Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
A watt féle égetöben bekapcsoltam az automata ellenőrzést. Az égetés után megnyíló ablakok (4) szerint minden egyezik. Gondolom ez azt jelenti, hogy jól beégette.
Köszönöm uram.
Kiolvastam a PIC-t.
Mind a 4 ablak azt mondja, hogy a tartelmak megegyeznek. A config: C1L: 00100100 C1H: 00001110 C2L: 00111001 C2H: 00011110 C3L: 00000000 C3H: 00000001 C4L: 10000001 C4H: 00000000 C5L: 00001111 C5H: 11000000 C6L: 00001110 C6H: 10100000 C7L: 00001111 C7H: 01000000
Hú, most ebből a bitsorozatból én fejből meg nem mondom, mi a konfig, de az látszik, hogy nem üres. Az eredeti hex file tartalmaz mindent, ami kell, ha az alapján írja és ellenőrzi, akkor jónak kell lennie.
Akkor pedig valószínűleg az oszcillátornál nem stimmel valami. Én a 20MHz-es kvarc mellé 22pF-eket szoktam tenni, nem szokott gond lenni vele. Ha végképp nem megy, akkor esetleg cseréld ki a kvarcot. Ha az oszci megy és a PIC elindul, akkor azonnal kell jönnie a csilingnek az USB-s eszköz miatt.
Ha megnyitom a hex fájlt, akkor abban is ezt látom, thehát elvileg ez stimmel.
Már próbáltam másik kvarcot, másik kondit. Ezért is vagyok ilyen tanácstalan. Hogy lehet megnézni, hogy az oszcillátor megy-e. Pl. szkóppal direktbe v. kondin keresztül kicsatolva....
Betöltöttem a WPB_F18-ba egy korábbi PK2 firmwaret és a konfig ugyanaz, tehát eddig jó!
Gondolom minden részt beégettél, vagy egyenként a megfelelő gombokkal, vagy a PIC Írása gombbal? Ha egyenként kiolvasod a tartalmakat, és ellenőrzöd, akkor egyezik minden? Ja, most látom, hogy írtad már, hogy mind a 4 ablak rendben! Bocsi, akkor ez okés! Kvarc, vagy kondi, esetleg nyákszakadás, zárlat téma tűnik valószínűnek.
Jól gondolom, hogy ha az USB-s rész es az osc ok akkor "bármilyen más hiba" ellenére pittyennie kéne?
Azért egy USB-s kábalszakadás, vagy zárlat, pl. a csatlakozó beforrasztásánál elég meg tud tréfálni. Ilyesmit ellenőriztél?
Természetesen ellenőriztem. A kábellel a fényképezőgépem működik.
A gyanús az, hogy ha az osc lábát pl. a szkóp mérőcsúcsával megbitizgálom akkor jön a pitty de a hibaüzenettel. Piszkálás nélkül semmi.
Itt az ideje, hogy elnézést kérjek és megköszönjem a segítséget azoknak, akik próbáltak segíteni a PICKit2 klón hibájának megfejtésében.
Jelentem működik! A PICKit2 hibája az volt, hogy nem ment az oszcillátora. Volt egy szakadás a nyákon közvetlenül a PIC lábánál. Amikor ellenőziztem, pont oda tettem a mérőcsúcsot, ami így azt rövidre zárta, s a hiba rejtve maradt (ezidáig). Mégegyszer köszi.
Sziasztok, Egy gyors kérdésem lenne, amit feltettem a "egyszerű PIC égető rajzát keresem" topicba csak ide illik inkább, rájöttem.
Az lenne a kérdésem, hogy PK2 -t csak mplabbal lehet használni? Mert én nem assemblyben progizok, és eddig jdmet használtam winpic800-al, de az nem ismeri PK2-őt. Tehát, hogy is van ez? Milyen progival égethetem bele a hex-t a picbe PK2-vel? Köszi!
A PK2 nek van saját gyári programja. Jobb felső negyednél a "PICkit 2 Programmer v2.52". Vigyázz mert kell hozzá .net framework 2.
pf, már párszor néztem az oldalt, fel sem tűnt a link.. asszem kicsit be van szűkülve a látómezőm. kössz! Kezdem is a megépítését.
Hello!
Nézegettem az ICD-ket, és láttam, hogy a VPP, VDD, GND, PGC, PGD kimenetei vannak. Viszont a 16F87* kontrollereknél ha jól láttam van egy PGM (RB3-as) port. Valaki nem tudja, hogy mi célt szolgál ez a port? Köszi Üdv. Idézet: „Valaki nem tudja, hogy mi célt szolgál ez a port?” Adatlap?
Akkor úgy kérdezem, hogy az ICD használatához elegendő a VPP, VDD, PGD, PGC lábak? (nem létfontosságú a PGM?)
Tudna valaki segíteni nekem abba hogy fel rakja lay. formátumba a nyákrajzát a watt féle pitk2 klonnak nagyon kűzdők ezzel a progival de nem sikeűl vele dűlőrejutnom!!
Kőszőnőm!!
A Szilva-féle klónhoz van valakinek olyan nyákterve amiben a 2550 icsp portja ki van vezetve tüskesorra?
Pdfben vagy képként szeretném. Előre is köszönöm!
Én egy külön épített kísérletező panelba betéve szoktam a 2550-eket felprogramozni. A klónba építés után még nem kellett onnan kivennem, de amiatt, ha mégis kéne, én mindig teszek alá foglalatot. Miért lenne fontos az ICSP a klónon?
A DIP-esen valóban elhagyható, de az SMD-n természetesen kell. De gondolom ezt le se kellet volna írnom, nyílván nem neked írtam elsősorban!
A weboldalad címét nem találom az adatlapodon! Kérlek írd be, mert valahová elkevertem, és sokan kérdezik, én meg nem tudok válaszolni!
A dugaszolós próbapanelom tele van.
Gondoltam egyszerűbb rádugni a panelra a PK2-t és felprogramozni.
Köszi! Igaz 200 hsz után megint elmerül, így jobb lenne ha az adatlapokban benne lenne mindenkinek a nyílvános weboldalcíme!
ui. Neked is ha van!
Sziasztok abba kérnék segitséget hogy,aPickit Klon kapcsolásban Q3 (Irf 9z34)fetet helyetesíthetem-e egy Irf 530 vagy 540-nel!
Az 530 és az 540 is N csatornás, az oda nem jó, 9530 vagy 9540 már jobb. Ha a lap alján lévő utolsó, update-elt verziót rakod össze, abban direkt benne van a G-vel sorban egy elenállás, így akár egy bipoláris tranzisztorral is helyettesíthető a FET. Az én mintapéldányomban (a nyomtatott paneles, amiről kép is van ott az oldalon) BC640-es tranzisztor van és kiválóan viselkedik vele.
Kőszőnőm a segitséget mondjuk én félig smd-vel készűlők ősszerakni, felrakom a tervet rátudnál tekinteni!
Előre is kőszi(az elrendezésen nem változtattam hogy ne kavarodjak anyira bele! |
Bejelentkezés
Hirdetés |