Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   5 / 198
(#) Inhouse válasza prst14 hozzászólására (») Máj 27, 2008 /
 
Electret az mikrofon, elektrolit a kondi.

Szokott lenni védelem, csinálj képet a belsejéről!

Üdv
Inhouse
(#) prst14 hozzászólása Máj 29, 2008 /
 
ha nem felelnek meg ,akkor ha nagyon muszály ,csinálok fényképezővel ,lehet így nem veszel ki belőle semmit
(#) dbase válasza prst14 hozzászólására (») Máj 29, 2008 /
 
Ez somogyinak valami uj fejlesztése, valami trafós elvű, szerintem nincs benne tápemelő cucc, 12v ról megy. Megnézném közelebről is egyszer, mit alkottak ezek. Ha lehet készíts jobb képet jobb géppel, és ugy hogy az erősítő minden sarka a kép sarkába legyen, ugy áttekinthető csak, és írd le a tranyók feliratait érdekel!
(#) watt válasza prst14 hozzászólására (») Jún 2, 2008 /
 
Ez egy kimenőtrafós förmedvény!
Úgy tippelem, hogy a végtranyók haláloztak el(az a 4db ami a hűtőlapokra van csavarva). Lehet, hogy beljebb is halt meg meghajtó tranyó, de azok nem szoktak. Meg kell mérni a tranyókat sorba, és kiderül rögtön mi a baj. (Ez a somogyi ez nagyon gáz! 2x250W )
(#) prst14 hozzászólása Jún 2, 2008 /
 
mi a bajod a somogyival??jó jó nem a legjobb ,de amikor ez még jó volt(és az én hibámból lett rossz)2000Ft ot megért ,mert elég jól szólt...ezek a tranzisztorok drágák lehetnek?
(#) bbb hozzászólása Jún 6, 2008 /
 
srácok!

van egy daewoo db43-as erőlködőm, ami 4 csatornás. a következő hibajelenségeket produkálja:
- nem világít a zöld led, ami a bekapcsolást jelezné (megkapja a 12v-t, a testet, és az engedélyező jelet is a rádiótól)
az "A" csatorna hibája:
- a jobb oldali csatorna csak félig-meddig szól, azaz a mélyközéphangszóró szól, a magas meg csak serceg (sistergő hang, nagyon halkan), mint aki nem kap értelmezhető jelet
- bal oldali csatorna egyáltalán nem szól, még sisteregve sem.
"B" csatorna hiba:
őszintén megvallva itt nem hallottam hibát, egy a napokban elkészült kis dobozkát raktam rá, ami adott ki magából ott és akkor mélyhangot, amikor kellett. tehát úgy tűnik, itt nincs gond.

a kérdésem a következő lenne:
tud-e valaki dunakeszi, ill. angyalföld közelében nekem segítséget nyújtani a megjavításában (azaz megjavítaná-e nekem valaki), ill. a szakszervízt tudja-e valaki, hogy hol lehet elérni?

ui.:
ugyan most kábeleztem be az egészet a kocsiba, mégse kábelhiba esete forog fenn, mivel tutira megkapja a feszültségeket amik neki kellenek, ill. a magnóból is az a jel jön ki, amit ő szeretne. a hangszórók vezetékeivel sincs gond, amikor felcseréltem a két oldalt, akkor a hibajelenség is felcserélődőtt.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Jún 8, 2008 /
 
közben próbálgattam, hátha a kocsi nem ad elég tápfeszt, ill. hátha gyenge az akksi, de nem ez a probléma. simán kap 13V-ot, testet és a remote is kap jelet, tehát a tápellátással semmi gond. (kipróbáltam járó motornál is, amikor tölt a generátor, akkor se változott a helyzet, és ami külön öröm a jól sikerült kábelezésnek köszönhetően: nincs generátorzajom se )
ha kikapcsolom a frekvenciaszűrést, akkor se változik a helyzet, megmarad a hibajelenség. viszont a magas nem csak sistereg, a magashangoknál ad ki magából hangot (de ilyenkor is hallani azért a sistergést)
a bal oldalam egyáltalán nem szól. (mármint ami az erősítőre van kötve baloldal)
amikor felnyitottam, akkor nem láttam benne problémára utaló jelet (púpos kondit, vagy leégett foltokat), ezért jó lenne, ha valaki olyan meg tudná nekem nézni, aki ért is hozzá.
(#) miklosch hozzászólása Jún 15, 2008 /
 
Hátha itt tudtok erre válaszolni!
(#) Sa_fi válasza roland8lsm hozzászólására (») Jún 29, 2008 /
 
üdv.
Egyszer volt már nálam egy 2×100W-os lila car technic erősítő. A nagyjelű jelbemenetek 2 érpárra osztott formában jelentek meg zöld és szürke színben. Polaritás megkülönböztetése érdekében mind a két érpár egyik vezetékén volt egy fehér csík, de ez más erősítőnél is előfordulhat. Egyébként az erősítőben nem volt hangszóróvédelem.
(#) Pixi hozzászólása Júl 5, 2008 /
 
Hali!

Itt vagyok ismét, mivel ma újra elővettem a SAF2070-es erősítőt amit a multkor nem volt se időm se kedvem tovább próbálgatni és keresni mi a baj vele!
Mivel az osszcillátor IC foglalatban van így azzal próbálkoztam, mert olvastam itt hogy azt tiltja je valami és valószínű azért nem megy! Megkeresetem a bekötési rajzát is az oldalon és az alaján miután kivettem a tartoból az IC-t kihajtottam a 15 és 16 lábakat és lássunk csodát hibátlanul működik az erösítő!!! Ahogy kell át vált zöldre meg tökéletesen szól is!
Vagyis ez egy jó kiindulási pont hogy ha az a két láb be van kötve akkor nem műxik a cucc!
Most jön amjd a próba!
Viszont most nem tilt le ha zárlat van a hangszorókimeneteken! Akkor elvileg ott kell keresni a hibát?
Ha valaki ezek alapján tudna valamit akkor írjon!
(#) Pixi hozzászólása Júl 5, 2008 /
 
Közben kiderült, hogy most hogy nincs bekötve az a két láb, így amint feszt kap az erősítő be is kapcsol, nem csak akkor mikor a kapcsolószálon kap feszt! avygis akkor itt lehet a gond ezen a részen?
(#) Pixi hozzászólása Júl 10, 2008 /
 
Senkinek semmi ötlete, hol keressem a hibát???
(#) viktorka0011 hozzászólása Júl 17, 2008 /
 
sziasztok lenne egy kérdésem az auto cdmen nincs rca kimenet,de viszont az erősítőmőn az van!!Gondolom azárt van,mivel az erősítőnek nem kéne megkapnija a 50w-os erősített jelet ezért arra gondoltam hogy a hangszoro kimeneteket ugy használom fel hogy a + ba egy egy ellenállást rakok be! Mi a véleményetek műkődőképes lehet!!!!!?????
Kőszi
(#) Inhouse válasza viktorka0011 hozzászólására (») Júl 17, 2008 /
 
Gondolom egy hidalt végfokú (4*50W ) fejegységről akarsz vonalkimenetet csinálni. Az itt levő - nem test, tehát erre figyelj! Azon kívül testhez képest féltápfesz van, tehát nem árt kondi sem. De így is elképzelhető, hogy pukkanni fog bekapcsoláskor. Egyébként a legtöbb kommersz erősítőn alapból van ilyen bemenet, a tiéden nincs?
1500Ft körül lehet kapni gyári ilyen átalakítót, nem érdemes vacakolni vele...

Üdv
Inhouse
(#) viktorka0011 válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 17, 2008 /
 
Az erősítőn van bemenet ami rca de gondolom annak alacsony rendű jel kell nem 50w!!?? Kő tőttem már probábol rá a hangszoro kimenetre és műkődőtt csak nem tudom hogy meddig műkődne???Szoval lehet kapni az autohoz olyan átalakitot ami csinál nekem alacson rendű kimenetet????
(#) JBLGTI hozzászólása Júl 19, 2008 /
 
Sziasztok!
Véletlenül kifújtam az orrát az erősítőmnek,ennek javításával szeretnék egy-két dolgot megtudni,remélem tudtok segíteni.Ez egy autós cucc, JBL bpx 2200.1 digitális erősítő. Kb. fél órát rövidzárban volt,hát nem bírta.Amint kapcsolt a remote egyből kiállt hibára.Szétszedtem,de mivel tök hülye vagyok hozzá,annyit csináltam csak,hogy azonos tranyókat vagy feteket méregettem,aztán találtam kettőt ami átment rövidzárba.Ezeket kiforrasztottam aztán bekapcsoltam,el is indult,nem állt ki hibára.Megrendeltem bele a cuccot amire az volt írva,hogy FB31N20D, ami helyett nekem FQB34N20 adtak.Összeraktam vele és láss csodát az erősítő megjavult.Király.
De viszont egy bizonyos hangerőnél (60%) kikapcsol az erősítő aztán visszakapcsol,mint amikor leesik a fesz az autó indításakor.A sorkapcsán mérve terhelve nem esik le 11 volt alá a feszkó.
Lehet e attól hogy nem megfelelő alkatrészt rendeltek bele?Mi lehet ezen kívűl vele?
(#) Inhouse válasza viktorka0011 hozzászólására (») Júl 20, 2008 /
 
A magas szintű bemenet vagy egy sorkapocs szerű dolog szokott lenni, vagy egy kis lapos csatlakozó. Ha nincs, akkor kell egy átalakító:
Hangszóró jel- RCA átalakító
Igen, lehet kapni.

Üdv
Inhouse
(#) bbb válasza JBLGTI hozzászólására (») Júl 20, 2008 /
 
némelyik erősítő ki szokott kapcsolgatni, ha túlmelegszik. próbáld ki, hogy egy ventivel hűtöd miközben járatod, akkor is csinálja-e.
(#) Vefy hozzászólása Júl 24, 2008 /
 
Sziasztok, segítségeteket kérném.
előre leszögezném, teljesen amatőrként állok a témához. Szóval sikerült hozzájutnom egy 4 csatornás autóserősítőhöz, amit szerettem volna szobai berkekben meghajtani egy mezei 350w atx táppal. (hú most gondolom mit gondoltok) szóval a jelenség a következő:

a) 2 hangszórót rákötve szépen szól, még maxon is.

b) 4 hangszórónál kb. 2mpként kimaradozik a hang, mintha nem kapna elég áramot. próbáltam aksira is tenni kiváncsiságképp, hátha erősítőnek van valami baja, de nem hinném. egy 400w táppal is tapasztalható a kimaradás, de már nem annyira észrevehető, de még mindig "puffog".

dobozán 10A felvételt írnak, elvileg mind az aksi mind a táp ennyit kiszolgál, nem?

előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!

üdv
(#) zsoltee0001 válasza Vefy hozzászólására (») Júl 24, 2008 /
 
Hali
Erősítő tápként nem nagyon használnak kapcsolóüzemi tápokat, a szg. táp meg kifelyezetten nem jó erre a célra, úgy tervezték, hogy kis helyet foglaljon könnyű kegyen és jó hatásfokú legyen. Viszont a hirtelen nagy áramfelvételekre elég lassan reagál (ezért van a kihagyás), megjegyzem az akkumulátor is önmagába nem szokott elég lenni (nagy a belső ellenállása) ezért szokták a tápot telenyomni pufferkondikkal. lehet, hogy ha felpufferelnéd, akkor valamelyest megoldódna a gond.
próbáld ki
üdv
(#) Kovidivi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 24, 2008 1 /
 
Én egy 150wattos erősítőt (autós,monó) hajtok egy 350wattos táppal. kb. teljesen ki tudom hajtani vele a mélyládát, és az erősítőt is.
(#) EcoPityu válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 25, 2008 /
 
Nekem a tesztasztalon 5db 300w-os codegen táp van felhúzva13,8v-ra, és párhuzamosan kötve, 130000µF-os kondival... 60A-ig a 12,7v-ig sem esik le.
A Rockford Fosgate BD1000-est símán elhajtotta asztalon!
(#) EcoPityu válasza watt hozzászólására (») Júl 25, 2008 /
 
10 éve még ezek a fajta erősítők hódítottak! Osztrákiából lehetett ilyet keríteni, csupa equalizeres kivezérlésjelzős,spektrumanalizátoros, DIN méretű csodabogarak..
Amúgy csak a mélycsatorna volt azokon "kimenőtrafós"!
Igazából, azok mezei nagyáramú hídkapcsolású, autotranszformátoros elvű végfokok voltak.
Jól torzítottak,100Hz-n tudtak 30-40w-ot!
Ez akkor táp nélkül 12v-ról nagy szám volt!
Még nekem is van valahol egy működőképes...
(#) Kovidivi válasza EcoPityu hozzászólására (») Júl 25, 2008 /
 
Az durva!
Simán párhuzamosan vannak kötve, vagy van benne valami speciális átalakítás is (a fesz. emelésen kívül) ?
(#) Pixi válasza EcoPityu hozzászólására (») Júl 25, 2008 /
 
Hali!
Hogy lehet az szgép tápon a 12 voltot húzni????
(#) Kovidivi válasza Pixi hozzászólására (») Júl 25, 2008 /
 
(#) EcoPityu válasza Pixi hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
Kovidivi megelőzött!
A PC AT táp +- 40v-ra c. topicban én is sokat publikáltam, azzal kezdd!
Nem magamat respektálva, de nyugodtan keress rá a hozzászólásaimra, építő jellegüek, sok saját készítésű doc-al, pdf-el...
(#) EcoPityu válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
Mindegyik a visszaszabályzás módosításával felhúzva 14v-ra, aztán 5 db 30A-es dupla-húthető shottky/az 5v-é másik tápokból/ egy közös réz "U" alakon (ez a hűtés is, meg a kivezetése a közösnek) a 13,8v-ra, az 5,5v-ra (ennyi lett), meg a 3,3v-ra... Szárnyasanyával 8-as csavarral kivezetve...
Tudod csak diódán keresztül lehet tápokat párhuzamosan kötni, főleg a kapcsolóüzemüt(hogy ne zaklassák egymást). Csak így tudnak összedolgozni!A nagy shottky-kon meg jó ha 0.3v esik.
(#) Kovidivi válasza EcoPityu hozzászólására (») Júl 28, 2008 /
 
Az nagyon durva! Igazad van, diódával elválasztva egymástól nem is tudnak egymáshoz szólni egyáltalán! Ha belegondolok, akkor szinte felesleges ez az "összekötő" dióda, mert a nagyfrekis trafó után van egyenirányító... Vagy valamit kihagytam a gondolatmenetből ilyen későn? (kicsit nem vagyok tiszta... )
(#) EcoPityu válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 28, 2008 /
 
Viszont azt elfelejtetted, hogy a visszaszabályzás a dióda, és a tekercs és a kondenzátoros "pufferelés" után van!
Ha ezeket lepárhuzamosítod, akkor összegabalyodnak!!
De ez már inkább a másik topicba való fejtegetés...
Következő: »»   5 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem