Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Akárhogyan nézzük, ez tényleg tücsök, csak talán kissé mély tónussal "ciripel" ‒ majdnem azt mondtam rá, hogy "kabóca", de az eléggé nem ilyen.
Idézet: Lehet, hogy túl világosban próbáltad? Nálam elég, ha letakarom a kezemmel, kell várni pár másodpercet, hogy kezdjen hangot adni, csak ne az ablak előtt próbáld a tűző napsütésben.„Én is megépítettem de nem birtam úgy letakarni hogy bekapcsoljon.” Vajon melyik alkatrész felel a hang tónusáért?
Sziasztok!
Nagyon elfáradtam, egész nap küzdöttem, nem ezzel, de hasonlókkal. Szóval előállítottam +15/-15V-ot, ami a műveleti erősítőknek kell. LM7815 és LM7915-el. Ezután a +15V ról simán le tudtam szedni +5V-ot LM7805-el. Azonban kell 3.3V is a többi kisebb elektronikának. Na ez nem jött össze, ellenben sok hő az igen... LD1117T-33 van itthon. Mondjátok, hogy ez nem negatív... Honnan lehet beszrezni biztosan pozitív 3.3V regulátort? Illetve láttam ilyen előre gyártott kis paneleket, amikbe csak be kell tenni ezeket a regulátorokat. Be lehet gyorsan szerezni ezeket? Köszi!
Idézet: „Mondjátok, hogy ez nem negatív...” Mondom, hogy nem negatív. Mivel az adatlapján azt irja "Low drop fixed and adjustable positive voltage regulators" Tehát pozitiv.
Akkor baj van, mert bekötöttem 5V panelre illeszthető tápra is, megfeelő kondikkal, de melegedett redesen. Valamit elnézek, vahy nem szeeti, ha mádsik regulátor után kötöm? Passz...
A teljesítményt nem szereti amit el kell fűtsön. Nagyobb feszről járatva, kis áramnál is radiátorként működnek az analóg stabkockák
Ha megközelitette a fogyasztód a 800mA-t akkor nem csoda ,hogy melegszik mivel a regulátorod csak annyit bir. De ha nagyon melegszik hűtőbordát kell rá szerelni.
Pinoutot nézted? Sokféle van 1117-ből. Meg mekkora a terhelés rajta? Nem közös bordára raktad szigeteletlenül?
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2023
Este még nem terheltem, csak a fezültséget néztem. Szóval mindenhol megvan a kellő feszültség, ez volt az utolsó amit be akartam kötni, de miután beforrasztottam, melegedett rendesen, a feszültség pedig 0V volt rajta. Kiforraztottam, beraktam a próbapanelre, de ott is gond volt. Akkor lehet meg is van a hiba... Nem egyezik az LM78xx-el? Hát megnézem jobban.
1117 - 78xx más bekötés...
Minden létező pinoutban kapható kb, szóval ki kell keresni.
LM78?? Mi az utolsó két szám?
Aúúúúúúú....
Ezt benéztem, köszi. Fáradt vagyok, voltam, simán azt gondoltam, hogy olyan a lábkiosztása mint pl az LM7815-nek... ÉS NEM! Jaj, tönkre vágtam egy ilyet...
Kösz mindenkinek, a lábkiosztás lesz a ludas. Elszívok egy cigit, és beforrasztom, mert nem tudnék aludni, ha nem próbálom ki...
És igen, ez volt a gond!
Most működik?
Igen, most ok. A forrasztások nem szépek, de megy. Így van +/-15V a műveleti erősítőnek, 3.3V a PIC-nek, meg 5V, mert az mndig kell. Szebb lett volna, ha nem kell kiforrasztanom 2x, meg az miatt is ronda, mert a lábkiosztás megváltozott. De megy szerencsére. Tényleg nem figyeltem a kiosztásra. Remélem más tanul ebből!
Köszi mindenkinek!
MIDI-hez kéne az USB A-B kábel helyett valami ami levegőben terjed!
google://usb wireless transmitter
Sose használtam ilyet, de találat van. Nem tömegtermék, az ára is ennek megfelelő.
Konkrétan melyikre gondoltál, mert a keresés wifi hálózati adaptereket dob ki tömegével, meg audió transmittereket.
Nekem egy vezeték nélküli nyomtató USB kábel kellene!
Esetleg egy ilyen: Wireless USB Bluetooth Adapter
Én csak egyet találtam: Bővebben: Link, de az értékelése szerint nem működik. Reménytelennek tűnik a dolog.
Sziasztok!
A nyákrol azt a fehér foltot mivel tudnám eltávolitani.
Izoppropil-alkohol
vagy Denaturált szesz Legeslegrosszab esetben, életveszély esetén: BARACKPÁLINKA !
Denaturált szeszem az van.
Mindjárt ki is próbálom hogy hat. Barackpálinkám az nincs van helyette szilvapálinkám
A pálinkát belsőleg kell alkalmazni , hogy megnyugodj ha a denszesz nem hozza le a foltot ....
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2023
Denszesz tette hatását szépen lehozta a foltot.
Akkor most meg kell innod egy szilvapálinkát. Különben nem fog hatni.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2023
Majd holnap megyek kínlódok az erősítőmmel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |