Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Egyszerre teát és kávét ritkán főzhetsz és azt is rövid ideig. Az egyszerre bekapcsolás sem valószínű. Ha nincs kontakthiba és túl vékony vezeték, kibírja a relé hosszútávon.
Ha a tea és kávéfőző egyszerű szerkezetű (csak fűtőszál van benne valami hőkapcsolóval), akkor szerintem semmi gond nem lesz. Ha van bennük elektronika is (ami egyenirányító után kondenzátorral folytatódik), akkor kérdéses a helyzet. Bár valószínűleg az elektronika a fűtőszálhoz képest kevés kapacitív terhelést jelent, de ezt nem lehet biztosra mondani.
Gyanítom, nincs benne túl bonyolítva a működés. A kávéfőző sima Szarvasi, a teafőző is egy átfolyós Sencor. Mindkettőn van egy ki-be kapcsoló, oszt csókolom.
Akkor semmi kapacitív terhelés nem lesz, nem lesz gond a relével.
Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném megtudni, hogy egy porbeles hegesztőt hogyan lehet átalakítani co védőgázos hegesztővé? Mivel ebben teljesen tudatlan vagyok, olyan segítséget szeretnék aki az elejétől a végkimenetelig tud segíteni.
Nos először azt kellene kideríteni, hogy a munkakábel alkalmas e védőgázos hegesztésre,
tehát gáztömör e, vagy csak egyszerű spiráltekercsben fut a drót... Aztán kell a gépbe egy mágnesszelep, ami a gázt nyitja a gombnyomásra, valamint egy pár másodperces (lehetőleg szabályozható) késleltetés, ami ez után indítja a huzal előtolást. Majd szintén egy késleltetés, ami gomb elengedésre leállítja a huzaltolást, és a gázáramlást 1-2 másodperc után leállítja. Egy arduinoval simán megoldható, csodálkoznék is rajta, ha még nem lenne valamerrefelé ilyen projekt. Keress rá, talán találsz is...
Sziasztok.
Pirossal vagy a kékkel jelölt helyre kell kötni a motorra kimenő vagy a vezérlőbe bejövő vezetéket? 1 A kérdező kommentje: Ez egy kompresszor villanymotor indító, leállító elektronika. Pár éve én vágtam le róla a vezetékeket, most vissza kötném, de nem emlékszem rá, hova volt kötve melyik. Megítélésem szerint a piros a bejövő fix, kék a kimenő kapcsolt. Az a vezeték nem látható amelyik a kompresszor nyomás kapcsolójáról jön, de az világos, csatlakozós. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2022
Moderátor által szerkesztve
Neki ne álljon bekötni! Fogadja el: TILOS!
Mivel fogalma nincs mit, hova, minek és hogy.
Ha sugárzik róla, hogy fogalma sincsen róla, akkor még véletlenül se álljon neki, mielőtt még probléma lenne belőle! Bízza olyanra, aki ért is hozzá...
Úgy van ahogy rajzoltad, ha a mágneskapcsoló után lenne levéve a nyomáskapcsolón átmenő, behúzót működtető szál, soha nem tudna meghúzni.
Megnéztem mennyi 1db elektron töltése, és azt találtam, hogy:
−e = −1,602 176 487(40)·10−19 C Mit jelent, ill. hogyan kell értelmezni a zárójelben szereplő (40)-et?
Estimated final digits
Az utolsó számjegyek ± eltérése, pontossága −e = −1,602 176 487(40)·10−19 C = −e = (−1,602 176 487 ± 0,000 000 040)·10−19 C A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2022
A lítium töltő modulok kimenetén az akku feszültség, vagy 5V van? Több ilyen kimenetét sorba lehet kötni?
Mindegy, hogy melyik oldalról kötöd be a motort. Ha öntartó kapcsolás, akkor csak az egyik oldalról fog helyesen működni. Tippem szerint a kőkioldó oldal (piros) a betáp, a mágneskapcsoló oldalra (kék) pedig a motort kell kötni.
Idézet: „Hőkioldó lesz az, nem kőkioldó.” És milyen igazad vagyon! Ez tetszik! A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2022
A kimenetén az akkumulátor állapotától függő feszültség van.
Csak akkor kötheted sorba, ha mindegyiknek külön, transzformátorral leválasztott bemenete van. Mi a célja ennek a sorbakötésnek? Egyébként milyen töltő modulra gondolsz? Miért nem lehet rendesen leírni a körülményeket?
Mert általánosságban kérdeztem, mert egyik töltőmodulról se tudom. USB-ről működő -137dB-től kisebb zajú 12V-nál nagyobb feszültségű szünetmentes tápot akartam.
Ezzel csak a bizonyítványt szeretnéd magyarázni.
Ha szünetmentes táp, akkor van egy terhelhetőség, meg egy áthidalási idő, mint paraméterek... Hordozható, súly méretek, terhelhetőség, és mit akarsz rákötni. Ez mind-mind csökkentheti a felesleges visszakérdezések számát. A válaszolók dolgát is megkönnyíted vele.
Akkor vegyél egy autóakkut, lehet régi is, a töltéséhez meg használj egy USB->14.4V step up konvertert. De töltés közben nem lesz olyan tiszta a tápod, mint nélküle.
Én nem váltottam témát, ez is a mikrofonhoz kéne. Ez nem azért lenne szünetmentes, hogy működjön, ha kihúzom, hanem, hogy folyamatosan be lehessen dugva, de ne legyen zajos. 70mA-t fogyasztana 48V-on. De ha már lenne azért akár 3-4x több áramot is leadhatna.
Ha be van "dugva", akkor zajos lesz, hiszen a tápból a zaj rajta lesz az akksin...
De gondoltam az még mindig kisebb, mintha még lenne utána egy step up konverter. Amúgy nem tudom milyen zaj van az USB-n, általában el vannak az eszközök vele.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2022
Melyik az a mikrofon, aminek közel 3,3W kell a működtetéséhez?
Egyáltalán kell a 48V? Vagy csak abból indulsz ki, hogy ez a fantom tápok szabványos feszültsége? Mérted a felvett áramot 48V-ról, onnan van az adat? Add meg már légy szíves annak a mikrofonnak a típusát, esetleg ha megvan, akkor az adatlapját! Konkrétumok ismeretében valószínű érdemibb válaszokat kapsz, nem csak olyanokat, amik után sértődötten közlöd, hogy már megint nem a kérdéseidre kapsz választ.
Én rendes adatokat adtam meg attól, hogy te nem hiszed el. Ezt kérlek szépen a gyártótól kértem. "voltage: 9V-52V phantom power ;power consumption of approx. 70mA @48V phantom power"
|
Bejelentkezés
Hirdetés |