Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Teka DW7 61s gépem vezérlőpaneljén lévő ic típusának beazonosításában kérnék segítséget, mivel "ledobta a kabátot".
Köszönöm szépen.
Sziasztok. Whirlpool 6 érzék mosogatógépem 3 éves múlt és a következő hibát tapasztaltam. Elindítok egy teljes mosást aminek pl, 2,5 óra alatt kéne lefutni. A mosogatás elkezdődik. 5 perc múlva az időzítő azt mutatja már csak másfél óra van hátra a mosogatásból. A gép mosogat majd fél óra múlva jelzi, hogy kész. A gépben az edények koszosak maradtak, hidegek (hidegvízzel mosogatott) és a mosószerkapszula is a helyén maradt, nem lőtte ki.
Viszont néha rendesen lemegy a mosogatás nem csinálja ezt a hibát.
Viszonylag gyakori hiba, de nem mondhatok róla semmit, mert még a végén megint megkapom, hogy kókányolás.
Véletlenül tudom, hogy milyen IC, de majd a profi kollégák elárulják, ... vagy tippelgetnek. Valamelyik csak jó lesz.
Sokaknak segítettem már, aztán le vagyok oltva. Akkor segítsenek az okoskodók. Vagy te
Szia! Én a keringető szivattyúban keresném a hibát. Annak a tengely perselyezése szokott elkopni, vagy veszel új keringetőszivattyút, vagy esztergáltatsz teflonból, vagy POM ból perselyeket és kicseréled. a youtyubon találsz számtalan videót a hogyanról. Persze ellenőrizni kell a fűtést is esetleg a fűtésrelét is. Bár ezekkel ennek kevesebb gondja szokott lenni.
Ha nem tudsz, vagy nem akarsz segíteni, akkor ne is tégy úgy mintha ezt tennéd. Ez olyan hitvány hozzáállás szerintem.
Köszi. Kiszedtem a keringetőszivattyút. Lötyög a tengely és a persely meg van maródva egy helyen. Megrendeltem az újat.
Sziasztok!
Egy Bosch Silence Plus beépíthető mosogatógépnél jött elő az a hiba 11.évesen, hogy a program vége felé megáll, pittyeg, és villog rajta a vízcsap ikon. Néha végig megy több mosást közvetlen egymásután, néha meg nem akarja az igazságot, de ha megáll, mindig ilyenkor teszi, a közepe-vége felé. A gépkönyv szerint ez "víz a biztonsági rendszerben" hibát jelent. Most kiszereltem, megnéztem, de nem áll a gép aljában a víz, ami ezt jelenthetné véleményem szerint. A mikrokapcsolója szépen kattog az úszó hatására, ilyenkor tényleg meg is jön a villogás, és leszívattyúzza magát. Mi okozhatja még vajon ezt a hibajelenséget?
Sziasztok!
Van egy Siemens SN56N592EU mosogató gépünk. E25-ös hiba kódot ír ki bármikor amikor vizet ürítene. Ez elvileg az lenne, hogy valahol eltömődött a szivattyú vagy az utáni része. Minden lehetséges hiba lehetőséget ellenőriztem, kitakarítottam. A szivattyút is kiszedtem, ellenőriztem, minden tekercs azonos ellenállású, sőt a videó szerint tolja is a vizet. Mit lehet még nézni ellenőrizni? Köszönöm!
Szia!
Ha valóban tiszta minden az ürítő részben,nem szorul az ürítőszivattyú akkor szétszedném a keringetőszivattyút.Ennek az áramfelvételét is figyeli ürítés után van e benne víz még. Lehet elkopott a persely és lóg a forgórész tengelye. Meglehet perselyezni.
Szia.
Valóban tiszta minden. Hát a szivattyút már cseréltem, ez ami benne van kb. 3 hónapos. Nem hiszem, hogy kopott lenne... Nem tudom, hogy ami a labirint tartályban van szelep ahova a videóban is fel kúszik a víz az mire való. Annak nyitva kell lennie vagy zárva. Amennyire lehet kitakarítottam, tele volt (van) trutyival.
A keringető szivattyút cserélted????? Az a golyó valami bűzelzáró vagy ha a lefolyóban vagy a csövében dugulás van visszavezeti a gépbe a vizet és gépen belül keringeti az ürítőszivattyú a vizet.
A leeresztő szivattyút. Ami a képen látható.
Ez az ürítő szivattyú. Kell ott lennie egy bepattintható burkolatnak. Ha az hiányzik akkor se nyomja ki a vizet. Én a keringető szivattyút nézném meg amit írtam nincs e kikopva a perselye.
Szia.
Kiszedtem a keringető szivattyút. A videóban láthatóan kotyog. Nem tudom ez még normális, vagy ez már nem megfelelő. Viszont az ürítő szivattyún a járókerék alatt a tengelyre fel volt tekeredve hajszál, több is. Leszedtem, akár ez is terhelhette a szivattyút ami miatt kiállt hibára, ez csak próba után derül ki.
Szia!
A keringető szivattyún én már cserélném a perselyeket, bár láttam sokkal kopottabbat is. Igen az ürítő szivattyú tengelyére csavarodott akármi is okozhat ilyen problémát.Figyeli mind két szivattyú áramfelvételét hogy leürítette e a vizet.
Sziasztok
Adott egy Privileg Rio 50 mosogatógép. Élvezérléses, ajtó kinyitása után semmi nem világít. Majd kb 2 perc múlva villog a bekapcsológomb és 12 ír ki a kijelzőre. Mit takar a 12-es hibakód ? Hogyan lehet reset-elni ? Én a fűtőszálra gyanakodtam, kimérve 27 ohm az ellenállás, ami at 1800W-ot figyelembe véve nem jó értéknek tűnik. P=UxI 1800W=230V x 8ohm (kb8) Talán ez lehet a rossz érték. Azért kíváncsi vagyok mit a 12 jelentése. Köszönöm
(230 x 230) / 27 = 1 959
Más baj lehet ott...
Sziasztok! Zanussi ZDTS105 élvezérelt mosogatógép bekapcsolásakor egy pillanatra felvillanak, majd rögtön ki is alszanak a kijelző ledek, és így nem lehet programot kiválasztani. Reset nem segít.
Élvezérelt gépeknél a kijelző panelhez (ki-be kapcsoló) hogyan lehet hozzáférni? A segítséget előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2023
Szia! Több dologtól is lehet. főkapcsoló, elektronika...
Az ajtó élében belül vannak a csavarok azt kell kitekerni és lejön. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2023
Nem volt hibája, kezelési hiba lehetett, valószínű úgy lett kinyitva, hogy még nem fejezte be teljesen a programot (szárítás üzemmód) és addig nem lehet új programot választani, amig a kiválasztott program le nem fut teljesen.
Egy kicsit ellentmond ennek, hogy egy reset-re be kellett volna fejeződnie, de arra sem reagált. Végül is a szerviz program lefuttatása után megjavult.
Szia!
Mivel látszólag minden rendben volt, még az ürítő szivattyú is, de mégis bedobta az E25-öt, így rendeltem egy teljesen típus azonos szivattyút bele. Kicseréltem és működik, hiba kód nélkül. Köszönöm a segítséget. Üdv.
Sziasztok!
Belebotlottam egy Whirpool WFC 3C26P típusü gépbe. A jelenség az, hogy felveszi a vizet, elkezd mosogatni, és amikor bekapcsolja a fűtést, hallani, hogy kattannak a reléi (két relé kapcsolja a fűtést) látom a teljesítménymérőn is, hogy elkezd fűteni, de amint a relék bekapcsolnak leáll a keverő szivattyú, a fűtés, minden, várakozik egy kicsit, majd újra elindul a szivattyú, aztán egy kis idő múlva megint kapcsol a fűtés újra leáll minden és ez folytatódik végig. A kijelzőn semmi rendellenes nincs, tehát az továbbra is életben van. Arra gondoltam, hogy a táp megcsuklik, amikor a fűtés relé is bekapcsol, ezért a tápegység elkoit cseréltem valamint a fűtés reléit is, de továbbra is semmi. Kifogytam egyelőre az öteletekből Valakinek van valami ötlete vagy találkozott már ilyen hibával? Előre is köszönöm. Üdv, Palkö.
Kondicsere után megmérted a tápot becsuklik-e?
Cseréld a táp IC t is. Szokott az is rosszalkodni.
A tápot nem mértem se előtte se utána mert kissé macerás, hogy menet közben tudjam mérni, de lehet az lesz a következő lépés.
Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |