Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   997 / 1154
(#) Udvari Zsombor válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

A gépednek megfelelőt indítod, 32 vagy 64 bitest, a gépedet te ismered. Utána már el tudsz navigálni a programban, nem kell hozzá "pilótavizsga", csak tudni kell, hogy mit keresel. ☺
(#) img válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

Pendrive-ra inkább ne a "NAND bleeding" miatt, mert mielőtt észrevennéd varázslósat játszik és eltűnik a pendrive-ról, aztán csak hűlt helye lesz, mire 1-2 év múlva újra szükséged lenne rá. Hosszú távra tervezve inkább HDD-re érdemes menteni.
(#) vladcepes válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

Köszi ! De még mindig nem tudom hogy ezen belül hova

gép2.jpg

(#) vladcepes válasza img hozzászólására (») Ápr 24, 2022 / 1

Rendben !
(#) Udvari Zsombor válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

Az alul lévő gombokra kattintva navigálsz, információkat tartalmazó ablak(ok)nak kellene előjönnie, már volt gép, aminek így derítettem ki a hangkártyáját. ☺
(#) vladcepes válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

Szerintem ez lenne az: Mobile Intel 945 Express Chipset 128Mb, Intel 82945GM Chipset. Igy kéne keresnem drivert?

gép 3.jpg

(#) Gombszem válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

És partíciómentésed? Mert erről már többször volt szó. Ha lenen, 2-3 perc alatt visszaállítható lenne.
(#) Suba53 hozzászólása Ápr 24, 2022 /

Tanulságos eset, ami már nem először fordul elő a praxisomban. ( A BIOS is meg tud kergülni néha. )

Van egy ASUS P8Z77-V Deluxe alaplap a gépemben. Van 8 db belső SATA portja, 6 az Intel chipsettől, és 2 egy külön Marvel vezérlőtől. Mind foglalt. Kb. egy hete azt vettem észre, hogy munka közben a jellegzetes lecsatolási hangjelzést adta. Nézem, hogy mi a fene, hát a Marvel vezérlőn lévő két diszk eltűnt. Kikapcs, bekapcs, újra jó. Kis idő múlva újra. Kikapcs, kábelek mozgatása, hátha kontakt hiba. Utána újra jó. Egy nap múlva ismét ugyanez. Memóriák ki-be, de folytatta. Szombaton reggel a gép bekapcsolásakor alig akart bootolni. Van benne egy 2 digites kijelző, ami a boot folyamat során kijelez kódokat, hogy éppen hol tart, és hol akad el. Többször is egymás után boot közben lefagyott. ( Már láttam a lelki szemeimmel, hogy kutatok a hardveraprón egy alaplap után, mert ez kampeca. ) Na ekkor a rendszer diszken kívül mindent lehuzkodtam, majd start. Ezután nagy nehezen elindult.

Mivel már volt régebbről hasonló emlékem másik alaplap kapcsán, fogtam magam, és ráfrissítettem a BIOS-ra ugyanazt a verziót, ami benne volt. Ilyenkor is újra írja a Flash romot, vagyis a tartalma frissen íródott lesz. És ez volt a megoldás. Azóta ismét kifogástalan.

Úgy néz ki, hogy a flash cellák állapotába is bele tud rondítani a háttérsugárzás, vagy valami elektromos impulzus a környezetből. Nem megy tönkre fizikailag, de ha egy-egy bit átbillen, ami kritikus helyen van, akkor az gondot tud okozni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2022
(#) vladcepes válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

Az nincs, az rég volt amikor én ezt a gépet használtam kb 2007-ben.Aztán anyumé lett, most ö kapott egy másikat ezen utoljára Win 10 volt és most a kormány miatt tettem vissza az XP-t. Próbáltam most egy másik drivert, a drivert bemásolta viszont most két felkiáltójel van a Videókártyánál. ez sem jó
(#) img hozzászólása Ápr 25, 2022 /

Szervusztok!

Használta mostanában valaki a WSUS Offline Community Edition legfrissebbjét (12.6.1)? Volt valami incidens? Nálam a Malwarebytes letiltja "generic ransom agent"-re hivatkozva, de szerintem false positive.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 27, 2022 /

Sziasztok! Van nekem egy Dell laptopom kb 3 éves. A tegnapi nap bekapcsolást követően nem adott ki hangot. Lent az óra mellett az ikon ott van, megnéztem az Eszközkezelőben a driverek ott vannak, fülhallgatóval is próbáltam mert előtte való este azzal hallgattam. Ki be húzgáltam egy párszor hogy nem e ott ragadd be valami de nem megy azon sem. Szerintetek? Mit lehet megnézni? Járt már így valaki?
(#) Udvari Zsombor válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Hangkártya meghibásodására lehet gyanakodni. Én már jártam úgy PCI hangkártyával, hogy a rendszer szerint minden rendben volt, ellenben hang az már nem jött belőle. Nem ártana, ha jobban átnéznéd a fejhallgató aljzatot is.
(#) vladcepes válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Az lesz, haza érek nagyítóval át vizsgálom.
(#) img válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Nem adtál meg pontos típusszámot, így csak általánosságban: most volt Windows patchelés, szóval kattints a jobb gombbal a Start menüre, majd válaszd a Vezérlőpultot! A "Rendszer és biztonság" alatt kattints a "Problémák keresése és javítása" elemre, majd a "Hardver és hang" alatt kattints a "Hanglejátszás hibaelhárítására" aztán kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat!
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2022
(#) vladcepes válasza img hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Rendben megnézem ezt is! Dell Inspiron 15 3000 sorozat. Windows 10- 64bit. A Windows frissítései ki van kapcsolva.
(#) Macsek71 hozzászólása Ápr 27, 2022 /

15" DELL Inspiron lapi (pontosabb típus pillanatnyilag nincs) kb 5 éves. /8Gb memória, 120Gb SSD / Win10.
Egyik napról a másikra belassult - még az egér is szaggatva, több cm-s ugrásokkal mozog a kijelzőn. Néha "felpörög" akkor normálisan használható.
Próbálom linux-live alatt tesztelni -> usb3 meghajtóról elég szépen "feláll" látszólag pörög rendesen, de nem találja a WiFi-t. Sem a lapi saját eszközét, sem a próbaként bedugott sticket .

Kérnék "távgyógyítós" ötleteket
pl
-vacak az ubuntu verzióm nincs benne wifi támogatás
-valami "sz*t" kapott be a winfos ...
(#) Doky586 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Egy frissítetlen biztonsági résektől nyüzsgő így vírusos gépen nem kell csodálkozni ha bármilyen problémád támad.
(#) vladcepes válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Azért ott van a naprakész Eset Smart Security, meg szoktam futtatni a malwarebytes anti-malware is.
(#) vladcepes válasza img hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Futtattam Vírusírtót ,Malware-t (nem találtak semmit).Csináltam képet a hibáról.

Eszközkezelő mutat-e valamit?

nem

6.jpg

Attól még ráereszthetnél a hangkártyára egy driver frissítést...

Frissítem de ezt írja : az eszközre már a legjobb illesztő programok vannak telepítve.
(#) bbb válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Nézd meg a feladatkezelőt, mi zabálja a géped! Azon kívül az is lehet, hogy az SSD-je kezd nyűglődni, meghibásodni és amiatt szenved ennyire. A live lemez meg ugye nem használja a háttértárat, azért megy normálisan.
(#) bbb válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

A hangkártya illesztőprogramját állítsd vissza előző verzióra, mert a windows frissítések mellett ráment abból is egy új, amivel nem jön ki hang. Emellett az illesztőprogramok frissítésének lehetőségét kapcsold ki a speciális beállítások között!

Az eddigi illesztőprogram frissítések miatti problémák, amik így hirtelen eszembe jutnak:
- hangkártya = nincs hangja, de látszólag minden jó
- vezeték nélküli hálókártya = eldobja a hálózatokat, vagy csak szimplán nem talál egyet se
- vezetékes hálókártya = le-fel csatlakozik, vagy látszólag fent van, de mérhetetlenül lassú, vagy nem is tud hálózatra felmenni
- videokártya = kékhalál, vagy fekete képernyő, de egér az van közben, esetleg csak a felbontást nem lehet a monitornak megfelelőre állítani, csak 800*600-ra 256 színnel
- nyomtató = elküldött nyomtatást sose nyomja ki, hibára fut, vagy szimplán mindig offline a nyomtató

Ezek mind a megszokott, gyakran használt gyártók illesztői miatt jöttek elő, amik windows update-ből frissülhetnek automatikusan. A gyakori gyártók ezeknél:
- hangkártya = conexant, realtek (hdaudio)
- hálókártya = intel, realtek, conexant
- videókari = intel integrált
- nyomtató = hp (pedig sok vackukhoz csak itt van illesztőprogram, vagy a gyári lemezen, ha szerencsénk van és van hozzá lemez)
(#) vladcepes válasza bbb hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Köszönöm! Ott ahol ezt meg tudnám tenni ott szürke az a rész, nem lehet megnyomni.

7.jpg

(#) vladcepes válasza bbb hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Sikerült! Át volt állva(frissülve) erre a Realtek Audiora. Most már jó!

8.jpg

(#) Macsek71 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Érdekes az eszközkezelő is : processzorterhelés szerint listázva, van egy két 10-20% prociterhelő alkalmazás, néhány 1-2% a többi (látható ) 0,1%. A táblázat tetején ebben a pillanatban előfordul 80-90% terheltség is / sokkal több, mint ami lentebb összeadható.../
(#) bbb válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Próbáld meg lemezhasználat szerint listázni, illetve az erőforrás figyelőt is beindíthatod, s akkor derülhet ki turpisság.
(#) Macsek71 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 28, 2022 /

Lemezhasználat szerint a windó-wirmánykergető, és a windó-telepítő volt a fő terhelő. Hálózat használatban meg az utóbbi.

Ok. régen volt bekapcsolva, most ellenőriz, meg frissítget ... ( ki is írta - mikor sikerült netkapcsolatot létrehoznia - a rendszer elavult ) de a leállítás előtt is csinálta ezt a belassulgatást.

Idézet:
„az is lehet, hogy az SSD-je kezd nyűglődni”

itt arra gondoltál, hogy a winf*s file-rendszere összekócolódott, vagy inkább fizikailag "döglődik" az ssd ? Lemez ellenőrző progi értékelhető véleményt mondana, ha e ssd-t egy usb-s rackban másik gépre dugom ? Ez a lapos még szétszedhető
Következő: »»   997 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem