Fórum témák
» Több friss téma |
Nos akkor úgy látszik igen, a BIOS kimarad a játékból és az OS kezeli direktben.
Viszont akkor ezek szerint még csak 64 bit sem kell hozzá...
Én a számitogépes technikát szeretem használni, de bütykölni nem. 15 évet töltöttem ilyesmivel, elég volt. Ezért küldtem vissza a HDDt is, mert 1,5 orát elpazaroltam egy primitiv dologra, amit a tervezöje elrontott. Elég hosszu ideig voltam nagyon komplex berendezések “berepülö pilotája”, de azért fizettek, most meg megveszed a cuccot és még orákig kell bejáratni, kianalizálni mi is a kinja, felvenni kapcsolatot az alkotojával, aki küld valami kétes frissitést, ami után még rosszabb, mint elötte, holott náluk is ugyanolyan rosszul müködött, mint nálam. Azaz a hibára maguknak is rá kellett volna jönniük.
Nem hiszem, hogy igy kellene müködnie a modern IT technikának, is mi legyünk az uj cuccok tesztelöi. Ezért magam nem is igen épitenék ilyesmit.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem Linux Mint 20.3 alól szeretnék Windows 10 pendrivét készíteni és egy külső USB meghajtóra rá telepíteni a windows 10-et.Windows 10 egy külső 500Gb merevlemezre menne fel. nem napi használatra kellene.
Ebben egyetlen kérdés sem volt...
De usbről windowst nem javasolnék.
Csináltam egy Windows 10 usb pendrájvot de nem akar be bootolni.
A Bios ba látom a pendrájvot de nem bootol rola. Hiába elsődlegesnek rakom.
HBCD-PE t letöltöd, tartalmát rámásolod egy Fat32 pendrivera. Kész.
Uefi módon bootolhatsz rá (bios gyors bootválasztó menüből).
Nem kell elsődlegesnek rakni.
De most telepítő pendriveról beszélsz vagy rendszert akarsz a pendrivera rakni..??? A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2022
Telepitő pendrájvot akarok csinálni. Mert bele teszek még egy merevlemezt a gépbe arra megy majd a win 10 linux meg van az ssd.
Unetbootin-nel könnyű "bútolós" Win telepítő rendszerlemezt készíteni...ha megvan hozzá az ISO fájlod.
Persze ez eléggé necces: Windows 10 egy külső 500Gb merevlemezre. Na persze, ha egy USB_3-as SSD külső merevlemezed van (de ezt kétlem), akkor az még OK is lehetne...
egy olyan kűlső olvasom van ami lehet benne cserélni a merevlemezt most rakok bele egy 120 Gb SSD
USB3-ról nem nyilatkoztál (meg arról sem, hogy IDE vagy SATA 2 v.3 HDD?)...ha csak 2.0-ás, akkor az nagyon lassú lesz. Még akkor lehetne gyorsabb, ha egy hosszabb, kívülre kivezetett SATA kábelre dugod a vinyót + tápvezeték (esetleg külső e-SATA)...(én így csinálom. Bár van USB 3.0 1TB-s HDD-m is, de sajnos ilyen port nincs az asztali gépemben)
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
USB 3.0 port van a gépen és SATA 3.0 SSD
Szia! Én megmondom őszintén, hogy nem értek hozzá de mostanában olvastam arról, hogy a Windows újabb verziói felismerik a forrást, hogy honnan telepíthető a rendszer. Ezt csak lemezről és a hivatalos oldalról engedi a kulcs meadását követően vagy a telepítés folyamán leellenőrzi a meglévő szoftvert és csak akkor engedi tovább a telepítést ha minent rendben talál. A hekkelt példányokat pedig felismeri és nem küldi rá a biztonsági és egyéb frissítéseket.
Ha még a külső HDD ház is USB3-as...akkor hajrá!
Talán még ezt lehet megpróbálni:Bővebben: Link
Így: Bővebben: Link annyi különbséggel hogy egyből ntfs pendriveal próbálkozz, így nem kell a 2. Fejezettel foglalkoznod.
ezt az este próbáltam de nem jött össze.
Itt jár a telepitése a telepitő médiának
Furcsa hogy ilyen egyszerű lépéseket se tud valaki megismételni...
Hosszadalmasan csinálja, nem pár perc a művelet. Akár órakig is eltarthat, mire kész!...
Lehet azért mert nem süldő-t kell írni hanem sudo-t...
Vagy nem tudod az admin jelszót.
hogyne tudnám az admin jelszót hisz én adtam meg telepítéskor
az első lefutott le töltött ami kell neki a másodiknál ki írta hogy valami nincs rendbe.
Csak a windows ISO-t kellett letölteni, nincs semmiféle második.
Ezon kívül csak egy 'mkdir' és egy 'mount' parancs van. Ennyi. Melyik nem sikerül? A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
Egy hét múlva jelezz vissza hogy végzett-e már?
Szerintem döglött az a pen...
Nem tiszta, hogy mit is csinálsz...?
Én először egy 4-8Gb-os (hibátlan/gyors) USB pendrive-ből készítek egy win telepítőlemezt...de az is lehet kétféle. Az UEFI-t a régebbi számítógépek nem ismerik... Utána erről telepítem a HDD-re az OP-t... A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
nem igaz hogy mióta fel tetem a képet és nincs kész.
már most semien külső meghajtót nem ismer fel a rendszer. hülyét kapok egy win 10 telepitő véget A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
már kész vagyok teljesen vetem egy új pendrájvot és most formázom fat 32 16Gb 19óra 20 percet irt ki 3.0 csatlakozás mellet. lehet a gépem döglődik.
Nem füstöl ott valami?
Egy pendrive írása nem tart sose 10percnél tovább. |
Bejelentkezés
Hirdetés |