Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Laptop LCD
nekem volt egy 128*220 telefonkijelzom s kidobtam mert allitolag nem lehet semmire felhasznalni
Lehet, hogy tenyleg nem lehetett. Ha nincs hozza leiras, hogy melyik lab mit jelent, akkor valoban felejtos.
Kell neki külön CPU, RGB stb……… De egy gyenge videó karit talán fel lehetne használni hozzá talán. Ez így most kusza de ez csak ötlet de láttam már meghajtva színes kijelzőt nagyot házilag. Tehát lehetséges, de arról sajna nem tudok más részletet…
Ehhez nem nagyon. Pont az, amihez speci chip kell.
Esetleg, ha mazlid van, akkor tudsz szerezni torott 15-os lcd monitor elektronikat. Azert mondom, hogy ha MAZLID van, mert elegge sok 15-os, foleg a regebbiek, meg siman odd-even ttl rgb-vel ment, vagyis vagy ket szeles szalagkabellel, az nem jo hozza. Olyat keress, aminel 4 sordott part latsz, az valszeg meg tudja hajtani. Persze, akkor is forrasztgatni kell. A 17-19-esek mar DLVDS-el mennek, nyolc paron at, az sem jo hozza. En a helyedben inkabb megprobalnam eladni notebookosoknak.
Nem színeshez progi ami nem soros olyan ra gondoltam
Üdw.
Lenne egy olyan problémám, hogy a laptop kijelzője rendszeresen villódzik, mint egy zárlatos lámpa... olyan, mintha a fényerővel jáccana az ember. Eddig 3x vittem szervízbe, mindig megcsinálták, de fél év után újra előjött a hiba. Mivel a garancia lejárt, már nem éppen olcsó a javítás, azon felül marha idegesítő, hogy nem tudják rendesen megcsinálni... Van valakinek valami tippje, ötlete, tapasztalata, hogy mi lehet a baj, esetleg mit lehetne ellene tenni? Előre is köszönöm
Létezik a VGA kártyákon egy ún. feature connector.
Ezzel szoktak laptop LCD-t hajtani. http://pinouts.ru/Video/VesaFeature_pinout.shtml
sziasztok
van egy laptop lcd-m, méghozzá Sharo LM121SS1T53-as típussal meg szeretném hajtani vagy pc-s videókariról, vagy pedig egy video bemenetet rárakni és pl dvd lejátszót rá tudnák kötni meg lehetne oldani? ill vmi infót tudtok adni hozzá?
Sziasztok!
Nekem egy LCM-5505-32NTK tipusu kijezőm van. Annyit tudok, hogy 640x480-as felbontást tud. Szerintetek rá tudom kötni a gépemre, csak simán a vga kimenetre, mint második monitort? Előre is köszi!
2. monitor alatt mit értesz?
klónoznád az alap képet?
Ja.
A videókártyán két kimenet van. Szerinted rá lehet kötni a vga kimenetre valahogy?
hi
csak így "natúrba" nem lehet rákötni, kell valamilyen vezerélő a (mono!) kijelző és VGA kimenet közé. üdv
hi
nekem ilyen lábaim vannak SI,SCL,AO,RES,CS1 ez a bekötés nem eze a fajtaaa lcd valami öttttttti???????
Si Serial Input
SCL Serial CLock A0 valószínüleg az adat/parancs válásztás RES RESet CS1 Chip Select én 3 vezetékes soros átvitelnek mondanám, videókarira nem lehet rákötni, ha arra gondoltál, a VESA csatira sem. megj.: ez egy fórum, nem pedig chat társalgó, a helyesírásra nem árt odafigyelni, és ilyeneket nem írni: "öttttttti???????" üdv
Üdvözletem mindenkinek! Van egy laptopom, lcd megvilágítási problémával. Az inverter kimenetén nem igazán tudok mérni semmit, illetve mértem már rajta 2,5v váltó áramot is, de nem ment a neon. A neont másik inverterre rákötve ott ment. Az inverteren a biztosíték renben van, illetve a tekercs némely lábán tudok mérni 5v-ot. Elég amatőr vagyok, tudna valaki segíteni, hogy hol kezdjem a hibakeresést? Előre is köszi.
Esetleg OZ965G típusú ic-t hol lehet beszerezni, amennyiben az a hibás?
jobban jársz, ha egyből invertert keresel, hamarabb találsz a licitálós oldalakon (vatera, teszvesz, ebay, ...)
Helló!
Mi a véleményetek erről a kijelzőről? Lehetne ezt használni kisebb segédáramkörrel normál számítógép VGA kimenetére kötve? A típusa: Toshiba ltm09c015 5 vezeték megy az inverterre és 17 vezeték a kijelző elektronikájára. Egy régi 386-os AcerNote 750C típusú gépből származik. A kép elég vacak a fémről visszaverődő vaku miatt.
ez egy 640 X 480 TFT LCD szinenként 3 bit felbontásban, szíinben elég kevés, bekötésem van róla, elektromos leírásom nincs, ha kell elküldöm magánba, az oldal mexűnt ahonnan letöltöttem. a leírás 15+10 pines csatit említ..
ha van öreg pci vgakártyád, és van rajta feature csatlakozó akkor van esély onnan a meghajtásra. mielőtt kidobod szólj, esetleg érdekel
Linket, adatlapot vagy nyíltan, vagy sehogy! Ejnye-bejnye, hogy találja így meg a másik!?
itt a linkje, írtam hogy mexűnt!
http://www.atlanticdigitalcorp.com/PC530tech.html, melléklem a meglévő doksiját, szerintem elég ritka ahhoz hogy ne sokakat érdekeljen, de kérésed parancs
Köszönöm a dokumentumot!
Vannak régi PCI-os videokártyáim meg AGP-s is. Mindegyiken van egy nagyobb tüskesor, de nem tudom az-e ami ehhez kell. De szerintem úgysem lesz jó videó lejátszáshoz. Kíváncsi lennék milyen képe van neki. Esetleg valami rajzot tudsz küldeni, hogy köthető rá a feature csatira? Ha nagyon vacak a képe, lehet róla szó hogy odaadom. Bár nagyon tetszik, jól mutatna a kocsiban.
nekem sajnos csak 17 vezeték jön ki a kijelzőből, de akkor kiveszem belőle a modult és megnézem a csatlakozóját. Eddig nem akartam túlzottan szétszedni.
http://www.maltepoeggel.de/html/tft2pc/
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/799377/0 de ez a pci kártyás megoldás grafikához, videóhoz szerintem nagyon gagyi, mivel a csatin kinn van a 3 szin 1-1 biten, meg egy intenzitásjel, vagyis kb 16 színt lehet megjeleníteni
Hú ez a max 16 szín ez elvette a kedvem a dologtól. Jó lett volna dvd lejátszása vagy legalábbis valami médialejátszóhoz mp3-at lejátszani.
De lehet jobban járok akkor egy régebbi LCD monitorral. Azért a kíváncsiság az hajt, megpróbálom mit produkál. Ezek alapból ilyen kevés színt tudnak megjeleníteni, vagy csak a feature kimenet korlátai miatt?
Rossz fájloakt töltöttem fel, ha kérhetném törölje őket, valaki arra jogosult.
Itt vannak a jó képek
is-is, az lcd szinenként 3bit ugye az 8*8*8=512 szin, a vga kártya meg ezen a felső csatin 16 szín. A kevesebb győz, vagyis így 16 szined lesz.
Ha rosszul számoltam, majd az okosabbak kijavítanak
Üdv!
A fórum elején volt egy link, ahol mega8515-el csináltak kijelzővezérlőt. Az lenne a kérdésem, hogy ez a proci helyettesíthető atmega16-tal? Ilyen van csak itthon, és a közelben sehol sem kapok 8515-öst. Adatlap szerint az órajelük megegyezik, gondolom ez a lényeg nem?
A MEGA16-os még többet is tud, úgyhogy csak jól járhatsz ezzel a dologgal.
Kösz a gyors segítséget. Még az a kérdésem lenne, hogy annak a progija hogy működik? Soros porton feltölti a RAM-ot interruptolva és azt küldi ki a kijelzőre? Vagy hogyan oldja meg a tárolást? Jah és mégegy kérdés. Ez a proci max mekkora órajellel hajtható? Az adatlapon 16MHz van de gondolom túl lehet hajtani kicsit, a 8515-ös kapcsolásán is 18MHz-es van de annak az adatlapja is csak 16-ot ír.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |