Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenki!
Remélem itt valaki tudna nekem segíteni. Kb fél éve próbálok megoldást találni egy JVC RC-838 -as magnó problémájára. Akikhez eddig vittem és állítólag "értettek" hozzá azt mondták hogy az erősítő ment ki. mikor megy a zene recseg,csúnya hangokat ad. menthető a helyzet,esetleg alkatrészcsere lehetséges?
Szia
Próbáld meg a tápban a pufferkondikat kicserélni. Nekem hasonló problémám volt egy más típusú berendezéssel és a csere megoldotta a gondot. Üdv.
Azért a csúnya hang az sokféle lehet. Ha feldobsz mp3-ban egy hangmintát, akkor talán okosabbak leszünk.
Köszi a tippet,sajnos szét szedtük de a kondiknak nincs hibájuk. (vagy én vagyok hülye hozzá)
Üdv! Szervíztapasztalataim alapján a hibát két helyen keresném: elsőként tisztázandó, hogy a recsegés nem-e a belső hangszóró rezgése miatt kontakt hibás valamelyik alkatrész miatt van-e. Ennek tisztázása érdekében kölső hangszórót kötnék a készülékre, és ha a recsegés ott nem jön, akkor ebben az irányban keresd a hibát. Ha így is recseg, akkor az előzőekben leírt táphiba és a végfokozat hibája is szóba jöhet. Ha van a a készüléknek külső kimenete pl más erősítő felé, akkor megnézném ezen a helyen is a jelet, mert ez még a végfok előtt szokott lenni, ha ott is recseg, a kkor nem végfok hiba feltehetően. Fontos lenne még tudni, hogy mindkét csatornán jelen van-e a recsegés, illetve halkra állítva is megvan-e.
Üdv K2
Attól még, hogy a kondikon nem látsz hibát az nem utal arra, hogy nincs e kiszáradva vagy más belső hibája.
Magnó/rádió is recseg? A kapcsolói potijai nem kontakthibásak,esetleg egy nagyítóval átnézve a forrasztásokat nem látsz "gyűrűt " az alkatrészek lábán? Ha ezen átestél akkor keress egy aktív hangfalat.Ennek a bemenetére tegyél egy 1mF kondit.Ezzel a "műszerrel" kezdheted a hangerő szabályzó poti lábain a recsegés detektálást.Ha itt recseg akkor előtte a hiba ,ha nem akkor a végerősítő típusa alapján kiderül hol kap jelet itt is recsegés detektálás.Ha itt is jó ,akkor marad a kimenet ,ha itt is jó akkor a hangszóróid rosszak,vagy a fejhallgató csatlakozó.
kaszarober4,teljesen jogos és igazad is van. szóval rosszul fogalmaztam a kérdésben. Tehát a recsegés abból áll hogy a magas és főleg a basszusos számoknál olyan hangja van mintha üres hordót vernénk. megpróbálok hanganyagot is felrakni róla
Youtube-ra feltöltöttem róla egy videót, kb ilyen rossz a helyzet :S
http://www.youtube.com/watch?v=6Fp5g0LJ0E8
Magnó is így recseg vagy csak a rádió?
Üdv mindenkinek!
Kaptam egy JBL BOOMBOX csodát. Sajnos semmi életjelet nem ad, hiába próbálom bekapcsolni. Akku feltöltve, szétszedés után láttam egy biztit a panelon, de az is jó. Ötlet mit nézzek meg esetleg? Köszönettel.
Semmi. Csak mindig úgy kell könyörögni, hogy konkrét berendezés javítási segítségéhez pontos adatokra, esetleg fényképre lenne szükség.
De már tanulunk csirkebélből jósolni...
Igazad van. Amint lesz időm, pótolom. Bár nem tudom hogy egy összerakott állapotban lévő kélszülékből mit lehet kideríteni képek alapján...
Idézet: „Igazad van. Amint lesz időm, pótolom. Bár nem tudom hogy egy összerakott állapotban lévő kélszülékből mit lehet kideríteni képek alapján...” Idézet: „Akku feltöltve, szétszedés után láttam egy biztit a panelon, de az is jó.” Hagyjuk... ¯\_(ツ)_/¯ Idézet: Azt hogy van e rádíó szerelő a környéken... „Ötlet mit nézzek meg esetleg?” |
Bejelentkezés
Hirdetés |