Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1030 / 1138
(#) villanyipi válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 5, 2022 /
 
Miért lenne értelme letiltani a frissítéseket?
Bizonyos dolgok mint weboldalak egy idő után kitiltanak mert elavulna a böngésző cuccaid, a biztonsági frissítések sem épp a géped szabotázs kísérletei, ha netán véletlenül kiadnak egy driver frissítést, ami után jó pár szoftver döcögésmentesebben fut azzal sincsen semmi baj, a régebbi hardvereknél ki lehet kapcsolni a frissítést, ha csak kézi driverrel felhúzva működik tökéletesen.
Kis időt szán az ember a megismerésre rájön , vannak egész hasznos funkciók is, annak ellenére hogy szinte minden letiltható kikapcsolható benne.
Hétköznapibb példával élve, remek kis autó a lada csak mire azzal megteszel 100 km-t annyi benzint elégetsz amivel kijutsz, egy modernebb autóval a tengerpartra meg vissza, és még kényelmi extrák is akadnak.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2022
(#) veroka válasza villanyipi hozzászólására (») Okt 5, 2022 / 2
 
Alapvetően igazad van. Sokan mégis azért tiltják le a frissítéseket, mert a Windows suttyomban telepítget ezt-azt a háttérben. Vagy olyat amire a felhasználóknak semmi szüksége nincs, vagy/és megváltoztat beállításokat amiket neked manuálisan kell visszaállítani ha épp van rá lehetőség. Ráadásul minden ilyen változtatást biztonsági frissítésekkel bástyáznak körbe, hogy ne lehessen kihagyni a telepítést. Ha nem lenne ez a tisztességtelen magatartása a microsoftnak, akkor mindenki használná a frissítéseket.
(#) Suba53 válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 5, 2022 /
 
Le lehet, de semmi értelme.
(#) Suba53 válasza veroka hozzászólására (») Okt 5, 2022 / 1
 
Annyi helyen olvasom ezt a véleményt, de nem igazán értem az okát.
Amióta csak windows rendszert használok, és üzemeltetek, azóta az összesen mindig engedélyezem a frissítéseket, sokszor én forszírozom, hogy töltse már le, de még soha semmi komoly gondot nem okozott. Elsők között telepítem az upgrade verziókat is.
Multi cégnél meg sokszor elő is írják a rendszer napra készen tartását.

Az újdonságokat meg kifejezetten szeretem. A hasznosakat alkalmazom, a haszontalanok meg elvannak, mint a befőtt, nem zavarnak.
(#) villanyipi válasza veroka hozzászólására (») Okt 5, 2022 /
 
Én inkább rendes gyerek mentalitásnak tartom, hogy a programozók kitalálnak hallomások útján megszerzett újításokat, és pénzt sem kér érte ha már egyszer megvetted szoftvert, magyarán nem merül ki annyiban hogy te fizetsz veszel egy windows-t tele hibákkal és megtanulsz együtt élni vele, hanem igyekeznek mindig javítani, ha úgy vesszük ingyen , ebben semmi tisztességtelenséget nem látok
(#) Udvari Zsombor válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 5, 2022 /
 
Nem az update-et akarom letiltani, csupán azt, hogy ne nyúlhasson bele magától az energiagazdálkodási beállításaimba, amit valamiért már kétszer megtett.
(#) Skori válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 5, 2022 / 1
 
Konkrétan nekem munkahelyen előfordult, hogy egy win10 frissítés az összes tárolt wifi jelszót legyalulta a céges laptopról. Ráadásul jó hosszú zagyva karakterekből állt mindegyik, és nem is mind volt kéznél amikor észrevettem, hogy baj van. Persze a céges hálót csak wifin tudtam elérni arról a gépről. Hogy az öröm teljes legyen, éppen egy határidős munkán dolgoztam volna, amiből ez a sz@r elvett vagy egy-két órát.
Egy másik alkalommal, szintén frissített a win10 - az Eagle licenc fájljait törölte! ki tudja miért... így amikor dolgoztam volna Demo módban indult. Még szerencse hogy volt biztonsági másolat róla. Ezek után már előre rettegtünk, hogy vajon a következő frissítés mit fog elb.ni.

Az az előtti munkahelyemen is fordult elő hasonló, ott a nyomtató drájvereket nyírta ki részben egy frissítés, utána bizonyos programokból nem lehetett nyomtatni, míg másokból igen! Az akkori főnököm levelezett egy darabig az MS-el, kb. addig jutottak, hogy igen ismerik a problémát, és dolgoznak a javításán. Aztán hamarabb lettek a nyomtatók lecserélve mint ahogy a problémát megoldották volna (elhasználódtak - és gazdaságtalan lett volna a javításuk)...

Szóval én egyáltalán nem csodálkozom, hogy amikor valaki abban a csodában részesül, hogy minden program a PC-n működik, nem akadnak össze, nincs kompatibilitási gond, sem hardveresen, sem szoftveren: akkor azt mondja, hogy "ok. én itt megállok, nem akarok semmilyen frissítést, és semmi újdonságot, és a továbbiakban kenjék a hajukra a frissítéseiket"
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Okt 5, 2022 / 1
 
Én annak "örültem" nagyon, mikor a PNP architektúra hiányossága miatt belenyúltak egy frissítéssel és onnantól nem sikerült a felhasználóknak nyomtatni... Frissítés visszavon, majd hetekig küzdöttem vele, mire sikerült mindent úgy beállítani csoportházirendekkel, hogy ismét működjön és mehessen újra a frissítés.
S persze mindez úgy, hogy januárban rakták be a frissítések közé, ami "javítja" a sérülékenységet, majd júliusban aktiválták egy másik frissítéssel... Mit ne mondjak teljes volt az öröm, hogy ezt a frissítést le kellett gyalulni a nyomtatószerveremről, a kliensgépekről, majd külön tesztszervert létrehozni, s azon própálgatni a beállításokat.

Hiszen az teljesen reális és életszerű probléma, hogy a neten talál valaki egy nyomtatómegosztást, s arra akar nyomtatni. Mert persze a nyomatra nincs szüksége, nem kell a papír, csak legyen valakinél valahol kinyomtatva

Ugyanis a támadás (sérülékenység) erre épül. Egy akármilyen megfertőzött nyomtatóillesztőprogramot rendszer joggal telepíthet a PNP architektúra (ez nem is tudom, talán 20 éve van kitalálva és csak mostanában foglalkoztak vele). Szóval a támadás során a támadó létrehoz egy nyomtatóillesztőt, amiben van egy hátsó kapu, majd ezt megosztja egy szerveren és azt közzéteszi - pl. elküldi e-mailben a megosztást. Ezután a gyanútlan áldozat rákattint, és rendszer joggal telepíti a hátsó kaput, ami mindenhez hozzáfér ezáltal. Nem látom be, hogy ez hol életszerű, de cserébe úgy ugrottak rá lezárni ezt a kaput, hogy aki nem ássa bele magát, az igazán pofára tudjon esni.
(#) SzilCsong válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 6, 2022 /
 
A xiaomi telefonom is ilyen, ha jön rá egy frissítés, akkor a hívásvárakoztatás visszaáll alaphelyzetre, azaz on-ra.

Itt megragadnám a lehetőséget és megkérdezném, hogy közületek kinek hiányzik az, ha valakivel beszéltek, természetesen pont akkor jön egy hívás és ott pittyeg közbe, kinyomni nem lehet csak felvenni?

(#) Doky586 válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 6, 2022 /
 
Lehet neked van rá szükséged. A szomszédod telefonál hogy lángol a tető és nem akarsz-e kijönni? Persze figyelmen kívül hagyhatod és szervezheted tovább még fél óráig a jövőheti horgásztúrát..
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2022
(#) SzilCsong válasza Doky586 hozzászólására (») Okt 6, 2022 /
 
De ez megint egy paradox helyzet, mert ha nem tudom, hogy miről van szó, csak azt látom, hogy a szomszéd keres, úgyse veszem fel
(#) Doky586 válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 6, 2022 /
 
Ha van hangppostád (ingyenes) és fél órákat szoktál beszélgetni akkor max fél percig pityeg. Ennyit fél lábon kibírsz.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2022
(#) FAZ1 válasza hmzs hozzászólására (») Okt 10, 2022 /
 
Azon belül melyik fájlba? Van benne vagy 7 darab.
(#) img válasza FAZ1 hozzászólására (») Okt 10, 2022 /
 
Mind az.
(#) FAZ1 válasza img hozzászólására (») Okt 10, 2022 /
 
OK!
És köszi.
(#) img válasza FAZ1 hozzászólására (») Okt 10, 2022 / 1
 
Szívesen!
(#) erbe válasza Skori hozzászólására (») Okt 10, 2022 /
 
Idézet:
„utána bizonyos programokból nem lehetett nyomtatni, míg másokból igen!”

Ez nekem is bejött. Kínlódás helyett gyorsan újratelepítettünk néhány gépet. Persze frissítés letiltva a következő javításig.
(#) antiktelefon hozzászólása Okt 10, 2022 /
 
Ha már nyomtatás, lézernyomtatót keresek, feltételek:
-minimum 1200dpi
-USB ÉS ethernet csatlakozás
-nem lenne rossz full duplex
-A4 elég
-lehessen kapni hozzá minőségi utángyártott tonert vagy után lehessen tölteni gyári minőségben
-gyorsan kapcsoljon be és ne tiltson le soha semmi miatt, utángyártott toner esetén se (vagy tonerhez legyen olcsó, működő chip, és más miatt ne tiltson le)
-fekete elég, de ha van színesre javaslat, az is jöhet
Használt és új is érdekelhet, akár 100e is lehet, de mindent tudjon, nem akarok több eldobható szemetet és olyat, amihez nem lehet kapni minőségi utángyártott tonert.
Van bárki, akinek van erre bevált pontos típusa vagy rálátása ezekre?
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2022
(#) majkimester válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 10, 2022 /
 
Nekem OKI C531dn van. A4 színes 1200x600dpi USB és LAN ful duplex.
Alig használtan vettem kb. 8 éve de még eredeti tonerekkel.
Azóta cseréltem már párszor benne, nem volt soha gondon az utángyártottakkal.
Utoljára 1 éve vettem 3800Ft/szín volt az 5000 oldalas toner bele. Most már inkább 5-6000Ft/szín, ahogy nézem, de még mindig elég kedvező a többihez képest. Például az C532dn-be 12-15eFt/szín. Kifutó modell, az árukereső/árgép szerint még talán lehet kapni.
(#) bbb válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
Ilyen paraméterekkel az OKI C301dn, majd a C332dn gépeket használtam pár évig. Viszont miután a fényhenger (dobegység) elérte az élettartama végét, annyiba került volna cserélni, hogy nem érte meg. Apropó - van két eladó C332dn gépem még, majd felrakom jófogásra A C332dn érzékenyebb jószág volt, de miután ahhoz is elkezdtek utángyártott festéket árulni, már az is kifizetődő volt.
Most viszont áttértem a Canon i-Sensys lbp621 multifunciós változatára (otthon van a gép, nem emlékszem a pontos típusára, de az alapgép az lbp6xx szériája), mert hosszú "hiánycikk" időszak után végre az utolsó darabot valami eldugott raktárból sikerült megvenni. Ebbe is valami 4-5000 az utángyártott toner; színes; duplex nyomtatás; usb-t nem használom, de van rajta; ethernet remekül megy; a mienk szkennelni is tud automata etetővel, de az csak simplex. Az alacsony kellékanyag szint miatti nem nyomtatás letiltható, de a toner sokáig bírja, a kezdő tonerrel is valami 3000 feletti oldalszám jött ki (erre nem emlékszem pontosan). Cserébe itt a fényhenger egybe van építve a tonerrel, s ráadásul nagyon egyszerű cserélni.

Szerk.: illesztőprogram szinten a canon és az oki elég jó, a többié hisztis vacak szokott lenni...
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2022
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 11, 2022 /
 
Sziasztok. Nem tudja valaki, hogyan lehet a második kijelzőn is megjeleniteni az értesítési sáv ikonjait (gondolok itt arra, ahol a wifi jel, az akksi, meg a hangerő ikonja van). A fő kijelzőn megjelenik, de a másodlagoson nem tudom megjeleníttetni. Vagy nem is lehet (én ettől tartok). Win10 egyébként.
Köszi.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
Idézet:
„Szerk.: illesztőprogram szinten a canon és az oki elég jó, a többié hisztis vacak szokott lenni...”
HP illesztőprogramja sem hisztis, csupán van, hogy gépindítás után a jobb alsó sarokban felugrik és közli a patron(ok) állapotát, amúgy nyomtatáson kívül csendben van.

Én "HP Deskjet F2400 Series" szkenneres nyomtatót használok, az igaz, hogy tintapatronos, de viszonylag olcsó bele a "noname" utángyártott patron, ami egyáltalán nem ront a minőségén. Színes nyomtató, de tud "egypatronos üzemmódban" szürkeárnyalatosként is működni (így használom). A szkenner részébe manuálisan kell behelyezni a maximum A/4 méretű lapot, egyszerre csak egyet, de tud PC nélkül fénymásolatot is készíteni.
(#) Udvari Zsombor válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
Win10 felhasználó vagyok én is, szintén két kijelzővel. | Sajnos a másodlagos kijelzőn csak az időt és dátumot, valamint a tálcára kitűzött programokat és a futó programokat tudja megjeleníteni a "Start" gombbal együtt. Még az érintőbillentyűzet gombját sem tudja kirakni a másodlagos megjelenítőn lévő tálcára, annyira limitált.
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 11, 2022 / 1
 
Zsombi!

A te "tapasztalatod" irreleváns a témában. Majd amikor te is eljutsz oda, hogy pártucat különböző nyomtatótípust és annak illesztőprogramjait megismerted, akkor beszélj bele a dolgokba! Amikor a HP elhatározta, hogy a windows update legyen az illesztőprogramjainak helye, akkor kellett volna agyonlőni az illetékes elvtársat. Olyan hulladék illesztőprogramokat írnak és erőltetnek rá az emberre, hogy az kritikán aluli. A saját nyomtatójuk PCL5-ös illesztője közli az emberrel, hogy nem is ahhoz a nyomtatóhoz való. Ha meg mondjuk (az egyébként nem olcsó) officejet150aio géphez akarsz szkenner illesztőt szerezni, akkor azt ne is keresd máshol, csak az eredeti telepítőlemezen, mert a hp-nál nincs fent, de a windowsupdate se tartalmazza.
Emellett természetesen szeret összeomlani az illesztőjük csomagja, szeret simán csak nem nyomtatni, vagy hülyeséget nyomtatni. Időnként a PCL nyelvet elfelejti és a nyomtatóra szemetet küld. Érdekes mód ez eddig se a canon, se az oki illesztőivel nem fordult elő.
Érdekes, hogy csak HP nyomtatóval (mobile officejet 250) jött elő az, hogy naponta legalább kétszer beragad valami a nyomtatási sorba, s azt csakis úgy lehet kiszedni, ha a törlés után a spoolert újraindítja az ember (nem, a gép újraindítása nem megoldás). Na ez kifejezetten élvezetes akkor, mikor egy párszázezres büntetést jelentő jegyzőkönyvet adna a felhasználó az ügyfélnek...
S az is remek, mikor a saját illesztőprogramja ugyan felismeri a nyomtatót, csak a nyomtatás laponként kb. 5-8 percig tart egy sima szövegfájl esetében is. Szerencsére ennél az univerzális illesztő működött és azzal megy reális tempóval.

De tudod mit? Élvezd csak, hogy egy nyomtatóhoz még a sima illesztőn kívül felteszi az élményközpontot, a segítség alkalmazást, a frissítőalkalmazást, meg még 2-3 vackot, ami csak erőforrást zabál és a hp-hoz küldi az adataid. Ha meg le akarod gyalulni a gépről, akkor 4-6 különböző szoftvert kell hozzá letörölni. Nem véletlen az utálatom ezek a gépek felé.

Xeroxról és Ricohról se tudok mostanában jót mondani, pedig szeretnék.
(#) villanyipi válasza bbb hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
Na igen, hp khm véletlen áramkimaradás nyomtatás közben és reméled hogy fél óra után megoldod anélkül hogy kihajítod a gépet az 5-ikről .
No meg mikor fél órán át telepít majd kéri most dugd be a nyomtatót majd közli veled hogy ugyan benne volt a sorban, ezt a típust ez a szoftver nem hajlandó kezelni .
Xerox hálózatos nyomtatóm van, de nem tudnám usb-ről használni a 10esre még keservesen felment egy driver, ami nyomtat ugyan de mást nem tesz vele, de 11-re már megszűnt, mázli hogy hálózatiként rendesen működik így ezt nem kellett még felvinnem az 5-ikre .
Elővettem ősrégi, talán első tintás canon nyomtatómat gond nélkül nyomtat, bár tintaszintet már nem jelez.
Ricoh lézeresem is volt, kaptam de fényhenger és egyéb baromi nehezen kapható alkatrészek miatt mennie kellett, de azzal se volt 10-esen még gondom.
De teremtő áldása védelmezzen attól hogy bárkinek eztán én tintasugaras nyomtatót javítsak, vagy tisztítsak, mert ugye képesek némelyik pár hét után beszáradni, majd a patron negyede elmegy mire végre rendes képe van, egy jó lézeres meg annyi pénzből kinyom vagy 600 oldalt .
(#) bbb válasza villanyipi hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
A xeroxra nem tudok jót mondani... Rosszat viszont igen
Volt egy 6125-ös phaser nyomtatóm. Szerettem, viszonylag gyors volt, hálózaton ment, színes, lézer, ahogy illik böszme nagy. Tonerjének chipjét magam tudtam írni, gyakorlatilag csak port kellett bele tölteni. Majd eljött az időszak, amikor valahol 35000 oldal körül elkezdett nem jól nyomtatni - teljesen szürke lapok jöttek ki belőle (meg abból is valami, aminek ki kellett volna). Oka: a fekete toner adagolójánál a lehúzókés elgörbült és így rengeteg fekete tonerpor került a lapra. Megoldás: csak annak az egységnek a cseréje lenne...
Na xerox ezt úgy gondolta, hogy a gép még hiába garanciális időn belül van, annak se javítja garanciában, aki csak 300 oldal után tapasztalta ugyan ezt (a hivatalos xerox fórumra volt pár tucat ember írása feltéve ugyan erről a hibáról, különböző oldalszámoknál).
Gondoltam megkérdezem az alkatrész mennyibe kerülne. Kaptam rá egy szép árajánlatot, ahol benne volt az alkatrész (nem csak ez az egység, hanem komplett dob, mindenestül), kiszállítás, szervíztechnikus (hátha nem az a baja), óradíj, kiszállás, meg a csillagos ég, valami 160000Ft. Mivel a gépet új korában 40000Ft-ért vettem, így megköszöntem az ajánlatot és eladtam alkatrésznek a jószágot.

Azóta sajnos vettünk a cégnél pár féle xerox masinát... Az egy dolog, hogy a vezeték nélküli hálózatot le kell tiltani ahhoz, hogy a vezetékes menjen, de miért kell annak a nyomorultnak a legváratlanabb időpontokban felébredni, s tekerni egy sort mindenféle parancs kiadása nélkül? Persze az alap illesztőprogram telepítené a xerox élményközpontot is, amit letiltott áruház elérés mellett nem tud Az illesztőprogramja viszonylag normális lehetne, de azért van vele pár apró nyűg - ennél a géptípusnál (phaser 3330) inkább a vastag papír be nem húzása okoz több gondot.
(#) Régi motoros válasza bbb hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
Üdv! Engem inkább az érdekelne, mivel írtad a csipet?
Nekem Phaser 6000B van, elvileg azt is lehet írni, de rajzot még nem találtam hozzá.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2022
(#) antiktelefon válasza bbb hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
Akkor most mi az állás?
Volt egy jó "kis" hp laserjet p2015 ami nem volt rossz, de akár olcsó, akár drága utángyártott tonert vettem, hulladék minőségű volt és ugye ezeknél a hengerek meg a papírút is a tonerkazettában van. Az egyszer rövid úton darabokban végezte emiatt, de nem akarok több leltiltós consuer szemetet, műanyag fogaskerekes izét, vezetékes hálózatról nem nyomtató hulladékot.
(#) bbb válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
Most jelen állás szerint Canon i-Sensys MF643cdw van és meg vagyok vele elégedve így 4500 oldal után, de még csak 3 hónapja nyúzzuk... Az utángyártott tonert is simán megeszi, s alacsony tonerszint mellett is nyomtat.
Olyat szerintem nem fogsz találni, amiben nem műanyag fogaskerekek vannak. Ahhoz, hogy halkabb legyen egy eszköz, műanyagot fognak alkamazni. Arról nem is beszélve, hogy olcsóbb a gyártónak, mint a fém.
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 11, 2022 / 1
 
Nézd meg a honlapomon! Ott leírtam, hogy sima i2c programozóról van szó.
Következő: »»   1030 / 1138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem