Fórum témák
» Több friss téma |
Ilyeneket használnak a sommer garázsnyitókba, ismerős , igazából a kérdező-é is ugyanez, csak le van relézve.
Próbáltam felcserélni a motor vezetékeit, de akkor is csak ment a motor folyamatosan, csak épp a másik irányba, de akkor sem állt meg a végállásnál. A kék és sárga vezetékpárok a reed relék kontaktusai.
Most már nagyon kíváncsi vagyok én is, hogy mi lehet a baj, mert minden alkatrész jó, de mégsem akar úgy működni a cucc, ahogy kellene. A tulaj szerint úgy működött, hogy rátette a 24 Voltot, a motor elindult az egyik irányba a végállásig és megállt, majd amikor megfordította a motor polaritását akkor a másik irányba indult el végállásig. Nekem Proteco van, de az más elven működik, annak ütközőt kellett telepíteni a két végpontba.
Ez egyszerű áramkör (mint egy faék)...csak ellenőrizni kell a reed, a relé (DC 6V?) működését (érintkezők?)...meg, azt, hogy kapnak-e tápot (stabkocka, graetz).
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2021
DC 6 Volt megvan, kap tápot a stab kocka. A reed relék rövidzárak, kivéve a végállásoknál, ott szakadást mérek.. A relék működnek, de nem jelenik meg rajtuk 6Volt.
Olyan, mint ha valami rosszul lenne benne, vagy nem jól van valami bekötve, nem tudom.. Amúgy értem a rajzot, amit felraktál, így már érthető az elve, köszi.
Na, ez már megint zavaros...
Idézet: „A relék működnek, de nem jelenik meg rajtuk 6Volt” A 6V a relék tekercseit táplálja...ha nem lenne, nem kapcsolna !!! A "relék" (nem a reed!!!) érintkezői a 24 voltos ágban kapcsolgatnak, azaz az érintkezőkkel párhuzamosan kötött nagyáramú diódákat zárják rövidre... A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2021
A 6Voltos relére gondoltam, igen, de ránézek még egyszer, köszi!
Sziasztok! Szerintetek a kétszárnyú kapunyitó menetes orsóját mivel érdemes kenni mert én zsír spray fújtam de egy idő után nagyon tapadóssá válik és nagyon fogja a kaput nyitáskor.
Pedig a zsírnnál nincs jobb. Én mégy egy kis hajtómű olajat is szoktam rácsorgatni.
Nyilván néhány évente kell csinálni karbantartást, főleg rácsos kapuknál az eső és a szél kimossa a kenést, valamint helytől függően, telemegy porral. Ki kell mosni időnként, nem lehet megúszni a melót.
Szia!
Annó mondtam, hogy jó lett triac (BT138B) cserére a kapunyitó, de sajnos két hónap után újra elfáradt.. Szerinted mit érdemes még ott cserélni? Vagy esetleg a motorral lehet probléma, köszi
Szia
Hacsak nem futottál bele hamisítottba (én már igen, aliról ne rendelj) akkor nagyon nem kéne tönkre mennie. Nézd át az állórészt, nincs-e valahol zárlat. Ha minden ok, próbáld a BTB16-ot. Én mindenhova azt teszek (sgs thomson) sosincs vele baj.
Sziasztok! Kérdésem az lenne hogy telefonról sonoff relével tudom megoldani egyszerűbben vagy GSM kapunyitóval.
Szia
Bekötésileg mindkettő ugyanannyi munkát igényel. A sim kártyát etetni kell, pénzbe kerül, de net-független, így megbízhatóbb. A sonoff eWelink applikációval megy, lassan jön be, de ami a legnagyobb hátránya az, hogy bistabil állapotba kapcsolgatható, tehát, ki/be kapcsolgatható, az pedig kapunyitásnál elég gáz, ha vissza kell alaphelyzetre állítani, mert nem tud monostabil módot.
Ezt rosszul tudod!Be lehet állítani: Ewelink "inching mode"...
Erről tudnál egy képernyőképet küldeni, hol van? Mert 2x is átbogarásztam az aktuális eszköz lehetséges beállításait, de nem találtam.
"Automatikus kikapcsolási beállítások"-ban..."Inching (nyújtás)". 0,5 mp-ként állítható. Átállítás után "mentés" !
Erről a neten is van bőven infó... Nálam nincs lassulás, azonnal kapcsol...persze nem árt, ha jó a wifi térerő a Sonoff modulnál. (Ezt egy kertkapunál nem mindig lehet biztosítani) A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2022
Amíg az alkalmazás elindul, úgy értettem.
A legújabb fw van fönt, mégegyszer átbogarásztam a beállítások menüt, de még mindig nincs ilyen menüpont. Neked, hol van ez?
Mostmár tényleg kezdek agyvérzést kapni.
De hol van? Ebből semmit nem tudok kinézni. Eszköz beállítások? Ott nincs ilyen! Egyáltalán eWelink appot használsz?
De mondjuk mutathatnál egy képernyőképet, hogy megírhassam, hogy ott fent a jobb sarokban van három pont.(Mikor egyetlen kapcsoló gombja van a képernyőn...) (Még 8 nyelven le tudom írni...ha kell) V.4.18.1 (Comprendeee...?) Nem értem mi lehet nálad a gond...
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2022
Azért lett volna egyszerűbb, ha te le képernyőfotózod, pontosan hol van ez a menüpont, mert én csak azt tudom lefotozni, hogy hol nincs
még egy pár kép
Már 8:39-kor leírtam: "Automatikus kikapcsolási beállítások"-ban
...ahogy az az első képeden látható is! Következő fotóid egyikén pedig ott van a 3 pöty (pont)... Sikerült? A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2022
Idézet: „Automatikus kikapcsolási beállítások” Ember, nem gondoltam volna, hogy ide van eldugva, így már oké! Egyébként nekem pont a legtávolabbi eszköz jön be a leggyorsabban, igaz, nem sonoff, de gondolom ez is ESP8266 -ra épül.
Szia! Erre a kérdésedre kaptál már választ?
Sziasztok,
Adott egy társasház elektromos kapuja, amit a teraszról kihajolva néha ki tudok nyitni a távirányítóval. Ismertek esetleg erősítőt vagy kapcsolási rajzot, amivel az alábbi távirányító jelét fel tudnám erősíteni és úgy kinyitni (akár a lakásból) a kaput? A kapura tettem már egy külső antennát, amivel nyílt terepen drasztikusan nőtt a távirányító hatótávja, viszont az udvaron belül már árnyékolva van. Távirányító Üdv Johann Idézet: „A kapura tettem már egy külső antennát, amivel nyílt terepen drasztikusan nőtt a távirányító hatótávja, viszont az udvaron belül már árnyékolva van.” " A mór megtette kötelességét, a mór mehet..." Válaszolnám erre, mivel én is a vevőre javasoltam volna egy külső antennát. Esetleg nem lehetne azt az antennát áthelyezni oda, ahonnan rálátsz? Mert az adóteljesítmény növelése több oldalról is problémás. 1.: A megnövekedett fogyasztás - Nem győznéd a távirányítót elemmel. 2.: Az adóteljesítményt logaritmikusan kell emelni némi lineáris hatótáv többletért - Magyarra fordítva pár méter pluszért sokszorozni kellene a teljesítményt, amivel jelentősen túllépnéd az ilyen távirányítókra hivatalosan engedélyezett adóteljesítmény - szintet. 3.: Hogyan szeretnéd ezt kivitelezni? Ugyanis csak úgy erősítheted a jelet, ha az eredeti antennát eltávolítod, és teszel rá egy külső antennát. Különben csak gerjedés lesz a vége. - Ebből akkor milyen távirányító lesz? Szerintem maga a feltett kérdés eleve nonszensz. Kábelezés, vagy valami reflektor - tükör, vagy jobb hatásfokú antenna jöhetne itt egyedül szóba.
Szaladj csak le a kapuhoz...úgy nyomogasd!
Ahogy te használod, nem biztonságos! Ugyanis illene működés közben rálátni a mozgó kapura...
Én még annyit hozzá tennék, hogy a jövőben csak rosszabb lesz a helyzet, amint újabb és újabb zavaró rádiófrekis zajforrások jelennek meg. Pl. Wifis kamera az én esetemben.
433 MHz -en nincs WiFi -s kamera (2,4 GHz), semmilyen kamera, mert nem elég a sávszélesség. Ilyenformán nem is zavarhatják egymást. Másféle zavar azért lehet bőven. pl beragadt vezetéknélküli kapucsengő.
SSJ: Új elem nem játszik? a távirányító adójának teljesítménye meglehetősen függ az elem állapotától.
Ha néha nyílik akkor csak "kicsi hiányzik" tedd a homlokodhoz a távirányítót és úgy próbáld . Én autó távirányítóval próbáltam kb 5m + távolságot adott az új "antenna"
|
Bejelentkezés
Hirdetés |