Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Próbáltam másik tipusú távkacsolóval. Tanuláskor sem akart reágálni a második gombnyomásra. Majd sikeres tanulás után működik, illetve néha nem. Kiszereni még nem volt időm. Ha megérkezik az új Fiti akkor kiszedem és visszaküldöm a forgalmazónak gariban.
A "sejtésed" téves! A Fiti panel memorizálja a kódokat (mi más?)...
De csak 3 csatornás tranyós kimenete van. A RC-OPEN4/P táv az pedig fix kód "másolós"...de sajnos nem derült, hogy az eredeti kód miről került bele...
Jól mondod, másolós. (Akkor valószínűleg ez volt a jó beszerzés.)Az eredeti egyike valahol megvan, de passz hol és milyen. Ugye ami jól működik azt nem bolygatjuk...
Hali!
Szenvedek egy Q60A vezérléssel. Kinyitotta a kaput, onnan sehova tovább. A rádiójel vételekor, Az FH hibakódot írja ki, Ami fotocella hibára utal. 3-9 es, 4-9 es pontok rövidre zárva, tehát fotocellák kiiktatva. Ezt követően, az nr jelet írja ki, ami nincs feltüntetve a leírásban. A relé kattan. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2022
nr: Általános motorhiba, laza csatlakozás miatt
megszakadt vezeték esetén fordul elő.
Igen. Ezt értelmeztem én is. A motorokat a vezérlésről lekötöttem, Saját kondijával, hálózatról, mind két irányba, mind kettőt ki próbáltam. Tökéletesen működnek. A panel sorkapocsba visszakötöttem, gondosan ellenőrizve a csatlakozást. A hibajelenség ugyan az. A panelen szemmel láthatóan nem látok semmit.
Akkor innen kezdve marad a mérés: A relé kattanásakor a motor kapcsain mérhető-e feszültség? ha nem, akkor visszakövetni a jel útját.
Próbálkozom. Köszönöm!
Fototeszt miatt bukik a dolog,
Induláskor csinál egy ki/be kapcsolást a fotocella tápjára, ha nem érzékel változást a foto bemeneten akkor hibával leáll. ha kiiktatod a fotocellákat, akkor a fototesztet is le kell tiltani.
Ez oké, amit írsz, de így működik évek óta. Egyszer csak megállt. Azért rá nézek arra a foto tesztre.
Iktasd ki a motortesztet és a foto tesztet átmenetileg (P7, P8), ha esetleg triak zárlat van, akkor azt látni fogod, mert késleltetés nélkül indul.
Előfordulhat viszont, hogy a triakok jól dolgoznak , minden okés lenne, de mégis hibát dob nekem volt már, hogy a visszacsatolás opto tranyó volt hibás (tehát nem az optotriac ami a triacot vezérli) ill bizonytalan (ez alapján tudja a vezérlés, hogy mennek-e a motorok)
Köszönöm!
Az asztalomon van a vez. Ha csak a 24V ot adom neki, tudom programozni.? Már csak azért kérdezem, a sok tesztelési beállítási lehetőségek végett, hogy nem érzékeli 230V ot, és nem fog beindulni.?
Protecoknak kell 220 is, ne kérdezd miért, ennyire nem merültem bele.
P 8, motorteszt kiiktatva. Így tökéletesen működik. Milyen hátrány származhat ebből?
Ezt csak ideiglenesen értettem.
Ellenőrizd le, hogy megvan-e a lassítás a menetidő végén, ill, a késleltetés megvan-e, ha Triac zárlat van, akkor hosszútávon elintézi a relét. Mérd be a triacokat, a szélső lábain kb 60-90 ohm-ot kell mérni.
Kiiktattam a motortesztet. Tökéletesen működik. Szépen indúl, és lassít a végén.
Ha jó csinál mindent, akkor a visszacsatolással van a gond, nekem volt már ilyen, igaz V2-nél. Amit írtam előzőleg, valamelyik optotranyó szórakozik (nem optotriak!!!) neked egyszerű dolgod van, a V2-nél nem lehetett kikapcsolni a motortesztet, sajnos meg kellett javítani
Igazából nincs jelentősége a dolognak, annyi, ha véletlen megpusztul a triac és mondjuk nincs késleltetés a kapu szárnyak között, akkor nem biztos, hogy észreveszed és így meg hosszú távon legyilkolja a relét.
Köszönöm a kimerítő infót, és segítséget.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, technikai kérdés merült fel. Éppen beszerzés előtt állok, és körülnézve a lehetőségek között egy proteco jön szóba a mi kapunkhoz. A leader5 típusból több félét is látok, viszont látszólag indokolatlanul nagy ár különbségekkel. Akár +70%. Azt látom hogy leginkább csak a vezérlő elektronika ami különbözik a képeken. A motor/kar ugyanannak tűnik, felszereltség is nagyjából egyezik. Indokolt a különbség? Mivel lehet jobb a drágább, ha a motor méret, kar hossz ugyanaz? Csatolok képet, amin látszik a vezérlő egység belseje is. Az első az olcsóbb kivitel,a másik kettő a drágább. Névre ugyanaz amúgy a kit. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2022
A vezérléseket, ha külön külön "kiguglizod", látni fogod az árkülönbség egy részét...a másik max. tízezres különség a villogó (hiánya).
A legolcsóbb a "leggagyibb"...és egyben a "nép" áltál legtöbbet vásárolt. Működik az is, de bizonyos spec. esetekben kiderül, hogy mik a hiányoságai. Persze nem ismerjük, milyen, mekkora, milyen anyagú/szerkezetű kaput (hol) kell motorizálni... Én az eredeti Proteco (Q80A ?) vezérlést választanám...és nem a színes sorkapcsok miatt.
Köszi a gyors választ!
Az összes szettben van villogó, csak reklám miatt levágtam az első képről. Elvileg mind a három szett "proteco leader5" néven fut, mégis kb 90-100e HUF különbség van. Azt feltételeztem, hogy az olcsó változat valamilyen régi változat raktárkészletből, s régebbi alkatrészekből, kevésbé okos elemekből. A motor, kar ugyanaz a specifikációk szerint, hossz, löket, ajánlott kapu méret, mélység, teljesítmény illetve név, mind ugyanaz. Az látszik egyedül a képeken, hogy más más a vezérlő egység belül, de azt hittem hogy mindegyik eredeti lehet csak, mert proteco néven fut mind. A drágább szettben valóban a q80a szerepel mint vezérlő egység.
Hello!
Konkrétan nem ismerem minden csínjukat az említett vezérlőknek. Az elsőn nem látszik kijelző, míg a másik kettőn igen. A kijelzősök finomhangolhatóbbak mit a hagyományos vezérlők. Olvasd ki a telepítési leírásuk, abból már láthatod a különbséget.
Válasz nélkül hagytad a kapuval kapcsolatos kérdésemet (A méretek indokolják az 5-ös motor? ....nem elég oda a 3/4-es?)...valamint a linkeket sem látni, hol nézed az árakat. Pl. itt én nem látok villogót...
Pl. ha az utcára nem merőleges az udvarod, akkor.... A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2022
...valamint, bizonyára a Q80A-s szettet sem itt láttad...vagy igen? A Leader 3-ért itt +15 ezret kérnek, de van villogó is!
Az 5-ös a mélység miatt kell elvileg, mert kb 30cm mélyen van a kapu sík.
Az olcsó: https://www.kapuaruhaz.hu/kapunyito-szettek/ketszarnyu-kapunyito/pr...tt-678 Szerkesztés: valóban, most nézem hogy ehhez nincs is lámpa, de mindenesetre az ár különbség így is elég nagy. A drága: 1 https://masco.hu/szarnyaskapu-mozgato-szett-35-m-es-kapuszarnyig-23...leader 2 https://www.webaruhaz.hu/proteco-kit-leader-5.html A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2022
Azaz 60 centis a fal, és belülről 30 cm-re vannak a szárnyak forgáspontjai a fal sarkától? (amiket nem lehet árhelyezni)...Várfal?
A hosszú löket = lassú nyitás. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2022
Hát egy elég vastag négyszögletes oszlop közepén van, igen, szóval valóban várfal jellege van így
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2022
Hello! uniman
Időközben megérkezett a csere új Fiti vevő. Behelyezve, rátanítva távkapcsoló és lőn csoda. Gombnyomás és működik is. Rejtély mi volt az előzővel. Visszaküldtem a forgalmazóhoz. Most vagy azt mondja hibátlan és mehetek a rákba, vagy rájön mi van vele. De nagyon pesszimista vagyok ezügyben. Nem kisérleteztem a panellal, ne okozzak benne kárt Köszi a segítő hozzáállásod A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2022
Kösz az infót. Reméljük OK lesz sokáig...
Nálam van egy ilyen vevő az asztalon, zsír új korában lett kivéve egy vezérlőből. Az is elég furán viselkedik, pedig évekig vele tesztelgettem a távirányítókat. A tanul LED nem a leírás szerint pislog....még a leírásában jelzett csatorna ledek nincsenek is a Fitin.... A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2022
Az első képen látható vezérlés nagyon alap, pl nem lehet állítani a szárnyak késleltetését, tehát, ha neked asszimetrikus kapud van, akkor lehetnek gondok + nem túl jó minőségű a nyák. Amúgy nem rossz.
Az utolsó képen Q60-nak tűnik, digitálisan lehet állítani még a lassítás kezdetet is. Ha nem ázik be, örök élet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |