Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3414 / 3593
(#) antiktelefon válasza Gafly hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Mit szlalomozzak ki, képeket raktam, könyörögtem és nem vitte senki, így legalább el fog tűnni
Két napja nem igen aludtam, mert sok a teendő. De vihetsz szenet is, az is van még.
Amúgy szenporral lehet valamit kezdeni, van bármilyen kályha, ami el tudja égetni? Az is lesz utána bőven.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2022
(#) granpa válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Szinte bármelyik kályha elégeti, csak óvatosan kell adagolni, mint a fűrészport, dió-mandulahéjat. Különben porrobbanás. Sajnos az enyém 180 km-re van, pedig elégetném mindet.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2022
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Ezt most azonnal felejtsed el.
Én biztosan nem fogom a Városmajorból Becehegyre sitteszsákban elcipelni saját autómban a szénport neked télire.
(#) antiktelefon válasza granpa hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Össze fogjuk szedni egy másik fórumtaggal, ha szerzel fuvart, akkor tied, egy darabig elleszel vele (vagy ha nagyon nem lesz más, ismerősöm lehet benzinpénzért elviszi, ha folyamatosan piszkálom vele.)
De lehet nyáron még feléért is, ha valami túrát leszervezünk arrafele
(#) Gafly válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Granpának van a családban utánfutó, vonóhorgos autó.
Meg tudja oldani, ha akarja.

De jogosan fenéken leszünk billentve, ha szétoffoljuk még az off-ot is.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Júl 16, 2022 / 1

Nincs. Nem megoldható. A többi stimmel.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Júl 17, 2022 / 1

Most jöttünk vissza Hartáról, ott a Dunaparton 600Ft/10dkg a mai napon a sült kecsege.
Sajnos ebéd után, teli hassal mentünk megnézni a Dunát.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2022
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 17, 2022 / 1

Ilyen helyekre teli hassal kell menni, különben a gatyánkat is elköltjük.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 17, 2022 /

Ha azt mondom, hogy igazad van, akkor megsértődsz.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Júl 17, 2022 /

Itt a kárász, meg a keszeg annyi. Itt már 1200 Ft kecsege, a tegnapi ár szerint.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 17, 2022 /

Üres hassal mentem strandra, 1300Ft. volt a sima hamburger, ami a legolcsóbb kaja volt.
(#) SALáta válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 17, 2022 /

Elmentünk múlt héten egy kis állatkertbe. Ott is voltak árak. Vittünk mindent otthonról. Bár nem biztos hogy olcsóbbra jöttünk ki sokkal.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 17, 2022 /

Hi-hi. Itt nálunk, a sajtos kerül ennyibe. Itt a sima hot-dog 550 Ft a legolcsóbb.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Júl 18, 2022 /

Ott sem olcsó?
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 18, 2022 /

Érdekes mert, a városban ahol kapható, ott is ennyi. Ahhoz képest nem sok, szerintem.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2022
(#) Rosszmáj válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 18, 2022 / 1

Kedvenc helyemen kedvenc burgerem 1.690.- Dupla marha - 20 deka hús, kompletten szűk fél kiló.
Ha valaki kérdezné a "Vásárlás, hol kapható?" topikban, megírnám, hogy Kispest, Kossuth tér, Happy Hot Dog & Burger.
(#) Gafly válasza Rosszmáj hozzászólására (») Júl 18, 2022 /

Ki hova jár.
Kollégám, amiatt aggódott, hogy az a Ló méretű kutya nem kellene oda.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Júl 18, 2022 /

Inkább kinek hova van lehetősége.
Na jó itt a városban jó a hamburgeres, szerinten nincs is jobb a környéken.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2022
(#) Suba53 hozzászólása Júl 19, 2022 /

Sziasztok!
Szerintetek van lehetőség arra, hogy az éves átalánydíjas számlázás helyett a havi fogyasztásnak megfelelő számlázást kérje az ember?
A földgázról van szó, ami leamortizálná a családot akkor is ha időközben visszavesszük a gáz fogyasztást.
Szigeteléssel, fűtés redukálással tudnánk csökkenteni a fogyasztást, de ez csak kb fél éves csúszással jelentkezne, addig meg padlóra küldene minket a magas ár.
(#) tufatofu válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 19, 2022 /

Szerintem van lehetőség havonta fizetni az óraállás alapján, ahogy az áramnál. Talán azért éltek az általánnyal sokan, mert így megoszlik a fizetnivaló. Anélkül nyáron lenne a számla 1200ft forint, télen meg 150 ezer.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2022
(#) Suba53 válasza tufatofu hozzászólására (») Júl 19, 2022 /

Ez így van. De most a brutális emelés miatt hiába csökkenteném a gázfogyasztást, az átalány miatt még 6 hónapig csillagászati számlát kapnék, amibe belerokkannánk.
Ha meg nem fűtenénk a szokott módon, csak a minimális mértékben, és szigetelnénk amit csak lehet, akkor talán a fűtési szezonra normálisabb keretek közé kerülhetnénk.
(#) tufatofu válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 19, 2022 /

Még konkrétumot nem közöltek, bármi lehetséges.
(#) diamik válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 20, 2022 /

Szia, van. Mi az MVM -nel vagyunk. Van egy diktálási időszak minden hónapban. Akkor olvasod és kész. Applikáción keresztül még egyszerűbb.
(#) Suba53 válasza diamik hozzászólására (») Júl 21, 2022 /

Köszi. De olyat olvastam, hogy évente csak egyszer lehet váltani, az elszámoló számlát követő hónapon belül. Ezen meg már túl vagyok. Ilyenkor mik a lehetőségek?
Kérvényezni kell? Vagy most már cumi van?
(#) Suba53 válasza diamik hozzászólására (») Júl 21, 2022 /

Na sikerült beszélnem velük, és átállították havi diktálásra.

Majd kiderül, hogy megszívtam-e.
(#) Ge Lee válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 21, 2022 /

(#) Ódenka hozzászólása Júl 22, 2022 /

Volt már erről szó?
Meg van adva gáz, villany, évi mennyi a támogatott. Azonban ez havi bontásban is meg van adva. Na most jellemzően nem annyi gáz fogy havonta télen, mint nyáron.
Most pl 8 m3, télen meg 300 havonta a legkeményebb 3 hónapban.
Világos, miért nem fogyasztunk nyáron és egész jó átlag jönne ki, de...
Majd úgyis az jön le (fentről), örülj, hogy kaptok valamit.
...és ennyi.
(#) Gafly válasza Ódenka hozzászólására (») Júl 22, 2022 /

Itten már van téve az szent közlöny, és megy az anyázás miatta.
Persze ide is berángathatod, ha szeretnéd...
(#) Ódenka válasza Gafly hozzászólására (») Júl 22, 2022 /

De arra lenne jó a válasz: Mivel havonta diktálom a fogyasztást, mindig bediktálom a támogatott hányadot. Így én jól járnék a lehetőségek szerint, hiszen nyáron megelőlegezem az átlag fogyasztás nyárra, jó időre eső részt, télen meg úgymond utoléri magát a fogyasztás és a támogatott rész. Arra meg nem nagy dolog ügyelni, hogy éves szintet tartani lehessen.
Mert pl. a 8 m3 és a 300 m3 átlaga már nem olyan rémisztő...Lehet, kicsit sután fogalmaztam, de a lényeg érthető remélem.
(#) Gafly válasza Ódenka hozzászólására (») Júl 22, 2022 /

Ezt meg ne tőlem kérdezzed.

Én éppen a holnapi egri találkozóra pakolok és főzöm a csülköt.
Ha hozol oda egy repülőmodellt megmutatni, akkor kapsz ingyen paprikás krumplit.
Következő: »»   3414 / 3593
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem