Fórum témák
» Több friss téma |
Nem kell azt komplett megvenni. Valószínű, ilyen betét van benne, mint a képen látható.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2025
Elég lehet a végálláskapcsolóban a 2db mikrokapcsoló kicserélni...filléres cucc.
De könnyű kimérni...zárt állapotban nulla közeli legyen az ellenállása. A mikrokapcsolóra csatlakoztatott sarukat is kicsit összébb lehetne nyomni. De ez tévút...mert, ha egy jó vezérlés egyszer már eléri a végállást (a mikrokapcsoló érintkezője bont) - akkor már nem reagál a vezérlő a további végállás kapcsolgatásokra. Csak miután az újabb parancsra újra mozgásba lendül...
igen, közben én is átgondoltam, és mivel szisztematikusan 4 és 7 perc telik el így biztos nem a kapcsoló vacakol. Kipróbáltam azt is, hogy ha végállásból én visszakapcsolom mi történik, de semmi, tehát biztos nem az ad neki újabb löketet.
Viszont! Most újra ellenőriztem az összes beállitást, és van egy: "TÉLI HIDEG HASZNOS FUNKCIÓ - felmelegíti a motort." menüpont, ami 0-8 perc közt állitható és gyanús módon pont 4 perces állásban volt. Ezt most kikapcsoltam, és úgy tűnik megszűnt a hiba! De hogy ezt én nem kapcsoltam be, és ennek nem igy kéne működnie az biztos. Majd meglátom, hogy mennyire tartósan javult meg, remélem így marad. Köszönök minden segítő hozzászólást! Elektromos zárSziasztok.Létezik valami hasonló zár, aminek van 2 stabil állapota? Tehát nem kell hozzá áram, hogy stabilan tartsa a bezárást, vagy kinyitást, elég csak egy jel neki. Bővebben: Link Valami hasonló nyelves zár.
Mintha ez olyan lenne, amilyet keresel: Bővebben: Link. Bár a fene tudja, hogy motoros-e vagy csak egyszerű elektromágnes van-e benne. Ha sokallod az árát, akkor latching solenoid (nem tudom, van-e magyar neve) néven keress mágnestekercset és építs. További opció lehet az autó központi zár motor. Az első autóalkatrész kereskedésben megvehető a mellékletben látható noname, kb. 1000 Ft-ért adnak egyet.
Utóbbinál figyelni kell, hogy egy-két másodpercnél több ideig ne kapjon áramot a szerkezet mert leég a benne lévő motor (igen, egyszerű DC motor van benne, polaritáscserére indul meg a másik irányba). Teljesen más célokra elhasználtam már sokat, viszonylag erősnek mondható. Annyira, hogy én nem is mertem direkt 12 V-ra kötni, kapott mindegyik 2 Ω / 15 W soros ellenállást, így is madjnem 3 A a fogyasztása. Igaz, ennek a szerkezetnek a nyelve könnyen mozgatható ha nem kap áramot, nem biztos, hogy neked ez jó
Hasonlókat láttam neten amit küldtél, kérdés úgy működnek e, ahogy nekem kell. Ez az autózáras opció elég sufnituning, kész terméket vennék beépítésre.
Nem voltam biztos benne, hogy bejárati ajtóba kell-e vagy valamilyen egyedi masinához. Előbbihez tényleg sufni.
![]() Szerintem menj el egy zárszaküzletbe, ott csak tudnak mondani valami bíztatót.
Ha még rendelésre sincsen, akkor ez valami nagyon speciális célajtó lehet.
![]() Nem merem megkérdezni, hogy pontosan mihez is kellene a kollégának pont ilyen?
Keress rá a mágneses tapadózár kifejezésre , annak csak a nyitásához kell egy impulzus , vagy a mágneszárra , azt szintén csak a nyitás idejére kel "gerjeszteni"
|
Bejelentkezés
Hirdetés |