Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Tv-t nem sűrűn nézek, meg most sztem Muter néz valamit...
Természetesen felíratos változatban gondoltam.
Én megvettem eredetiben DVD-n. Megérte!
Jaaa értem, az mindjárt más !
Lehet én is meg fogom venni, mert eddig a kedvenc filmjeimet mindig megvettem eredetiben. És az alapján amiket tőled most már sokadikként is hallottam, szerintem lehet hogy ez lesz az új kedvenc Kovidivi: én se szoktam tv-t nézni, de mythbusterst nagyon szeretem. Kb 30 GB-nyi anyagom van tőlük... (és ez pedig csak az első 3 évad ami nekem megvan...)
Sziasztok!
Kicsit visszaolvasva, látom, hogy filmekkel foglalkoztok mostanába.... Tudnátok nekem filmeket ajánlani? A következő típusúakat szeretem: Valamennyire reális legyen a film, ne az, hogy jön egy szörny vagy valami idegen lény stb és ez elpusztít mindent. Jobb szeretem, az olyan filmeket amik "veled is megtörténhetnek". Thrillerre, akcióra gondolok elsősorban. Nagyon szeretem még a megtörtént események alapján vagy megtörtént eseményeket feldolgozó filmeket és a misztikus, elvont stílusú filmeket.
Jó ez a mai rész (mármint a mythbusters) kár hogy csak a végét látom.
Jah a Mythbusters-ről jut eszembe... legjobb sorozat! 36GB-ny TV-ripem van meg! Ezt szeretem nagyon, meg ilyen túlélős sorozatokat.
Kár hogy végigtelefonáltam az egészet kb 9:30-tól kezdve, amikor is már épp eszembe jutott hogy most van a tv-ben...
Honnan van meg a Mythbusters? torrent ?
szólj ha feladod az ellenállatokat
Na én a mesékre vagyok rácuppanva, nagyon imádom őket. mármint a Shrekk, a Némó nyomában a stb. nem tom mért, jah mert vicces Na a Kör az télleg állat film. meg az ilyen horror filmekből parodizált horrorra akadva részek, fárasztóak a poénok, de jók.
Bár nem nekem szólt a kérdés, de valószínűleg ugyanaz a verzió van meg k1lle3rghostnak is mint nekem; én torrentről szedtem. Jó sokáig tartott míg levánszorgott az 1 Mbites nettel....
Nekem is 1Mbites netem van. És sajna fix IP-s
Hmm.. Látom, van pár hasonló szellemű ember itt
Nekem megvan az összes létező rész. Még a 2007-esek is. Angolul az összes, magyarul csak a 6. évadig minden rész. A legjobbakat igazából le sem fordítják. Nem láttam még magyarul az egyik legjobb special kiadást a 6. évad. MacGyver special. Szerencsére azért 2005 óta HD-ben forgatják, így nagyon sok rész van meg 720p-ben, és egy-kettő FullHD 1080p-ben. Állati Ezeket angolul kell nézni, magyart sokszor nagyon bénán fordítják. Elvesznek szóviccek, és Jamie tényleg "őőőőőőő" zik állandóan, amit ismételten nem fordítanak Legalább ennyire intenzíven gyűjtöttem anno a kétbalkezesek című animációs filmet, kisvakond. Ezen az animációs filmek megszerzése kész harc. 2-3 kétbalkezesek rész még a mai napig nincs meg.
Hát igen, jó nézni hogy mennyire bennevannak a techikában. Csak sajnos ritkán birom nézni, néha havernál, nekik van digitévéjük.
Idézet: „És sajna fix IP-s” Én örülnék egy fix IP-s netnek...mi baj van vele?
Jaaaaaaaaa.......már értem
szerk.: Proxy server nem működik az ilyen rapidshare és megaupload oldalakon?
Könnyebben bejönnek a vírusok férgek stb...
És nem lehet átverni pl a rapidshare-t meg a többi tárhelyet..
Mondjuk véleményem szerint a vírusok és férgek "bejövetelének" igazából mindegy hogy milyen a neted. Attól hogy Fix IP-d van, még nem lesz könnyebb bejutniuk a gépedre. szerintem...
Ki lehet játszani őket amúgy fix IP-vel is, van hozzá valami program, de nem nagyon értek a netbuheráláshoz (alias hackerkedés ).
szerk.: de az ilyen botnetes bigyóvírusok ha megjegyzik az IP-det akkor könnyeb dolguk van ... vagy nem? Idézet: „Ki lehet játszani őket amúgy fix IP-vel is,” Igen, mivel nekem csak annyira dinamikus az IP-m hogy 'csak' egy-két havonta változik, ezért nekem is megvan az a bizonyos program... Ha kell akkor írd meg priviben, mert a moderátorok biztos nem örülnének neki ha itt a plénum előtt megtárgyalnánk ezt az egészet... Szóval ha kell akkor elküldöm neked. Idézet: „ha megjegyzik az IP-det akkor könnyeb dolguk van ... vagy nem?” A válasz azért nem, mert nem jegyzik meg az IP-det. Ha már vírus van a gépeden, akkor előfordulhat hogy a gép maga "jelentkezik" egy hackernél, mondjuk egy e-mail vagy irc-üzenet formájában. Azaz nagyon leegyszerűsítve a dolgot, szól egy adott személynek, hogy: "bekapcsoltak, itt vagyok, ez és ez az ip-m, kinyitottam a 27072-es portot, lehet bejönni!" Kb ennyi a lényeg Ezt a fajta vírust egyébként backdoornak hívják. Nem is tudom hogy honnan jön a név...
Akkor nincs mitől félni (koppkoppkopp)
A program nem kell, filmeket úgy is torrentről szedek.
Használj routert, az a tuti megoldás, abban van hardveres tűzfal is De amúgy tényleg nem kell félned, nem nagyobb így az esélye hogy vírust kapsz mintha dinamikus IP-d lenne
FixIP... ja, ez egy jó vicc itt a tonlánynál.
Régen üzleti 10M-es BDSL volt itthon. Fizettünk hozzá FixIP-t. Majd egy jó év után lemondtuk, mert nem volt szükséges. Na most törölték is, de azóta 2-3 hónapos a fixip-m. Kb. addig nem változik meg. Erre még rájön, hogy az IP-hez tartozó reversedns jelenleg: hibac3e40059af.tmp.xxxxxxxx már a reverse DNS-ben is benne van hogy hiba FixIP-vel szerintem sem kapsz több káros dolgot mint dynamic IP-vel. Én körbe vagyok bástyázva. Saját cserélt firmware a xDSL modemen, saját általam fordított és készített Linux disztró a gyári Asus 10E-es routeren. Mivel a routeren lévő gyári rendszert JTAG-el lezúztam róla azonnal és feltettem a saját linuxomat egyedi beállítások, saját trükkök így nehéz bejutni. Én amúgyis valami furcsa késztetést érzek, hogy az ilyen gyári embedded rendszereken, és lehetetlen helyeken lowlevel linuxokat futtassak. Pl. így lett egy USB-s nyomtatószerverből egy hét szenvedés árán, egy webkam streamer server + Mass Storage drive-ot kezel (képeket ment, vagy akár FTP-zni is lehet) továbbá ugye a router funkciókat is megtartottam. Így lett a párezer forintos Edimax nyomtatószerverből kész komplett passzív hűtésű csöndes streamer server.
Jól van akkor Köszi az infókat!
Nincs meg valakinek a Bon Garcon - Freek You (Paul Emanuel & Seamus Haji Remix) ?? Csak ez a mix jó!!
Hm...újabban már a nemzetbiztonsági hivatalnak is dolgozol? Legalábbis a "körbe vagyok bástyázva" talán még kissé enyhe kifejezés is...
Egyébként azt hogy lehet megcsinálni, hogy egy mezei routeren egy Linux disztró fusson?
Hát én nem tudom miylen ez a téonláj de nekem fibernet van, megvagyok vele elégedve, igaz néha "elmegy" a net, de attól még jó.
Idézet: „Egyébként azt hogy lehet megcsinálni, hogy egy mezei routeren egy Linux disztró fusson?” Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy szinte kivétel nélkül mindegyik ilyen boardon van sorosport vagy JTAG interface. Sorosport találati arány 99,9%. A routerek jó 70%-a broadcom alaplap. (Szinte az összes Asus router Broadcom alaplap ADM processzorral) Készítesz egy disk image-et, majd bootloader-en keresztül betöltöd. Ha megtaláltad az alaplapon a sorosportot, nyitsz egy kommunikációt 9600-on és megnézed miközben bútol az eszköz mit ír ki. Oda fogja kiírni, milyen gomb kombináció / milyen billentyű leütés az "Enter to bootloader". Sorosba besétáltál a bootloaderbe majd fájl küldéssel rátöltöd a bin-be fordított flash-t. Nagyon fontos hogy ismerd a hardvert, mert ez nem olyan beteszem a CD-t és telepítem dolog. Az image-nek szigorúan akkorának kell lennie max mint az alaplapon lévő flash mérete. Sok hely amúgy az ilyenekben nincs. Bár nekem a saját Asus routeremben az általános 16MB Flash chip van. Ebből én jelenleg 7MB-ot használok, de a midnight commandertől kezdve, ssh-ig, telnet serverig, ntp server, samba, apache minden van rajta. Persze ezeket újra kell fordítani, doc és minden help nélkül, különben kifutsz a méretből pillanatok alatt. Jó kiindulási pont az isolinux.
Nem tudja valaki ilyenkor mi a hiba?
Megpróbáltam utánanézni de nem sokra jutottam. fibernet 4ever!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |