Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Jó lesz. Arra amit szeretnék vágni vele, tökéletes.
Köszönöm az ötletet. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2022
Nincs politika.
![]() Nem baj az a lényeg, hogy a gazdaság dübörög. Nincs politika. ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2022
Az politika mentes, hogy sajnos megint nem termel(t) rendesen a villanygyár.
Ha titkolóznak, az a baj. Ha mindenről tájékoztatást adnak, akkor meg az. Mellesleg masszívan atomenergia ellenes cikk, már csak ránézésre is.
Idézet: Valóban, ha süt a nap és fúj a szél. Azoktól kicsit egyenletesebb az erőmű teljesítménye, szép öngól. „Mindeközben a nap (sárga) is, a szél (zöld) is "teszi a dolgát".” ![]()
Annyira nem titok, bár néha nehezen emészthető.
Tolhatnánk a sok villanyautót ha már sok lenne.
![]()
Légyszi ne rángassátok elő újra a villanyautókat! Jön megint a cunami, aztán meg a törlés!
![]()
A szél és napenergia sajnálatos módon soha nem lesz "alaperőmű". Egy alaperőmű termel, ha süt, ha fú, ha esik ...
A másik kettőről ez nem mondható el.
A németeknél is gond, hogy politikai érdekekből leállították az atom erőműveiket, és így nincs egy stabil energia forrásuk a megújulók ingadozó kapacitásainak kompenzálására.
Még szerencséjük, hogy van az egységes európai energia hálózat, és a francia atomerőművek ki tudják őket segíteni. Azért megfontolhatták volna a szakértők véleményét is ez ügyben, de fontosabb volt benyalni a zöldeknek. Bocs, ha ez már politika. ![]()
Egyrészt:
Tudomásom szerint is a német energiarendszert a francia atomerőművek tartják "egyenesben". A megújuló energiaforrások (a tömérdek napelemük, meg a szélerőművek a tengeren) úgy rángatják a hálózatot, mint a fene. Másrészt: Az északi részen megtermelt jelentős mennyiségű villamos energiára viszont délen van szükség. Mivel azonban a kettő terület között nincs megfelelő infrastruktúra (távvezeték), ezért igénybe kell venniük a lengyelek és a csehek villamos hálózatát, amit szintén megrángatnak. Emiatt aztán akkora kötbéreket kell fizetniük, minta az állat. (Gondolom a franciáknak is.) Ezekről a dolgokról persze általában nem szól a fáma.... A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2022
Mintha én is valami hasonlót makogtam volna. De kösz, hogy kijavítottál.
![]()
Köszönöm, remekül látod az összefüggéseket!
A firkászok pedig nagyon értenek a hangulatkeltéshez!
Isten ments, nem kijavítani akartalak, hanem megerősíteni!
Bocsáss meg, ha félreérthető voltam!
Az éjjel megnéztem a HBO Csernobil filmjét.
Aki teheti nézze meg. Aki ért hozzá egy kicsit, annak elég az ötödik rész.
Én tavaly néztem meg vagy kétszer. Engem az döbbentett meg, de nagyon, amikor Ulana Khomyuk közli velük, hogy kb 2 napon belül a megolvadt fűtőanyag beolvad a víztartályokba, és egy 4 megatonnás hőrobbanás szétszórja az erőmű teljes fűtőanyagát a környezetbe, ezzel lakhatatlanná téve Európa nagy részét. Belegondoltam, hogy akkor 33 évesen milyen hajszálon függött az életem, és még sok száz millió európai ember élete.
Nekem ebből csak annyi jött át akkor, hogy szüleim mondták ne egyek semmit a kertből, se salátát, se semmit. A miért akkor még nem derült ki.
Nem elektronika, hanem csak tisztítás. Mi itthon fellelhető szerrel lehet lepucolni egy retkes (olcsó) sztereo magnófejet?
![]() (Elnézést a képminőségért, autórádióban van, ott pici a hely.)
Ez kuka, az nem kosz rajta.
Izopropilos fültisztító.
Az nem kosz??
![]() A fotómra újra ránézve, a felületi bevonat mondhatott búcsút a fejnek, jól látom?
Megpróbáltam USB mikroszkóppal ránagyítani a fejre: egyáltalán nem néz ki jól!
![]() Érdekes módon a lejátszás hangján ez nem hallatszik... ![]()
Bekarikáztam a réseket. Amíg az ép addig szól a magnó.
A kopott rész horzsolhatja a szalagot rendesen.
Óh, az jó. Éppen itt szól mellettem az autórádió (szobában használom), és szép éles mindkét hangcsatorna. Mindenesetre elsőre megijesztett, hogy sérült a fej.
![]()
Zsombor ma használhatta el az utolsót. Talán még ki lehet kukázni.
![]() Izopropil alkoholt körülbelül mindenhol.
Készítettem az autórádió állapotáról egy rövid videót. Nyugtassatok meg, hogy végig rendben lejátszható, addig nem teszem nyilvánossá.
→ https://youtu.be/RvtLd8SwMyI |
Bejelentkezés
Hirdetés |