Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én ezt inkább valami mocsoknak látom. Fogpiszkálóra tekert nitrohigítós vattával próbáld lemosni. Ennek a fejnek nem sokat árthatsz. Ennél jobb bontott fejet akár itt is kereshetsz, kérhetsz. Biztos valakinél van. Én nemrég ajándékoztam el az egész készletemet.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2022
Ez nekem nem tűnik sima kosznak, inkább olyan, mint ha valamitől lejött volna a bevonat a fejről.
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2022
Bevonatot én még nem láttam magnófej csúszó felületén. Rátapadt szemét lesz. Próbáld pld.: gyufaszál végével letakarítani, ha semmi alkohollal nem megy.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2022
Jó a videó abból a szempontból, hogy lejátszó fej sokkal inkább koszosnak látszik, mintsem elhasználtnak.
Szerinted inkább csak eléggé retkes? (Pillanatkép a videóból.) Ha igen, akkor mi szert használjak a fültisztító pálcikához? Ablakmosót, vagy valami mást?
Amúgy az érdekes, hogy a videóban koszosnak tűnik, viszont a fotókon inkább sérüllésnek tűnt. ![]()
Azt én nem ismerem ‒ mi az?
Mit nem ismersz? A fültisztítót Te emlegetted.
Az izopropil alkohol az elektronikában általánosan használt folyadék, főleg tisztításra. A legtöbb anyagot nem bántja, ezért első nekifutásra azzal érdemes kezdeni. A víz a vas anyagotat rozsdássá teheti.
Te emlegetted a fültisztítót.
Elektronika tisztítására víz nem optimális. Az alkohol sokkal barátságosabb, legfeljebb a filctoll nyomait távolítja el.
A szalag meg a rozsdát ... Ha sokáig használja még szépen kifényesedik ...
![]()
Ja, hogy izopropil alkohol. Már értem, de sajnos az nincs itthon. Lehetséges alternatívák lehetnének többek között az ablaktisztító folyadék és a körömlakklemosó. Vagy nem?
A körömlakk lemosó - aceton - az nagyon jól meggátolja a műanyagok átlátszóságát és egyáltalán, örökre lehet vele vasalni. Még a nevét se mond ki, amikor valamit tisztítani szeretnél, mert megjelenhet...
![]()
Jó erős pálinka is megfelel.
Jó, akkor azt nem. És esetleg az ablaktisztító folyadék?
Idézet: „Próbáld pld.: gyufaszál végével letakarítani, ha semmi alkohollal nem megy.” Elég sok alkohol után, simán megy bicskával is a levakarás. ![]()
A gyufa melyik végével? Fa vagy "vegyszeres" végével dörgöljem meg a fejet?
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2022
Fa végével, csak azért mondtam gyufát mert ez van kéznél, és puhafa. Ez nem sérti a fejet. Beáztatva alkoholba. Ha nincs, még a víz is jó lehet, semminél jobb.
Elhiszem, hogy nincs otthon megfelelő vegyszered, de ha veszel, akkor onnantól lesz Bővebben: Link
Amíg a hangjával elégedett vagy ne piszkáld! Nálatok is süt a nap? Használd ki a szép időt!
Ha van ott valami a fejen, az tönkre is teheti az egyre nehezebben beszerezhető szalagot.
Csapvíz + fültisztító pálcika + dörgölés = az USB mikroszkópos képen látható eredmény.
![]() Viszont a maradék kosz így már nem akar lejönni. ![]() Idézet: A kép alapján neki merjek menni nedves (csapvíz) gyufaszállal a maradék kosznak? „Fa végével, csak azért mondtam gyufát mert ez van kéznél, és puhafa. Ez nem sérti a fejet. Beáztatva alkoholba. Ha nincs, még a víz is jó lehet, semminél jobb.”
A gyufaszálas vonalat nem én viszem.
Azt a részt kíméld, amit a képen bekarikáztam a múltkor.
Ha azt mondják -alkohollal próbáld, és magad is látod, hogy vízzel nem megy... Flex-el essünk neki?
Én denaturált szesszel megpróbálnám, talán kevesebb kárt okoznék, mint kapargatással.
Nem akartam két hozzászólást, ezért válaszoltam egyben.
Oké, a rések felé próbáltam nem kalimpálni a gyufaszállal. Végülis ilyen lett. ![]() ![]()
Idézet: Mindenképpen valahogy el kell távolítani. A kosz a szalag felületét, pont a lényeget dörzsölheti le. Innen nem tudjuk mennyire csiszolós a kosz felület. Gyufaszállal beáztatva puhítva akár vízzel, piszkálva nem árt neki, közepét ahol jelölték ott ne, de az tiszta is. Azért szól jól. „A kép alapján neki merjek menni nedves (csapvíz) gyufaszállal a maradék kosznak?” A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2022
Pótoltam a fotót, nézd meg. ↑
Tél végi - tavasz eleji nagytakarítás a kertben. Találtam egy jóhiszemű jogcím nélküli kertfoglalót. Visszatakargattam avarral és kineveztem a rosszhiszemű jogcím nélküliek elleni harcosnak.
Már hosszú évek óta a körömlakk lemosó nagy része i-propil alkohol. Az acetont kivonták a kereskedelmi forgalomból. Vegyszer boltokban - elvétve - kapható, arany áron. Régen valóban aceton volt a körömlakk lemosó fő alkotója, de nem egy egészséges dolog.
Hasonló képpen benzolt sem fogsz tudni venni. Mióta kivonták a forgalomból - jó 30 éve - a Palmatex ragasztó sem a "régi".
Még lehet, hogy nincs vége a télnek, igaz eddig sem nagyon volt.
![]()
Amikor utoljára nyákot "rajzoltam" vele, akkor még acetonos volt...
![]() Pontosabban a feleségem cuccával mostam le kimaratás után egy kis darab nyákot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |