Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem szeretnék kitiltódni. De szerintem az alpvető probléma egyrészt az emberi fejekben van, másrészt az ehez szorosan kapcsolódó eszetlen szabályozás okozza. Csak a saját tapasztalat !!! A szomszéd telket inkább megvettem csak nehogy más legyen a szomszéd. Az előd által összegyűjtött kb 30 db autógumi nem tűnt túl szépnek ezért elballagtam a helyi (Gyöngyös) kukás bagázshoz hogy vinném. Válasz ide ugyan NEM. Akkor mi legyen belegurul egy szép mátrai szakadékba vagy öngyulladás miatt "eloxidálódik" az udvaron. Erre a válasz hogy az tilos. Aakkoo meg mivan. Megenni ugye nem megy el nem vihetem sehova hivatalosan bár az importőr annak idején kifizette a környezetvédelmi termékdíjat. A másik mumus a hullámpala azzal mi lesz? Leleményes vállalkozók valószínűleg a rátóti legényanya ötletén felbuzdulva "ássunk neki gödröt" természetesen a Te birtokodon. Aztán a kiásott jó földet elviszik a gödörbe beletemetik a szemetet alád. De szííííp az élet.
Egy demokráciában mindent lehet, legfeljebb nem szabad ...
Biztosan nálatok is szokott lenni veszélyes hulladék gyűjtő akció, amikor leadhatod az ilyesmiket. Itt Dunakeszin kérdés nélkül szokták bevenni évente egyszer, vagy talán kétszer az elektromos és a veszélyes hulladékot, köztük az autógumit is.
Nekem volt olyan esetem, mikor elmentem biciklizni Göd fele a földúton és véletlenül pont megláttak azok, akik egy kisteherből (valami peugeot partner méretű vacakból) rakták ki a zsákokat ott az erdős részen. Mivel elállták az utat, s nem volt hol kikerülni őket, szépen elkezdtem ráérősen várakozni és nézni mit csinálnak - aznap, akkor visszarámolták a zsákjaikat a kocsiba ![]() Persze ahol régebben laktunk a Régi Fóti úton is rendszeres, hogy beérkeznek kocsival a nagyfaluba, meglátják a társasház konténerét, és oda dobják bele a szemetüket, ezzel a lakók elől veszik el a szeméthelyet. Szerencsére már van térfigyelő kamera és pár feljelentés is ment az alapján, így kevésbé éri meg nekik, de mindig felrebben egy-egy újabb madár... Idézet: „Az első esetre jó megoldás lehet a szomszédokkal közös szemétszedési akció.” A szomszédom haza felé jövet kért meg arra, hogy a kocsiból dobjam ki az ablakon a sörös üveget. Le is csesztem érte. Inkább haza vittem a kukába. A másik szomszédot inkább hagyjuk. Miattuk megyek a bíróságra.
Ha jól tudom, van valamilyen alkalmazás a Play áruházban, amit kifejezetten erre találtak ki és a közteresek is figyelik...
Sajnos semmi nevet nem tudok.....
Akit a nevelése nem állít meg abban, hogy szemeteljen, azt egy tábla sem fog. Legjobb esetben is egy utcával odébb dobja ki. Ha én eldobnék valamit nyomás hatására akkor visszamennék felszedni, mert nem érezném jól magam addig.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2022
El nem tudom képzelni miféle nyomás lehet az, ami a meggyőződésem ellenére rávenne az eldobásra. Úgy tűnik mindenki egyet ért abban, hogy aki h.lye az is marad. Netto igénytelenség ez kérem szépen.
Én nem is akarom!
Mellesleg mi a helyzet az autókamerákkal?
Hulladék radar amire Te gondolsz, csak sajnos egy vicc az egész, csak parasztvakítás, hogy azt érezzed, hogy Te tehetsz valamit a környezetedért.
Szerintem azt sem tolhatod fel ész nélkül a jutúbra...
Büntetőfékezés esetében például hasznos lehet, hogy "az nem is úgy volt". Azt nem tudom, hogy a feljelentés mellé az adathordozót is csatolni kell, vagy otthon megszerkeszted és csak a linket adod hozzá? ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2022
Tudomásom szerint az adathordozót mindenestül foglalják, aztán majd visszakapod ha az ügynek vége. Úgy tudom, de nem hitelesen..
Nincs semmi részletesebb ismeretem, csupán olvastam erről, hogy van ilyesmi.
Ausztriában tilos a közterület folyamatos filmezése, ha meglátja egy rendőr, hogy megy a gopro vagy a dashcam, akkor komoly büntetést szabhat ki. Azzal tudod magad kivágni a helyzetből, hogy "véletlenül" úgymaradt a kamera, te csak a naplementét vagy az utcát akartad lekamerázni, mert olyan szépek a házak, és csak te akartad otthon megnézni. Ha egy balesetnél felhasználásra kerül a felvétel, amivel bizonyítod, hogy nem vagy bűnös, nem kizárt, hogy a következő büntetést a kamera miatt kapja az ember... Ja, és csak akkor használhatod fel a felvételt, ha van közöd a balesethez, szemtanú vagy, vagy te vagy az egyik résztvevő. Csak simán kamerázni a nagyvilágba, majd a szabályszegőket feljelenteni nem lehet.
Amit viszont lehet használni: egy telefont rögzítesz a szélvédőhöz, mint navigáció, és egy háttéralkalmazás veszi a videót folyamatosan. Ha megnézi a rendőr a telefont, nem látszik semmi. Ha elkobozza, akkor meg mivel le van kódolva (le kell kódolni a mem. kártyát meg a belső tárhelyet is), nem fér hozzá a videókhoz. Ha kéri a kódot, akkor lehet mondani, hogy nem ismert.
Magyarországon meg az van, hogy fedélzeti kamerát használhatsz, mivel az cirkulárisan törli a régebbi felvételt, tehát megvalósul az automatikus törlés. Totalcaron olvastam ha jól emlékszem.
tavalyi, tavaly előtti történet :
Motoros ismerősöm elesett egy körforgalomban (szabálytalan autós miatt - eldobta ...) A közelben tartózkodó (az esetet nem látó) járőr, meglátva a sisakkamerát, elkérte a felvételt (felmásolta az autóban valahová), majd közölte ejnye-bejnye indul az autós ellen. Mondjuk ebben az esetben sérülés nem történt, a kár is csak jelképes - viszont az okozó jármű (és üzemeltetője) kiemelt figyelemmel bírt ![]()
De én nem akarok semmit feltolni a jutúbra.....
Nem is azért van nekem is az autóban, hanem ha baleset van, vagy valami marha belémáll, akkor legyen felvétel az eseményről. Példának okáért nagyon jó volt, mikor az orrom előtt kenődött fel a motoros egy autó orrára (pontosabban átrepült rajta), s így oda tudtam volna adni, ha kéri. Szerencsére nem lett komoly baj és meg tudták beszélni, így nem keresett meg utána, de a lehetőség megvolt, hogy odaadjam.
Legutóbb néhány hete az orrom előtt hajtott át a piroson a körforgalomba egy okostojás, s ezzel okozott balesetet. Itt is a vitás kérdés, hogy vajon kinek volt zöld lámpája (nekünk), na ezt eldönti a felvétel, persze ott a térfigyelő kamera is működik, de jobb, ha rendelkezésedre állnak az ilyen dolgok.
Szerintem magán ügy, hogy Neked mi van az autódban, így magyarázni sincs mit. Én ezt Gafly fórumtársnak írtam, az ő felvetésére. Részemről, már ennyi is elég a kandi kamerából.
Egyáltalán nem magánügy mi van az autódban. Egy csomó dolognak kötelező benne lennie, szintén egy csomó dolog nem lehet benne, és a kettő között van egy szűk sáv, amiben valóban belátásod szerint dönthetsz.
Kamera, mit vehet fel. Ez kérdés, amikor mindenki kezében mobiltelefon minden felé nézve, simán bármit felvesz.
Itthon nincs gond a felvétellel, a megosztással annál inkább.
Kedves Alkotó,én nem értelek benneteket. Osszátok az okosságot másoknak úgy mint egy hatóság.
Köszönöm a tanácsaidat, valamikor én is autóztam, és nem szorultam más tanácsaira, mint kezdő sem, mivel még előtte tájékozódtam az elvárások tekintetében. És a többi az tényleg magánügy szerintem, ha tetszik Neked, ha nem.
Még mielőtt kialakulna a szócsata, kérjük, hogy ezt fejezzétek be!
Mondjatok már egy egyszerű, de jól használható, ingyenes video vágó programot.
mp4-et szeretnék kurtítani.
Windows movie maker. Egyszerű és jó. A dragon ball sorozat gt és z részét szerkesztettem vele.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2022
Ingyenes nem nagyon van, főleg ha direktben, átkonvertálás nélkül (direct stream copy) szeretnéd vagdosni. A virtualdub lenne de az nem tud mp4-et. Fizetősben meg a movavi video suite van ami nagyon jó, egy videót megvagdosgatás után néhány másodperc alatt összefűz.
Korrigálnék. Az Orion nagy része török gyártás. Sóskúti Orion nagykerben érdeklődtem, az eladótól. Én mondjuk elégedett vagyok vele.
Avidemux, OpenShot Video Editor, hogy csak kettőt említsek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |