Fórum témák
» Több friss téma |
Túl szabályosan jön. Nem ufó.
Pont a szabályosságon alapszik az ufó-kutatás...!!
Így jár az ember, ha hülye fájlnevet ad egy képnek
Attól függ milyen napjuk van.
Na pesze lehet, más is.
Holland websdr mit mutat(ott) ?
Elindult egy rossz frekiváltó, vagy LED lámpa.
Sajnos, azt nem néztem, pedig az is fönt van nekem a könyvjelzősávban (BM - ez most nem a Belügymiinisztérium rövidítése)
Elég nagy lehetett az, ha az ország különböző pontjain is lehetett fogni
Akkor ez valami hadi radar? Amikor a dél-szláv háború ment, 2 méteren és 70 centin 4 másodpercenként teljes kuss lett. Az S mérő feküdt. Van szakmai oka a tüskéknek amit láttok?
Űrlakók invázióját indító jel. négyszögjel "filharmónikusokkal". Othr, zavaróadó, bármi.
Sziasztok !
Tudom a szupreg vevő nem a legjobb, de szeretnék építeni egy egyszerűt vhf sávra 100 MHz és felette. Melyiket javasolnátok?
Én régebben elkészítettem egyet. Itt a fórumon is megtalálható és kaptam segítséget a megépítéséhez. Ha jól emlékszem 80-150 MHz -re tervezték. Én bátran ajánlom, mint lehetséges projekt.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2023
Könnyen lehet, nagyon jó, de nekem túl bonyolult hogy megcsináljam.
De köszönöm, hogy elküldted, tanulok belőle azzal hogy tanulmányozom, összehasonlítom egyszerűbb társaival
RT ÉK hivatkozott oldala egy teljes fejezetből van kiragadva.
3 4 féle megépített szupreg gyakorlati tapasztalatait összefoglalva, előtte pedig részletesen kitárgyalva a működésük hátterét is.
Sziasztok!
https://www.youtube.com/watch?v=DUP4uzaI3sc&t=295s Ez milyen lenne? Nem bc548 -al csinálnám, hanem bf199-el.
Hátha nem túl későn szólok, holnap Rádiós nap Debrecenben.
73
Én ott leszek.
8-tól lehet bepakolni
Ajajj.. Ha te ott leszel, akkor az lehet hogy sokba fog nekem kerülni...
Bàrmi megtörténhet
Viszek antennàkat, elektroncsöveket, foglalatokat, nagyfesz kondikat, rh vevőket, morze billentyűket s sok egyebet
Voltam a göteborgi rádió múzeumban. Teszek fel majd drivera képeket. Bővebben: Link
Több ezer rádió. Amatőrök csinálták, úgy hogy 600 tag van. Ők összegyűjtötték a cuccokat, és béreltek egy helyet még 1983 ban. Azóta a 600 fő elosztja a nyitvatartási felügyeletet, a jegyből meg megvan a bérleti díj. Amatőr rádióból is volt néhány. Van egy állomás, egy FT1000MP-vel és egy kilowattos végfokkal. Ha valaki bejelentkezik némi önrész fizetése mellett QSO-zhat svéd hívójellel. Van pár képem elég egzotikus adó csövekről, illetve volt kiállítva komplett Marconi hajó rádió állomás is. A billenytűt állva lehet kezelni, az előlap közepén van. Vicces, de nem kell drót és nem hagyod el. 73! HA1DLX A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2023
Ez nagyon szuper!
Hasonló rádióamatőr állomással találkoztam Stockholmban (2009-ben) a technika múzeumban, csak akkor még nem volt engedélyem... Stockholmi Technika Múzeum
Ha véletlen valaki Stockholmban jár, akkor feltétlenül látogasson el oda! Én nagyon szeretem a Tekniska museet egészét. Utoljára mondjuk 2009-ben voltam
S ha már onnan sétál az ember, akkor nincs túl messze a haditengerészeti és a Vasa múzeum se. Meg persze a helyi skanzen is szuper jó.
Srácok van egy RTL.SDR adóvevőm, amellyel egy eszköz rádió adását akarom befogni. A jel meg is van, de nem tudom eldönteni, hogy még is hol a legerősebb a jel. Mit és hogy kell nézzek a programban, illetve hogyan tudom meghatározni hogy hol jön a legerősebben a jel. Hogy miért kell a legerősebb jel frekije? Mert van egy adóvevőm az egyik projektemben, amely egy CC1101-es 868MHz-es modul, mellyel ezt a jelet fognom kellene és az adatok alapján majd vezérelni.
Csatoltam pár képet. Főként az adas_1 nevű képen látható, hogy milyen tartományban hallható a jól. Feltöltöttem az adást is, hátha valaki rendelkezik ilyen programmal. (utóbbit nem tudtam feltölteni, de egy változat itt elérhető: HDSDR_20230330_132520Z_868600kHz_RF.wav Köszi előre is.
Én 868.280Mhz-nek látom. Tőle jobbra balra a túlvezérlődés vagy intermoduláció miatti hamis jelek láthatóak.
Én is, pontosan 868,285MHz-nél van a középpont, de nem értem miért van az, hogy ennél a jelnél elég gyenge és elmosódott jelet tudok csak felvenni, de mondjuk 868,600MHz-en a hack elnevezésű képen is látható éles határokkal rendelkező jeleket tudok rögzíteni. Ezért volt kérdéses a számomra , hogy mit kell tennem, hogy a jó és erős jelet találjam meg.
Túlvezérlődés van a vevőben, azért mutat úgy. Gyengíteni kell a vételt, ne antenna legyen a vevőn hanem egy 50 Ohm lezáró, esetleg plusz távolság növelés.
Igen azt tudom, de ettől még a legerősebb jel forrása még adott. Elvileg. Kaptam egy olyan ötletet, hogy közelítsek hátúról a problémához. CC1101-el megpróbálok adatot küldeni és nézem milyen frekin tolja az adást. Majd az én adásomat próbálom minél közelebb hozni a másik által lehallgatott adás frekijéhez és elvileg, akkor egy hullámhosszon lesznek..
Majd kiderül mennyire jó ez a megközelítés.
Esetleg van itt valaki, aki C1101-es rádió modullal dolgozott már? Köszi előre is.
Az sdr vevo tcxo frekijenek a csuszasat kalibraltad?
A ppm parametert kell allitani. Keressel ra rtlsdr calibrate szavakra. Talalni fogsz 1 exe-t ami gsm savon levo service csatornak frekijebol saccolja a vevod tcxo hibajat. Azt meg a ppm parameterrel tudod javitani. Ezt a ppm ertekef adja vissza a program. 55! |
Bejelentkezés
Hirdetés |