Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Titkosított tömörített fájlokat lehet küldeni. Futtatható állományt csak átnevezve, de az is átmegy.
Idézet: „hogy a nagy testvér azért meg tudja nézni... persze niylván csak a Te érdekedben” Az baj, hogy a Google virusellenőrzést végez az emaileken (mert bizonyára minden emailt, mind a napi több milliárdot elolvasnak ott és mindenkinek van egy mappája ahová jegyzetelnek róla), de az nem, hogy, ha a világon bárki, mindenki el tudja olvasni. Az első esetben a Google, a freemail esetében mindenki a Google-t is beleértve.
Pedig ilyen egyszerű! Nem azt mondtam, hogy ne legyen SPAM szűrés, akinek szüksége van rá - használja, sőt legyen alapértelmezettem bekapcsolva. De legyen meg e lehetőségem másképp dönteni, ha valami indokolja ezt. Az hogy valaki mi alapján alkot véleményt pl. egy szolgáltatásról (függetlenül attól, hogy a véleménye valós-e és mérvadó-e) ettől semmit sem változna. Itt az a gusztustalan, hogy még a lehetősége sincs meg annak, hogyha valaki másképp akarja kezelni ezt.
Idézet: „az a gusztustalan, hogy még a lehetősége sincs meg annak, hogyha valaki másképp akarja kezelni ezt” Ez mondjuk igaz, ha nehezen is, de kikapcsolható akkor az megoldás lenne. Még lehetőségük is lenne folyamatosan felelősséget kizárni, "vigyázz a fiókon ki van kapcsolva az ellenőrzés, így a levél tartalma blabla"
Ez azért így eléggé kisarkított. Mindenki? Rendben, megadom a freemail-es címemet - olvasd el bármelyik emailemet, a többezer közül ami a szerveren van! Sikerülni fog?
Én megmondom őszitén, hogy nem nagyon értek ezekhez a fájlportálási dolgokhoz de volt egy vizsgagyakorló tesztprogram és úgy osztották közöttünk, hogy átnevezték és ha megkaptuk akkor vissza kellet nevezni .exe-re. Arra már nem emlékszem, hogy melyik betűk lettek átnevezve, hogy küldhető legyen de működött.
A szerveren lévőket természetesen nem. A küldés és a fogadás folyamata (amikor a klienssel csatlakozol) és amikor a freemail küldi tovább az üzenetet a másik szolgáltatónak sérülékeny. Tehát a szerveren lévőkről már lemaradtunk.
Azonban elméletben, a Thunderbird-ben 1143 CVE ismert, így, ha megnézzük azt a Thunderbirdet, amit régóta használsz és nem kapott biztonsági frissítést, hogy kompatibilis legyen a gyenge szolgáltatókkal, keres benne egy gonosz emberke egy távoli kódfuttási hibát, küld neked egy exploitot emailben amit a freemail nem szűr ki, mert minek, Te megnyitod, akkor nem csak az emailekhez fog hozzáférni, hanem az égvilágon mindenhez. Na ezért fontos a naprakész program és a biztonságos protokollok és szolgáltatók használata. Semmi esetre sem szeretnék ebben a topicban IT biztonsági témákat boncolgatni, ezek csak tanácsok, ötletek, javaslatok és válaszd azt a szolgáltatót, amellyel úgy érzed, hogy elégedett vagy, hiszen annyi preferencia van és mindennek van előnye és hátránya.
Valamikor működtek ezek a dolgok, mostanában nem. Beteszek egy zip-be egy fájlt, vagy könyvtárat, teljesen mindegy mi az, és titkosítom. Küldeném a gmail-lal de az nem küldi, mert nem tudja megvizsgálni hogy biztonságos-e a tartalma. Az exe ugyanez, hiába nevezem át képfájllá vagy bármilyen kiterjesztésűvé, nem küldi el.
Erre az a kerülôút, hogy felteszed magadhoz G.Drive-ba, lekéred a linkjét, és belinkeled a leveledbe.
Ez most még működik, de előfordulhat, hogy egyszercsak majd a drive-ra sem tölthetsz fel ilyesmit. Ilyesmiket én saját weboldalra vagy saját szerverre rakok fel mostanában.
Csak tapasztalat... Thunderbirdet használok, mert sok e-mail címet kell kezelnem időnként. IMAP fiókot és jelenleg még mindig a legmegbízhatóbb, a gmail. Az bosszantó, hogy spambe hajigál sok mailt - ezzel egyetértek. De nem dobja ki teljesen és tanítható. Mivel évek óta használom, már kellett fizessek a tárhelyért, de ez az én bűnöm, mert szeretek évekre visszamenőleg is visszakeresni leveleket, vagy csatolmányokat. Azonban eddig nem veszett el semmim. A helyi gépet sem terheli hülyére. A freemailt meg is szüntettem az új tulaj miatt, régebben is inkább csak a spamnek tartottam fent. Nem akarok "ezeknek" még muníciót adni. Alapvetően én is konzervatív vagyok (kivéve amikor nem), de a Gmail speciel még mindig az egyik legjobb párosítás a Thunderbirddel. Offline is látom a leveleimet, meg is határozható, milyen mélységig. Azaz a POP3-nál semmivel nem rosszabb megoldás. Sőt.
Üdv!
Ha hamis IC-be szalad bele az ember akkor így járt, vagy van valami módszer azonkívül, hogy kerüli az ember az egyébként jó üzletet? Hazai üzletből(nevet nem írok mert egy tradicionális régi megbízható bolt) vettem 2db AD736-ot ami nem volt olcsó, de egyik sem közelíti az ezeréves bontott példány paramétereit. Annyira nem, hogy szerintem nem is az a felirattól eltekintve. Tudom, hogy félvezetőre nincs garancia, de kidobott 10 ezrek is rosszul esnek. Járt már így valaki?
Nem vagyok fogyasztóvédelmi szakértő, de szerintem ez nem garancia kérdés, hanem ez hibás teljesítés. Nem azt kaptad, amit vásároltál. Szólj az üzletnek, ha tradícionális megbízható bolt, akkor biztosan találnak megoldást.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2023
Több esetben jártam már így, különféle alkatrészekkel, ugyanabban az üzletben. Az első esetben visszamentem és szinte szó szerint vertem az asztalt, majdnem én lettem hülyének nézve, mert olyan hogy hamis félvezető nem létezik ( ) legalábbis ők még nem hallottak róla. A harmadik eset után többet nem mentem oda, megrendelem inkább olyan helyről ahonnan soha nem kaptam még hamisat.
Legutolsó példa, 4db "IRF540" autóvégfokba betéve, labortápról 13V/1,5A áramkorláttal indítva, a bekapcsolás pillanatában mind a 4db átment zárlatba... A fiókból kotorásztam elő 2-2 teljesen eltérő gyártójút azokkal gond nélkül működött. De fejezzük ezt itt be mert elektronika mentes elvileg a topik.
Ok. Köszi mindenkinek a választ! Ettől tartottam, hogy nem egyszerű ez a reklamáció félvezetőnél.
Ezt nem írta senki sem. Én pl. azt írtam, hogy, hogy ez hibás teljesítés, ezért cserélni kell, vagy visszaadni az árát. Az mindegy, hogy hamis, vagy hibás. Nem működik és kész.
Olvasnivaló Szóval, egyszerűen jelzed a boltnak, hogy hibás, vagy hamis terméket kaptál és szeretnéd, ha eredeti működő darabra cserélnék, vagy visszaadnák az árát. Enélkül biztos nem fog menni (nem gondolom, hogy gondolatokat olvasnak, vagy itt fórumot böngészik). Ha nem szólsz neki, meg se próbálod, mert úgy gondolod, hogy nem egyszerű ez a reklamáció félvezetőnél anélkül, hogy kipróbálnád, akkor nem lesz semmi, akkor biztosan buktad az árát.
Olvastam amit írtál és köszönöm, de sajnos félvezetőnél mondhatják, hogy a vevő tette tönkre. Ettől függetlenül rákérdezek.
Idén egy új kémény építése van tervben. : )
Ezzel kapcsolatban kérdeznék tőletek. Hány tisztíó ajtót érdemes berakatni? Tudom, hogy a kémèny alján egy biztosan kötelező. De úgy tudom, hogy a padlásra nem kell második. Az építő szerint ezzel sprólnánk, ha csak egy lenne. Ezzel tényleg érdemes sprórólni? Kb. 5 m lesz a kémény. Hátha valaki jártasabb a témában, mint én. Köszönöm a segítségetek.
Én nem spórolnék ezen, főleg, ha nem kazánházban van a kémény, hanem mondjuk a nappaliban. Mikor tisztították, nálunk mindig a padlásról hatolt be és úgy suvickolta. Mikor szerinte leült a porja, az alsót akkor nyitotta ki kiszedni a kormot. Mondhatni steril maradt a helyiség, ami nem fordult volna elő, ha lentről keféli végig miközben száll kifele a korom.
Azon az ajtón ne spórolj, sok vesződséget megúszhatsz, ha ott van. Alulról kitakarítani a kéményt elképesztő kosszal jár még akkor is, ha ott állsz a kéményseprő mellett egy ipari porszívóval, hogy a nagyját felfogjad - tapasztalat...
Tud közületek valaki olyan oldalt ahol nagy tételben lehet barkácsgép pótalkatrészt keresni? Kaptam egy Parkside PNTS 1300 E4 porszívót javított hibával szívó cső és szűrő nélkül.
február 24-25 Bp lomtalanítás...
Szűrőt meg boltban. Eredeti újat biztos nem éri meg venni. Bolt az kompernass vagy hornos, de drága. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2023
Nincsen autóm az utcán lófrálni. Ahhoz ott kellene laknom. A korábbi gépemnek meghagytam a csövét és még egy toldót csak nem ehhez a típushoz.
Nem kell autó, van lábad (meg gyalog nem akarnak megbüntetni és dugó sincs, meg jobban meglátod a csöves rádiókat a kupac alján)
Kis túra. Átalakítót lehet faragni vagy 3D nyomtatni akár. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2023
Tufatofu, bbb:
Köszönöm, hogy tapasztalatokat megosztottátok.
Én sosem engedek kéményseprőnek seperni. Magam nyugodtam csinálom, töredék kosszal. Van a pincében, és a padláson is egy tisztító ajtó.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2023
Nálunk meg nem is akar soha seperni , : A kéményseprő díjjért jöttem . Menjen fel seperjen fizetek .... Nem én a díjjért jöttem ... Akkor mi legyen ? Munka nélkül nem fizetek ! Hát majd elmondom a főnökömnek , viszlát ... Ez volt a legutóbbi beszélgetésünk a feketeruhással ...
Korábban én is úgy tudtam, és eddig, amíg kötelező volt évente, soha nem fizettünk érte.
De ebből nem ezt tudom kihámozni.
Akkor, ha ugyanoda be van jelentve egy vállalkozás is, akkor már nem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |