Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3373 / 3615
(#) Patópali válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 12, 2022 /

Én ezt inkább valami mocsoknak látom. Fogpiszkálóra tekert nitrohigítós vattával próbáld lemosni. Ennek a fejnek nem sokat árthatsz. Ennél jobb bontott fejet akár itt is kereshetsz, kérhetsz. Biztos valakinél van. Én nemrég ajándékoztam el az egész készletemet.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2022
(#) Udvari Zsombor válasza Patópali hozzászólására (») Feb 12, 2022 /

Ez nekem nem tűnik sima kosznak, inkább olyan, mint ha valamitől lejött volna a bevonat a fejről. Ennek az autórádiónak úgyis mindegy, eleve úgy kaptam, hogy "vagy működik vagy nem", és mivel az AM sáv és a kazetta működik, így nálam szobai üzemben marad 12V tápegységgel és két hangszóróval. ☺
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 12, 2022 /

Bevonatot én még nem láttam magnófej csúszó felületén. Rátapadt szemét lesz. Próbáld pld.: gyufaszál végével letakarítani, ha semmi alkohollal nem megy.
(#) reloop válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 12, 2022 /

Jó a videó abból a szempontból, hogy lejátszó fej sokkal inkább koszosnak látszik, mintsem elhasználtnak.
(#) Udvari Zsombor válasza reloop hozzászólására (») Feb 12, 2022 /

Szerinted inkább csak eléggé retkes? (Pillanatkép a videóból.) Ha igen, akkor mi szert használjak a fültisztító pálcikához? Ablakmosót, vagy valami mást?
Amúgy az érdekes, hogy a videóban koszosnak tűnik, viszont a fotókon inkább sérüllésnek tűnt.
(#) nedudgi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

(#) Udvari Zsombor válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Azt én nem ismerem ‒ mi az?

Mit nem ismersz? A fültisztítót Te emlegetted.
Az izopropil alkohol az elektronikában általánosan használt folyadék, főleg tisztításra. A legtöbb anyagot nem bántja, ezért első nekifutásra azzal érdemes kezdeni. A víz a vas anyagotat rozsdássá teheti.

Te emlegetted a fültisztítót.
Elektronika tisztítására víz nem optimális. Az alkohol sokkal barátságosabb, legfeljebb a filctoll nyomait távolítja el.
(#) Egri Frédi válasza reloop hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

A szalag meg a rozsdát ... Ha sokáig használja még szépen kifényesedik ...
(#) Udvari Zsombor válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Ja, hogy izopropil alkohol. Már értem, de sajnos az nincs itthon. Lehetséges alternatívák lehetnének többek között az ablaktisztító folyadék és a körömlakklemosó. Vagy nem?
(#) Ódenka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

A körömlakk lemosó - aceton - az nagyon jól meggátolja a műanyagok átlátszóságát és egyáltalán, örökre lehet vele vasalni. Még a nevét se mond ki, amikor valamit tisztítani szeretnél, mert megjelenhet...
(#) granpa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Jó erős pálinka is megfelel.
(#) Udvari Zsombor válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Jó, akkor azt nem. És esetleg az ablaktisztító folyadék?
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Idézet:
„Próbáld pld.: gyufaszál végével letakarítani, ha semmi alkohollal nem megy.”

Elég sok alkohol után, simán megy bicskával is a levakarás.
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

A gyufa melyik végével? Fa vagy "vegyszeres" végével dörgöljem meg a fejet?
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2022
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Fa végével, csak azért mondtam gyufát mert ez van kéznél, és puhafa. Ez nem sérti a fejet. Beáztatva alkoholba. Ha nincs, még a víz is jó lehet, semminél jobb.
(#) reloop válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 13, 2022 / 1

Elhiszem, hogy nincs otthon megfelelő vegyszered, de ha veszel, akkor onnantól lesz Bővebben: Link
Amíg a hangjával elégedett vagy ne piszkáld! Nálatok is süt a nap? Használd ki a szép időt!
(#) nedudgi válasza reloop hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Ha van ott valami a fejen, az tönkre is teheti az egyre nehezebben beszerezhető szalagot.
(#) Udvari Zsombor válasza reloop hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Csapvíz + fültisztító pálcika + dörgölés = az USB mikroszkópos képen látható eredmény.
Viszont a maradék kosz így már nem akar lejönni.
Idézet:
„Fa végével, csak azért mondtam gyufát mert ez van kéznél, és puhafa. Ez nem sérti a fejet. Beáztatva alkoholba. Ha nincs, még a víz is jó lehet, semminél jobb.”
A kép alapján neki merjek menni nedves (csapvíz) gyufaszállal a maradék kosznak?
(#) reloop válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

A gyufaszálas vonalat nem én viszem.
Azt a részt kíméld, amit a képen bekarikáztam a múltkor.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Ha azt mondják -alkohollal próbáld, és magad is látod, hogy vízzel nem megy... Flex-el essünk neki?
Én denaturált szesszel megpróbálnám, talán kevesebb kárt okoznék, mint kapargatással.
(#) Udvari Zsombor válasza reloop hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Nem akartam két hozzászólást, ezért válaszoltam egyben.
Oké, a rések felé próbáltam nem kalimpálni a gyufaszállal. Végülis ilyen lett. Lehet, hogy pici így is maradt még rajta, de már most ég és föld lehet a különbség ahhoz képest, amilyen retkes volt.
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Idézet:
„A kép alapján neki merjek menni nedves (csapvíz) gyufaszállal a maradék kosznak?”
Mindenképpen valahogy el kell távolítani. A kosz a szalag felületét, pont a lényeget dörzsölheti le. Innen nem tudjuk mennyire csiszolós a kosz felület. Gyufaszállal beáztatva puhítva akár vízzel, piszkálva nem árt neki, közepét ahol jelölték ott ne, de az tiszta is. Azért szól jól.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2022
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Pótoltam a fotót, nézd meg. ↑
(#) Rosszmáj hozzászólása Feb 13, 2022 / 1

Tél végi - tavasz eleji nagytakarítás a kertben. Találtam egy jóhiszemű jogcím nélküli kertfoglalót. Visszatakargattam avarral és kineveztem a rosszhiszemű jogcím nélküliek elleni harcosnak.

sün.jpg

(#) Egri Frédi válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Már hosszú évek óta a körömlakk lemosó nagy része i-propil alkohol. Az acetont kivonták a kereskedelmi forgalomból. Vegyszer boltokban - elvétve - kapható, arany áron. Régen valóban aceton volt a körömlakk lemosó fő alkotója, de nem egy egészséges dolog.
Hasonló képpen benzolt sem fogsz tudni venni. Mióta kivonták a forgalomból - jó 30 éve - a Palmatex ragasztó sem a "régi".
(#) sany válasza Rosszmáj hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Még lehet, hogy nincs vége a télnek, igaz eddig sem nagyon volt.
(#) Ódenka válasza Egri Frédi hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Amikor utoljára nyákot "rajzoltam" vele, akkor még acetonos volt...
Pontosabban a feleségem cuccával mostam le kimaratás után egy kis darab nyákot.
(#) Gafly válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 13, 2022 /

Az már rettenetesen régen lehetett, mert amióta "bőrbarát" a körömlakk lemosó...
Következő: »»   3373 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem