlőt kreálnék elé. Segítségedet előre is köszönöm. Tóth Lajos ![]()
Ha végigolvasod a topikot, megvilágosodsz
![]() Watt mester pices szirénája profi cucc, tudom ajánlani ![]() Milyen szirénaerősítőd van? Presston? Eriston? Sziroton? Eviton?
Üdv!
A PIC-es szirénát én is tudom ajnlani, igaz én készen vettem. Nagyon jó hangja van, és ha változtatni akarod, akkor csak át kell írni a programot. (ez az amit én nem tudok ![]() ![]()
Hali! Van egy szirénám, nem tudom, milyen márkájú, de van 2 csatlakozó (egyikbe belemegyk jack dugó) és egy hangerőszabályzó a hátulján. Az alaplapja NU111. Valaki meg tudja mondani, hogy mik azok a csatlakozók?
Szia!
A jack dugós szerintem mikrofon lesz,a másik esetleg a táp lehet,bár nem tudom hogy abba a 3 pólusú lapos csatiba mi megy....
Hali! Kösz a tippet. Majd kipróbálom, hogy működik-e. A 3 pólusú csatlakozó a +, a - és a jel.
aha,ha a 3 pólusún bemegy a tápfesz is,akkor a másik kettőre ne tegyél feszt.
A mikrofontól viszont nem lehet baja,max nem szól.
Hali! Kipróbáltam,nem mőködik. Kerestem róla leírást,de nem találtam. Amúgy Lada Samarában volt, havertól vettem. Amúgy 6v-ról üzemeltetem.
Haver nem tudja esetleg? Nem ismerem ezt a panelt sajna én sem.
Hy! Sajna haver azt sem tudta, hogy kell bekötni. Arra is én jöttem rá.
Hali!
Esetleg ultrahang adó-vevő pár csatlakozás? (csak tipp) |
Bejelentkezés
Hirdetés |