Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!Hát elég rossz napom volt.Ott tartok hogy kiszedtem a dsc-panelját és leszedtem a billentyüzetet és hazahoztam.Mivelhogy szinte már eljutottam addig hogy minden müködött,sikerült beprogramoznom egyik zonát a távirányitonak,és láss csodát,egyszercsak a sziréna fogta magát és önállo életre kelt,elkezdett szóllni...1 órámba tellett,mire rájöttem hogy a relé ami a bell kimenetre volt kötve,az néha gondolt egyek és alapesetben nem zárt volt hanem nyitott....Hát persze miért is rakott volna be a telepitö egy uj relét,betett egy 40 éves valamiböl kibontottat...Na ezt a problémát orvosolva,elöször jovolt,majd utána aztkezdte játszani hogy hiába állitottam én késleltetést a szirénára,volt hogy kapásbol megszolalt,amikor elkellett volna hogy kezdödjön a belépés késleltetés...Párszor áramtalanitottam a központot,és a legutolso normális müködéskor azt tapasztaltam,hogy a központ induláskor a sziréna reléje (ami ugye a bell kimeneten van) elkezdtett kattogni,kb 10 másodpercig,majd abbamaradt a kattogás és behuzva maradt a relé...Áramtalanitottam a központot,és mikor ujra táp alá hejeztem,akkor annyit hajlando csinálni,hogy 10 másodpercenként csippan kettöt,és hiába nyomkodok rajta akármit, nem hajlando érzékelni és sipol egy hosszut a gombnyomás után...A sipolás ha jol olvasom,sziréna levállás hiba...De hiába kötök rá szirénát,hiába kötök a bell kimenetre párhuzamosan 1k ellenálást,ez csak sipol és nemhajlando csinálni semmit...Amire reagál,az az hogyha az 1-es é 2-es zonát megszakitom,mivel eredetileg is csak 2 zona volt használatban....Valakinek valami ötlete esetleg?
Sikerült resetelni a központot a PGM1 és a Z1 rövidrezárásával...Most ugytünik helyrejött...Tesztelem és meglátjuk...
Hát egyenlöre ugynézem müködik minden,viszont nemjövök rá hogy mire kell állitanom azt a zonát amit akarok belépés késleltetésre is használni és ajtocsengönek is...Ha 01 vagy 02 zonadefinicot adok meg,akkor az ajtocsengö funkcio az jo,viszont azonnal kapcsol a bell amikor riasztás van,és nem késleltet...Ha 25-ös zonadefiniciot állitok be akkor müködik a belépés késleltetés,és csak a lejárta után aktiválodik a bell,viszont itt meg nemmüködik az ajtocsengö funkcio...
Sziasztok,
Beköltöztünk egy használt házba, ahol van egy használaton kívüli komplett DSC rendszer PC585 központtal. Sikerült életre keltenem az itt olvasottak alapján, a direktbe a központra kötött zónákkal hibátlanul működik minden, viszont a billentyűzeti zónákkal nem jutok dűlőre. A rendszer: - PC585 központ, amibe közvetlen 4 zóna van bekötve. - 3 db pc1555RKZ billentyűzet (1. bejárat, 2. emelet, 3. garázs) - 7 db mozgásérzékelő, 4 db a földszinten, 1 darab az emeleten, 2 darab a garázsban - Elméletileg 4 db földszinti mozgásérzékelő van direktbe a központba kötve, az emeleti az emeleti billentyűzetbe, míg a garázsban lévő kettő a garázsban lévőre. Minden mozgásérzékelő működik, reagál a mozgásra, de csak azok adnak a billentyűzetre visszajelzést mozgás esetén, amelyek direktbe a központba vannak kötve. A billentyűzet hozzárendelés elméletileg megtörtént az útmutató alapján: *8 xxxx 000 0 11 a bejárati ajtónál lévő *8 xxxx 000 0 12 az emeleti *8 xxxx 000 0 13 a garázsban lévő *8 xxxx 902 a modul frissítés miatt *8 xxxx 903 esetén világít a zóna 1,2,3, elméletben tehát jól vannak hozzárendelve a billentyűzetek. A billentyűzeti zónák hozzárendelésével viszont innen elakadok, vagy rosszul értelmezem az útmutatót. Próbáltam a következőt, először csak az emeleti zóna hozzárendelésével (a garázsban lévővel még nem szöszöltem): A cél ugye, hogy az emeleti zóna legyen az 5. zóna, amely az emeleten lévő billentyűzetre van csatlakoztatva *8 xxxx 020 00 *8 xxxx 020 05 Így sem történik semmi, nem jelez vissza mozgásra egyik billentyűzet sem, ha az emeleti mozgásérzékelő világít. Tudnátok ötletet adni, mit hagyok ki, vagy mit csináltam rosszul?
Szia!
A 001-es szekcióban milyen típst állítottál be? Eredetileg az 5-ös zóna nem használt 00-ra van állítva. Amit eddig állítottál be az jó, csak a zóna típusát is meg kell adni. A 20-as szekcióban csak azt állítod be, hogy melyik zónát lássa a kezelő, a típusát a 001-ben adod meg. Üdv: Gábor A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2022
Ez volt a gond... Pedig erre még oda is figyeltem, de akkor hibáztam... Nem voltak megfelelően beállítva a zónák és az 5-8 nem használtra volt állítva. Fene egye meg, pedig azt hittem nem ilyen banális hiba lesz...
Még egyszer köszi!
Szia!
Örülök, hogy sikerült. Üdv: Gábor
BUÉK Mindenkinek!
DSC Neo +TL280(R)E kommunikátorral kapcsolatos dolgot osztanék meg. Régi DSCt cseréltem Neo-ra . Gondoltam ha már neten van kipróbálom DLS5 mit lát. Fel is dobta a frisstéseket. KP panelt frissítette 1.37re , a kommunikátor fw-t 5.51-re . Reboot után már a DLS nem látta a kommunikátort. Connect alarm app látta, működött minden. DLS kiírta , hogy TL280(R)E v.5.5-t nem támogatja. Driver frissítéseknél nem volt ehhez a modulhoz új driver. Jan elején megjelent TL280LE és TL280LM v5.5 , ezeket feltelepítettem. DLS látja a panelt azóta. TL280(R)E ilyen nem volt. Adódik miért frissítettem. DSL nem tudta letölteni teljesen a configot a PCre. Mindig megállt a letöltés vége előtt, kapcsolat megszakadt... Ez a hiba fw frissítés után nincs .
Hali!
Elővettem a sarokból a 20+éve cserélt hibás PC585 panelt. A hibajelenség: kb 20-30 másodperc után kattog a jobb alsó sarokban lévő relé, és kifagy a kezelő is. Próbáltam pgm1-z1 alaphelyzetbe resetet, "elvileg" megcsinálja, de az üzembehelyezői kódot nem állítja alapba, a mesterkód jó. 1. javítható-e valahogy? 2. az üzembehelyezői kód törölhető-e valahogy? Köszi
Annyi kiderült hogy nem a szokásos 5555 az installer kód, hanem 0580.
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1318070.html#9546914 Már csak a kattogás/kifagyás a kérdéses...
Nem tudom, de a jófogáson most 2 is van eladó. Kompletten egyik 8500 másik 9500 magyar pénz.
A megoldás ettől engem is érdekelne, mert van pár ilyen panelem és tetszik az egyszerűsége.
Tartalékba gondoltam "megbarkácsni"....
--- más: tök jó kezelő webes felületről (ESP32 vagy más procival), pl tesztre, ha épp nincs rendes kezelő kéznél: https://github.com/taligentx/dscKeybusInterface VirtualKeypad-Web pár ellenállás osztó és tranyó kell köré. (A classic opciót nem kell kikommentelni, nekem úgy nem működött az 585-el) Internetes elérhetőségre így nem tenném ki a kezelőt, de van több mintaprogi is ami üzenetet tud küldeni
Köszi a github linket. Nagyon fullos projektnek tűnik. Régen néztem hasonlót. Az nem volt ennyire kidolgozva. Ha lesz szabad kapacitásom, megépítem.
Ez nagyon jó. Installer kód keresés - szuper! Nekem is kedvem támadt egy régi panelt felokosítani.
Pipi felvetésére: nekem kb. 10db esp8266 működik adatgyűjtő üzemmódban, (Wemos) eddig nem volt velük stabilitási probléma.
Sziasztok!
Egy olyan dologban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van egy DSC1864 riasztó központ, mellyen az idő beállításával szenvedek. Beállítom rajta az időt és fél óra múlva, már több perces késést mutat. Már többször beállítottam a kezelő segítségével és DLS programon keresztül is. Van valakinek ötlete, hogy miért lehet ez? Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
701 1 50/60 Hz hogy van beállítva? 701 2 hálózat vagy kristály az időalap? Üdv Gábor
Szia!
Az volt a probléma, hogy 60 Hz volt beállítva, átállítottam 50 Hz-re, most már úgy néz ki jó lesz. Köszönöm a segítséget!
Sziasztok, egy DSC 1864-es központom van.
Szeretném a riasztó ki/be kapcsolását (távolmaradómód) egy távolról is irányítható okos relével vezérelni, aminek van ki-be és NC/NO kontakja is. Abban szeretnék segítségeteket kérni, hogy ezt hogy kell a központhoz illeszteni, melyik kontaktot és hová kell kötni, kell-e ezt követően programozni? Köszönöm.
Az okos relét bekötöd egy zónára és Impulzusos üzemű kulcsos kapcsolónak programozod.
"[22] Impulzusos üzemű kulcsos kapcsoló Ez a zóna, átmeneti sérülése esetén felváltva élesíti / hatástalanítja azt a partíciót, amelyhez hozzá van rendelve."
Szerintem az lesz a következő kérdés, hogy "És akkor be van-e kapcsolva?".
Tisztelt, Fórumtársak!
Ez megfelelő megvalósítás lehet ? Egy családi ház udvara kültéri infrasorompóval lenne védve. Egy DSC RKZ kezelő külső homlokzatra szerelése esetleg fém kezelő dobozba helyezve, es onnan be/ ki kapcsolható lenne.
Azt vedd figyelembe, hogy az infrasorompó időjárásfüggő! Erős ködös időben, havazáskor, havazás után hófúváskor bejelez. Nagyobb állat is megszakíthatja a sugarat.
Vagy kezelő helyett: RF-ID kártyaolvasó valahova, akár homlokzatra, kert kapu mellé, ami egy késleltett zóna. Az infrasorompó, a bejárati ajtó REED és PIR pedig követő zóna. Ha kontaktot ad a kártyaolvasó a riasztónak, akkor be tudsz jutni a házba a belépési késleltetés alatt. Ha nem húzzák le a kártyát, minden azonnal riasztást generál, még a bejárati REED is. Ez már önmagában gyorsabb reagálást ad neked és kevesebb szabotálási lehetőséget a gazfickónak.
Infrasorompóból van sok féle, valami jobbat érdemes venni, ami a leszálló ködöt tudja kezelni. Mindenképpen több sugaras legyen és kis táv. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2023
Sziasztok!
Felújítunk egy kis házat. Mellette van egy nagyobb az már pár éve kész. Telepítve lett egy DSC PC1616. A nagy házban lett a központ telepítve PK5500-el pár érzékelővel (1. partíció) és 2 db PC1555RKZ kezelő két érzékelővel (2. partíció). Ebből ideiglenesen a két zóna érzékelő és az egyik kezelő le lett szerelve. A "hiba" miatti csipogást valahogy sikerült megszüntetni, viszont a fő házban lévő PK5500 kezelőn sárga riasztás van. Emiatt viszont nem lehet élesíteni az 1. partíciót! A leszerelt zónákat elvileg kiiktattam a PK5500-n, de gondolom a leszerelt kezelő miatt lehet a gond. A nagy kezelőn nézve mind a két partíció N-ben van (gondolom az a normál állás). Nem nagyon értek a programozásához de ha jól gondolom valahogy csak ki lehetne kapcsolni/tiltani a 2. partíciót, de semmi leírást nem találtam róla. Ebben kérnék egy kis segítséget, ideiglenesen hogy tudom ezt megoldani, köszönöm!
Sziasztok!
Van egy HS2016os központom egy TL280 ethernet kommunikátorral. Eddig tökéletesen működött, de most routert cseréltem, de minden maradt elvileg ugyanaz, a központ szépen online van, elérhető a ConnectAlarm appból, jelzi az eseményeket stb. VISZONT, pontosan 2 óránként lead egy hibajelzést, hogy " Esemény típus: Értesítés Hely: Alternate Communicator 1 Esemény: Szerviz szükséges " Ilyenkor a billentyűzet (NEO szöveges LCD) is néha (nem mindig) kiad egy hibajelző hangot. Ugyanakkor van, hogy egy fél napig nincs jelzés, aztán megint jópárszor kereken két óránként. A billentyűzeten soha nem világít a sárga háromszög, hibakiolvasásra azt mondja nincs hiba. Nem tudok rájönni hogy mi lehetet a probléma, nektek van esetleg ötletetek? Köszi szépen! A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2023
Fix IPre állítottad a routerben a TL 280-t,
értem ezalatt, ha a Mac adresst hozzárendeled egy DHCP tartományon kívül eső IP címhez, vagy DHCP-n van és esetleg 2 óránként megújul az IP? Ez lehet egy ok. nézd meg a router logot. mi történik , amikor kapsz üzenetet.
Bocs, hogy csak most, valamiért nem kaptam értesítést a válaszról! Szóval köszi szépen a tippet, valami ilyesmi lesz, csak kicsit bonyolultabb a valós setupom, mint ahogy írtam, mert nem akartam nagyon elbonyolítani (újonann beállított deco mesh wifi-t szed egy tp-link nano router kliens módban, így van ethernet betáp a TL280on, illetve így rá tudtam kötni a központ akksijára a nanot, szóval áramszünet esetén is megy). Maholnap kicsit jobban rámegyek még a problémára, és írok majd a fejleményekről! Még egyszer köszi.
Helló!
Adott egy 1616os központ es egy pk5516os kezelő. Valamin nagyon lecsúsztam a programozás során mert 6 zóna van és folyamatosan világít a kezelőn a 6 zóna. Pedig már működött a visszajelzés mozgásra de valahol valamit nagyon elnyomtam. Ebben kérnék egy kis segítséget. A másik dolog pedig az, hogy amikor már jó volt minden azt nem tudtam beállítani hogy késleltett legyen a riasztás amin mozgást érzékelt rögtön riasztott pedig kesleltettre állítottam minden zónát és még a szirénát is fel perces késleltetés állítottam de mégis rögtön vinnyogott. Előre is köszönöm! (egy pár éve vizsgázott szerelő de azóta nem szereltem) |
Bejelentkezés
Hirdetés |