Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
2mm-re állítottam a clearence szabályt, ezért 2mm-re van minden egymástól, ahol nem piros vagy kék ott közelebb van valami mint 2mm. Kisebbre vehetem, 1mm-re mondjuk ezen a feszültségen elég lesz ennyi is.
OK a kondikkal majd telerakom. Ezek tényleg csak finomítások, megcsinálom, de már nem teszek fel ujabb képet róla. HEstoreban sajnos 3 tételem várakozik beérkezésre, de az egyik a P-s fet, ezért nem tudom mikor tudom teszteli az eredményt.
A hidegítő kondiból vegyesen a 3 fajtát, vagy egyiket(a legkisebbet, a legnagyobbat) tegyem be a szabad helyekre ?
A fetekhez legközelebbi helyre 100nf-t tennék, a következő helyre 1uF, utána végig 10uF.
Megcsináltam a változtatást. Az egymás feletti fetek 1+mm-re vannak egymástól, a jobb és bal oldaliakat 3mm-re húztam össze 6-ról. Levettem trafó kivezetéseitm a felső oldali bottom és top
drain területet megnöveltem felfelé az ottani bekeötéshez. Tehát a mostani 3 féle hidhítő kondi után 1-1 100nF-1µF-ot, és sok-sok 10µF-ot (ami kifér). Elko-t ne is rakjak, csak hidegítőt ?
Tehetsz rá elkót is. Ha messzebb van a tápegység, akkor mindenképpen ajánlott.
0.95 vagy 1.15 ohm legyen az ellenállások eredője 4r7-el ?
Sziasztok! Egy Co hegesztőt kéne életre bírnom elment bent négy IGBT csak nem tudom mi lenne helytte jó mert ez csak kínában kapható mi bent van
![]() K40b65H2A GN8N1A
"Egy Co" helyett akár a pontos típusát is megadhattad volna a hegesztődnek! ..meg a kínai linkeket.
A "csak Kínában" is tévedés! Pl.: Ez sem ott van! A másik számról meg sehol sincs infó...vagy elromlott a guglim? A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2022
Köszi! Én csak az aliexpesszen találtam..
A másik "számról" is? (De mégis mi volna ez...dióda?)
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2022
A másik szám az alatta van . Eldurrant mind a négy ,de mást nem találtam mi szakadt vagy zárlatos lenne. Valószínűleg a beszívott vágokorong fémes pora miatt lehetett
a zárlat,de nem láttam semmi égést..Bővebben: Link
Akkor mégegyszer!: Hol a ali-s link a másik számú alkatrészről!?
Valamint kérdeztem!: De mégis mi volna ez
Szerintem félreérted, nincs másik alkatrész. A második számsor is az IGBT-n van, gyártói kód lehet.
Köszi...valóban az az IGBT gyártási kódja!
![]() Ezért jó egy képet mellékelni (5-6 hozzászólás meg sem született volna!)... (Reméljük nem fog ahhoz is ragaszkodni a kérdező) ![]() Persze, ott azért még az IGBT-ken kívül több más alkatrész is meghibásodhatott... ![]()
Igen így van! Más nem hibásodott meg ezen csodálkozom.. Szerintem egy zárlatos lett és vitte magával a többit is..Ha valaki esetleg javított ilyet szívesem veszem a tapasztalatait!
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2022
Szia erről a hegesztőről van kapcsolási rajzod? Esetleg a vezérlő Ic típusát megadnád? Köszi.
A terv szerint oldalanként a top oldalon van a 100nf, a bottom oldalon van a 1µF és 10µF közel a sorurce lábakhoz. A + helyeket a bottom oldalon alakítottam ki az 1u és 10u után.
Utána csak 10µF-ost rakhatok ?
Sajnos nincs rajzom hozzá! A vezérlést egy külön panel végzi nem egy kis mikrokontroller.
A képen jelölt IC-t is vitte magával a FET zárlat. Meg még mást is, valószínűleg túlfeszültség kerülhetet a meghajtáson keresztül a félvezetőkre.
Miből gondolod? A fölső részén lévő sérülésnek látszó valami, az egy lakkcsepp, nem az IC-ből hiányzik egy darab.
Nem igazán..Azért én sem ma kezdtem..Az egy lakréteg amúgy.Csak idedobták mézzem meg ha egyszerű akkor megér egy próbát ha nem donor lesz..Kap négy IGBT-t azt kiderül..
Valóságban nyilván jobban látszik. A többi majd kiderül.
Nem csak 10µF-ost rakhatsz, de ha van, inkább azt, hogy növelt a kapacitást és csökkentsd az egy kondin folyó áramot. Persze ha nincs, akkor ami van, abból gazdálkodj.
Most 10µF-ból lett több oldalanként 6db elfért belőle, a 1µF-ból tudnék 1 párat rakni, de 100nF-ból csak összesen van 2db-om még.
Patexati ha nem sikerül a művelet engem érdekelne a gép.
Szia !
Megjött az alkatrész. Már csak még egy fólia kondit kell szereznem, mert csak 1-et kaptam, de a többi kész.
Végre van eredmény is, 3 mag: 2 kisebb mag 2 gate-el. A nagy sárgás 1.1cm2-es mag 4 gate-el
Elsőre kis 0.3cm2-es zöld mag:
A fehér 0.5cm2-es mag 0.1T majd 0.2T-ra tekercselve:
Végül a nagy mag 4 gate-el:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |