Fórum témák
» Több friss téma |
Kedves Tagok,
Vettem egy indukciós mobil 1 helyes főzőlapot és úgy tűnik nem sikerült a legjobbat választanom. Óriási a probléma pálinka főző lenne fűtve vele de elég lassú. Ennek oka vélhetően az, hogy egy vas lapot kell használnom közegnek mert a főző anyaga nem alkalmas indukciós hevitesre. A másik gond és szereintem ebből ered a probléma: 1. A masina hőmérséklet szabályzóval rendelkezik és ki be kapcsolna magát 2. Leírás alapján és hofokot állítok és a teljesítményt úgy szabályozza 3. Vélhetően ez a hofok max 220 nagyon kevés a korábban használt lemez miatt Kérdésem a következő. Ki lehet benne cserélni ezt a hofok érzékelők, hogy ne kapcsolja le 220 foknál hanem fűtése tovább? Ha pl szakembert (mert en user vagyok) kicsereli egy 400 fokos korlátozó rá abból lehet problémám? Létezhet egyeltalan ilyen , hogy hőfokot állítok és nem teljesítményt? Nekem kicsit hihetetlen egy ilyen olcsó ketyeretol. Köszönettel Viktor
Kedves Viktor,
Jobban jársz, ha veszel egy hagyományos főzőlapot, és az indukciósat eladod, vagy másra használod fel. A hőfok érzékelőt nem cserélném ki, mert nem tudni, hogy magasabb hőmérséklet esetén, meklyik alkatrész hibásodik meg, ami esetleg tüzet is okozhat.
Ez ugyebár "főzőlap"... 220 ℃ fokon pedig már nem is "főzünk", hanem sütünk, pl. a pecsenyét a zsiradékban!
Nem "korlátozó" van benne, hanem egy termisztor. Ha nagyobb ohmost teszel a mostani helyére, akkor hibát fog kijelezni és nem fog működni. Ezeknek a főzőlapoknak "pihenésre" van szükségük, hogy lehűljenek. 400 ℃-on hamar tönkremennének... FELEJTSD EL!
A készülékben lévő műanyag alkatrészek mit csinálnak 220 fok felett? Ezen az elven gondolkozni kellett volna előbb mint ahogyan bevásároltad a készüléket.
Javaslom add át az asszonynak főzésre, Te is jobban jársz hamarabb kapsz főttételt. Üdv. M.
A gond, hogy a cefre és a hőforrás között több réteg is van:
ceran kerámiaüveg/ levegő/ vaslap/ levegő/ főzőedény. A hőfokérzékelő meg max. a kerámiaüveg hőmérsékletét "érzi". A rétegek közötti hőveszteség óriási! Meg az sem mindegy, hogy egy többszáz vagy egy 8 literes fazekat melegítünk!
Nem értek hozzá, de elindított nálam néhány gondolatot.
Például, hogy a hőt jobb hatásfokkal kéne átadni a főzőedénynek. A vasból készült edényben melegíteni a vizet és abban lenne a pálinkafőző. A vas edényt meg kívülről hőszigetelni, hogy a meleget a pálinkafőző hasznosítsa. Ez persze csak egy tipp.
30l, és réz. Ezért kell a vas. De akkor elengedem. Nem is értek hozza csak korábban is kaptam segítséget más témában ezért jöttem újra.
Ha veszélyes nem csinálom! Köszi mindnekinek!
A 220C csak olyan ezeken a kínai csodákon mint 1000W az erősítőn amelynél 1,5A-es biztosíték van.
Most javítottam egy hasonló főzőlapot, az is 220C írt ki, de csak 180C-os hőbiztosíték van benne gyárilag.
Úgy tűnik ezt nem olvastad el/nem értetted meg...
Meg aztán a készülék típusszámát sem adtad meg! A használatijában nézd meg a "Hiba üzenetek" fejezetet: Pl.: A "A hőmérséklet érzékelő/ szenzor megsérülhetett..." részt. A "lényeget", a tekercs "belsejében" középütt, az üveglap alatt (fehér trutyiban) elhelyezkedő érzékelőt úgysem fogod lefotózni... A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2022
Én megértettem de ha valakinek érdekes akkor töltök fel neki képet. Én max szetszedni tudom!
Csak azért mozgatott a dolog mert lehet olyat kapni ami teljesitmeny és hőmérséklet alapján is szabályoz. De elfogadtam amit mondtatok és veszek egy másikat!
Rezsicsökkentőemberként nem a melegítendő folyadékBAN kellene lennie az indukcióval melegített fémlapnak?
Nem értek a pálinkafőzéshez, de gondolom oka van hogy nem vasból készült a főző edény hanem rézből (kémia reakciók?).
Szerintem neked nem a hőfok a kevés hanem a főzőlap leadott teljesítménye, ami esetedben azért kevés mert több hőt veszít az edény mint ami szükséges lenne a főzéshez. Talán megoldás lehetne ha megkettőződ a főzőlapok számát, már amennyiben befér az edény alá kettő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |