Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3444 / 3610
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 5, 2022 /

Mindig van valami meglepetés. Ma derült ki.
sany: a kéményben lévő üveg gyapot dugóra gondolsz?
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2022
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 5, 2022 /

Azt nem is figyeltem, olyan pici kéménynek látszott a képről.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 5, 2022 /

Idézet:
„Mit keres a gége cső a füst útjában”
Esetleg csak beesett bekerült valahogy, kivehető.
(#) jani1987 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 5, 2022 /

Hát nem. Mint kiderült feszültség alatt volt.
(#) mnyugger hozzászólása Nov 6, 2022 /

Kérdésem lenne kondenzációs kazánról.
Hogyan oldjátok meg a kondenzvíz elvezetését. A lefolyó messze van, A cső is útban lenne.
A kádba nem akarom belevezetni.
A kondenzvíz mennyire savas?
Olvasom, hogy a 25kW-os kazán napi akár 60 liter vizet is "termel". A vödör így nem releváns.
(#) nagym6 válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 6, 2022 /

"Kondenzvíz szivattyú"-val, ha messze és-vagy magasabban a lefolyó. Csak beltérben, kültéren télen befagyna.
(#) mnyugger válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 7, 2022 /

Beltérben van.
(#) mnyugger válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 7, 2022 /

Ezek a szivattyúk membránszivattyúk?
Egy autó ablakmosó szivattyú nem lenne jó? Van egy, tartállyal.
Egy 10mm vastag cső elférne a küszöb mellett.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2022
(#) nagym6 válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 7, 2022 /

Nem tudom milyen szivattyú, most lesz megvéve, beépítve mert magasabban van a lefolyó. Fűtésszerelő mondta, az kell. Annyit tudok, hogy valami úszókapcsoló van benne, csak akkor menjen amikor van víz, ne állandóan. Szerintem bármilyen szivattyú jó, autó ablakmosónál meg kell oldani a vízérzékelős kapcsolást. Autó ablakmosók nem hosszú üzemidőre készülnek.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 7, 2022 /

Ezt a napi 60 litert hogyan számoltátok ki?
(#) Bakman válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 7, 2022 /

Nem, centrifugál szivattyúk.
(#) Régi motoros hozzászólása Nov 7, 2022 /

Üdvözletem!

Mikrosütők ablaka általában polikarbonát (lexan) vagy akril (plexi)? Vagy gyártója válogatja?
Egy régi samsungot újítok fel, és vegyszeres tisztítás közben a nitró úgy látom megkóstolta.
A lakkbenzint azt bírja simán. Nem tudom mennyire látszik a képen, egy kicsit behomályosodott.
Hogy lehetne kipolírozni szerintetek, mivel álljak neki?

A 0 képen a tiszta ép felület látható, az 1 és 2 bekarikázva a mattulás...

Némi karcok vannak rajta a szép felületen is, de az csak nagyon közelről észrevehető, nem érdekel.
(#) kaqkk válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 7, 2022 /

Régen én a plexit puha rongy+fogkrém kombóval és sok türelemmel políroztam . De lehet hogy a polírpaszta is ugyanolyan eredményt ad .
(#) Régi motoros válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 7, 2022 /

3M -es zöld jelzésű pasztám van fényezőtől, lehet akkor azzal bepróbálkozom...
(#) nagym6 válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 7, 2022 /

Először 1500-as polírpapírral vizesen kell felpolírozni azaz karcokat eltüntetni, utána polírpasztával fényesíteni. Én "Quixx" pasztával csinálom, nagyon jó lesz.
Nem géppel, csak kézzel nyugodtan.
Fogkrém kerülendő, legtöbben apró szemcsés anyag van.
(#) Régi motoros válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 7, 2022 /

Láttam csiszolós videót is, egyelőre azt még hanyagolnám, nem olyan mély ez a sérülés.
Talán ha a paszta nem segít, akkor kipróbálom. De most így keresgetve hőlégfúvós megoldást is láttam. Az mindent vitt.
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Nov 8, 2022 /

Neten találtam.
"a fajlagos kondenzátum-mennyiség az elméletileg lehetséges maximum 140 g/kWh"

24kW-os kazánnál 80,64 liter /24 óra.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2022
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 8, 2022 /

Akkor ez is olyan, mint a páramentesítő, 20 l/nap 80 % esetén.
Gyakorlatban meg a 2 literes kannát naponta egyszer szívja tele...

De amiről még senki nem beszélt:
Ha hiba miatt megtelik a cuccos, szerintem le kell tiltani a kazánt, vagy ázik a lakás...
Bárhová szereled, ronda gépészeti elem.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Nov 8, 2022 /

Van rajta tiltókapcsoló, éppen az ilyen esetekre.
(#) nagym6 válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 8, 2022 /

Idézet:
„80,64 liter /24 óra.”
Ez már egy lakás vízellátására is elég lenne.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Nov 8, 2022 /

Az ablakmosó szivattyús vödrös háziban?
Csak ha beleépíti az alkotó...

Első olvasatban kábelcsatornák és csövek jelennek meg lelki szemeim előtt, elkerülendő egy csövet "amit nem lehet elvezetni"...
(#) szs válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 8, 2022 /

Idézet:
„24kW-os kazánnál 80,64 liter /24 óra.”

Ha a 24kW-os kazán 24 órán keresztül folyamatosan 24kW teljesítménnyel menne -kiugranál az ablakon, vagy hőgutát kapnál.
Az elméleti (maximális) teljesítményt össze lehet ugyan szorozni az elméleti (maximum) kondenzátum-mennyiséggel -csak nem sokra vezet

A teljesítménynek csak a töredékét használjuk, a kondenzátum mennyisége (amit olvastam róla) is csak közelíteni igyekszik a maximumhoz (jó esetben) de el nem éri. (Olyasmit írtak, hogy akkor rosszabb, ha kevés a teljesítményhez mért kondenzátum. Na, a valós, hasznosuló hőteljesítményt sem házilag fogom megmérni )
(#) Villanymozdony hozzászólása Nov 8, 2022 /

Sziasztok!
Fel szeretném éleszteni az évek óta nem üzemelő radiátoros rendszerünket, de a radiátorokban brutálisan fekete iszapos víz van. Ezt leengedtem, át is mostam, az áramlást nem akadályozza, eddig se volt vele gond, viszont jó lenne megállítani a korróziót.
Régen, ahol a teljes rendszer acél vagy öntvény volt, trisót szoktak adagolni a vízhez, így a lúgos pH miatt leállt a korrózió.

A kérdés az lenne, hogy a mai, keringtető szivattyúval egybeépített gázcirkó (nem kondenzációs még) mennyire díjazná a kis mennyiségű trisót? Jó lenne, ha nem iszaposodna tovább a rendszer, meg nem lyukadna ki a lemezradiátor.
A réznek gondolom nem árt, de mit szólna hozzá a gumi tömítés, illetve a szivattyú szimering?

Évek óta klímával fűtök, teljesen bevált. Most, hogy gázhiány van, szépen rákényszerítenek arra, hogy gázzal (is) fűtsek. Logikus...
(#) antiktelefon válasza Villanymozdony hozzászólására (») Nov 8, 2022 /

Van kifejezetten inhibitor folyadék fűtési rendszerhez, azért a 8-10 ezerért nem kísérleteznék, mert ha félremegy, nagyon félremegy. Jó minőségű iszapleválasztót (mondjuk valami Fernoxot, nem a legolcsóbb Flamcot) érdemes beépíteni a visszatérő ágba s rendszeresen átmosni. Illetve a radiátorok mosásánál a csőbe sűrűn felváltva vizet és levegőt küldj át, különben a leülepedett kosz nem mozdul meg és ugyan tiszta víz fog jönni belőle, de tele lesz iszappal még, elég nehéz az anyag és már egy cső perem is elég hozzá, hogy leülepedjen és ne mosódjon ki csak vízzel.
De miért nem hőszivattyús klímát veszel inkább és később csináltatsz H tarifát hozzá?
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2022
(#) vision61 válasza Villanymozdony hozzászólására (») Nov 9, 2022 / 1

Szia!

A trisót nem (csak) a korrózió megakadályozása miatt adagolták a vízhez, hanem vízlágyítás miatt is. Ipari kazánoknál még ma is alkalmazzák, a cirkónak sem lesz semmi baja.
(#) Villanymozdony válasza vision61 hozzászólására (») Nov 9, 2022 /

Köszi a választ!
Alapból lágyított vízzel tervezem feltölteni, abba kerülne egy kevés trisó. De bóraxra is gondoltam, elvileg a gyári inhibitornak is az az egyik összetevője.
(#) Villanymozdony válasza antiktelefon hozzászólására (») Nov 9, 2022 /

Inverteres klíma van, kb. 4-es COP-al. A gond akkor van, ha elérem a 210 kWh határt, és onnantól dupláját számlázza a szolgáltató. Ha jönnek a mínuszok, kell a gáz is.
(#) Suba53 hozzászólása Nov 9, 2022 /

Nem hiszitek el, de ez a kütyü 5%-ra csökkenti a villanyszámlát !!!

És az a katasztrófa, hogy veszik, mint a cukrot.
(#) majkimester válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 9, 2022 / 1

Ez tényleg működik, csak rossz helyre fókuszálsz. Nem a zöld panelt kell nézni, hanem a háttérben lévő kismegszakítókat. Ha lekapcsolod, akkor már csak alapdíjat kell fizetned
(#) tufatofu válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 9, 2022 /

Legalább kerül vagy 38000ft-ba? Én egy villogó ledet láttam hasonló céllal egy kötődobozba szerelve, az csak 20 ezer volt.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2022
Következő: »»   3444 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem