Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hőmérő siklóernyőzéshez

Témaindító: parag, idő: Júl 24, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) parag hozzászólása Júl 24, 2008 /

Sziasztok,
bár előző témám, a magasságmérő, még mindig nem került megépítésre, de kezdek rájönni h ez nem is az én asztalom.
Ezért szeretnélek Titeket, szakembereket megkérni h segítsetek egy másik fontos műszer, két digi hőmérő megépítésében.
Hogyha vki kis kihívást akar, és megtudunk egyezni egy baráti árban, az jó lenne.
Alap elgondolás: hallottam, h vannak/voltak olyan vitorlázórepülők, akik hőmérőket raktak a szárnyaik végére, és amelyik szárnynál magasabb hőmérséklet volt, arra kanyarodott.Ez segített a termikelésben.Gondoltam ez nekem is jóljöhetne a siklóernyőm két szélén.
Követelmények: 2, külön hőmérő, jó hosszú vezetékkel (9-10m h elérjen az ernyő széléig); egy közös doboz, ami ha lehet, egy LCD kijelzőn jelzi ki a 2 hőmérővel mért adatait.Minél pontosabb ha lehet, tizedes pontossággal.És ami talán a legfontosabb, másodpercenkénti frissítéssel.Az fontos, hogy folyamatosan pontos infókat kapjak.
Sajnos anyagi lehetőségeim nem végtelenek.Csóri magyar legény vagyok
Ha vki még is tud kifizethető ajánlatot ajánlani, én biztos vagyok, h a megépítés is jó szórakozás lehet. várom üzeneteiteket!
(#) Szabi91 válasza parag hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

Heló!

Tessék: Bővebben: Link
LCD-s, tizedes pontosságú, 9V-ról működik.
Az eredeti cikket itt találod.
(#) totti91 válasza parag hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

szia
ez eléggé pontos hőmérő viszont ez szerintem stílusosabb ha egymás mellé rakod és könnyebb reagáűlni a gyors változásokra
(#) Szabi91 válasza Szabi91 hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

Elfelejtettem leírni:
Fontos hogy, az 1N4148-as hőérzékelő dióda vezetéke mindenképp árnyékolt legyen, különben nem fog pontosan mérni. Ajánlom a lomex-ben a 54-00-25-ös cikkszámú terméket.
(#) Medve válasza parag hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

Hello, én ezt a műszert egyszerűbben képzelem el! Itt elég csupáncsak a különbséget mutatni, hogy hol van melegebb, esetleg, hogy mennyivel, hasonlóan a variométerhez, csak vizszintesen. Konkrét megoldásom ugyan még nincs, de néhány OPA-val megvalósítható
(#) ha6pc válasza Medve hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

Még egyszerűbben is lehetne: Két termisztor,két ellenállás,egy Deprez-műszer. Mérőhíd.
Hogy a műszert-sérülékenysége miatt-mellőzzük,akkor bonyolítható: differenciálerősítő és a kimeneten antiparallel LED-ek mutatják az irányt.
(#) Medve válasza ha6pc hozzászólására (») Júl 24, 2008 / 4

Igy valahogy...és csipognia is kell, nehogy a barátunk elmulassza a termiket...bár egy féloldalas csukás igen figyelemreméltó
(#) parag válasza Medve hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

Látom Medve, otthon vagy a siklóernyőzésben.Esetleg te is repülsz?Még féloldali csukásom nem volt, (bár első leszállásom zivatarban volt, fülcsukással) de egy sztereó headset nem hülyeség, és mindig az az oldal sipolna, amerre a mindenkori termik található
(#) parag válasza ha6pc hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

Ez nagyon jól hangzik.Tényleg nem fontos a pontos érték, csak a különbség, és a mp-enkénti frissítés.A hangjelzés is nagy előny.Gratulálok emberek, okosak vagytok Ha valaki képesnek érzi magát a feladathoz, nyugodtan lehet ár ajánlatot adni, mert én sajnos (bár nagyon-nagyon szeretnék) nem értek az elektronikához ilyen szinten :S
Szóval minden tiszteletem
(#) Csaplar hozzászólása Jún 25, 2009 /

Hi!

Látom, hogy nem mai a topik, de most találtam csak meg. Az egyik ismerősömnek is ilyen ketyerére lenne szüksége.
Mi lett a végeredmény?

Ha sikeres lett és használható, akkor légyszi keressen meg engem is az alkotója!

Köszi
Zoli
(#) parag válasza Csaplar hozzászólására (») Jún 26, 2009 /

Hi!

Sajnos abba maradt a projekt, mert én nem nagyon értek az elektronikához, ráadásul már megoldódott úgy a probléma, hogy kaptam egy variót, ahhoz is van hőmérő (Flymaser B1) .De azért lehet vki tud segíteni.
Üdv,
János
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem