Fórum témák
» Több friss téma |
Nem kell azt komplett megvenni. Valószínű, ilyen betét van benne, mint a képen látható.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2025
Elég lehet a végálláskapcsolóban a 2db mikrokapcsoló kicserélni...filléres cucc.
De könnyű kimérni...zárt állapotban nulla közeli legyen az ellenállása. A mikrokapcsolóra csatlakoztatott sarukat is kicsit összébb lehetne nyomni. De ez tévút...mert, ha egy jó vezérlés egyszer már eléri a végállást (a mikrokapcsoló érintkezője bont) - akkor már nem reagál a vezérlő a további végállás kapcsolgatásokra. Csak miután az újabb parancsra újra mozgásba lendül...
igen, közben én is átgondoltam, és mivel szisztematikusan 4 és 7 perc telik el így biztos nem a kapcsoló vacakol. Kipróbáltam azt is, hogy ha végállásból én visszakapcsolom mi történik, de semmi, tehát biztos nem az ad neki újabb löketet.
Viszont! Most újra ellenőriztem az összes beállitást, és van egy: "TÉLI HIDEG HASZNOS FUNKCIÓ - felmelegíti a motort." menüpont, ami 0-8 perc közt állitható és gyanús módon pont 4 perces állásban volt. Ezt most kikapcsoltam, és úgy tűnik megszűnt a hiba! De hogy ezt én nem kapcsoltam be, és ennek nem igy kéne működnie az biztos. Majd meglátom, hogy mennyire tartósan javult meg, remélem így marad. Köszönök minden segítő hozzászólást! Elektromos zárSziasztok.Létezik valami hasonló zár, aminek van 2 stabil állapota? Tehát nem kell hozzá áram, hogy stabilan tartsa a bezárást, vagy kinyitást, elég csak egy jel neki. Bővebben: Link Valami hasonló nyelves zár.
Mintha ez olyan lenne, amilyet keresel: Bővebben: Link. Bár a fene tudja, hogy motoros-e vagy csak egyszerű elektromágnes van-e benne. Ha sokallod az árát, akkor latching solenoid (nem tudom, van-e magyar neve) néven keress mágnestekercset és építs. További opció lehet az autó központi zár motor. Az első autóalkatrész kereskedésben megvehető a mellékletben látható noname, kb. 1000 Ft-ért adnak egyet.
Utóbbinál figyelni kell, hogy egy-két másodpercnél több ideig ne kapjon áramot a szerkezet mert leég a benne lévő motor (igen, egyszerű DC motor van benne, polaritáscserére indul meg a másik irányba). Teljesen más célokra elhasználtam már sokat, viszonylag erősnek mondható. Annyira, hogy én nem is mertem direkt 12 V-ra kötni, kapott mindegyik 2 Ω / 15 W soros ellenállást, így is madjnem 3 A a fogyasztása. Igaz, ennek a szerkezetnek a nyelve könnyen mozgatható ha nem kap áramot, nem biztos, hogy neked ez jó
Hasonlókat láttam neten amit küldtél, kérdés úgy működnek e, ahogy nekem kell. Ez az autózáras opció elég sufnituning, kész terméket vennék beépítésre.
Nem voltam biztos benne, hogy bejárati ajtóba kell-e vagy valamilyen egyedi masinához. Előbbihez tényleg sufni.
![]() Szerintem menj el egy zárszaküzletbe, ott csak tudnak mondani valami bíztatót.
Ha még rendelésre sincsen, akkor ez valami nagyon speciális célajtó lehet.
![]() Nem merem megkérdezni, hogy pontosan mihez is kellene a kollégának pont ilyen?
Keress rá a mágneses tapadózár kifejezésre , annak csak a nyitásához kell egy impulzus , vagy a mágneszárra , azt szintén csak a nyitás idejére kel "gerjeszteni"
Azok így működnek?
![]()
Csapzárra ugyanolyan kinézetű zárak jönnek ki, mint amiket eddig néztem, aminek csak egy stabil helyzete van.
Ahogy uniman írja, pont ilyen zárra lenne szükségem, mint ami pl egy széfzárban van. Nem lehet egy nagy kunszt, nem elektromágnes húzza a nyelvet, hanem egy motor-fogaskerék. Egy családi ház újonnan készített kapu-kerítés ajtajához akarnák használni ilyen zárat. Lehet van ettől sokkal egyszerűbb megoldás is, de amit tudnia kellene. (a vezérlés más tészta, nem az a lényeg) Este magától időre bezárjon az ajtó. Ne kelljen hozzá persze zárva tartási időig áram. Reggel nyit, és ugyanúgy nyitáshoz se kelljen állandó áram. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2025
Ez nekem is megfordult a fejemben, gondolom arra gondolsz, hogy mi van ha nem működik...
Mi van akkor a számkombinációs beléptetőkkel? Vagy sima elektronikus zárral? Azok ha elromlanak? Megoldást keresek, hogy tartsam zárva az ajtót a nem kívánatos személyektől, de Hogy jussanak be a kívánatos személyek, mindenféle külső eszköz (kulcs) nélkül.
Motoros kapu GSM modullal , akimek a telefonszáma mentve van a modulban egy hívással bemehet. Illetéktelenektől nem fogad hívást . Nem kell egész nap nyitvahagyni ...
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2025
Azért attól egyszerűbb megoldást keresek, minthogy ha hazajövök a boltból, még telefonon hívosgassak, hogy nyíljon a kapu. Gondoltam számkombináziós zárra...
Nem kell hozzá külső eszköz, bepötyögöm, és nyílik..
Nálam gyorshívásra van téve , egy ujjmozdulat az utca végén és mire hazérek nyitva van .
Ditec rm73 panel tápkör ellenállásSziasztok!Volna egy Ditec Rm73 tipusú villámcsapott kapunyitó elektronika. Esetleg ha valakinek ugyanilyen lenne, az IRL540 melletti ellenállás összeégett, nagy smd méretű talán 2025 méret, és az értékét meg tudná mondani annak örülnék, vagy kapcsolási rajz is jó lenne, bár gyanítom ilyemi nem publikus. Roger úszókapú vezérlésSziasztok!Tanácsot, tippet szeretnék kérni, hogy merre induljak el.. Adott egy 10 éves Roger úszókapú motor, ami véletlenszerű működik. Pl reggeli nyitásnal csak relék kattognak, villog a villogó... Délután hibátlanul nyit-zár. Relék cserélve, 1 kivételével. Motor kondi cserélve, optoszenzor, triac cserélve. Távirányító jelét veszi, de a motor nem indul. Fotocellák kiiktatva. Kapuszerelőm tanácstalan(Bármi lehet), univerzalis vezérlés beépítését javasolja. Az is lesz, ha nem lesz megoldaás a javitásra. Köszönöm a segítséget. Ja, nem vagy elektromos szakember, amit javasolt azt cseréltem
Szia! Többféle vezérléssel létezik, ebben melyik van ? Csak egy relé kattog, a villogóé...
Mikor nem működik, jut feszültség a motor kapcsaira, van némi "motorhang" vagy teljesen néma? A fotocella vevő nélkül (átkötéssel kiiktatva) is így működik? Mikor nem működik rásüt a nap a fotocella vevőjébe?
Nem, 4db relé felváltva.Nincs motorhang, teljesen néma.
Kis mozgatásra, feszegetesre, van, hogy elindul, de nem mindíg.Nem figyeltem, hogy belesüt-e.
Vedd ki a panelt és ellenőrizd le a forrasztásokat.
A bemenő, a relé, és a kimenő csatinál. Üdv. M.
Ha átkötötted fotocellát akkor mindegy hogy süt a nap vagy esetleg fotocella az egyenlítő környékén van, vagy nincs is.
Persze a fotocellák típusát sem ismerjük...nem mindegyik érzékeny a napsütésre.
De tulajdonképpen, ha már a villogó működni kezd, akkor már megkapta a vezérlő a nyitási parancsot...ott valami más gond lesz. A vezérlés LED kijelzőjén meg látni kéne a hibajelzést...már amennyiben tudjuk, hogy mit kell nézni. Vezérlés reset + újraprogramozása is alap az efféle rejtélyes hibáknál. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2025
Reset és újraprogramozás megvolt, a hiba alatt, közben nem ír ki semmilyen hibakódot. Valamiért nem indítja a motort.
Szia!
Motor indító kondikat nézted? Reggelente, hideg időben van hogy megnyekkennek, majd ha az idő felmelegszik, akkor valamennyire összeszedik magukat. 5µF-os kondiban 470nF-ot mértem, és csodálkoztak hogy miért nem működik a motor. 10 éves motornál már érdemes ránézni.
Szia! Mit gondolsz, a vevőkártya hibás működése okozzhatja a problémát? Most már olyat is csinál, hogy lassan elkezd nyitni aztán máris zár, mindezt 3 másodpercen belül.. Köszönöm a segítséget.
Szia! A rádiós kártyát ki lehet venni a vezérlőből...akkor ez a gyanú kizárható.
Manuálisan is lehet működtetni. A vezérlés LED kijelzőjén működés közben látni lehet mindent, hogy éppen mi történik. Talán szorulhat a kapu, vagy a motorerő gyengére van beállítva a menüben. Persze a menüben sokmindent be lehet állítani (...és kell is). Pl. úszókapunál a lassítást nem árt kiiktatni (most nem írom le, hogy miért). A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |